Találatok a következő kifejezésre: Ha már a lovagláshoz (7 db)

Ha már értek a lovagláshoz és nem kell már nekem oktatás akkor kell fizetni azért, hogy én csak úgy kijárok lovagolni?

Legjobb válasz: igen. mert ha úgy vesszük "kölcsönveszed" a lovat amíg lovagolsz.

Igen, de csak a lóért.
természetesen fizetni kell De senki sem tud olyan jól lovagolni, hogy ne tudjon újat tanulni
igen. mert ha úgy vesszük "kölcsönveszed" a lovat amíg lovagolsz.
A lovaglás egy szolgáltatás, amit te igénybe veszel, tehát fizetni kell érte. Nem csak az oktatást kell megfizetni, hanem a ló munkáját is. Nem tudom mennyi idõs vagy, de esetleg besegíthetsz a lovak ápolásában, almolásában, és akkor kapsz kedvezményt, esetleg jutalomképp lovaglást. De ez általában akkor mûködik, ha már ismernek téged egy lovardában. Amúgy én 17 éve lovagolok, és nem merem azt állítani, hogy nekem már nem kell oktatás. A lovaglást egy életen át tanulja az ember, csak idõvel rutint szerez..
én láttam olyan lovit ahol saját lóval, és bérlóval is ugyanannyiba került az óra.
ha nem a saját lovadon természetesen fizetned kell., azaz: a lóért kell fizetni, másrészrõl nem is engednének ki egyedül
Lehet hogy tudsz már felügyelet nélkül lovagolni ha elég idõs vagy de azért fizetni is kell érte.
oktató nélkül nem tudsz rendesen és nem is érdemes lovagolni:) szerintem.... biztosan , hogy kell fizetni:P
ez vicces kérdés. a másik nem azért tartja a lovat , hogy idegen odajöjjön és kedve szerint lovagoljon..
nincs ilyen h nincs szükséged oktatásra mindig van mit tanulni. de megértelek.izgisebb lenne már ha nem papol ott valaki. és igen. MÉG TÖBBET kell fizetni. =/
Igaz én még csak 3 éve lovagolok, de elõtte megszakításokkal kb 1 évig, és én úgy szoktam csinálni, hogy a tanáromnak segítek bármikor, amikor csak kihív a tanyára.Most volt terhes, és nem lovagolhatott, ezért kimentem hozzá és segítettem neki, ellátni a lovait.Volt már olyan nekem is, hogy egy héten keresztül mindennap kijártam hozzá több órára, és akkor csak lovagoltattam(persze csak úgy hogy fogtam a lovat, és körbe-körbe sétáltunk), de mégis kaptam érte egy ingyen lovaglást.Am gratu az elõttem szólóknak:) én is már megcéloztam a több mint 20 éves lovaglást:Dés majd természetesen ha eljön az ideje, lovat is szeretnék!
éN IS egyetértek...bár én csak 6 éve lovazok...és nem is versenyszinten... nincs rajtengedélyem se, de hidd el, h meg kell érte dolgoznod h lovazhass...én is megtapasztaltam...akkor lovazhattam csak, h kiistálloztam, megetettem, letakarítottam, kiosztottam a zabot, stb.. most ott tartok h megkértek h lovászkodjak egy helyen, és van egy saját lovam is, akit több-kevesebb sikerrel probálok megnevelni...:) dés a lovaglást senki nem mondhatja h megtanulta...senmki sem tudja megtanuni igazán...akkor mondhatnád h megtanutál lovagolni max ha 80-90 éves lennél, még mindig lovaznál, és mindent tudnál róluk... a jó lovas meghallja ha beszél hozzá a ló...a még jobb lovas pedig azt is mikor a ló már csak suttog...:) :) :)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Több, mint 20 éve lovagolok, van itthon 28 saját ló, versenyzek, de nem merném azt kimondani, hogy nincs szükségem oktatásra, hogy én már "értek" a lovagláshoz. Vannak olyan tanítványaink, akik lovagolnak iõnként úgy is, hogy nem kell fizetniük érte, de olyankor sem maguktól csinálják a dolgot, hanem mondjuk úgy, hogy én kérem meg, hogy mozgassa át egy kicsit valamelyik lovat, mert nem lesz rá idõm, ilyenkor azt is elmondom, mennyi ideig és milyen munkát várok tõlük. Az is teljesen igaz, hogy a lovaglás egy szolgáltatás. A lovat tartó gazdának komoly pénzben van az a ló, akire te felülsz, jogos, hogy az élvezetért fizetni kell. Egyébként is, jó gazda nem adja csak úgy oda a lovát állítólagos hozzáértõknek, nem csak az értéke miatt, bár az sem csekély, hanem azért is, mert szereti, ragaszkodik hozzá, partnerként és nem alárendeltként kezeli. Egy igazán hozzáértõ lovastól nem olvashatnánk olyan kijelentést, hogy nem kell oktatás, mert ért hozzá.
Nálunk úgy van, hogyha lovardába lovagolsz, akkor fizetned kell az oktatásért az edzõnek. (2500 FT/óra) Hogyha saját lovad van, és igényelsz hozzá edzõt akkor csak az edzés felét kell kifizetned, és mellette még a ló bértartását.(1250FT/óra+45000Ft/Hó). Viszont, hogyha edzõ nélül mész ki lovagolni SAJÁT LOVON, akkor nem kell fizetned. Ha lovas iskolai lovat viszel ki , akkor azt oktató nélkül nem is teheted, tehát fizetned kell érte. Tehát a lovaglásért mindig fizetni kell. Ha nincs lovad, akkor az edzésért, ha van lovad akkor a tartásáért.

Mit jelent az pontosan, hogy nehéz szájú ló? Hogy néz ki? Mit lehet ellene tenni? Ha egy ló pl. kocsiban hajtva válik keményszájúvá, akkor később a lovaglás során is az marad?

Legjobb válasz: Azt a lovat hívják nehéz szájúnak amelyiknek érzéktelenebb, keményebb a szája mint a többi lónak, ez legtöbbször a rossz szárhasználat miatt keletkezik. Persze ha kocsiban kemény szájú a ló, akkor ez nyereg alatt sem lesz másként sajnos mert ott is, itt is zablával megy, és ezen nem változtat h rajta ülsz. Visszafordítani sajna nem nagyon lehet, használj feszítõzablát, ez nem csak a szájára hat, hanem a tarkójára is.

Azt a lovat hívják nehéz szájúnak amelyiknek érzéktelenebb, keményebb a szája mint a többi lónak, ez legtöbbször a rossz szárhasználat miatt keletkezik. Persze ha kocsiban kemény szájú a ló, akkor ez nyereg alatt sem lesz másként sajnos mert ott is, itt is zablával megy, és ezen nem változtat h rajta ülsz. Visszafordítani sajna nem nagyon lehet, használj feszítõzablát, ez nem csak a szájára hat, hanem a tarkójára is.
nehéz száju:nehezen lehet támaszkotatni a lovas kezén, érzéketlenebb a szája és nehezebben reagál a szársegítségekre.kocsizás után is kemény lesz a szája , puha engedö kézel lovagolva korigálhato ez a hiba.
Nagy türelemmel, hosszú idõ alatt, puha zablával, és puha kézzel lovagolva talán még javítható, bár azt nem írtad, hogy mennyi idõs, ha fiatal még van remény egy jó lovassal javítani, de ha netán idõsebb, nem sok esélyed van, de nem lesz egy könnyû eset. A nehéz száj helyett, inkább a kemény száj az ami lovas szakmában elfogadott kifejezés.Nem néz ki sehogy, mert semmi nem látszik rajt. Feszítõ zablával tovább keményítheted a száját!!!!

Milyen marú ló a legjobb lovaglásra? Mennyire jó az, ha a lónak alacsony vagy lapos a marja?

Legjobb válasz: ha magas akkor könyen hátra csuszik a nyereg és jobban alá kell párnázni,hogy ne törje fel.talán ha laposabb akkor kényelmesebb de azért az se jó ha tul lapos,kifejletlen ugymond "hátba végzödõ" ez elég csúnya és lovaglás iránt sem bisztos ,hogy elönyös.

ha magas akkor könyen hátra csuszik a nyereg és jobban alá kell párnázni, hogy ne törje fel.talán ha laposabb akkor kényelmesebb de azért az se jó ha tul lapos, kifejletlen ugymond "hátba végzödõ" ez elég csúnya és lovaglás iránt sem bisztos , hogy elönyös.
Hacsak nem szõrén akarsz lovagolni, tökmindegy. Akár alacsony, akár magas marú a ló, lehet úgy nyergelni, hogy ne legyen probléma. A magas marnál figyelni kell, hogy a nyeregnek is megfelelõen magas markamrája legyen, illetve illik jobban alápárnázni. Alacsony marnál ajánlott a szügyhám, hogy helyén tartsa a nyerget, másként könnyebben elcsúszik. Akárhogy is, gyakorlat kérdése, ha jól megtanultál nyergelni, akkor bármilyen a lovad marja, nem okozhat problémát.

Nagyon idegesít ha néznek lovaglás közben, mert tudom hogy mindenki a hibáimat tárgyalja, pedig már nem mondanám magamat kezdőnek ( 8 éve lovagolok ). Titeket is zavar? Mit csináljak hogy ne avval foglalkozzak?

Legjobb válasz: Hát... Én pont [email protected] :) Ha legalább felimeri az én hibáimat, tanulhat és okulhat belõle - s ezáltal õ is fejlõdhet. (ez már csak rajta múlik)

Hát... Én pont [email protected] :) Ha legalább felimeri az én hibáimat, tanulhat és okulhat belõle - s ezáltal õ is fejlõdhet. (ez már csak rajta múlik)
inkább lovagold össze a lovat, és vele foglalkozz, ne azokkal, akik a pálya szélérõl néznek
Ne aggódj, én is így vagyok ezzel, pedig én 4 évesen kezdtem lovagolni, és már 14 éves vagyok, 10 éve lovagolok...:/
Mikor kezdtem a lovaglást akkor zavart. Most viszont egyáltalán nem. Egyrészt tisztában vagyok a tudásommal, másrészt inkább a lóra koncentrálok. Meg én jóhiszemû vagyok, én sem szoktam más lovagló tudását kritizálni.
Ez engem is nagyon zavar, fõleg ha még hülyéskednek is mellettem. Lassan 1 éve lovagolok, elég jól haladok, de hát az 1 év akkor is 1 év... Könnyû azt mondani, hogy ne figyelj rájuk, de tudom, hogy ez nem könnyû... Esetleg kérd meg õket vagy az edzõt, hogy hadd csinálhasd egyedül, a többiek jelenléte nélkül.
engem általában mindig néznek és az elejéén engem is nagyon zavar de utána nemistudom...elfelejtem hogy néznek :D:D. annyira koncentrálok a lovaglása/lóra hogy elfelejtem.xd próbálj meg nagyon figyelni magadra meg a lóra:) ).
Azzal semmi gond nincs, hogy néznek, de hogy kritizálnak (elõbb a sajátjukban keressék a gerendát) a lovaglást élvezni kell, lehet, hogy az ülésed nem tökéletes, lehet, hogy van egy két hibád lovaglás közben, de közben jól érzed magad, imádod a lovat... ez a fontos. Azokkal meg, akik kritizálnak ne törõdj... én ezt úgy oldottam meg, hogy tavasztól õszig (ugyan a kánikula miatt is) kizárólag 1/2 7 v. utána nyergelek. Jót szórakozunk a családdal 3 lovunk van és akkor már teljesen üres a lovarda... ráadásul nálunk is pont azok szoktak nagyon okosak lenni, akik egész nap csak kint ülnek és beszélgetnek én még lovagolni nem láttam õket. Mintha moziba járnának ki.
persze h érzel fájdalmat ez természetes az elsõ behatolás alkalmával
Semmi köze a kettõnek egymáshoz... Fájhat így is úgy is, de az is lehet, hogy nem... ki kell próbálni, ezt más úgysem fogja tudni neked megmondani...
Gyakorolj intimtornát, hüvelyizomzat összehúzásokat, akkor tudod tartani és szûkebb leszel.
Baby, olyan szó szincs, hogy "vunk". :D Nem vagyok magyar tanár. Így magyarra nem, de másra azért megtanítanálak... elsõ voltam.
azaz sincs
Látom neked is csak a [email protected] kell... :D
Én a helyedben annak is örülnék, hogy van, aki megb*sz egy ilyen éktelen sötét r*bancot.
Kísérletezzetek, és érezni fogod, hogy jó neked. Egyébként meg úgy kell mozogni, hogy ne csússzon ki. Ha hevesen csináljátok, akármekkora farokra ülnél, kicsúszna. De ha nagyobb kell...csak szólj. :D Ja, olyan szó nincs a magyar nyelvben hogy "ien"
20 évesen ennyi ész, gratulálok... ;) És igen, ribi vagy.
Jajj vunk, anyááám falra mászok az ilyen ribiktõl... :P Mekkora kell neked amúgy meg? Mint egy lóé?? 15 évesen...gratulálok... mert hogy több nem vagy az biztos...
Nem, ennyi oltás után, most kellene eltakarodnod.
Vegyél egy lovat, és dugjon meg az.
persze annyi eszed legyen, hogy csõdört veszel, nem kancát.
egyébként meg [email protected] jól lehetsz az ágyban, ha nem ismered a pózokat, mert olyan nincs, hogy 16 centis faszra, ne lenne egy sem. Képzeld nekem csak 14 centis....
Csak úgy megsúgom neked kérdezõ, hogy a 16 cm az európai férfiak átlagmérete, szóval a hiba nem a barátod péniszméretében van, hanem vagy te vagy a pasid a bénáztok el valamit szex közben. Nekem volt már ennél kisebb méretû barátom is, de ilyen problémánk nem volt. Ja, és olyan szó sincs a magyarban, hogy "köxi" nincsen. 23 L
Az én pasimnak 13 cm, és érdekes, nem csúszik ki szex közben..lehet te nem csinálsz jól valamit :) ))?! Amúgy meg a 15-16 az nem számít kicsinek, átlagos. Ha neked nem jó, tényleg keress egy lovat, vagy vegyél egy 30cm-es vibrátort és told fel magadnak.
A kérdező hozzászólása: Szánalmasak....
Szerintem erõsen nézz magadba, mielõtt másokat szánalmasozol le. (Ha kell adok térképet, mert még a végén eltévedsz a sötétben.)
A kérdező hozzászólása: Most kell nevetni???:D
Na úgy látszik nem csak nekem az a véleményem rólad, ami, hanem kb. mindenkinek :D nagyon helyes :D
keress nagyobb fa.szt vagy fogd be a szád. örülj, hogy van pasid, ahhoz képest, hogy milyen primitív pi.csa vagy.
Próbáljatok ki többféle pozíciót is, úgyis csak te tudod melyik neked a legjobb! Nekem is mindig más és más helyzetben kényelmes. (Egyébként 20 éves létedre tényleg olyan stílusban írsz, mint a 12 éves húgom.) :S
" neked látom csak egy f*sz kell" ---miért szex közben nem kell???? Nagyon okos hozzászóló. Biztos f*szi volt.
A kérdező hozzászólása: És hol írtam olyat hogy "ien"?:D mind1 azért köxi a választ! és nem kiokosításra kértelek hanem h válaszoljatok! Nem magyar tanár segítségét kértem:D
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok:) És tudod ki a ribiii:P:P:P Aki a legközelebb áll hozzád! Aki világra hozott! Nah páá
HEY-HEY... mi van itt?? nyugalom!!! nem tudom kikezdte de elég... kérdezett tõlünk, válaszolni kellene, ha ti nem tudtok válaszolni, annak akinek segítség kell hát az szomorú... LELEHETPONTOZNI!! =S én pl kutyapózban érzem magamban teljesen a ceruzáját, mert nekem az kell h kielégüljek, rövidebb idõn belül... hidd el azzal is lehet jókat döngetni =)) én ezt tudom ajánlani, mondjuk nekem nincs semmi gondom a szerszámával, de ha kutyapózban vagyunk sokkal hosszabbnak érzem!! remélem bejön nektek is =))
Ha kicsúszik, az bizony nem azért van, mert "kicsi".A 15-16 cm me különben sem számít kicsinek.Elég sekélyes lehet az értékrended, ha tényleg ez számít.Hol szeretnéd érezni a szerszámot?a gyomrodban? Amúgy meg igen, a kutyapóz való nektek!
A kérdező hozzászólása: Pfff köxi azoknak akik ilyen bunkó módon "válaszoltak"
20 évesen kinõhetnél már ebbõl hogy vunk, köxi meg a hasonlók... szánalmas :S
Normális kérdezõnek mindenki szívesen segít... Nem olyannak, aki húsz éves létére úgy ír, mint egy 15 éves kis p*csa, meg aki anyázik.
A kérdező hozzászólása: Nem kéne ribancozni...(N)
Kedves kérdezõ! Csak egy hülye [email protected] lehet aki mindig ribancozik. A lényeg, nekem is kicsúszott, amikor kezdõ voltam, mert a pasinak nem volt rendes merevedése mert csak úgy állt fel neki, ha õ volt felül :( Hát, igen, a pasiknak is kell tanulniuk:D A kutyapóz sz*r szerintem. De ha az ölébe ûlsz és szemben vagytok egymással, az jó. De ha lovagolni akarsz, állítsd fel neki kézzel és utána vezesd be.
Nem értem miért kell egy nõt leribancozni???? Vagy miért írtatok ilyeneket????? ezt mondjuk nem értem. Amúgy minden pasi ribanc! :DDD
Hááát... Nekem meg kisebbel volt dolgom, és olyan orgazmusaim voltak a pasival, mint még soha... És nem csúszott ki egyszer sem... Arra azért kíváncsi lennék, Neked milyen érzés lenne, ha a párod megkérdezné ezen az oldalon, hogy mit csináljon, mert nincs megelégedve valamelyik testrészeddel. Pff... 22/l

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!