Találatok a következő kifejezésre: Ha már a kiskönyvem, akkor (4 db)

Ha már megvan a kiskönyvem, akkor mikor kell mennem fogorvoshoz? Kell-e neki pecsételni, vagy írni valamit a kiskönyvbe?

11 hetes kismama

Legjobb válasz: Bár én most ezt a részét kihagytam,de anno ugy emlékszem,hogy a védõnõ szólt,hogy intézzem el,és akkor mentem amikor én akartam.Ha jól emlékszem,a fogorvostól kell pecsét a könyvbe.

Bár én most ezt a részét kihagytam, de anno ugy emlékszem, hogy a védõnõ szólt, hogy intézzem el, és akkor mentem amikor én akartam.Ha jól emlékszem, a fogorvostól kell pecsét a könyvbe.
amikor szeretnél, minél elõbb, annál hamarabb derül ki, van-e valami rossz fogad, vagy leszedi a fogköveket, nehogy begyulladjon az ínyed!Be fog pecsételni a kiskönyvedbe, meg beírja, hogy mit látott. Abszolút tõled függ, mikor mész el, én a 15-ik héten mentem. Boldog babavárást!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!!!
hûû de jó, h ezt kérdezted... én még nem voltam, jesszus ez vhogy teljesen elfelejtõdött, mi van akkor ha egyáltalán nem megy el a kismama terhesség alatt, és nincs pecsételve neki a fogorvos által??
Bármikor mehetsz, de jobb minél elõbb. Sokaknak 10 hét körül gyullad be nagoyn az ínyük. Én is tizenpárhetesen voltam, és mondta is a doki, hogy menjek el még egyszer szülés elõtt. Igen, tesz pecsétet, alírást a könyvbe, és beírja, mit csinált. Baj nem hiszem hogy lenne abból hogy nem voltál-az elõzõ hozzászólónak-de ha tudod, pótold még. ingyen van:-)
Szia! Én ma voltam pont, de nekem nem pecsételt. Igaz még egyszer mennem kell, mert van egy pici lyuk, amit be kell tömnie. Kíváncsi vagyok, akkor pecsétel-e, mert elég nehezen ment el az asszisztens a kiskönyvön, pedig nem egy bonyolult dolog! :-))) 32 hetes kismama
Szia!én már voltam fogdokinál, 2x is de nem adott pecsétet!

Ha már van kiskönyvem, és a főnöknek megmondom, hogy terhes vagyok, ugye nem rúghatnak ki? Még akkor sem ha a próbaidő alatt vagyok?

3 hónap a próbaid?. Mindjárt letelik. Nem akarok tovább dolgozni. Simán elmehetek ugye táppénzre?

Legjobb válasz: Mennyi van még hátra a próbaidõbõl?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj,de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.) 12hetes kismama

Mennyi van még hátra a próbaidõbõl?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj, de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.) 12hetes kismama
De, próbaidõ alatt még kiskönyvvel is kirúghat, ugyanis a próbaidõ alatti felmondást (mindegy hogy az a munkáltató vagy munkavállaló részérõl történjen is) nem kell semmilyen formában sem indokolni. Csak próbaidõn kívül van a kismamának védettsége, tehát javaslom, hogy várd ki még ezt a kis idõt. Az mondjuk más kérdés, hogy szülés után visszamehetsz-e, de az még odébb van. De gondolom nem szeretnél, ha már a terhesség ilyen korai szakaszában táppénzre szeretnél menni...
Sajnos próbaidõ alatt indoklás nélkül kirúghat! Ha nem sok van hátra a próbaidõdbõl, akkor várd meg, és nézd a saját érdeked!
Próbaidõ alatt kirúghat, meg sem kell indokolnia. Egyszerûen azt mondja, hogy köszöni, nem.
Igazuk van, kirúghatnak. Nagyon fontos, hogy várd meg a próbaidõ végét, és papíron jelentsd be a terhességedet, és írasd alá!!! A szó elszáll..... Ha nem íratod alá, sosem fogod tudni bebizonyítani, hogy bejelentetted, és simán kirúghat. :o(
Igen kirughat! Söt Kérdés hogy a szerzödésed mennyi ideig szól, mert ha lejár nem kell hosszabbitania. A barátnömet is igy küldték el szülés elött 2 héttel.
Próbaidõ alatt kirughat, várd meg a véglegesítést, és utána már nem rughat ki!!!

Ha már van terhes kiskönyvem, akkor nem küldhetnek el a munkahelyemről? Ha a munkáltató akarja, kikerülheti ezt a törvényt?

illetve mi van abban az esetben, ha cs?dbe megy a cég és mindenkit elküldenek?

Legjobb válasz: Nem kell hozzá kiskönyv, a terhesség ténye elég, még ha te sem tudsz még róla, hogy terhes vagy, akkor is védett vagy. Ha esetleg utólag derül ki, hogy terhes voltál. Rendes felmondással nem küldhet el, de ha okot adsz rá, akkor rendkívülivel elküldhet és persze meg is szûnhet a cég.

Nem kell hozzá kiskönyv, a terhesség ténye elég, még ha te sem tudsz még róla, hogy terhes vagy, akkor is védett vagy. Ha esetleg utólag derül ki, hogy terhes voltál. Rendes felmondással nem küldhet el, de ha okot adsz rá, akkor rendkívülivel elküldhet és persze meg is szûnhet a cég.
A kérdező hozzászólása: de gondolom az "okot adok rá" annak komoly dolognak kell lennie, nem olyan, hogy elkéstem 2x. ezek szerint akkor van gáz, ha megszûnik a cég és mindenkit elküldenek. :( remélem hamarosan teherbe esem és a cég is húzza még egy darabig. nem jó a helyzet :(
A kérdező hozzászólása: akkor hiába gürizek két éve, lehet, hogy gyedet se kapok majd?...
Szia! Ha terhes lennél, akkor akár az elején is el tudnál már menni betegállományban, általában a nõgyógyász ad javaslatot, hogy betegállományba mehess. Tõlem is mindig megkérdezte, hogy adjon-e, de ha nem kérdezné, akkor Te is kérhesz tõle, pl. mondd, hogy fizikai munkát is kell végezned, akkor biztos ad. De, ha dolgozol és közben szünik meg a cég, akkor is el tudsz menni betegállományba passzív jogon (ha jól tudom 3-4 napon belül). De megteheted, hogy nem veszed át a felmondást, irány egybõl a doki, és úgy iratod ki magad. Azért van megoldás, és nem veszik kárba, hogy 2 éve dolgozol! Arra viszont figyelj, hogy új munkahelyen próbaidõ alatt is felmondhatnak, akkor is ha terhes vagy! Erre nem vonatkozik sajnos a felmondási tilalom!
A kérdező hozzászólása: de miért? ha kiíratom magam betegállományba és közben megszûnik a cég, akkor a betegállomány marad? ellenkezõ esetben (ha dolgozom továbbra is, mert szeretnék), akkor meg nem?
A betegállomány elsõ 15 napja betegszabadság, utána meg táppénz. Ha ez alatt szûnik meg a munkahelyed, attól a táppénz marad és folyamatos munkaviszonynak felel meg. Azaz, olyan mintha folyamatosan dolgoztál volna. De ha a munkahely megszûnését követõ 3 napon belül mész táppénzre, akkor is ez a helyzet, a biztosítási jogviszony megszûnését követõ táppénzt a biztosítási idõbe be lehet számítani. Tehát, ha terhes vagy, és közben szûnik meg a munkahelyed, attól Téged nem ér hátrányos helyzet, ha egybõl elmész táppénzre. Igazából ezt egy TB-s tudná neked konkrétan elmondani. Azt, hogy egybõl el tudsz menni táppénzre azért írtam, mert a rendkívül felmondást is szóba hozták elõttem, bár arra jó okot kell adni, nem elég a kétszer elkéstél magyarázat. Nem ismerem a munkahelyed, nem tudom mennyire állnak melletted. Remélem egy kicsit tudtam segíteni, és nem azon fogsz aggódni, hogy mi lesz, ha megszûnik a munkahelyed!!!


Ha magándokihoz járok, s ő ir a kiskönyvembe (sztkban már nem dolgozik) akkor is megadják az egyszeri anyasági támogatás összegét? (60ezret) S van olyan vizsgálat amire csak a Nődoki adhat beutalót, amiért esetleg el kell mennem az sztk-s dokihoz?

Most megirta beutalókat a háziorvosnak hogy mit adjon. Azt mondja ha ? adná a beutalót akkor fizetnem kellene az SZTKban.Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Nekem a beutalókat mindig a védõnõ adta a doki csak aláírta.Ha megvan a 4 pecsét akkor jár az egyszeri anyasági,mindegy hogy milyen dokihoz jársz.

Nekem a beutalókat mindig a védõnõ adta a doki csak aláírta.Ha megvan a 4 pecsét akkor jár az egyszeri anyasági, mindegy hogy milyen dokihoz jársz.
Nekem is a védõnõ adta a beutalókat, kivéve az elsõ UHra, azt a magándokim. Anyaságinál meg a 4 pecsét és aláírása lényeg, illetve a védõnõm adott egy papírt, amit a dokimnak alá kellett írnia, lepecsételni, hogy tényleg 4x megjelentem a rendelésén, de ezt nekem az SZTKba is le kellett pecsételtetnem. 38hkm
A kérdező hozzászólása: Majd megkérdezem a védõnõt, ha jövõ héten megyek hozzá. De szerintem az macerás lenne, hogy megirja a védõnõ esetleg és azt elvinni a nõdokihoz.Nem? Párom szeretné ha járnék 2 dokihoz is emiatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!