Találatok a következő kifejezésre: Ha már a baba, akkor már (354 db)

Ha sikerült a baba, akkor már beágyazódás idõszaka alatt magasabb a hõ, vagy a beágyazódás ezt nem befolyásolja és a köv. Mensiig magasabb is lenne?

11 napja voltunk együtt a párommal. Igazából semmiféle beágyazódási tünetet nem érzek. Viszont néha megszédülök, ami rám sosem volt jellemzõ. De gondolom ez mástól lehet, nem tudom miért van így. A hõm igazából úgy alakul ahogy minden hónapban is szokott. Nem vettem észre változást.

Legjobb válasz: nem, nekem semmi hõváltozás nem volt... sõt, vártam hogy hátha leesik, többször is mértem (mert ugye azt mondják akkor egy napra leesik), de semmi ilyen nem történt. Nekem voltak szurkálásaim, ezért is próbáltam valami jelet keresni a görbémben is. De a szurkálás ritka ám, gyakoribb hogy nem veszel észre semmit. 12. dpo-tól kezdõdött a sokat pisilés, bár lehet hogy ez is csak pszichológiailag, mert 12. dpo hajnalban halvány pozit teszteltem. A méhem már nagyon korán fájni kezdett a szalagok nyúlásától, de csak mert hátrahajló

nem, nekem semmi hõváltozás nem volt... sõt, vártam hogy hátha leesik, többször is mértem (mert ugye azt mondják akkor egy napra leesik), de semmi ilyen nem történt. Nekem voltak szurkálásaim, ezért is próbáltam valami jelet keresni a görbémben is. De a szurkálás ritka ám, gyakoribb hogy nem veszel észre semmit. 12. dpo-tól kezdõdött a sokat pisilés, bár lehet hogy ez is csak pszichológiailag, mert 12. dpo hajnalban halvány pozit teszteltem. A méhem már nagyon korán fájni kezdett a szalagok nyúlásától, de csak mert hátrahajló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

36 + 3 hetes terhesen ha megszületik a baba, akkor már minden rendben lenne vele?

Legjobb válasz: Koraszülöttnek számít, de igen minden rendben lenne vele.

Koraszülöttnek számít, de igen minden rendben lenne vele.
valószinüleg igen és már nem nagyon koraszülött. Már valószinüleg 2 kg fölött lenne tehát hazaengedhetö rendes idöben majd ha eszik rendesen.
Nem igazán számít már koraszülöttnek, és nyugodt lehetsz, ha eddig minden rendben volt vele, valószínû úgy is lesz.Egyébként egy egészséges, problémamentes terhességben fejlõdött baba már 33 hetesen is totál életképes és 2 kg körüli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Igazából minden rendben csak ma eléggé görcsöltem és keményedtem. Igaz elmúlt, de elgondolkodtam, mi lenne, ha...
nekem 35 hetesen született 2015 grammal. õ koraszülött volt, de teljesen egészséges a kis súlyt leszámítva. Egyébként a 36. héten már nem számit koraszülöttnek
36+6ra szültem a kisfiam, 2480 grammal 45 centivel. sajnos papírforma szerint korababa, de semmi baja nem volt azon kívül, hogy fázott:) most 3 hós és 5500 gramm, 60 centi. ne aggódj, már bõven életképes, semmi gond nem lenne :)
Semmi gond nem lenne, ha eddig minden rendben volt az én kislányom 36+5 naposan született 2490 gramm és 47 cm volt nem került át a koraszülött osztályra. Most már 13 hónapos és a korához képest nagy baba sokat játszik, magyaráz, ácsorog stb.

A terhes nő is kismama? Vagy már csak ha megszületik a baba, akkor lesz a nő kismama?

Legjobb válasz: Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".

Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".
Szerintem a terhesre is mondják.

Próbálkozás után 7. napon járok, lehetséges hogy ilyenkorra már legyenek tünetek ha összejött a baba? Akinek ilyesmi tapasztalatai vannak örülnék ha leírná.

két napja kék erek jelentek meg a mellemen,csináltam tesztet de negatív.

Legjobb válasz: A vélt fogamzás után kb. két héttel mutathat elõször valamit a teszt. Természetesen sikerülhetett a baba, de akkor még a folyamat valahol a beágyazódás környékén tart. Ilyen korán nincsenek még olyan tünetek ami alapján egyértelmûen és biztosan lehet következtetni bármelyik irányba is. A terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs. Az a beágyazódás után már el kezd termelõdni, de nagyjából a nem várt körül illetve utána van már jelen olyan mennyiségben, hogy tüneteket is okoz.

A vélt fogamzás után kb. két héttel mutathat elõször valamit a teszt. Természetesen sikerülhetett a baba, de akkor még a folyamat valahol a beágyazódás környékén tart. Ilyen korán nincsenek még olyan tünetek ami alapján egyértelmûen és biztosan lehet következtetni bármelyik irányba is. A terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs. Az a beágyazódás után már el kezd termelõdni, de nagyjából a nem várt körül illetve utána van már jelen olyan mennyiségben, hogy tüneteket is okoz.
Szia! Nem lehetnek még szerintem tünetek, hiszen most kezdõdik a beágyazódás ha összejött!Innentõl kezdve várni kell kb 10-12 napot és akkor lehet tesztelni. Talán az már pozitív lehet! Sok sikert!! :) )
Nekem a legutóbbi terhességnél kb.6 nappal az ovuláció után görcsölgetett a hasam. A 8. napon este pedig nagyon begörcsölt többször, a 10. napon pedig a 10-s teszt halvány pozitivat jelzett!!! Drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, õszintén szólva nem reménykedek mert pco-s vagyok és nemtudom mit higgyek:(

33 hetes terhes vagyok. Ha most megszületne a baba, akkor már életben maradna és egészséges lenne?

Legjobb válasz: Szia ne aggódj ilyeneken. Egyébként nekem már a 31. héten azt mondták, hogy 10-bõl 9 tutira megmarad és semmi baja. Elvileg a tüdeje meg az emésztõcsatornája már érett. Miért agyalsz ilyeneken? Üdv 32 hetes

Szia ne aggódj ilyeneken. Egyébként nekem már a 31. héten azt mondták, hogy 10-bõl 9 tutira megmarad és semmi baja. Elvileg a tüdeje meg az emésztõcsatornája már érett. Miért agyalsz ilyeneken? Üdv 32 hetes
szia! Elméletileg már a 24. hét után meg tud születni a baba. azért van ennek kockázata , mert gyakran agyvérzés vagy más bajok léphetnek fel, ráadásul fejletlen a tüdeje...stb.ahogy múlnak a hetek , úgy csökkenek a kockázatok. 33. hétnél már elég kicsi az esélye , hogy baj lehet , max. "koraszülött " lesz, és így látják el. Persze ez megint egy érdekes dolog , nem visszakérdezni akarok , csak nem tudom hogy is van az, , hogy vagy inkább a 7. vagy a 9. hónapban szülessen a baba , de ne a 8.ban?? 35 hetes kismami
Szia! Az én húgom 27hétre született nem volt 1kiló se.teljesen egészséges volt, csak mivel pici volt ezért 3vagy 4hétig inkubátorba rakták.az inkubátor miatt pedig szemüveges lett.most 11éves és a legmagasabb az osztályba de a szemüveget még mindig hordania kell.
A 28.ik hét után egy jó koraszülött osztályon már 90% a túlélési esélye egy babának.Tehát a 33-héten szerinetem már majdnem 100.
Szerintem már nem lenne baja.
Anym 48 éve született 7 hónapra, mert mamám izgaga volt felmászott a létrára és leesett és semmi baja nem volt és nem is lett:DGodolj bele ha majd 50 éve õ túlélte, akkor most? Egyébként én sem értem, h a 8.hónapban miért nem lehet megszületni?
Szia!Én 29 évvel ezelõtt kerek 7 hónapra születtem, 40 cm voltam és 1.65 kg.Semmi hátrányom nem származott belõle.

Már több hete szúró érzés van a hüvelyemben ha mozog a baba akkor alig birok menni is hasmenésem van és hangulatingadozásaim a baba sokat mocorog a hasam lenn van már szerintetek mikor szülök meg ezek előjelek a nyákdugó lehet sárgás is?

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonló cipõben járok...Kb 2 hete szúr a hüvelyem,sokat keményedek,de rendszertelenül és csak rövid ideig..Nekem is hasmenésem volt egész 7en,már napok óta diétázom,de mégis. Én mondjuk még nyákdugóval nem találkoztam,de az én pocaklakóm is nagyon aktív.. Kitartás!! 36+6 hkm...

Szia! Én is hasonló cipõben járok...Kb 2 hete szúr a hüvelyem, sokat keményedek, de rendszertelenül és csak rövid ideig..Nekem is hasmenésem volt egész 7en, már napok óta diétázom, de mégis. Én mondjuk még nyákdugóval nem találkoztam, de az én pocaklakóm is nagyon aktív.. Kitartás!! 36+6 hkm...

Ha mensi alatt sikerül a baba, akkor már nincs peteérés ugye?

Lehet, hogy hülye kérdés, de szerintem így a logikus. Azért kérdezem, mert mensi alatt voltunk együtt, most kellene lenni a peteérésemnek, és nincs.

Legjobb válasz: A baba akkor sikerülhet, amikor a peteérés van (ez lehet a "normál helyén", késve, vagy elcsúszva a menstruáció alatt). Ha megtermékenyült egy petesejt és be is ágyazódott, akkor következõ peteérés nincs.

A baba akkor sikerülhet, amikor a peteérés van (ez lehet a "normál helyén", késve, vagy elcsúszva a menstruáció alatt). Ha megtermékenyült egy petesejt és be is ágyazódott, akkor következõ peteérés nincs.
Sajnos elõfordulnak olyan hónapok tudomásom szerint amikor egyáltalán nincs pé. De lehet csak csúszik, nem mûködünk óramû pontosan. Mielõbbi babásodást kívánok.

Ha a szülest követö 3. napig nem sargul be a baba, akkor mar nem is fog?

Varom a valaszokat, köszönöm. :)

Legjobb válasz: Szia!Nekem a negyedik napon sárgult be,úgyhogy besárgulhat. 8hós baba anyukája

Szia!Nekem a negyedik napon sárgult be, úgyhogy besárgulhat. 8hós baba anyukája
6 hetes koráig elõfordulhat, pont ezért van, hogy az elsõ hat hétben szigorúan ellenõrizni kell a baba súlyát minimum hetente, hogy eleget gyarapodik-e. Egy barátnõm kisbabája pl. a 10. napon sárgult be, már otthon voltak napok óta, csak nem figyelt barátnõm arra, hogy ha nem eszik 4 óránként a picur, akkor ez lehet a vége. Szegény, azt hitte, hogy jót tesz azzal, hogy nem ébreszti fel a manót még akkor sem, mikor már 6 órája aludt szünet nélkül pár naposan. A legtöbb baba az elsõ héten még nagyon aluszékony, ébreszteni kell õket, hogy egyenek, pont a besárgulást megelõzvén.
szia! jajajajj... a sárgaság egy élettani állapot , ami azzal függ össze, hogy a májnak le kell bontania a magzati vérbõl a bilirubint. Van olyan baba , akinél ez egy gyors folyamat , ezek a babók nem sárgulnak be ; de jópár baba "kötelezõen" átesik ezen. Max. 5-7 napig születés után sárgulhat be , és nincs köze az etetések gyakoriságához, mennyiségéhez. Az anyatej valóban sokat javíthat rajta ; de a sárgaságon az elsõ héten át kell esnie, a 6. héten az már más jellegû sárgaság. Egyébként a folyamat lehet 2-3 nap, de elhúzódhat egy hétig is.
Besárgulhat. Az enyém is utána sárgult be.
A kérdező hozzászólása: Akkor ugy kerdezem : hany napig sargulhat meg be a baba? Kb. egy hetig meg? Vagy kettö? Amugy a valaszokat köszönöm. :)

Ha 30 hetesen befordul a baba akkor már nem kell tartani attól, hogy medence végű lesz a fekvése?

Mekkora helye van még ilyenkor kb.?Van még hely forgolódni?

Legjobb válasz: Ilyenkor már pici az esély,h megfordúl.Bár történt már olyan,h mégis,de nem ez a jellemzõ. Most már nincs sok helye,arra meg pláne nincs h bukfencezzen és ide-oda "járkáljon":) Már neki is kezd szûkös lenni:)

Ilyenkor már pici az esély, h megfordúl.Bár történt már olyan, h mégis, de nem ez a jellemzõ. Most már nincs sok helye, arra meg pláne nincs h bukfencezzen és ide-oda "járkáljon":) Már neki is kezd szûkös lenni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Ebben reménykedek én is.Annyit olvastam már, hogy még a végén sem fordulnak meg a babák és nem szeretnék ezen idegeskedni.:-D
Nem írod, hogy hány hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: 6. hétben vagyok
A lényeg, vigyázz magadra, ne emelgess, ne igyál alkoholt, pihenj ha fáradtnak érzed magad, ne stresszeld magad mindenen.Dokihoz mikor mész?Õ biztosan tud választ adni.jo babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!