Találatok a következő kifejezésre: Ha már a baba, akkor (344 db)

A terhes nő is kismama? Vagy már csak ha megszületik a baba, akkor lesz a nő kismama?

Legjobb válasz: Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".

Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".
Szerintem a terhesre is mondják.

Próbálkozás után 7. napon járok, lehetséges hogy ilyenkorra már legyenek tünetek ha összejött a baba? Akinek ilyesmi tapasztalatai vannak örülnék ha leírná.

két napja kék erek jelentek meg a mellemen,csináltam tesztet de negatív.

Legjobb válasz: A vélt fogamzás után kb. két héttel mutathat elõször valamit a teszt. Természetesen sikerülhetett a baba, de akkor még a folyamat valahol a beágyazódás környékén tart. Ilyen korán nincsenek még olyan tünetek ami alapján egyértelmûen és biztosan lehet következtetni bármelyik irányba is. A terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs. Az a beágyazódás után már el kezd termelõdni, de nagyjából a nem várt körül illetve utána van már jelen olyan mennyiségben, hogy tüneteket is okoz.

A vélt fogamzás után kb. két héttel mutathat elõször valamit a teszt. Természetesen sikerülhetett a baba, de akkor még a folyamat valahol a beágyazódás környékén tart. Ilyen korán nincsenek még olyan tünetek ami alapján egyértelmûen és biztosan lehet következtetni bármelyik irányba is. A terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs. Az a beágyazódás után már el kezd termelõdni, de nagyjából a nem várt körül illetve utána van már jelen olyan mennyiségben, hogy tüneteket is okoz.
Szia! Nem lehetnek még szerintem tünetek, hiszen most kezdõdik a beágyazódás ha összejött!Innentõl kezdve várni kell kb 10-12 napot és akkor lehet tesztelni. Talán az már pozitív lehet! Sok sikert!! :) )
Nekem a legutóbbi terhességnél kb.6 nappal az ovuláció után görcsölgetett a hasam. A 8. napon este pedig nagyon begörcsölt többször, a 10. napon pedig a 10-s teszt halvány pozitivat jelzett!!! Drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, õszintén szólva nem reménykedek mert pco-s vagyok és nemtudom mit higgyek:(

Már több hete szúró érzés van a hüvelyemben ha mozog a baba akkor alig birok menni is hasmenésem van és hangulatingadozásaim a baba sokat mocorog a hasam lenn van már szerintetek mikor szülök meg ezek előjelek a nyákdugó lehet sárgás is?

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonló cipõben járok...Kb 2 hete szúr a hüvelyem,sokat keményedek,de rendszertelenül és csak rövid ideig..Nekem is hasmenésem volt egész 7en,már napok óta diétázom,de mégis. Én mondjuk még nyákdugóval nem találkoztam,de az én pocaklakóm is nagyon aktív.. Kitartás!! 36+6 hkm...

Szia! Én is hasonló cipõben járok...Kb 2 hete szúr a hüvelyem, sokat keményedek, de rendszertelenül és csak rövid ideig..Nekem is hasmenésem volt egész 7en, már napok óta diétázom, de mégis. Én mondjuk még nyákdugóval nem találkoztam, de az én pocaklakóm is nagyon aktív.. Kitartás!! 36+6 hkm...


Melyik az a legkorábbi időpont, amikor ha megszületik a baba, akkor életben marad?

Legjobb válasz: Én egy 26. héten született babát ismerek. Már 10 hónapos és egészséges!

Az eddigi legfiatalabb életben maradt baba 22 hetes volt, ha jól tudom. 24. héttõl számít koraszülésnek, ekkor még csak 28% esélye van azonban az életben maradásra, és az életben maradt babáknál is lehetnek sajnos kisebb-nagyobb maradandó károsodások. Ez az esély aztán folyamatosan nõ, a 30. hétre már közel 90%. Régebben a 28. hét számított a vetélés-koraszülés határának, az EU szabvány azonban a 24. hét, így ma már nálunk is ez a határ. De mint látod, van, aki elõtte is életben marad, és van, aki utána sem...
Én egy 26. héten született babát ismerek. Már 10 hónapos és egészséges!
A 24. héttõl már életképes. A bátyám is és az egyik szomszédunk lánya is a 26. héten született. Ma már egészséges 30 és 20 évesek. Már az akkori technikával is életben maradtak, a mai modernebb keretek között pedig még több az esélyük.
24. hét, 5OO g és 3O cm-tõl. Ezek a hivatalos adatok, mikortól már szülés és nem vetélés, de lehetnek csodák és életben maradhat 22 hetes baba is. JA és a 24. hetesek nagy része is meghal, aki életben marad, 9o%, hogy nem lesz egészséges. Nagynéném közel 6O évvel ezelõtt 6OO grammal született, egészséges, diplomás ember :)
25 hét és 600gr Pont nemrég mondta a csecsemõs nõvér barátnõm.
A lanyom bebiszittere 24. hetre szuletett 21! evvel ezelott.
Miért kérdezed?
28. héttõl van rá esély
24.héttõl...onnantól tekintik szülésnek, az elõtt vetélésrõl beszélünk.
24. héttõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak érdeklõdés képen kérdezem , én 24 hetes vagyok és remélem még marad bent egy ideig.

36 + 3 hetes terhesen ha megszületik a baba, akkor már minden rendben lenne vele?

Legjobb válasz: Koraszülöttnek számít, de igen minden rendben lenne vele.

Koraszülöttnek számít, de igen minden rendben lenne vele.
valószinüleg igen és már nem nagyon koraszülött. Már valószinüleg 2 kg fölött lenne tehát hazaengedhetö rendes idöben majd ha eszik rendesen.
Nem igazán számít már koraszülöttnek, és nyugodt lehetsz, ha eddig minden rendben volt vele, valószínû úgy is lesz.Egyébként egy egészséges, problémamentes terhességben fejlõdött baba már 33 hetesen is totál életképes és 2 kg körüli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Igazából minden rendben csak ma eléggé görcsöltem és keményedtem. Igaz elmúlt, de elgondolkodtam, mi lenne, ha...
nekem 35 hetesen született 2015 grammal. õ koraszülött volt, de teljesen egészséges a kis súlyt leszámítva. Egyébként a 36. héten már nem számit koraszülöttnek
36+6ra szültem a kisfiam, 2480 grammal 45 centivel. sajnos papírforma szerint korababa, de semmi baja nem volt azon kívül, hogy fázott:) most 3 hós és 5500 gramm, 60 centi. ne aggódj, már bõven életképes, semmi gond nem lenne :)
Semmi gond nem lenne, ha eddig minden rendben volt az én kislányom 36+5 naposan született 2490 gramm és 47 cm volt nem került át a koraszülött osztályra. Most már 13 hónapos és a korához képest nagy baba sokat játszik, magyaráz, ácsorog stb.

Ha ne adj isten nem él már a baba, akkor is megindul magától a szülés?

Legjobb válasz: Megindulhat ugyanúgy, de nem feltétlenül (mint ahogy az is elõfordul, hogy egy sima szülést úgy indítanak).

Megindulhat ugyanúgy, de nem feltétlenül (mint ahogy az is elõfordul, hogy egy sima szülést úgy indítanak).
ha napokig nem érzed hogy mozogna akkor menj orvoshoz.
Nem indul meg magától, legalábbis nem mindig. Ha úgy érzed, baj van, menj orvoshoz, akár ügyeletre is.
Nem biztos, de ha gond van mint már írták irány az orvos.
Miért emelted ki ismét a kérdésed? Nem mondod, hogy április 25-tõl nem érzed mozogni a babát és még mindig itt kérdezgeted, hogy ha elhalt megindul -e a szülés??? Fordulj orvoshoz mert itt senki sem láthatja, hogy mi van a babáddal...
Akkor miért kérdezted ezt? Meg ha nem lenne olyan fontos, nem emelted volna ki ... Valami oka biztos h van :) De javíts ki ha tévedek!
A kérdező hozzászólása: Mi van???? Hol írtam én olyat, hogy nem mozog?????
A kérdező hozzászólása: Kijavítottalak!
Ma mindenki ingerült...nem kissé... Front van?

Az elmúlt néhány napban magas a vérnyomásom, illetve ingadozó. Lehet ez a terhesség jele? Ha sikerült a baba, akkor a beágyazódás már jó ideje lezajlott, ma vagyok a pé utáni 15. napon, és ez a vérnyomás dolog kb. egy-másfél hete tart.

Mindeddig nem hallottam, hogy változik a vérnyomás a terhesség kezdetén, de nem tudom mivel magyarázni, mert nekem inkább alacsony-normális a vérnyomásom, eddig legalábbis úgy volt.

Legjobb válasz: Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani,mert ha babás vagy,akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ,mi az a magas,mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.

Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani, mert ha babás vagy, akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ, mi az a magas, mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd szólok a dokinak, ha tényleg terhes vagyok, hogy ezt is nézze meg. Nekem 146/88 volt vasárnap délután, délelõtt pedig normális 125/72, akkor mértem utoljára.
Szia! Az jó ötlet, hogy szólsz a dokinak, legalább ha gond van, akkor tud gyógyszert felirni, hogy állandó maradjon.De lehet csak idegesebb voltál vagy valamiért az vagy és ezért magasabb.Ha megoldódik a probléma, akkor majd visszaáll normálisra!Ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem úgy lesz, ahogy mondod :)

Ha felszívódik a baba, akkor a terhességi tünetek akár már másnap elmúlhatnak, vagy még kell 1-2 hét? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam ,hogy a tünetek még megmaradnak 1-2 hétig!

Én úgy hallottam , hogy a tünetek még megmaradnak 1-2 hétig!
Ha a terhesség elhal, akkor nem termelõdik tovább HCG. Ilyen esetben sem egyik napról a másikra ürül ki a szervezetbõl a HCG, hanem 2-3 hét alatt. Ebbõl következik, hogy a tünetek sem múlnak el egyik napról a másikra. Ugyanakkor normálisan fejlõdõ terhességnél sem törvényszerû, hogy mindennap egyformán, egyforma intenzitással jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Nálam az émelygés és hányás, meg a mellek fájása még 2-3 hétig eltartott. :(
Nálam is tartott, de már nem annyira. És még írtam is ebbe kérdést, de akkor még nem tudtam, csak sajna éreztem, hogy gond van. Nekem a 12. héten derült ki, hogy vége, és missed ab után is még éreztem kb 1 hétig egy-két jelet. Jó étvágyam volt.

Ha már kúszik a baba akkor mikor kezd el négykézláb mászni?

Legjobb válasz: ezután ;) mindenkinél más, de tényleg! én babám nagyon rövid ideig kúszott, 5 hónaposan kezdte, 2 hét múlva mászott. van olyan baba aki hónapokig kúszik

ezután ;) mindenkinél más, de tényleg! én babám nagyon rövid ideig kúszott, 5 hónaposan kezdte, 2 hét múlva mászott. van olyan baba aki hónapokig kúszik
Senki nem fogja tudni megmondani neked. Lehet, hogy már ma délután, lehet, hogy csak 3 hónap múlva. Ezt csak õ tudja, majd csinálja, mikor megérik rá. Kisfiam 5 hónaposan kezdett el kúszni, rá egy hétre már négykézlábazott, de szabályosan mászni csak 3 hónappal késõbb, 8 hónapos korában kezdett el. Addig a kúszást a mászással ötvözve közlekedett, neki így volt kényelmes.
Az én kisfiam 5, 5 hónaposan kezdett kúszni, és 7 hónaposan mászni.Elõtte volt két hét, amikor variálta.:)
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert az enyém 8 hónapos volt és most kezdett el kúszni.ezért kérdeztem mikor.
Engem is érdekelnek a válaszok, ugyanis a 6 hós fiam pár napja rájött, hogy helyet tud változtatni, minekutána forogni csak hátról hasra tanult meg. szóval rájött, hogy kúszva mehet mindenfelé. édes, mert kizárólag hátrafelé közlekedik :-D nem egészen egy hete teszi mindenzt, viszont 3 napja rendszeresen négykézlábra áll és egy-kettõt hintázik. le vagyok döbbenve, mert fél évig konkrétan nem csinált semmit. látszólag. a hátról hasra forgás nincs egy hónapja, hogy megy neki.
Az enyém 6 hónaposan kezdett el kúszni, most 1 éves de még mindíg ez a kedvenc mozgásformája!persze azért néha mászik is meg már bútorok mellett feláll, tipeg de a kúszással bejárja az egész házat!
az en babam mar kb 7 honapos koratol kuszik de meg mindig nem maszik.most 10 honapos.hintazik a terden elore hatra mar 2 honapja.most mar megprobalja huzni a labat elore de meg hasra fekszik.most mar inkabb az allas es a lepegetes erdekli.nekem azt mondta anyukam hogy en nem masztam hanem kusztam aztan pedig megtanultam jarni.

Ha már féloldalra elfordul a baba akkor nagyjából mennyi idő mire hasra is tud fordulni? Illetve ha már huzza magát ülésbe, 30erül is neki magától akkor mennyi idő mig felül magától?

Legjobb válasz: Nekem oldalról hasra kb.2 nap múlva fordult de akkor a hasról hátra már megvolt. 4,5 hósak vagyunk így az ülésnél meg még nem tartunk, ezért azt nem tudom sajnos.

Nekem oldalról hasra kb.2 nap múlva fordult de akkor a hasról hátra már megvolt. 4, 5 hósak vagyunk így az ülésnél meg még nem tartunk, ezért azt nem tudom sajnos.
Az én lányom pénteki napon fordult oldalra, és utána való kedden hasra, 3 hónapos volt pont.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!