Találatok a következő kifejezésre: Ha már a baba (940 db)

Ha marad a baba főzelékéből, azt másnapra el lehet tenni?

Burgonya-sárgarépa, f?z?lével hígítva. Csak most kóstolgatunk...

Legjobb válasz: Ja és köszi a válaszokat!:)

A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a válaszokat!:)
Persze. Én mindig két napra fõzök. Ha pedig több adag lesz, a harmadikat/negyediket lefagyasztom.
Ha nem abból kapott a baba (tehát nem abból kanalaztál neki, nem került bele nyál) és kihûlés után azonnal hûtõbe raktad, akkor nyugodtan odaadhatod még holnap.
A kérdező hozzászólása: Tegnapról maradt, nem abból evett, viszont 2-3órát lehet hogy volt kint.

Ti mernétek munkahelyet váltani ha már a babán dolgoztok?

Elõzõ kérdésemben már leírtam a tény állást röviden: bosszús,stresszes munkahely a fõnököm bejelentette ha már a babán gondolkozunk tudjam hogy táppénzt nem fog fizetni ha bármi gond lenne (na csak ha nagyon muszáj..)és ha gondolom váltsak munkahelyet,eddig se járt õ nála se fizetett szabi se táppénz ha beteg voltam sok volt a simliskedés.Én most azt találtam ki hogy még nem mondok fel közben nézegetek másik munkát és majd ha tuti lesz egy meló akkor felmondok és az uj munka helyre kerülnék és majd onnan mennék szülni!De mivan ha majd esetleg az uj munkahelyrõl rúgnak ki idõ elött és akkor is majd 30 napom lesz hogy találjak másikat ha esetleg nem sikerül és közben leszek terhes és ez miatt nem kapok gyedet az meg nagy szivás lenne!:( nem tudom mit tegyek..

Legjobb válasz: Én mertem váltani, meg is bántam. 4 évet veszítettem el babaügyileg, a másik melóhely megszûnt, a 3.- nál x idõ múlva jelentettek be, utána várni egy évet, hogy meglegyen a gyed... Macera... A mostanim se akart fizetni, ezért úgy írt ki a doki, hogy az oep hajtotta be a cégen a százalékát, így egybõl õk utaltak, kikerülve a cégemet. Érdeklõdj utána, nem voltam veszélyeztetve, mégis megkértem a dokit a 7. hónap végén, hogy írjon ki, egybõl így írt ki.

Én mertem váltani, meg is bántam. 4 évet veszítettem el babaügyileg, a másik melóhely megszûnt, a 3.- nál x idõ múlva jelentettek be, utána várni egy évet, hogy meglegyen a gyed... Macera... A mostanim se akart fizetni, ezért úgy írt ki a doki, hogy az oep hajtotta be a cégen a százalékát, így egybõl õk utaltak, kikerülve a cégemet. Érdeklõdj utána, nem voltam veszélyeztetve, mégis megkértem a dokit a 7. hónap végén, hogy írjon ki, egybõl így írt ki.
Én nem váltanék.
Én sem váltanék. Lehet, hogy olyan helyet találsz, ahol határozott idejû szerzõdést kötnek veled, akkor pedig nem leszel védett, ha terhes leszel.

Ha befordul a baba, utána már úgy is marad?

30 hetesen már be volt fordulva, de mostanában úgy érzem mintha keresztben lenne.

Legjobb válasz: Ezt 100%-ra nem lehet megmondani, ugyanis elõfordul olyan is, hogy az utolsó hetekben, vagy napokban visszafordul a baba. Persze nem ez a gyakori, mivel ilyenkor már egyre kevesebb a helyük, nagy helyváltoztatásokat már nem csinálnak. Szóval jó esély van rá, hogy most már így maradjon. :)

Ezt 100%-ra nem lehet megmondani, ugyanis elõfordul olyan is, hogy az utolsó hetekben, vagy napokban visszafordul a baba. Persze nem ez a gyakori, mivel ilyenkor már egyre kevesebb a helyük, nagy helyváltoztatásokat már nem csinálnak. Szóval jó esély van rá, hogy most már így maradjon. :)
Nem feltétlenül. Nekem a 31. heten fordult vissza farfekvesesbe, utána a 37. heten vissza. Persze nem tul gyakori, de ilyen is van


Tanulófogkrémet nem baj ha lenyeli a baba? Hogyan kell használni? Elvileg 6 hó-tól már használható.

Legjobb válasz: A baba fogkrémeket nem baj ha lenyeli a baba abban nincs fluorid.Mi Nenedent készletet használunk abban van egy kis fogkrém és egy ujjrahúzható szilikon fogkefe.Azt húzom az ujjamra bekenem fogkrémmel és átdörzsölöm a fogait.Mi már 6 hónapos korától azt használjuk...

A baba fogkrémeket nem baj ha lenyeli a baba abban nincs fluorid.Mi Nenedent készletet használunk abban van egy kis fogkrém és egy ujjrahúzható szilikon fogkefe.Azt húzom az ujjamra bekenem fogkrémmel és átdörzsölöm a fogait.Mi már 6 hónapos korától azt használjuk...
Egyetértek, csak akkor nyelje le a baba, ha fluorid nincs benne. Ezért: http://yamaguchy.netfirms.com/7897401/mullins/murder_05.html

Zöld szemű anyuka, barna szemű apuka, kék szemű baba (kisfiú), akiknél ilyen a felállás, maradt a baba szeme kék, vagy változott a színe? Ha igen, mikor?

Kisfiam abszolút rám hasonlít, világos bőr, szőkés haj, kék szem (az enyém is nagyon sokáig kék volt, mostmár zöld), férjem viszont barna hajú, barna szemű. Kisfiunk szeme most kék, egész világos, nem sötétkék. Csak kíváncsi lennék, hogy akiknél szintén ez a felállás, változott-e a baba szemszíne a későbbiekben? Tudom, hogy van egy kevés esélye, hogy megmarad ilyennek, igazából mindegy is, csak kíváncsi lennék. :)

Legjobb válasz: Milyen idõs?? Csak mert minden baba szeme kék az elsõ pár hónapban. Egyébként meglehet, hogy marad, de ezt még nagyon nem lehet megmondani. (nálunk is ez volt a helyzet a kislányomnál, 2 éves kora körül bezöldült neki)

Milyen idõs?? Csak mert minden baba szeme kék az elsõ pár hónapban. Egyébként meglehet, hogy marad, de ezt még nagyon nem lehet megmondani. (nálunk is ez volt a helyzet a kislányomnál, 2 éves kora körül bezöldült neki)
Lányom szeme fél éves koráig volt kék, most zöld, de nem olyan , mint az enyém, hanem sötétebb, lehet bebarnul majd, mert az apja szeme barna.Most 1, 5 éves
Nálunk apuka zöld szemû, én barna, és a lányomnak égszínkék szeme van. Igaz, nálunk anyunak is kék a szeme, szóval 3 nagyszülõtõl is jöhetett. Keress rá a neten van szemszín kalkulátor. Nálunk az jött ki, hogy kb. 33 % esélye van a kék szemre. A második gyermekemnek persze már barna a szeme. De már születéskor is láttam rajta, hogy másmilyen a szeme, mert sokkal sötétebb volt, azonnal tudtuk, hogy neki be fog barnulni .
Kék maradt.
anya zöld, anyai nagymama zöld, anyai nagypapa szürkéskék. apa és családja sötétbarna kislány szürkéskék, 2 éves múlt bátyja 4 éves, 6hós korától zöldesbarna kisöccsük jelenleg kék szemû, 4 hós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Az én kisfiam még csak 2.5 hónapos múlt, tehát még bármi lehet. Tudom, hogy változhat, írtam is, most csak arra voltam kíváncsi, hogy ahol hasonló a felállás, hogy alakult a késõbbiekben :) Persze sokmindentõl függhet, a nagyszülõk szemszínétõl is... Tudom, hogy sok csecsemõnek kék a szeme, de az általában inkább az a sötétebb kék szokott lenni, ami majdnem minden csecsemõnek van. Azért a kisfiamé annál sokkal világosabb.

A terhes nő is kismama? Vagy már csak ha megszületik a baba, akkor lesz a nő kismama?

Legjobb válasz: Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".

Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".
Szerintem a terhesre is mondják.

Már több hete szúró érzés van a hüvelyemben ha mozog a baba akkor alig birok menni is hasmenésem van és hangulatingadozásaim a baba sokat mocorog a hasam lenn van már szerintetek mikor szülök meg ezek előjelek a nyákdugó lehet sárgás is?

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonló cipõben járok...Kb 2 hete szúr a hüvelyem,sokat keményedek,de rendszertelenül és csak rövid ideig..Nekem is hasmenésem volt egész 7en,már napok óta diétázom,de mégis. Én mondjuk még nyákdugóval nem találkoztam,de az én pocaklakóm is nagyon aktív.. Kitartás!! 36+6 hkm...

Szia! Én is hasonló cipõben járok...Kb 2 hete szúr a hüvelyem, sokat keményedek, de rendszertelenül és csak rövid ideig..Nekem is hasmenésem volt egész 7en, már napok óta diétázom, de mégis. Én mondjuk még nyákdugóval nem találkoztam, de az én pocaklakóm is nagyon aktív.. Kitartás!! 36+6 hkm...

Van itt olyan aki rendszeresen szedi az Elevitet és így se jön össze a baba? Ha már van baba mennyi idő után jött össze?

Legjobb válasz: sok anyuka nagy tévedésben van, amikor azt hiszi, hogy az elevittõl könnyebben teherbe esik. nem! a vitaminok csak megvédik a már meglévõ magzatot! tehát az elevittõl nem fogsz teherbe esni!

sok anyuka nagy tévedésben van, amikor azt hiszi, hogy az elevittõl könnyebben teherbe esik. nem! a vitaminok csak megvédik a már meglévõ magzatot! tehát az elevittõl nem fogsz teherbe esni!
Szia! Az Elevit szedése nem segíti elõ a megtermékenyülést. Abban segít, hogy ha sikerül, akkor egészséges legyen a pici. Mióta próbálkoztok? Én sokat szedtem az Elevitet is, és orvoshoz is fordultam, így sikerült. Most hét hónapos terhes vagyok, kb másfél év orvosi kezelés után.
Azért abban biztos lehetsz, hogy valamit segít, hiszen egy komplex multivitamin, tehát "feljavíthatja" a szervezetet. De egyetértek az elõttem szólókkal, arra más szerek valók.
Én szedtem kb. egy hónapig, de aztán inkább abbahagytam. Igaz, látszott a hatása, szebb lett a bõröm, erõsödött a körmöm, de szorulást kaptam tõle (bocsi), a végén már vérzett a végbelem a székeléskor. Úgyhogy inkább csak akkor kezdek neki megint, ha már tutira van miért szednem.
az elevitet arra találták ki, hogy a kismama a terhesség alatt szedje. persze sokkal többet el lehet belõle adni, ha elõtte is szeded, mert ugye az eredmény nem biztos. az viszont igen, hogy a babának árthat, ha túl sokat szeded elõtte, mert a vitamin mennyiségek egy terhes szervezetre vannak belõve és vannak olyan anyagok, amik NEM ÜRÜLNEK KI!!! tehát ha már szedted két hónapig, akkor hagyd abba, mert teherbe nem esel tõle, a babádnak meg nem lesz jó... és ha már terhesvitamin, akkor jobb a GRAVIDA, abban többféle vitamin és ásványi anyag van és a hazai viszonyoknak jobban mgfelel. pl. nem leszel tõle jódhiányos...
Az Eleviten kívül még számtalan terhesvitamin van. Nekem a Femibiont ajánlották terhesség elõtt/alatt, mert abból szívódik fel leghatékonyabban a folsav.

Próbálkozás után 7. napon járok, lehetséges hogy ilyenkorra már legyenek tünetek ha összejött a baba? Akinek ilyesmi tapasztalatai vannak örülnék ha leírná.

két napja kék erek jelentek meg a mellemen,csináltam tesztet de negatív.

Legjobb válasz: A vélt fogamzás után kb. két héttel mutathat elõször valamit a teszt. Természetesen sikerülhetett a baba, de akkor még a folyamat valahol a beágyazódás környékén tart. Ilyen korán nincsenek még olyan tünetek ami alapján egyértelmûen és biztosan lehet következtetni bármelyik irányba is. A terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs. Az a beágyazódás után már el kezd termelõdni, de nagyjából a nem várt körül illetve utána van már jelen olyan mennyiségben, hogy tüneteket is okoz.

A vélt fogamzás után kb. két héttel mutathat elõször valamit a teszt. Természetesen sikerülhetett a baba, de akkor még a folyamat valahol a beágyazódás környékén tart. Ilyen korán nincsenek még olyan tünetek ami alapján egyértelmûen és biztosan lehet következtetni bármelyik irányba is. A terhességi tünetek megjelenéséért a HCG hormon a felelõs. Az a beágyazódás után már el kezd termelõdni, de nagyjából a nem várt körül illetve utána van már jelen olyan mennyiségben, hogy tüneteket is okoz.
Szia! Nem lehetnek még szerintem tünetek, hiszen most kezdõdik a beágyazódás ha összejött!Innentõl kezdve várni kell kb 10-12 napot és akkor lehet tesztelni. Talán az már pozitív lehet! Sok sikert!! :) )
Nekem a legutóbbi terhességnél kb.6 nappal az ovuláció után görcsölgetett a hasam. A 8. napon este pedig nagyon begörcsölt többször, a 10. napon pedig a 10-s teszt halvány pozitivat jelzett!!! Drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, õszintén szólva nem reménykedek mert pco-s vagyok és nemtudom mit higgyek:(

Az igaz hogy ha már a végefelé vagy a terhességnek (pl.: 33. hét) hanyatt nem jó feküdni mert árt a baba vérkeringésének?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam ha már nagya pocakod már akkor sem egészséges mert a méh nyomja a köldökzsinort és az lelassítja a baba vérkeringését és nehezebben kap levegõt is.

Én úgy hallottam ha már nagya pocakod már akkor sem egészséges mert a méh nyomja a köldökzsinort és az lelassítja a baba vérkeringését és nehezebben kap levegõt is.
Sajnos igazán jó választ én sem tudok, csak annyit, hogy állítólag azért nem jó, mert háton fekve nyomja a nagy ereket benned, amitõl neked is leeshet a vérnyomásod rendesen, ami pedig a babócára is kihat. Szóval nem tudom pontosan a választ, de én pl. mindig oldalt fekszem, héha háton is, de azt csak rövid idõre. Jó babavárást!
Én is úgy olvastam, hogy a háton fekvéssel a méh az aortára nehezedik, ami a baba oxigén ellátását veszélyeztetheti. Kb. félóra hátonfekvés nem árt, de én öt percig sem bírok már... 35 hetes kismama
Nekem azt mondták, nem a babának árt, hanem nekem, mert a már nagy magzat a hasi ütõeret elnyomja. A baba ne félj, szól, ha neki nem tetszik! Az enyém az oldalamat is kirúgja, ha a hátamra merészelek feküdni!:-) Valószínûleg az a gondja, hogy ebben a helyzetben kisebb helye van.
Egyetérteni tudok, én is azt olvastam, hogy a 30 hét után ne feküdjünk hanyatt, mert elnyomja a hasi aortát, és a baba nem kap vért és oxigént. De jelez õ, ha nem tetszik neki valami:-) Én mondjuk sosem voltam hanyatt fekvõs, de ha pl úgy nézek tévét, szétrugja az oldalam.) Tehát én is oldalt fekszem, sõt még néha hason is tudok.-) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!