Találatok a következő kifejezésre: Ha már a babám mozgását, (5 db)

Holnap leszek 20 hetes és még nem érzem a babám mozgását. Kezd kissé bántani és aggodom. Ugye ha vmi baj lenne vele azt már észrevenném?

Legjobb válasz: Olyat kéne érezned mintha bugyborékolna a pocid ,ici pici rezgést meg hasonlót.Ha aggódsz akkor menj el dokihoz és elküld uh-ra ott tudnak biztossat mondani és te is láthatod hogy mozog!Minden jót neked!

Olyat kéne érezned mintha bugyborékolna a pocid , ici pici rezgést meg hasonlót.Ha aggódsz akkor menj el dokihoz és elküld uh-ra ott tudnak biztossat mondani és te is láthatod hogy mozog!Minden jót neked!
V próbáld meg azt h eszel egy kis csokit v valami finomat, aztán elfekszel, v nyugis kényelmes helyzetbe helyezkedsz el és figyelsz rá, csak rá!Kizársz mindent a gondolatodból ás vársz!Nem fog hamar kalimpálni, buborékolni, de bejöhet ha türelmes vagy! Ha ez sem akkor megnyugtatás képpen menj el dokihoz! Boldog ababvárást! Jahh és ha ezen stresszelsz h miért nem érzed h mozog már csak azért sem fog neked mozogni:-)Kis hamisak ám, rafkósak:-)) 28 hetes kismama
Szia! TÜRELEM, akkor még van néhány napod. Kb. míg a 21 hetet be nem töltöd. Este pihenj le és figyelj. Apró motoszkálást, mocorgást, kaparászást vagy lüktetést a pocak valamaly részén. Az elsõ megmozdulás nagyon gyenge. Ha izgulsz egy szívhanghallgatással meggyõzõdhetsz, hogy a baba jól érzi magát.Akár holnap.
Nekem eloszor a forro viz hatasara mozduld meg..ulj bele egy kis forro vizes kadba.Most nem olyan forrora ertem amit nem bir meg a borunk sem hanem amikor azelott is furodtel..en elegge meleg vizben furodtem es ezert szolt hogy nem tetszik.Es ne sok vizbe ullj, mer allitolag nem szabad forro vizben furodni..
37-38 foknál melegebb vízbe ne fürödj. Megveheted már most a babákhoz való vízhõmérõt, és azzal mérheted is, ha olyan parás vagy, mint én.
Én 21 hetes voltam mikor elõször éreztem, vannak akik késõbb érzik! Ne aggódj! Üdv.: 34 hetes kismami
Szia ne aggódj van még egy kis ideje, én pont 20 hetesen éreztem elõszõr és azóta minden nap nagyon aktiv. 26 hetes kismama
Szia! Bevallom, én a 25.-26. hétig nem éreztem, akkor is csak kis pukkanásként. S utána sem nagyon - aztán 5 hete szültem a szép, egészséges kisfiamat. Ha aggódsz, menj uh.-ra, ott látod, hogy mozog! (Én is így gyõzõdtem meg róla annak idején...)

Ha már érzem a babám mozgását, kb. Mennyi idő után lehet kívülről, hasfalon keresztül is érezni?

Apuka már nagyon kíváncsi :)

Legjobb válasz: Szia!Apuka rakja oda a hasadhoz a fülét,és hallani fog bugyogást a hasadba.Ez is élmény,az én párom minden nap hallgatózik 20 hetes kismama Te mennyi idõs babás vagy?

Szia!Apuka rakja oda a hasadhoz a fülét, és hallani fog bugyogást a hasadba.Ez is élmény, az én párom minden nap hallgatózik 20 hetes kismama Te mennyi idõs babás vagy?
A kérdező hozzászólása: Én is 20 hetes vagyok. Kb. másfél hete érzem a babát, de nem kis mozgásokat, meg "bugyogást", hanem "csak" a nagy mozgásokat (rúgást, meg forgolódást).
Azt a párodnak még nagyon nehéz elkapni azt a pillanatot, mert ilyenkor még nem annyira sûrûek a rúgások, mozgolódások.Én evés után szoktam érezni, hogy mocorog.Próbáljátok meg úgy, hogy evés után hanyattfekszel, és a párod rakja oda a kezét, hátha.Nálunk bevált.
En csak akkor erzem a babat ha a kezem a hasamra teszem(par napja)...amugy nem...fura.17 hetes kismama
Attól függ milyen aktív a babód :) De mi is úgy csináltuk, hogy tudtam, ha apa magzatmozgásra vadászik akkor este lefekvés elõtt addig nem feküdtem le vízszintbe míg azonnal oda nem tudta tenni a kezét a hasamra, elõször õ helyezkedett el, és akkor azonnal elkapta a kis huncutka mozgását. Szerintem már nem kell sok, lehet csak egy-két hét és érzi, de az is lehet hogy már látni is fogja. Sosem felejtem a párom arcát amikor elõször megmozdult a pici az õ keze alatt is. Ragyogott és elmondhatatlan boldogság csücsült percekig az arcán :) Remélem nektek is hasonló élményben lesz részetek! 38 hetes 5 napos kismama

Vasárnap töltöm a 17hetet. Már alig várom a január 6-át akkor megyek uh-ra, tudni fogom már akkor a baba nemét? Nem baj ha még semmit nem érzek (mozgás)? Ugye nincs baja a babámnak?

Legjobb válasz: Van aki csak a 20. héten kezdi el érezni. A 17. héten meg már sokaknak megmondják a nemét, de vannak titkolódzós babák, akik nem mutatják mi van, vagy nincs nekik.

Van aki csak a 20. héten kezdi el érezni. A 17. héten meg már sokaknak megmondják a nemét, de vannak titkolódzós babák, akik nem mutatják mi van, vagy nincs nekik.
Mindenki más-más idõpontban érzi a baba mozgását elõször.Én elsõ babás vagyok, de már a 15.héttõl éreztem.Van aki csak a 20.héten érzi elõször ez változó, ne aggódj minden rendben van!Nekem a 18 heti uh-án mondta a doki hogy valószínû kisfiú, azóta minden ultrahangon ezt erõsíti meg a doki:) !Most vagyunk a 31.héten!Általában a fiúkat, elöbb és nagyobb biztonsággal állapítják meg.De hát biztos csak akkor lesz, ha kibújik:) ! Boldog babavárást!
14h voltam amikor megmutatta, hogy fütyis, de csak 19héten éreztem mozgását.Ha úgy mutatja magát szerintem tudni fogod!
hät ez jo!kepzeld, en is vasärnap leszek 17hetes, es 6.-än megyek uh-ra! :) nekem a pocim meg nem nagyon lätszik, de erezni mär en is a 15.heten ereztem, es nem bugyborekoläst vagy ilyesmit, hanem pici rugäsokat.ezek persze mostanra mär felerösödtek, es gyakoribbak is.hät en is remelem, hogy megmutatja magät a baba!minden jot neked!! :)
Sya! Én az elsö babámat várom és 17 hetesen elöször buborékolást éreztem de egész nap és utána pedig enyhe rugásokat! Mostanra pedig már este elég eröseket tud rugni a kisfiam:D! Nekem 16 hetesen nemtudta megmondani a nögyógyász mert nagyon szégyenlös volt végig:) ! De a 19 heti genetikai uh-n megmondták hogy kisfiu lesz:) ! Boldog babavárást! 20 hetes kismama
Szia én 16+2napos vagyok és ma azt mondta a doki, hogy nem lát kukit sehol, és a foltok alapján inkább kislány a tapasztalat szerint. De az õ gépe nem olyan spéci, majd a genetikain többet tud mondani! :) Persze, ha szégyenlõs, akkor akár végig takargathatja magát! :)
16hetesen mondták meg nekem a nemét.A mozgás miatt ne aggodj, én a 23.héten éreztem egyértelmûen.
Nekünk a 18.hetin mondták, hogy fiú lesz, bár nem nagyon akarta megmutatni, ráült, de aztán csak elmozdult! Hamarosan te is érezni fogod a mozgását. Elõször lehet, hogy egy kis bugyborékolást, vagy kaparászásfélét érzel csak. Próbáljátok meg pároddal egyik este, hogy ha már fekszel, hogy a párod a pocidra hajtja a fejét és figyel, lehet, hogy már érezni fogja az apró rúgásokat. Nálunk ez bejött! De türelem!


Gyógytornára járunk, mert 9 hós babám nem mászik, mégcsak nem is próbálkozott. Azóta sokat javult, összerendezettebb a mozgása ill. ügyesebb. Már néha négykézlábra is áll. Baj, ha emellett vezetve sétálgat?

Nagyon ügyesen megy,és ha elkapja a hév,iszonyatos visítás kerekedik,ha nem engedem menni.A tornát mindennap csináljuk kétszer és emellett a sz?nyegen is mozog,de kivitelezhetetlen,hogy ne legyen beiktatva egy kis séta.Sokat ártok vele?Esetleg van így más is?

Legjobb válasz: Ha nincs sokat vezetgetve, nem hinném hogy ártanál. De ha nagyon ráérez az izére, nem mArad ki a mászás? Ha tudod, inkább lent legyen ! De tök ügyi a babus! Megkérdezhetem, Mit tornáztok és pontosan hogyan a mászás érdekében?

Ha nincs sokat vezetgetve, nem hinném hogy ártanál. De ha nagyon ráérez az izére, nem mArad ki a mászás? Ha tudod, inkább lent legyen ! De tök ügyi a babus! Megkérdezhetem, Mit tornáztok és pontosan hogyan a mászás érdekében?
Szerintem nem artasz neki ha nem tul sokta engeded.En is nagyon kivancsi volnek ra h mit tornaztok a maszas segitese erdekebe, ird le leci!
A kérdező hozzászólása: A torna:két lábát lefogva, a két kezénél fogva felhútzni ülésbe, majd vissza és újra(legalább hétszer).Persze mindig kevésbé besegítve.Aztán ugyanez, de csak az egyik kezével húzod, picit oldalra, hogy a másikkal támaszkodjon fel.(ezek mondjuk a felülést segítik elõ).Aztán magaddal szembe ültetve oldalra dülöngélve, hogy az aktuális oldalon lévõ kezére támaszkodva lökje vissza magát.Hasra fekteted, hogy a lábai legyenek feléd, a vádlijára ráteszed a lábad, ahogy ülsz.A kezeddel pedig felhúzod térdelõ állásba, majd vissza engeded úgy, hogy a kezére támaszkodva érjen le.Ezt ritmikusan, sokszor.Aztán hanyatt fekvésben bicikliztetni kell.A hinta is nagyon jó az egyensúly fejlesztésére, és ne csak elõre-hátra, hanem piciket oldalra is lökd.Mindezeket mondókákkal kísérve.Remélem érthetõen írtam a gyakorlatokat:)
Igen.koszi!Sok sikert a tornahoz, es szerintem setalgatni is lehet csak ne sokat.Udv:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Csak akkor sétáltatom, ha már sehogy sem bírok vele a szõnyegen:(
Köszi a gyakorlatokat!!! Mindjárt kiprobáljuk, ha kicsit megemésztõdött a fõzi, nehogy búvárkodjon:) ))
Nem baj, de ha ez nem szabályos, akkor a mászásnak annak kell lennie! Arra viszont figyelj, hogy az legyen.
Szia, az enyém se kúszott, csak hernyózva... majd egyszer csak mászott. Nincs gond, ez is normális!! kb 9 hós volt amikor elkezdett mászni!! Én is ideges voltaM, de õ pár hét alatt behozta a többi babát, hamar csinált mindent. Nyugi Normális A TIED IS!!!
Teljesen rendben van. Neki így könnyû. Lehet egy hét múlva majd úgy kúszik, ahogy a nagy könyvben meg van írva, de az is lehet, hogy nem. A lényeg, hogy megy neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!