Találatok a következő kifejezésre: Ha már a babám (947 db)

Ha már a babám nem szopizik csak 2 alkalommal akor kell neki adni tápszert vagy elég neki a milipép?

Persze gyümölcsöt és f?zeléket is eszik. A mildipépeket is szereti de az jó lesz neki tejcsi helyett?

Legjobb válasz: szerintem ne adj már neki tápszert, inkább a tejpépeket, igen.

szerintem ne adj már neki tápszert, inkább a tejpépeket, igen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ megnyugodtam.
A kérdés csak az, hogy mennyi idõs a babád????
elsõ vagyok. mindegy, hiszen már hozzátáplál, vagyis nagyobb, mint 4 hónapos, de szerintem már fél éves is elmúlt, már ne adjon neki tápszert, ha eddig nem adott, szerintem.
A kérdező hozzászólása: 1 hét múlva lesz 8 hós. köszi a válaszokat.
Egy éves korig minimum napi 500 ml tejalapú táplálékot kell elfogyaszania ezt azért vedd figyelembe!

Ultogestant szedtem, eleinte 3x2-t, s folyamatosan csökkentettük az adagot. Orvos mondta, hogy most már nem kell tovább szednem, de nem csinált előtte hormonellenőrzést. Nem lehet baj belőle, ha abbahagyom? A babám nem fog elmenni tőle?

Legjobb válasz: Nekem elõre meghatározott napig és adagban kellett szednem az Utro-t, az utolsó héten (terhesség 12. hete) már csökkentett adagot. Ezután már nem kell szedni, mert csak bajt okoz. Hormonellenõrzést nekem sem csináltak, ennél a gyógyszernél nem kell. UH-al ellenõrzik a babát, hogy minden rendben van vele. Minden rendben lesz, a babád ott marad a pocidban!!! 24 hetes kismama

Nekem elõre meghatározott napig és adagban kellett szednem az Utro-t, az utolsó héten (terhesség 12. hete) már csökkentett adagot. Ezután már nem kell szedni, mert csak bajt okoz. Hormonellenõrzést nekem sem csináltak, ennél a gyógyszernél nem kell. UH-al ellenõrzik a babát, hogy minden rendben van vele. Minden rendben lesz, a babád ott marad a pocidban!!! 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: ja..? én már 21. hétben járok.. :-)
Ez az a gyógyszer ami a sárgatest hormonra hat? Én duphastont szedek, de csak a 12. hétig szabad szedni, szigoru orvosi utasitás mellett.
Nem, sõt abba is kell hagyni, mert a placenta átveszi a 12-14. héttõl a szerepet, és nem kell sárgatesthormon pótlás.Ne aggódj, bízz az orvosban.Boldog babavárást!

Kos jegyű babádnak milyen a természete, vagy ha már nagyobb, babának ugyanolyan volt, mint kisgyereknek?

Legjobb válasz: ÉN vagyok kos, azt tudom leírni, amit anyukám mesélt: nagyon jó gyerek voltam, okos, gyorsan tanuló, jól fejlõdõ. Rendesen viselkedtem, szófogadó, stb. Nem tudom, hogy mikor történt a változás, de ma már tipikus kos vagyok! Nem tudom, örüljek-e neki...

ÉN vagyok kos, azt tudom leírni, amit anyukám mesélt: nagyon jó gyerek voltam, okos, gyorsan tanuló, jól fejlõdõ. Rendesen viselkedtem, szófogadó, stb. Nem tudom, hogy mikor történt a változás, de ma már tipikus kos vagyok! Nem tudom, örüljek-e neki...
A mi kisfiunk 16 hónapos és kos. Elég akaratos, ha valami nem úgy van amit elképzel egybõl mérges/ most társul a hisztivel/. Nagyon komisz tud lenni, ha valami rosszban töri a fejét, látszik a szemén. Egész nap megy, nem tud ülni 5 percet sem. Gyorsan tanul, érdeklõdik az új dolgok iránt. Mi ilyennek szeretjük!!!!!!
a 2, 5 évesem kos, nagyon okos, érdeklõdõ, mindenkivel barátkozik, idegenekkel is simán beszélget, nem félõs, önálló, játszótérrõl, bölcsibõl alig akar hazajönni, egyedül is eljátszik, de igazi kos vonás, hogy nagyon akaratos, sokszor lehetetlen elérni nála, hogy szót fogadjon babának is ilyen volt, csak akkor még nem volt hisztis :D mosolygós, érdeklõdõ baba volt, nem sírt soha, csak ha fájt valamije
A kérdező hozzászólása: Utolsó: És pici babának is ilyen volt?
A kérdező hozzászólása: Pontosabban második?
Kos kislányom van. Nyugodt, érdeklõdõ kisbaba volt, nem volt gond vele, de tudta mit akar, és azt jól kommunikálta felénk. A szokásaihoz ragaszkodott, és ma is ragaszkodik. Most 16 hónapos, a határozottsága maradt, néha hisztibe torkollik. Alapvetõen pedig nyugodt, barátságos, szereti a társaságot, kimutatja a szeretetét. Szép szóval, és határozottsággal könnyû irányítani, ha türelmetlen vagyok, akkor nem fogad szót. Dióhéjban ennyi. :)
Piciként: Nappal nem sokat aludt, kb. 2-3 hós korától fél órát, naponta 3-4-szer. Fel tudta magát akkor is idegesíteni, pl.babakocsira akasztott csörgõn. Nem maradt meg a babakocsiba fekve, mert nem látott semmit. Már akkor is érdeklõdõ volt. Sírni nem sokat sírt. Második voltam.
14:58-as! Mintha az én kislányomról írtál volna!!! :D Most múlt 4 hónapos. Nem sokat sír, de ha valamin felpöcköli magát, akkor iszonyat hiszti van. szép mosolygós vidám gyerek. Hason fekszik a babakocsiban ha sétálunk és úgy dumál a járókelõknek. :) Ha nem éri el a cumiját, akkor el kezd vele "veszekedni". Már most kitûnik, hogy milyen makacs természete lesz, viszont nagyon gyorsan fejlõdik, még a doki is megjegyezte, hogy ügyes, figyelmes baba.


18 hetesen érzed már a babádat mozogni? Ha igen mióta, és hányadik baba?

Legjobb válasz: szia nekem elso baba, 16+2h vagyok es 4 napja erzek pici apro mozgasokat, ha csend van es nyugiba vagyok. elmeletileg a 15 hettol mar mozoghatnak a babak csak nem erzuk:)

szia nekem elso baba, 16+2h vagyok es 4 napja erzek pici apro mozgasokat, ha csend van es nyugiba vagyok. elmeletileg a 15 hettol mar mozoghatnak a babak csak nem erzuk:)
Szia! Igaz én már 32 hetes vagyok, de én is 15. héttõl éreztem a kis "buborékokat". Aztán átváltott rugikra:)
ja és elsõ babu:)
Az elsõt 17 hetesen éreztem elõször, de nem minden nap. Napi szintû mozgásokat csak a 19-20.héttõl éreztem. Most a másodikat 14.héttõl érzem, de még nem minden nap, most 16 hetes.
Én a 15. héttõl érzem, minden nap. Mostmár sokkal erõsebben, hullámzik a pocakom. Félelmetes. 30 hetes vagyok.
Nekem elsõ baba és a 15. hét elejétõl kezdtem el érezni õt, akkor nem volt rendszeres, de mostanra már mindennap érzem többször is szerencsére :) 18h km
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Én semmit nem érzek:( Pedig 3-ik baba. De remélem majd csatlakozom hozzátok. Boldog babavárást nektek.
én már 32 hetes vagyok, de 14hetestõl érzem a kis drágám mocorgását :) eslõ bébi!!!
Szia én is 15 héttõl érzem és azóta is minden nap van hogy lustább de azt hiszem most kezd beindulni nagyon 3 napja egész nap érzem egészen addig míg le nem fekszem aludni.Mindenkinek nagyon jó babavárást és jó egészséget. 18 hetes kis-mami

Az első babámat várom. Tegnap töltöttem a 17. hetet. Ha erősen figyelek érezhtem már a babát?

Legjobb válasz: Van egy fórum, ahol sokan vagyunk kismamák, és le vagyok döbbenve, de már egy jó páran azt írták, hogy 12-14 hét körül érezték, és van köztük egy csomó elsõ babás is. Aztán hogy igaz-e, nem tudom, de ezt írták. Én még nem érzem, de ma töltöttem be a 10. hetet. De várom már én is nagyon.

Van egy fórum, ahol sokan vagyunk kismamák, és le vagyok döbbenve, de már egy jó páran azt írták, hogy 12-14 hét körül érezték, és van köztük egy csomó elsõ babás is. Aztán hogy igaz-e, nem tudom, de ezt írták. Én még nem érzem, de ma töltöttem be a 10. hetet. De várom már én is nagyon.
Szia Én 16 hetesen éreztem elõször és még erõsen se kellet figyelnem van aki hiába koncentrál stb csak a 20 héten érzi de mikor fekszel az ágyba és kis buborékokat érzel a pocidba az lehet a baba :)
Nagyon gyengén már én is éreztem ekkor. Számomra a 19. hétben vált bizonyossá és erõsen érezhetõvé.
Szerintem csuklik a babád :) 2 gyermek anyukája :)

Ha már bevezettem babám étrendjébe mindenféle zöldséget, húst, glutént, és tejterméket adhatok neki a mi ételünkből is? Persze kevesebb fűszerrel.

Babám 9 hós, anyatejes.

Legjobb válasz: Ha már ezeket bevezetted, adhatod is. Bár én nem értem, hogy ha anyatejes, miért adsz neki tehéntejet. Az én lányom tápszeres, mit megadnék, ha tovább tudtam volna szoptatni! Én a helyedben anyatejjel készíteném az õ adagját, ha fõzelékrõl van szó, hadd kapja a legjobbat.

Ha már ezeket bevezetted, adhatod is. Bár én nem értem, hogy ha anyatejes, miért adsz neki tehéntejet. Az én lányom tápszeres, mit megadnék, ha tovább tudtam volna szoptatni! Én a helyedben anyatejjel készíteném az õ adagját, ha fõzelékrõl van szó, hadd kapja a legjobbat.
A kérdező hozzászólása: Már annyi tejem nincs h lefejhessek a fõzelékébe. Amit lefagyasztottam az elsõ hetekben nem eszi/issza meg. Az azzal készült ételeket sem. Tejet nem kapott, csak joghurt-túró-vaj-sajt.
Nyugodtan adhatod neki. Én is mindent adok neki, csak pépesítem. Annyi hogy nem fõzök olyan fûszeresen, csak az után fûszerezek, ha kivettem az õ részét, vagy utólag fûszerezünk. Én mindent adok neki, kivéve tejterméket, mert allergiás rá. Reggel este még szopizik. Én adok neki szendvicset is katonázva, nagyon ügyesen megeszi.
Pontosítva, ha tészta van, azt leturmixolom, meg a borsófõzeléket, levesbõl is a zöldségeket plusz husit, de abból amit mi eszünk. 9 hós.

Mikortól lehet a babakocsit ülő pozícióba tenni? Ha ültetem a babát, és úgy marad vagy ha már magától felül?

Legjobb válasz: szerintem ha ültetedd . csak ne sokáig legyen ugy, inkább kicsit lejebb tenném

szerintem ha ültetedd . csak ne sokáig legyen ugy, inkább kicsit lejebb tenném
Mi 6 hónapos kora óta félig ülõ pozicióba állítottuk a babakocsinkat. Nagyon élvezte, mert így tudott nézelõdni. Természetesen bekötöttem, mert félttem. Az üléssel addigra már próbálkozott. Maga pár percig megült az ölünkben. Most 7 hónaposak vagyunk, de ücsörögni imádunk, olyan hisztit lever azért, hoyg felültessem, hogy csak na! Már magátol ücsörög, igaz mindig ott vagyok mellette, mert ha tingli-tanglizik, nehogy megüsse magát.A babakocsit most már szinte ülõ pozicióban tartjuk, mert babám felül és úgy nézelõdik. Nem is akar már hátradõlni...
Teljes ülõ pozícióba szerintem akkortól érdemes, ha már magától ül és szabályosan, tehát nem dõl jobbra-balra és egyenes, nem görbe a háta üléskor. Félig ülõ pózba korábban is lehet, ha látod, hogy kényelmes neki, de azért még ne sok idõre.

Mennyire veszelyes a babara nezve, ha mar a 33. heten megszuletik?

A dokim keves magzatvizet latott az utolso UH-n, es azt mondta hogy a pici feje mar be van illeszkedve. Fel irt mindenfele bogyot es azt mondta hogy fekudjek sokat, meg a hazimunkat is hanyagoljam. A mehszajam teljesen zart, meg igy is van eselye hogy hamarabb beinduljon a szules?

Legjobb válasz: A baba 33 hetesen már életképes, nem lesz vele gond. Kicsit soványabb még és a tüdejének is erõsödnie kell, úgyhogy feküdj, feküdj, feküdj! Mást nem tehetsz. Pihenj, mert csak az lenne a legjobb, ha odabent növögetne még egy kicsit. De ha nem így történik, akkor se aggódj, mert már életben marad a kislurkó. :)

A baba 33 hetesen már életképes, nem lesz vele gond. Kicsit soványabb még és a tüdejének is erõsödnie kell, úgyhogy feküdj, feküdj, feküdj! Mást nem tehetsz. Pihenj, mert csak az lenne a legjobb, ha odabent növögetne még egy kicsit. De ha nem így történik, akkor se aggódj, mert már életben marad a kislurkó. :)
Szerintem a dokid nem attól aggódik, hogy hamarabb beindul magától a szülés, hanem, hogy a kevesebb magzatvíz miatt be kell indítani. Ha pedig így lesz, akkor szinte biztosan kapsz tüdõérlelõ injekciót, aminek minimum 24 óra kell, mire kifejti a hatását. 33 hetesen, még spontán beindult szülés esetén ( amikor nem mindig van idõ ilyen injekciót adni ) is jó esélyei vannak a babának az életben maradásra.
Szia! Nekem a 33. hét végén született és 14.-én lesz 9 hónapos a kisfiam. Mondjuk engem azonnal befektettek a kórházba, ahogy látták, hogy nyitva van a méhszájam és megkaptam a tüdõérlelõt. De ne aggódj, nagyon jól felszereltek a koraszülött intenzívek és volt ott egy hármas ikerpár, akik 26 hétre születtek és életben maradtak és még szövõdmény sem volt. Ami tényleg kicsit aggasztó, az a baba tüdejének fejletlensége. A többi szerve már szépen ki van fejlõdve. Ja, és a legtöbb baba aki ott volt amikor mi, szintén a 33. héten születtek és mind egészségesen távoztak. Szóval ne aggódj, és mindenképpen tartsd be az orvos utasításait.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat, megprobalok minel tobbet pihenni, es remelem nem lesz baj.

Hallottatok már ilyet? Anyósom foyamatosan ha átjön a babához azt monjda neki, hogy:szia itt van anya! Persze utánna kapcsol, hogy bocsánat mama?

El?ször azzt hittem nyelvbotlás,de ennyiszer?Ja és még megse született szinte tervezte,hogy majd ? neveli én meg megyek melózni.Mit tegyek?mert nem szeretném ha a kicsi nem nekem mondaná,hogy anya!

Legjobb válasz: Abszolút megértelek, nálam az veri ki a biztosítékot, amikor azt mondja a babámnak, hogy kisfiam. Én azzal védeném ki, hogy mielõtt megszólal, mondanám a gyermekemnek, hogy: nézd csak, itt a mama!

Abszolút megértelek, nálam az veri ki a biztosítékot, amikor azt mondja a babámnak, hogy kisfiam. Én azzal védeném ki, hogy mielõtt megszólal, mondanám a gyermekemnek, hogy: nézd csak, itt a mama!
Nálunk is van ilyen "nyelvbotlás"... Nem tetszik, de most minek csináljak belõle ügyet. Ettõl semmi nem változik. Egyébként meg a neveléssel kapcsolatban vagy az lesz, amit valaki írt, hogy késõbb már nem nagyon akarja "nevelgetni" vagy éppenséggel örülsz annak, hogy pár órára rábízhatod, amíg te elszabadulsz otthonról. Hidd el nem érdemes az ilyeneken összeveszni, mert még nem tudhatod, mikor jön jól a segítsége. Azt meg konkrétan megmondhatod, hogy eszed ágában sincs egyenlõre visszamenni dolgozni, örülsz, hogy a gyereked mellett lehetsz. Mindezt meg lehet emberi módon is tenni.
Nyakon vágnám... :) Én a helyedben leülnék vele elbeszélgetni. Azért álljon már meg a menet, Te vagy a gyerek anyja, Te szülted!!!
Én viszont tutira kiakadnék anyámra is, anyósomra is. A gyerek az ÉN gyerekem. De hála az égnek eszükbe sem jutna egyiknek sem ilyet mondani, még véletlenül sem. Legalábbis ha 1 évig nem fordult elõ, akkor ezután sem fog.
Ha az anyukád mondaná ugyanezt nem biztos, hogy akkor is kiakadnál.
Szépen megmondod neki, hogy "legközelebb már a köszönés elõtt figyelj oda, mert elhiszem, hogy véletlen, de ez csak egyszer-kétszer hihetõ, MINDIG már nem." Semmi ciki nincs neked ebben, bátran, de finoman szólj neki ezügyben. Szégyelje magát õ, hogy lyen primitiv dolgokat mûvel.
Mindegyik ezt csinálja az elején, aztán eltelik az elsõ év, majd a második, ráhagyod egy esetleg két órára, és rájönnek, hogy nem fiatalok, és jobb nekik ha csak nézegetik és nem nevelik! Úgynailyen problémáim voltak nekem is mint neked. Ráadás, hogy a mama velünk él. Most ott tartunk, ha kell viszi a gyereket a bölcsibe, de vigyázni már nem akar rá 20 percnél tovább (meg mondjuk én mindent tudok és szeretek is együtt csinálni a fiammal, úgyhogy igény sincs rá), mert belefárad. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy anyósom már 74 éves (bár nem a bottal járó fajta, csak a nyafogós mindét fájlaló fajta :) ). Úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy téged fog anyának hívni, és te fogod nevelni. :) Üdv: 2 éves fiú anyuja
mond utána rögtön te is, hogy vagyis itt a nagymama, hátha észreveszi magát.egyébként nekem is rosszul esne, de nem gondolom, hogy ettõl még neki mondaná, hogy anya.azért ahhoz több kell, picik ezek a babák de nem hülyék.
Én is helyesbíteném, mikor "véletlenül" megbotlik a nyelve. Direkt csinálja, a fiús anyukák ilyenek. Ne aggódj, ha tudod kezelni, akkor abba hagyja. Csak szóljál neki, h mi az, ami neked nem tetszik. Hangsúlyozd ki, hogy a TE/TI gyereketek, és milyen elveket, nézeteket vallotok. Tiszteletben kell tartania. Akár meg is kérdezhetnéd, hogy az õ anyósa is belekotnyeleskedett-e mindenbe; vagy õ hogyan fogadta a jobbnál-jobb gyereknevelési ötleteket.. Szerintem nem sokan szeretik, ha beleszólnak a gyereknevelésükbe..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!