Találatok a következő kifejezésre: Ha már a 6 hét (54 db)

A mellfeszülés megmarad a terhesség végéig, ha már a 6. héten jelentkezik v ez csak pár hétig/napig lesz igy?

Legjobb válasz: Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm

Nekem mellfeszülés volt az elsõ terhességi tünetem, de pár hét után elmúlt, azóta sem nagyon éreztem eddig. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ez természetes, majd lesz olyan amikor megint fogom érezni. Szerintem ez mindenkinél változó. 16 hkm
Nekem is ez volt az elsõ tünet, kb 2-3 hétig tartott, és nem is jött vissza. 36hkm

Ha 5 hetes és 4 napos vagyok, akkor az még az 5. hét, vagy már a 6. hét?

Legjobb válasz: 5. A betöltött hetek számítanak.

5. A betöltött hetek számítanak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
5+1 és 5+6 között a hatodik hétben vagy. (A terhesség elsõ 6 napjáea is elsõ hetet mondanak, nem "nulladik" hetet.
elmész orvoshoz. Amúgy mi a panasz?
A kérdező hozzászólása: Barnázok. Ezzel kapcsolatban voltam dokinál, írt fel gyógyszert. De nem múlt el a barnázás. Más panaszom nincs.
Hívd fel és szólj neki errõl mihamarabb, mert a barnázásnak el kell múlnia!
mi nem vártuk meg a 6 hetet csak 4 hetet vártunk nem birtuk tovább:)
Császármetszés esetében lehet akár 4 hét múlva is ha már nincs vérzés, de gátmetszés esetén a fertõzésveszély elkerülése miatt érdemes betartani a 6 hetet.

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

A 6. héten már kell látszania az babának is az uh-n, nem baj, ha csak a petezsák látszik?

Ma voltam el?ször dokinál, és azt mondta, hogy 14mm-es a petezsák, de még nem látja az embriót, mert nagyon kicsi. Mondta, hogy a petezsák mérete normális. viszont én olvasgattam, és sok helyen láttam, hogy ilyenkor már látták a babát, és írták a papírra, hogy mekkora a mérete...

Legjobb válasz: A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.

A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Kicsit megnyugodtam! Azért vagyok nyugtalanabb, mert a dokim két cisztát is felfedezett a méhem mögött...
Én 6 hetes és 1 napos voltam az elsõ vizsgálatnál és már jól hallhatóan volt szívhang.A doki azt mondta, h ilyen korán ritkán szokott lenni, de örüljek, hogy így van.A petezsák méretét nem írta rá a papírra, a babát 3.5 mm-esnek írta.Szerintem mire legközelebb mész, lesz szívhang is, ne aggódj!

Ha a 6. héten megyek el orvoshoz, akkor már biztosra tudja mondani hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Az orvosok csak a szívhang után állítják biztosra, hogy terhes valaki. A 6. héten ez még ritka. De meg tudja mondani a beágyazódás helyét, ami megint nem egy utolsó szempont, a méhen kívüli terhesség kizárására. De orvosi értelemben csak kb. a 7-8.héten fogja kijelenteni a terhességet.

Az orvosok csak a szívhang után állítják biztosra, hogy terhes valaki. A 6. héten ez még ritka. De meg tudja mondani a beágyazódás helyét, ami megint nem egy utolsó szempont, a méhen kívüli terhesség kizárására. De orvosi értelemben csak kb. a 7-8.héten fogja kijelenteni a terhességet.
Természetesen.
Igen, biztosra tudja mondani, a szívhangnak ehhez nincs köze. Én 5 hetesen voltam elõször, petezsák, szikhólyag látszódott, és már az volt a leletemen, hogy terhesség bizonyított. Persze élõ terhességnek akkor lesz nyílvánítva, hogyha szívpulzálást is látnak, de magát a terhességet anélkül is meg lehet állapítani.
Gyakorlott nõgyógyász már tapintásból meg tudja mondani a terhesség tényét (megnagyobbodik a méh már a nemvárt környékén érezhetõen, a 6. hétre meg már kb. narancs-nagyságú). A kiskönyvet ált. szívhang meglétéhez kötik, tehát miután van szívhang utána állítja ki (nálunk) a védõnõ. uh-n meg petezsák, szikhólyag van ilyenkor, ahogy mások is írták. Nem bizti, h szívhang lesz, de a terhesség attól még terhesség:)
Én 5-hetes terhes voltam és megmondták.

Most még csak 4+3 hetes terhes vagyok. A 6. héten szeretnék először orvoshoz menni vizsgálatra. Ha esetleg ikerterhességem lenne ez akkor már kiderülhet ott az uh-on?

Legjobb válasz: Vagy két petezsák, vagy egy petezsákban két embriót látnak. Nekem az elsõ uh - n (6.-7. hét környékén)mondták, hogy Anyuka, ennek a babának jó nagy szíve van...ill. neeeem...két kis szívet látok!

Vagy két petezsák, vagy egy petezsákban két embriót látnak. Nekem az elsõ uh - n (6.-7. hét környékén)mondták, hogy Anyuka, ennek a babának jó nagy szíve van...ill. neeeem...két kis szívet látok!
Az uh-n szerintem amibõl kell kettõt fog látni a doki, ha két baba van. Terhességi kalkulátortól hallottál már kedves elsõ? naptarak.com is hét+napra adja a dátumot az utolsó vérzés elsõ napjától
ha nem voltál orvosnál akkor honnan állapítottad meg, hogy 4 hét + 3 napos terhes vagy?
nem hiszem hogy olyan biztosra kéne venni ezeket a kalkulátorokat. Én is kiszámoltam, de az UH kiderült, hogy már idõsebb a baba.
A kérdező hozzászólása: Mivel ez már a második terhességem, ezért tisztában vagyok vele, hogy honnan számolják a terhességet. Nem is ez volt a kérdésem kedves elsõ. Második válaszoló neked pedig köszi a választ.
Ilyen kór két petezsák van?
én tegnap voltam 4+4 napos és voltam ultrahangon is, egy baba van :-), azt mondta a doki, ez már nem is fog osztódni.

Ha már letelt a 6 hét szülés óta, de dokihoz csak 1 hét múlva megyek, lehet már házaséletet élni? :)

Legjobb válasz: Igen. de te fogod e´rezni,hogy neked jo´-e,vagy még nem

Igen. de te fogod e´rezni, hogy neked jo´-e, vagy még nem
Szerintem is.Ha úgy érzed, hogy már minden rendben miért nem.De azért csak óvatosan, nehogy máris jöjjön a kistestvér:) :) :)
Lehet, bár én megvártam mig a doki áldását mondja.:)
Szerintem lehet, nekem azt mondta a doki, hogy két hetet kell várni, kontrollra meg akkor mentem, amikor már két hónapos volt a gyerek. Igaz, én azóta sem éltem házaséletet, szóval fogalmam sincs, hogy mennyire fájdalmas ez szülés után. De te érezni fogod, hogy jó-e, vagy sem. Ha nem fáj, akkor uccu neki :)

Lehet orgazmusom? 7 hete volt császárom, megvártuk a 6 hetet a szex-szel, de orgazmusom még nem volt. Ha már lenne, abból már nem lenne baj? Már jóóóóó lenne

Legjobb válasz: Ha a szex meg van engedve, akkor az orgazmus is, mert a kettö együtt jár (legalább is normál esetben).

Ha a szex meg van engedve, akkor az orgazmus is, mert a kettö együtt jár (legalább is normál esetben).
ÉN is császáros voltam, és nem tartottuk be a 6 hetet és volt orgazmusom. Nem olyan igazi, gyengébb. Viszont utána teljesen visszaállt minden. Ne csüggedj!!!
Hüvelyi szülés után 4 nappal már volt orgazmusom... Nem lett tõle semmi bajom. A közösüléssel természetesen megvártuk a 6 hetes kontrollt.
Orgazmus már jóval hamarabb lehet, mert segít a tisztulásban, és a méh visszahúzódásában. Nekem ezt a dokim mondta. Nem feldugott valamire, hanem nyilván a csiklóizgatásos módszerre gondolt. :) )
Szia! Én is császáros voltam, betartottuk a 6 hetet, és nem volt orgazmusom az elsõ alkalommal...késõbb persze sikerült, szerintem Te se aggódj...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!