Találatok a következő kifejezésre: Ha már OKJ-s bizonyítványom, akkor a (1 db)

16ezer per év.
Mindenképpen fizetned kell, az összeg az adott oktatóintézménytõl függ.
A 2. szakmáért már fizetni kell. Intézménytõl függ, hogy mennyit.
Ja igen én a 16ot azért írtam, mert az én sulimban a környezetvédelmi vegyész képzésem ingyen volt de a sima vegyészt most fogom csinálni ami már 16ezer. Amugy tényleg változó..
A költségtérítés attól függ, hogy az OKJ-s képzés közép- vagy felsõfokú-e. Az állam egy felsõfokú OKJ-s képzést finanszíroz, kivéve, ha valakinek már van diplomája. Én elõször egy középfokú képzést csináltam meg, majd a fõiskola mellett elkeztem egy felsõfokút, így ingyen volt a középfokú, a felsõfokú és a fõiskola is. Most diplomázok, viszont ha együtt nem sikerül befejezni a két szakot és néhány tantárgyat jövõre halasztok az OKJ-s szakon, azokért már fizetni kell, mert elvileg akkor már diplomás leszek.
Ha az elõzõre péül a következõ, tehát egy szakmacsoportba tartoznak és még nem vagy 22 éves, akkor nem kell érte fizetned, egyébként igen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik a legjobb cukrász tanfolyam Budapesten? Saját tapasztalatok, vélemények?

0

Mi ez a regisztrációs díj?

Jelentkeztem OKJ-s képzésre és ma kaptam meg az értesítőt, hogy felvettek. Beiratkozáskor 10 ezer ft-ot fizetni kell regisztrációs díj néven. Mi ez? Erről eddig sose halottam.

Másik kérdés:
A beiratkozás napján kérhetek már iskola látogatási igazolást, mert addig nincsen családi pótlék, tb és kedvezményes távolsági bérlet sem és ha várok ezzel szeptemberig akkor már arra a hónapra nem kapok bérletet és járhatok gyalog.

3

Valaki tud Debrecenben ingyenes okj tanfolyamot?

2

Hol lehet B kategóriás jogosítványhoz Egészségügyi papírt venni?

1

Munkaügyi központba tudják, hogy kik azok az emberek, akiket pluszba behívtak, mert még nem 100%, hogy mehetnek?

1

Munkaügyi központos tanfolyamnál, ha csak+ emberként hívnak be orvosira (szóva kétes, hogy kell-e menni), akkor is úgy kezdik a telefonba, hogy örömmel értesítem stb?

1

Mit jelent a has his knickers in a twist?

The chancellor has his knickers in a twist over the family: his vouchers for childcare will alienate almost all parents

2

Tudnátok segíteni? 1 éves egészségügyi OKJ-s képzést keresek.

Már jó ideje bogarászom őket,de nem nagyon találni 1 éves képzést.Ami esetleg van,az vagy nem államilag támogatott,vagy ráépülő...Érettségim van,idén érettségiztem.Felvettek egyetemre,de másik szakra,mint amire szerettem volna menni,így megpróbálom jövőre még egyszer többlet ponttal.Ezért csak egy éves fér bele,a szakhoz pedig csakis egészségügyi OKJ-t fogadnak el(gyógytornász).Van valakinek ötlete?Tud valaki segíteni?

2

Mi a különbség a Rendezvény- és konferenciaszervező képzés és a Kulturális rendezvényszervező képzés közt?

El szerettem volna végezni a Rendezvény- és konferenciaszervező képzést, erre azonban csak akkor van lehetőség, ha rendelkezem az Utazásügyintéző alapképesítéssel. Mivel nem folytattam erre vonatkozó tanulmányokat, illetve jogszabályváltozás is végbement (azaz a Rendezvény- és konferenciaszervező szak megszűnik), alternatívaként a Kulturális rendezvényszervező képzést ajánlották. Érdeklődnék, hogy milyen hasonlóságok/különbségek állnak fenn a két képzés tekintetében? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

1

Mathias COrvinus Collegium vélemények?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!