Találatok a következő kifejezésre: Ha már OKJ-s bizonyítványom, akkor a (1 db)

16ezer per év.
Mindenképpen fizetned kell, az összeg az adott oktatóintézménytõl függ.
A 2. szakmáért már fizetni kell. Intézménytõl függ, hogy mennyit.
Ja igen én a 16ot azért írtam, mert az én sulimban a környezetvédelmi vegyész képzésem ingyen volt de a sima vegyészt most fogom csinálni ami már 16ezer. Amugy tényleg változó..
A költségtérítés attól függ, hogy az OKJ-s képzés közép- vagy felsõfokú-e. Az állam egy felsõfokú OKJ-s képzést finanszíroz, kivéve, ha valakinek már van diplomája. Én elõször egy középfokú képzést csináltam meg, majd a fõiskola mellett elkeztem egy felsõfokút, így ingyen volt a középfokú, a felsõfokú és a fõiskola is. Most diplomázok, viszont ha együtt nem sikerül befejezni a két szakot és néhány tantárgyat jövõre halasztok az OKJ-s szakon, azokért már fizetni kell, mert elvileg akkor már diplomás leszek.
Ha az elõzõre péül a következõ, tehát egy szakmacsoportba tartoznak és még nem vagy 22 éves, akkor nem kell érte fizetned, egyébként igen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Agykontrollt hol lehet tanulni vagy van rá valami könyv hogy kezdjem el?

2

Ki mit tud a 2F iskoláról?

Én annyit olvastam, hogy egy magániskola, de én tapasztalatokat szeretnék, véleményt. Megéri? Érettségivel vagy diplomával vesznek fel? Az informatikai képzés érdekelne. :D

0

Megy valaki szeptembertől tanulni a szegedi Kossuth Zsuzsannába gyógyszertári asszisztens szakra? Vélemények a szakról?

0

Hogyan lehetek katasztrófavédelmi tiszt?

Hogyan lehet egyáltalán felvenni velük a kapcsolatot? Hol lehet jelentkezni az alaptanfolyamra?
Előre is köszi :)

2

Mit jelent pontosan dentálhigiénikusnak lenni?

1

Mennyit ér csak egy OKJ-s (vagy hasonló) lakberendező tanfolyam elvégzése a munkaerőpiacon?

Elég lehet ahhoz,hogy utána boldoguljak az életben? Vagy inkább menjek el egyetemre, tanuljak valami ehhez közelit, és utána csináljam meg a tanfolyamot? Esetleg van vlmi amit ajánlotok, hogy érdemes mellé tanulni? 17 vagyok, és keresem az utamat.A lakberendező végre egy olyan szakma amit úgy érzem szívesen csinálnék és talán érzékem is lenne hozzá! :)köszönöm a válaszokat!

4

Hol lehet (lehetőleg Hajdú-Bihar megyében) autófényező tanfolyamot találni?

0

Mennyibe kerül egy biztonságtecnikai szerelő tanfolyam? Sehol nem találok árakat.

1

Sajnos 22 évesen tudok csak érettségizni, így tudok esti tagozaton valami ingyenes OKJ-s képzést tanulni ha az első OKJ-s képzésem lenne?

Linket tudnátok a képzésről küldeni esetleg?

2

Ha felvettek valahova, de mégsem akarok oda járni, akkor pótfelvételiben jelentkezhetek még más szakra?

A kérdésem adott. Felvettek egy adott intézménybe, de az igazat megvallva nem sok kedvem van oda járni (meg se akartam jelölni....). A ponthatárok láttán azonban érdekelne, hogy ilyen esetben jelentkezhetek-e majd a pótfelvételi időszakban egy másik intézménybe?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!