Találatok a következő kifejezésre: Ha már OKJ-s bizonyítványom, akkor a (1 db)

16ezer per év.
Mindenképpen fizetned kell, az összeg az adott oktatóintézménytõl függ.
A 2. szakmáért már fizetni kell. Intézménytõl függ, hogy mennyit.
Ja igen én a 16ot azért írtam, mert az én sulimban a környezetvédelmi vegyész képzésem ingyen volt de a sima vegyészt most fogom csinálni ami már 16ezer. Amugy tényleg változó..
A költségtérítés attól függ, hogy az OKJ-s képzés közép- vagy felsõfokú-e. Az állam egy felsõfokú OKJ-s képzést finanszíroz, kivéve, ha valakinek már van diplomája. Én elõször egy középfokú képzést csináltam meg, majd a fõiskola mellett elkeztem egy felsõfokút, így ingyen volt a középfokú, a felsõfokú és a fõiskola is. Most diplomázok, viszont ha együtt nem sikerül befejezni a két szakot és néhány tantárgyat jövõre halasztok az OKJ-s szakon, azokért már fizetni kell, mert elvileg akkor már diplomás leszek.
Ha az elõzõre péül a következõ, tehát egy szakmacsoportba tartoznak és még nem vagy 22 éves, akkor nem kell érte fizetned, egyébként igen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Munkaugy altal leteheto tanfolyra abban az esetben jelentkezhetek ha Gyesen vagyok? TAMOPos tanfolyam.

0

150 ezer forintos tanfolyam és nem hívnak vissza?

Telefonon felvettem a kapcsolatot egy céggel aki informatikai programok oktatását kínálja. Mondtam hogy egy csalàdtagommal együtt mennénk és ha meg vagyunk elégedve akkor egy harmadik családtagomat is beíratnám. 75 ezer forint/fő. Árajánlatot kértem. A nevemre nem volt kíváncsi, azt ígérte a számon amin hívtam, visszahív. Nem tette azóta sem. Ennyire nem kell a pénz basszus???

5

A munkaügyi központ által szervezett valutapénztáros és valutaügyintéző tanfolyam felvételijén milyen kérdések szoktak lenni?

Aki részt vett már ilyenen írja le legyen szíves hogy kb mik voltak a kérdések, és hogy hogyan zajlott a felvételi.

3

Nemrégiben láttam egy fél órás magyar katasztrófavédelmi videót amiben hasznos tanácsokat adtak árvíz, áramkimaradás stb estén. Hol talállom meg ezt a videót?

0

Milyen lehetőségek vannak?

Valamilyen fegyveres munkát szeretnék végezni,a rendőr és katona kizárva. Gondoltam a vám és pénzügyőrségre pl.
Az érdekelne hogy ehez érettségi után milyen képzést kéne elvégeznem vagy hova kellene tovább mennem.

1

Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam, munkaügyis, 7 hónapos? Mennyire nehéz? Van valakinek tapasztalata?

2

Ha már van egy okj-s képzésem, amit nem ingyen végeztem, akkor elvégezhetek egy másodikat ingyen?

Nem értem ezt az egész okj-s dolgot. Nézegettem a szakács és a cukrász tanfolyamokat ezen az oldalon:

2

Hamis érettségivel mennyire esélyes a lebukás, ha OKJ-s tanfolyamra jelentkezek?

3 éve jöttem Magyarországra (Dán vagyok) mert egyetlen rokonom itt él, és úgy döntöttem hogy költözök. Probálkoztam az érettségivel de magyar nyelv miatt nem megy. Tudom nem helyes de kell a bizonyitvany, hogy kozmetikusnak tanulhassak! Köszönöm elöre a válaszokat!

2

Mixerként/bartenderként mennyire lehet jól elhelyezkedni?

2

Sok OKJ-s képzés megköveteli az érettségit. Van valami kibúvó ez alól, például, hogy elkezdem a tanfolyamot érettségi nélkül, de mire befejezem, meglesz az érettségi is?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!