Találatok a következő kifejezésre: Ha már OKJ-s bizonyítványom, (5 db)

16ezer per év.
Mindenképpen fizetned kell, az összeg az adott oktatóintézménytõl függ.
A 2. szakmáért már fizetni kell. Intézménytõl függ, hogy mennyit.
Ja igen én a 16ot azért írtam, mert az én sulimban a környezetvédelmi vegyész képzésem ingyen volt de a sima vegyészt most fogom csinálni ami már 16ezer. Amugy tényleg változó..
A költségtérítés attól függ, hogy az OKJ-s képzés közép- vagy felsõfokú-e. Az állam egy felsõfokú OKJ-s képzést finanszíroz, kivéve, ha valakinek már van diplomája. Én elõször egy középfokú képzést csináltam meg, majd a fõiskola mellett elkeztem egy felsõfokút, így ingyen volt a középfokú, a felsõfokú és a fõiskola is. Most diplomázok, viszont ha együtt nem sikerül befejezni a két szakot és néhány tantárgyat jövõre halasztok az OKJ-s szakon, azokért már fizetni kell, mert elvileg akkor már diplomás leszek.
Ha az elõzõre péül a következõ, tehát egy szakmacsoportba tartoznak és még nem vagy 22 éves, akkor nem kell érte fizetned, egyébként igen.

Ha már van egy szakmunkás bizonyítványom, akkor nem jelentkezhetek ingyenes OKJ-s képzésre?

A jelentkezési lapon szerepel a "van OKJ-s képzettsége" kérdés. Nos, a szakmám szerepel az OKJ-ben. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Az egy dolog, hogy már van egy szakmád. A kérdés az, hogy azt milyen képzés keretében szerezted meg. Aki OKJ-képzésre jelentkezik, az elsõ alkalommal veheti igénybe az ingyenes képzési lehetõséget, ha azt már kimerítette, akkor is mehet OKJ-s képzésre, de nem ingyenesre, csak fizetõsre. Ha a szakmádat nappali tagozatos szakmunkásképzõben tanultad, akkor az nem volt OKJ-s, attól függetlenül, hogy a szakma, mint lehetõség, szerepel az OKJ-jegyzékben. Lehet, hogy mások pont ilyen módon szeretnék azt a szakmát kitanulni.

Az egy dolog, hogy már van egy szakmád. A kérdés az, hogy azt milyen képzés keretében szerezted meg. Aki OKJ-képzésre jelentkezik, az elsõ alkalommal veheti igénybe az ingyenes képzési lehetõséget, ha azt már kimerítette, akkor is mehet OKJ-s képzésre, de nem ingyenesre, csak fizetõsre. Ha a szakmádat nappali tagozatos szakmunkásképzõben tanultad, akkor az nem volt OKJ-s, attól függetlenül, hogy a szakma, mint lehetõség, szerepel az OKJ-jegyzékben. Lehet, hogy mások pont ilyen módon szeretnék azt a szakmát kitanulni.
A kérdező hozzászólása: Nappalis, szakmunkásképzõ volt. Tehát akkor ezek szerint mehetek én is ilyen képzésre?
Ez nem felel meg OKJ-s képzésnek, így természetesen mehetsz. De 2 OKJ-t is el lehet végezni egymás után INGYEN! A lényeg az, hogy az elsõnek középszintûnek kell lennie, majd a következõnek felsõfokúnak, tehát ha a 2 képzés egymásra épül akkor ingyenesen végezheted el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Van érettségid? Mert a legtöbb OKJ-s jelentkezéshez követelmény.
A kérdező hozzászólása: Igen, van :) Szakmunkásbizonyítvány és levelezõs szakközépiskolai érettségi.


Ha elkezdtem már egy OKJ-s képzést, de nem fejeztem be, tehát nincs bizonyítványom róla, akkor egy másikat elkezdhetek ingyenesen, nem?

Mert úgy van megfogalmazva, hogy ingyenes, ha még nincs OKJ-b bizonyítványom. Márpedig nekem nincs. Gyanítom, ha a másikat be akarom fejezni és vizsgázni, akkor már lesz bizonyítványom, így azért a vizsgáért fizetnem kell majd. Jól gondolom?

Legjobb válasz: Elkezdhetsz ingyenesen. ÉS igen, a másik vizsgájálrt már fizetned kellene.

Elkezdhetsz ingyenesen. ÉS igen, a másik vizsgájálrt már fizetned kellene.

Ha már van egy szakmunkás bizonyítványom, akkor nem jelentkezhetek ingyenes OKJ-s képzésre?

A jelentkezési lapon szerepel a "van OKJ-s képzettsége" kérdés. Nos, a szakmunkám szerepel az OKJ-ben. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Erre én is kiváncsi vagyok, pont ezen agyalok én is:) valaki írjon valami okosat!:)

Erre én is kiváncsi vagyok, pont ezen agyalok én is:) valaki írjon valami okosat!:)
A tandíjmentesség a szakmával nem rendelkezõk számára lehetséges. Szakmával rendelkezõnek számít, aki iskolarendszerû képzésben (szakközépiskolában, szakiskolában vagy szakmunkásképzõben) bármilyen szakmát szerzett. Nem vonatkozik az államilag elismert szakképzésre, amelyet iskolarendszeren kívüli oktatásban szereztek. Továbbá nem számít második szakképzésnek a meglévõ szakképesítéssel betölthetõ munkakör magasabb színvonalon való ellátását biztosító képzésben szerezhetõ szakképesítés sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!