Találatok a következő kifejezésre: Ha lennt a baba (354 db)

Mit gondolnál a szülésről, ha nem a baba lenne a végeredmény?

Legjobb válasz: Ha nem lenne baba, nem lenne szülés.Nem hinném, hogy el lehet képzelni.Ha meghal közben, vagy betegen születik akkor pedig egy leírhatatlan szenvedés de nem testileg.

Ha nem lenne baba, nem lenne szülés.Nem hinném, hogy el lehet képzelni.Ha meghal közben, vagy betegen születik akkor pedig egy leírhatatlan szenvedés de nem testileg.
Elsõ vok. A lelki fájdalmat nem tudja semmi felülmúlni, sajnos tudom:((Nem érdekelt a testi fájdalom, tulajdonképpen nem is fájt.A lelkem viszont szétszakadt.És úgy is maradt.
Sajnálom. Van valakid akivel tudsz beszélgetni, eljársz dolgozni, vagy bárhová? Párod jól van?
Egy picur jót tenne, mindenki ezt mondja. A terhességet pedig túl kell hozzá élni rettegés nélkül.Ha tudják mi okozta akkor meg is tudják elõzni.Keresd meg amiben örömöt találhatsz, mert a leendõ kicsidnek egy ép és vidám anyára lesz szüksége.Ez legyen elõtted. És ugye minden poros, sötét út végén van egy csillogó fény.Mindig van.
Szia! Igen nem testileg viseli meg az embert hanem lelkileg ez nálam is így volt. Tavaly február 24.én nem éreztem mozogni a babát és mentünk a dokihoz nem talált szívhangot és kórházba kerültem de ott sem mondtak semmi biztatót és ez volt életem legrosszabb napja meg kellett szülnöm a babát. Szörnyû volt a kórházba lenni hamar haza is engedtek mert nem volt vágásom a lelkemet meg a doki is mondta hogy az idõ tudja majd csak gyógyítani. Altatóval aludtam és nyugtatokat szedtem pánikrohamaim lettek. Nyáron dolgoztam akkor jobb volt egy kicsit utána semmi és akkor döntöttük úgy hogy probálkozunk. Azóta 20 hetes terhes vagyok és most csak arra tudok gondolni hogy újra én vagyok a legboldogabb ember a világon. Igaz 2 hetente vizsgálatra járok de ennyit megér!!! Szóval szerintem majd a következõ baba mindent meg fog változtatni addig is kitartás és legyél erõs!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy ha halott a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is keresztül mentem ezen, és nem vagyok jobban, olyan, mintha félig én is meghaltam volna.
A kérdező hozzászólása: Nem most történt, már visszamentem dolgozni egy ideje, de olyan mintha minden érzés megszûnt volna bennem, csak az ürességet érzem és a fájdalmat, közömbös vagyok minden iránt, ami eddig örörmet okozott, csak a párom szeretete van aminek örülök. Testileg már jól vagyok, szeretnék gyereket, de semmi pozitív gondolat nincs bennem, nem merek a terhességre gondolni sem.

Ha refluxos lenne a baba, az hány hetes kortol jelentkezhet? Mert a fiam 4 honapos, eddig nem volt semmi baja, de pár napja sokat bukik, és csuklik?

Legjobb válasz: 2hónaposan a kötelezõ hasi uh-n azt is nézik. Ha nem mondtak semmit, akkor nem refluxos a baba.

2hónaposan a kötelezõ hasi uh-n azt is nézik. Ha nem mondtak semmit, akkor nem refluxos a baba.
A kérdező hozzászólása: nekünk ilyen nem volt.
A kötelezõ hasi uh ezek szerint nem mindenhol kötelezõ, mert nálunk sem volt. Voltunk uh-n, 1, 5 hónaposan, de nem mondta senki, hogy ezt nézhetik, vagy néznék. Válaszolni sajna nem tudok neked, csak annyi, hogy nálunk is ugyanez volt a helyzet. Én betudtam annak, hogy kb. akkor kezdett a fiam mozogni, kalimpálni, lábat emelgetni stb. Mostmár forog, de a bukás idõszak elmúlt (persze hasonfekve még mindig jön) Szóval néha én is megijedtem, hogy hány e, vagy csak bukott, nade ennyit... mostanra normalizálódott, remélem nálatok is rendbejön majd.

Ha véletlen beütöttem a pocimat az asztal sarkába, ugye nem fog semmi lenni a babán? 30hetes vagyok

Legjobb válasz: Semmi nem lesz a babán, ne izgulj! Õ jól védett helyen van! Amúgy meglepõdnél, ha tudnád, mennyi kismami üti be véletlen a pociját! Ez megesik! Nem lesz baja! Azért vigyázz magadra jobban! Minden jót!

Semmi nem lesz a babán, ne izgulj! Õ jól védett helyen van! Amúgy meglepõdnél, ha tudnád, mennyi kismami üti be véletlen a pociját! Ez megesik! Nem lesz baja! Azért vigyázz magadra jobban! Minden jót!
Megdöbbentõ regenerálódási képességük van. Nem lesz semmi baja mikor kibújik.


1 hete szültem. Ha Down-kóros lenne a baba, már észrevették volna?

Legjobb válasz: Hát azért az látszik egy babán szerintem, teljesen más egy down-kóros búrácskája.

Hát azért az látszik egy babán szerintem, teljesen más egy down-kóros búrácskája.
Szerintem látszana az arcán. De mirefel ez a hirtelen aggodalom?
Születés után azonnal látják, nyugodj meg! A te babád egészséges!
Persze, hogy észrevették volna. A gyerekorvos azonnal megvizsgálja születés után. De szerintem egy laikus is látná azonnal, ha az lenne. Ilyenen ne aggódj!
Szia! Ne aggódj, biztosan észrevették volna. Én Klinikán dolgozom és sajnos láttam már szomorú dolgokat. Legtöbbször a Down-os babáknak jellegzetes a testfelépítésük, az arcformájuk, a testtartásuk. Viszont van mozaik Down-szindróma is, ami azt jelenti, hogy külsõre a baba betegnek néz ki, viszont szellemileg ép, vagy éppen fordítva, külsõleg nem látszik rajta semmi, viszont ha megcsinálják a genetikai vizsgálatot kiderül, hogy valójában Down-szindrómás. Bár az ilyen babák valahogy másképp viselkednek, észre lehet venni, hogy valami nem stimmel. Ne gondolj ilyenekre, ezek szerencsére ritkán fordulnak elõ. Élvezd, hogy édesanya lettél és töltsd minden idõd a babóddal! Szép babás napokat kívánok!

34. hetet töltöm holnap. Alig kapok levegőt és mindig szomjas vagyok, ezt betudom a gyógyszer mellékhatásaként amit visszatartásra kell szednem. Ha megszületne a baba már erős lenne a tüdeje az élethez?

Nem biztos, hogy megindul, de sokat fájok is és már nagyon rosszul vagyok..nemtudok semmit csinálni, és feleslegesnek kövérnek érzem magam.

Legjobb válasz: Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.

Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.
Szia! Ha visszatartó gyógyszert szedsz akkor valószínûleg kapsz tüdõérlelõt is. Ezért szinte biztos, hogy elég érett a baba tüdeje. De még ráér megszületni. NE érezd magad se feleslegesnek, se kövérnek. A kismamák szépek, kívánatosak, és ez is csak egy ideiglenes állapot, nem leszel örök életedre kismama. Inkább élvezd a szép pillanatokat. üdv. Csilla
Szia! Én is kaptam a második terhességemnél tüdõérlelõt és visszatartó infúziót, meg gyógyszereket a 31. héttõl kezdve, de szerencsére a 40. héten született. Én is meg voltam ijedve. De ne idegeskedj mert az csak árt a babucinak. Sok sikert a babucihoz. Csilla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Egy ismerõsöm babája 34.hétre született, 3 napot volt inkubátorban, és már 2 éves és teljesen egészséges, semmi baja!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A múltkor bent voltam a kórházban infúzióra, abba kaptam tüdõérlelõt, most meg gyógyszerezek.. Nagyon örülök a babának, mert 2, 5 év után jött a drága, és élvezem is hogy bent van és mocorog, csak már lehet annyira félek, hogy minden bajomat duplán érzem. Csak kihúzom pár hétig. Nektek is jó babaéveket!

36 + 3 hetes terhesen ha megszületik a baba, akkor már minden rendben lenne vele?

Legjobb válasz: Koraszülöttnek számít, de igen minden rendben lenne vele.

Koraszülöttnek számít, de igen minden rendben lenne vele.
valószinüleg igen és már nem nagyon koraszülött. Már valószinüleg 2 kg fölött lenne tehát hazaengedhetö rendes idöben majd ha eszik rendesen.
Nem igazán számít már koraszülöttnek, és nyugodt lehetsz, ha eddig minden rendben volt vele, valószínû úgy is lesz.Egyébként egy egészséges, problémamentes terhességben fejlõdött baba már 33 hetesen is totál életképes és 2 kg körüli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Igazából minden rendben csak ma eléggé görcsöltem és keményedtem. Igaz elmúlt, de elgondolkodtam, mi lenne, ha...
nekem 35 hetesen született 2015 grammal. õ koraszülött volt, de teljesen egészséges a kis súlyt leszámítva. Egyébként a 36. héten már nem számit koraszülöttnek
36+6ra szültem a kisfiam, 2480 grammal 45 centivel. sajnos papírforma szerint korababa, de semmi baja nem volt azon kívül, hogy fázott:) most 3 hós és 5500 gramm, 60 centi. ne aggódj, már bõven életképes, semmi gond nem lenne :)
Semmi gond nem lenne, ha eddig minden rendben volt az én kislányom 36+5 naposan született 2490 gramm és 47 cm volt nem került át a koraszülött osztályra. Most már 13 hónapos és a korához képest nagy baba sokat játszik, magyaráz, ácsorog stb.

A ferjem nagyon szeretne ha kislanyunk szuletne, mennyire lenne csalodott ha fiu lenne a baba?

Jovo heten megyunk az ultrahangra ahol ha minden jol megy megtudjuk a baba nemet. A ferjem nem hajlando elfogadni hogy esetleg fiu lesz a baba mindig szt mondogatja hogy neki csak lannyai lesznek. valaki volt hasonlo helyzetbe? Esetleg nem az a nemu baba lett ki hogy reagalt? Nekem amugy tok mindegy csak minden rendbe legyen egeszsegesen szulesen meg.

Legjobb válasz: Mennyire lenne csalódott a férjed: nem lenne egyszerûbb ezt vele megvitatni, mint megkérdezni x-száz vadidegent, hogy szerintük mi lesz, illetve õk, vagy a férjeik hogyan reagáltak? A férjed a férjed, nem bárki más, csak õ tudja, hogy fog rá reagálni. Viszont, ha rendes ember, és igazi apa, akkor mindegy. Az meg, hogy õ világéletében úgy álmodozott, hogy lánya lesz, az egy dolog. Szerintem mindenki elképzeli a leendõ gyermekének a nemét.

Mennyire lenne csalódott a férjed: nem lenne egyszerûbb ezt vele megvitatni, mint megkérdezni x-száz vadidegent, hogy szerintük mi lesz, illetve õk, vagy a férjeik hogyan reagáltak? A férjed a férjed, nem bárki más, csak õ tudja, hogy fog rá reagálni. Viszont, ha rendes ember, és igazi apa, akkor mindegy. Az meg, hogy õ világéletében úgy álmodozott, hogy lánya lesz, az egy dolog. Szerintem mindenki elképzeli a leendõ gyermekének a nemét.
Ha lányt szeretne nyilván eléggé csalódott lenne, de szerintem egy apánál a saját gyerekénél nem kéne csalódnia, hogy fiú-e vagy lány... ez rajtunk múlik :) (csak magunkat tudnánk hibáztatni)
Remélem azért összejön. Vannak állítólagos módszerek amikkel biztos lány lehet. Bár ilyenkor már késõ. Azért írd meg mi volt
Csalódott??? Tegye össze a két kezét, hogy ti nem vagytok azon párok között, akik már hosszú ideje küzdenek egy babáért! Még hogy csalódott lenne... Egészséges legyen, ezért izguljatok, meg hogy az ultrahangon azt mondják, hogy minden rendben a picivel. Tök mindegy hogy milyen nemû.
Sok olyanról hallani, hogy apuka kislányával szemét volt egész életében, mert valójában mindig is fiút akart :/ Hát remélem nem lesz nálatok is valami hasonló szituáció csak fordítva :/ Engem fiúnak képzelt el apám szerintem az 100%, azért sem tudtam még vele semmirõl beszélni....Felnõtt vagyok, sosem alakult ki köztünk kötõdés.... Jó lenne ha ilyenekrõl beszélnél a pároddal!!!!!!4
Na ne!!!! Ez most komoly? Csalódott? Ha igazi apa akkor teljesen mind1, hogy milyen nemû lesz a gyereketek. Örüljön, hogy egyáltalán lehet, de errõl inkább vele beszéljél. Melyik lenne neki jobb, ha születik egy fia vagy születik egy beteg lánya(vak, süket, mozgásérült, fogyatékos)...
Ti hány évesek vagytok? A férjed teljesen komolytalan. Mondjuk azt nem értem, hogy miért idegenektõl kérdezed, hogy mennyire lenne csalódott.
Nos? Mi volt?

Milyennek kell lennie a baba székletének ha elkezdek neki gyümit, zöldséget is adni is?

Honnan tudom, ha valamit nem tud rendesen megemészteni? Mikortól van gond?

Legjobb válasz: Szia, hát az innét fogva lesz mindenféle:) Figyelni kell, mit adsz neki, hoyg ne csak olyat, ami megfogja, hanem olyat is, ami lágyítja, tehát változatosan adni az ételeket, és persze sok folyadékot, hogy ne legyen gond. Ami megfogja: répa, alma, banán, máj, rizs...Amitol konnyebbb- barack, brokkoli, spenot, szilva,karfiol...Néha elofordul, mintha nem emésztett darabkék lennének benne, foleg répa után, de ez itt-ott nem gond. Ez az én tapasztalatom.

Szia, hát az innét fogva lesz mindenféle:) Figyelni kell, mit adsz neki, hoyg ne csak olyat, ami megfogja, hanem olyat is, ami lágyítja, tehát változatosan adni az ételeket, és persze sok folyadékot, hogy ne legyen gond. Ami megfogja: répa, alma, banán, máj, rizs...Amitol konnyebbb- barack, brokkoli, spenot, szilva, karfiol...Néha elofordul, mintha nem emésztett darabkék lennének benne, foleg répa után, de ez itt-ott nem gond. Ez az én tapasztalatom.
Szia nekem 4hós a babám egy hete adok neki alma és alma répa levet-kis rosttal-ami a szitán átmegy, de neki nem változott semmi.A színe lett sárgás és ennyi .napi 3szor kakil és sokat szopik.Úgyhogy nem fogta meg.
én nem kockáztatnám meg a baba egészségét. inkább kibírnám, semmi nem lehet a gyerekemnél fontosabb
Elvileg szakorvos által jól beállított adagban szedhetõek ezek a gyógyszerek.nagyon kevés igazán ártalmas gyógyszer van.Fordulj orvoshoz!!!
Én homeos bogyót kaptam! Ingerlékenység alvászavar és szorongás miatt. NEm tudom neked mi a bajod de dokihoz fordulsz szerintem elmondja! Amugy a gyogyi neve SEDATIF PC. 40 darab van benne és egy ezres a gyógy.tárba. Eddig nekem segitett! 28 hetes km
A kérdező hozzászólása: Hogy mi a baom azt én sem tudom, csak azt hogy már nem birom tovább!!!!A terhesség elején voltunk egy pszich.nél, aki akart fel irni valamit, de nem , mentunk visszay ztán ugy gondoltuk ki birom a terhesség végéig.Õ azt mondta nem ártalmas a magzatra, de hát ki tudja.A sedatif pc-t ugy szedem mint a cukorkát, semmit nem segit...
Szia! Kicsit én is "meghülyültem" a terhesség alatt, fõlkeg az utolsó 3hónapban voltam depis, de nagyon. Kénytelen voltam felkeresni egy pszihiátert, nekem napi 2x1 0, 5mg-os Frontint írt fel, még a szopi alatt is szednem kellett, mert utána a szülés utáni depi jelentkezett nagyon erõs formában. Kb 8hónap volt mire jól voltam. Senkinek nem kívánom azt amin túl mentem, az ember ilyenkor hiába akarja az ellenkezõjét, nem tud parancsolni magának. A lánykám makk egészséges, nagyon kis virgonc, állandóan mosolyog, nagyon jó baba. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, én ilyen állapotban vagyok kb.már 2 éve, az elsõ terhességem óta, és persze egyre romlik, és tudom hogy ha megszületik a pici csak még rosszabb lesz
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, neked "beszélgetésekre" is kellett árni, vagy csak felirta a gyógyszert?
Utolsó vagyok! Igen, minden hónapban kellett mennem beszélgetni a dokival, nem volt vészes kb 10percet voltam bent. Mindig ugyan azt kérdezte, hogy, hogy vagyok, vannak-e rossz álmaim, gondolok-e még arra, hogy vmi baj ér stb. Nekem mindig azon járt az agyam, hogy autóbaleset ér, már a kocsiba sem mertem beülni, és állandóan hívogattam a férjemet naponta 20X, hogy jól van-e, minden rendben van-e vele stb. Ha késett 5percet, akkor már egybõl az jutott eszembe, hogy biztos vmi baleset érte. Na én ebbe hülyültem bele... :(

Milyennek kell lennie a méhszájnak, ha sikerült a baba, és milyennek ha menzesz előtt állok?

Legjobb válasz: Nem bántásnak szánom, de ezerszer leírták már itt is, hogy nem szabad az embernek saját magát tapogatnia! Pláne, ha esetleg babát vársz, a méhszájtapogatással még bajt is okozhatsz! De amúgy gondolom, hogy fel van puhulva akkor, mikor összejön a baba.

Nem bántásnak szánom, de ezerszer leírták már itt is, hogy nem szabad az embernek saját magát tapogatnia! Pláne, ha esetleg babát vársz, a méhszájtapogatással még bajt is okozhatsz! De amúgy gondolom, hogy fel van puhulva akkor, mikor összejön a baba.
Szerintem egyénfüggõ, mert én voltam már úgy, hogy mensi elõtt 2 nappal a doki pont vizsgált, és azt mondta, azonnal vigyek vizeletet, mert valószínû baba van, negatív lett és két nap múlva meg is jött. Tehát nehéz megállapítani még orvosnak is, hogy baba, vagy mensi. Ne aggódj a méhszáj miatt, és lehetõleg ne is nyulj hozzá. mert olyat is olvastam, aki azt írta, hogy nagyon lent van, és mégis baba volt.:) Szóval mindenkinél más.:)
Azt mondják magasabban van ha babás vagy, és mensi elõtt pedig alacsonyabban van. Nekem méhsüllyedésem van, így kézi vizsgálat nélkül könnyen megtudom állapítani..egyik lábam fellököm egy székre..és tükröt tartok magam alá..és látom..így nem kell kézzel vizsgálnom..mert sok fertõzés bevihetõ még akkor is ha jól kezet mosol..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!