Találatok a következő kifejezésre: Ha lennt a (9763 db)

Király lenne, ha lenne a sims vmelyik részének online módja, nem?

Legjobb válasz: Szerintem nem nagyon lenne király... Akkor elveszne az igazi Sims feeling, meg akkor inkább MMORPG lenne.

Szerintem nem nagyon lenne király... Akkor elveszne az igazi Sims feeling, meg akkor inkább MMORPG lenne.
A kérdező hozzászólása: Szerintem simán jó lenne, úgy ismerkedni, meg minden, pl szállodákba munkás civilként irányítasz 1 embert, stb stb.
Nem lenne király, annak nincs meg a feelingje :D
Játszottam már hasonlóval, abból állt a játék hogy mindenki mászkált ide-oda a városban és beszélgettek. Az ilyennek nincs értelme.

Szerinted jó lenne, ha lenne a magyar nyelvben Oxford comma?

Ha angolul írok/olvasok, én használom/jobban szeretem, ha használják. Szerintem áttekinthetőbb, letisztultabb a felsorolás, valamint kétértelműséget is meg lehet vele előzni, hogy a klasszikus példát említsem: "To my parents, Ayn Rand and God." --> most Ayn Rand és Isten a szüleim? Oxford commával egyértelmű: "To my parents, Ayn Rand, and God." Ez magyarul is előállhat: "Szüleimnek, Ayn Randnek és Istennek." --> CSAK ez az írás a helyes. Vonatkoztassunk el attól, hogy a bűnös és alábbvaló angol nyelvet merészeltem példának hozni, tudom, az ittlévők 40%- már azért is helyből felakasztatna, hogy gondolni merek ilyenre :P :D Tehát szerintem jó lenne, ha itt is megengednék a használatát, persze lehet, hogy nem olyan fontos, mint az angolban, és persze sokan inkább ugornának egy vulkánba, mintsem hagynának akármit a nyelvhasználóra, ráadásul van sok olyan nyelv, ami nem használ ilyet. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ja, aki nem tudja, mi az: arra gondolok, hogy jó lenne-e, ha lenne olyan szabály, hogy a felsorolás tagjait kötõszó jelenlétekor is vesszõvel kell elválasztani. Sajnos nincs rá szerintem magyar szó, angolul "Oxford/Harvard/serial comma." De aki nem tudja, az valószínûleg nem is fog rákattintani a kérdésre...

A kérdező hozzászólása: Ja, aki nem tudja, mi az: arra gondolok, hogy jó lenne-e, ha lenne olyan szabály, hogy a felsorolás tagjait kötõszó jelenlétekor is vesszõvel kell elválasztani. Sajnos nincs rá szerintem magyar szó, angolul "Oxford/Harvard/serial comma." De aki nem tudja, az valószínûleg nem is fog rákattintani a kérdésre...
Akkor inkább kettõspontot tennék a "szüleimnek" után. A sok vesszõ engem biztos zavarna az olvasásban. Rossz, amikor több helyen akad meg a szemem, mint ahogy az a hangsúlyozáshoz szükségeltetne.
Szerintem a példamondat magyar megfelelõjében azért van egy kis különbség. A nyelv eltérõ szerkezetébõl fakadóan mink odabökjük a "-nak/-nek" ragocskát a felsorolás mindegyik eleméhez, míg az angol ennek megfelelõjét a "to"-t a mondat elejére helyezi és értelmét globálisan az egész mondatra vonatkoztatja. A magyar mondat közvetlen átkonvertálása után valahogy imígyen nézne ki.: "To my parents, to Ayn Rand and to God." Ha angol gondolkodással nézem a mondatot, akkor szerintem így érthetõen elkülönülnek egymástól. Bár egyértelmû válaszért érdemes lenne egy angol L1-es fórumon feltenni a kérdést. Ha jól tudom, a használatát nem tiltják sehol. A sztenderd használata nem kötelezõ, viszont bizonyos helyeken szükségszerû. (Pl. jog, kutatási szövegek) Viszont, ha összeakadsz pár nácussal, akik megszólnak ezért, mert megszólnak, akkor szépen kénytelen leszel megvédeni az álláspontodat. BringaManó felvetésére reagálva, szerintem van olyan álláspont is, ami fakultatív használatot engedélyez. Bár, szerintem ennek az álláspontnak a ritkasága inkább kulturális okokra vezethetõ vissza.
Igen, pont errõl beszéltem én is. Nálunk kötelezõ, de pont ezért, jelentésileg nem teljesen ugyanaz mint az angol példa. Jam, amúgy, jó végre szakszavakat látni, bár ez azzal is együtt jár, hogy csak egy maroknyian értsük :) ) most, hogy mirõl van szó. Az a helyzet, hogy a hozzászólók többsége elég Lajos... nem.... laikus a nyelvészeti témában, ezért érdemesebb mellõzni a zsargont. (Bár, ha már itt tartunk, jogi szövegeknél szívesen látnám az end weight principlet :D) *Nincs zsargon, nincs zsargon, rossz Beglerbég!*

Mit gondoltok nem lenne jó ha lenne a Naruto Shippuuden movie-ból Xbox360/Ps3 játék is lenne? Például 1játék cd-n1, 2, 3 film story módja lenne rajta. Jah és 1 kérdés (azoknak akik olvassák a mangát) Mi a véleményetek arról hg szaszuke megvédi a falut?

Kipörgettem már sok Naruto játékot(PSP-n:Kizuna drive,Ultimate Ninja Impact,Ultimate Ninja Heroes)(Ps2:Uzumaki Chronicles2,Ultimate Ninja 2)(Xbox360:Generations,Storm 2-3) az animét is folyton nézem a mangát is olvasom:)De sztem nem én vagyok az egyetlen :DDxd Ha megkérnének hg találj ki egy story módot milyen lenne?:D

Legjobb válasz: Kishimoto meg mondta,hogy õ is úgy szeretné,hogy happy end legyen a vége,de akkor kell bele még valami csavar. De szerintem tök jó,hogy sasuke is segít. Abban reménykedem,hogy obito is jó lesz és talán együtt lesz esélyük le gyõzni madarát! Bár nem tudom erre mennyi az esély mert kishimoto azt is ki jelentette, hogy minden embernek van gyenge pontja,de madarának nincs!

Kishimoto meg mondta, hogy õ is úgy szeretné, hogy happy end legyen a vége, de akkor kell bele még valami csavar. De szerintem tök jó, hogy sasuke is segít. Abban reménykedem, hogy obito is jó lesz és talán együtt lesz esélyük le gyõzni madarát! Bár nem tudom erre mennyi az esély mert kishimoto azt is ki jelentette, hogy minden embernek van gyenge pontja, de madarának nincs!
A kérdező hozzászólása: Értem!igen az tényleg jó lenne ha obito is megjavulna de sztem most hg fel lett támasztva az elsõ a második, harmadik és a negyedik hokage már van esélyük plusz ott van még sasuke jugo orochimaru és suigetsu :D


Szerintetek ha lenne a kutyáknak, macskáknak és egyéb kisállatnak "társadalom biztosítása", csökkenne a felelőtlen állattartás és állatkínzások száma?

Úgy értem ezt, hogy ugyan úgy be kellene jelentened az állatodat, mint egy kisgyereket, és ebben az esetben csökkenne az állatorvosi ellátás költsége. Viszont havonta kéne fizetni egy bizonyos összeget a "tb"-re. Aki pedig nem fizeti, attól elkobozzák az állatokat. Az elkobozott állatokat pedig csak olyan fogadhatná örökbe, aki fizetni fogja havonta a "tb"-t. Tudom, hogy nevetségesen hangzik , amit írtam, de tegyük fel, hogy behozzák ezt a törvényt. Szerintetek jól vagy rosszul sülne el?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi lenne. Ha 300 forint/állat/év,azt reálisnak tartanám. Ha ilyen ezres, meg tízezres díj lenne, azzal csak azt érné el a kormány, hogy tömegesen dobnák utcára a kutyákat, macskákat,degukat, hullámos papagájt és mindent,amire az adót kivetnék. Amúgy pedig ez egy olyan dolog,ami simán kijátszható: ha tudom,hogy jön a befizetés ideje, kidobom a kutyát, aztán ha nincs chipezve(márpedig a többségük szerintem nincs, nem beszélve a degukról,papagájokról,amik abszolút nincsenek) , akkor ember legyen a talpán az az ellenõr, amely hitelt érdemlõen rá tudja bizonyítani az illetõre,hogy õ dobta ki a kutyát, macskát,papagájt, degut, akármit...

Attól függ, mennyi lenne. Ha 300 forint/állat/év, azt reálisnak tartanám. Ha ilyen ezres, meg tízezres díj lenne, azzal csak azt érné el a kormány, hogy tömegesen dobnák utcára a kutyákat, macskákat, degukat, hullámos papagájt és mindent, amire az adót kivetnék. Amúgy pedig ez egy olyan dolog, ami simán kijátszható: ha tudom, hogy jön a befizetés ideje, kidobom a kutyát, aztán ha nincs chipezve(márpedig a többségük szerintem nincs, nem beszélve a degukról, papagájokról, amik abszolút nincsenek) , akkor ember legyen a talpán az az ellenõr, amely hitelt érdemlõen rá tudja bizonyítani az illetõre, hogy õ dobta ki a kutyát, macskát, papagájt, degut, akármit...
vagy egyszerûen elviszem a szomszédba, állatmenhelyre, állatorvoshoz, vagy kiteszem az egyik legközelebbi országut szélén...(nem magamról beszélek persze, hanem általában...)
Hát szerintem ha kéne erre tb-t fizetni sokaknak az lenne a reakciója, hogy inkább nem tartanak állatot (a meglévõt kiteszik az utcára), és ezzel nõne a kóbor állatok száma. Nem hangzik nevetségesnek amit írtál, de én inkább az állatvédelmi törvényeket szigorítanám meg, mert erre a mostanira magasról sz.rik mindenki. Egy olyan állatrendõrség kéne mint amilyen Amerikában van. Nézd meg mi folyik az elmaradott falusiaknál: a kutyákat láncon tartják, kenyérrel etetik, az újszülött kismacskákat/kutyákat agyonütik, vízbe fojtják. A falusiakat valahogy tájékoztatni kéne hogy a 21. században élünk, de felõlem börtönbe is zárhatnák õket, szvsz pár évre le kéne ültetni õket állatkínzásért...
A kérdező hozzászólása: Igen, pedig tényleg tenni kellene valamit a sok felelõtlen ember ellen. Nem tudom miért, de én annyira tehetetlennek érzem magam néha ez ügyben. Tudom, hogy amit írtam az baromság, csak kíváncsi vagyok mások véleményére.
Következetesség kellene. Állatkínzásért börtön. Aztán szevasz. Máskor majd jobban meggondolja az illetõ, hogy szórakozzon-e.
Én megértem, hogy az ultra állatvédõket nagyon zavarja a sok felelõtlen ember, de törvényekkel nem fogod meg nevelni õket. Ausztriában most lesz kötelezõ kutyatartásból vizsgát tenni. Lehet itthon is erre lenne szükség! Az újdonsült kutyatartónak vizsgán kellene bizonyítani, hogy kézben tudja tartani a kutyáját. Persze felkészítés miegymás után. Felmentést lehetne adni kutyakiképzõnek (õk automatikusan megkapnák a papírt).
Itt az azonosítás a gond... Kutya > chip. Oké, fizetik a biztosítást, kezeld. Papagáj: hogyan azonosítható? Van mondjuk 4, egy után fizetek, ha bármelyiknek baja van: Õ AZ! És így tovább... Ja, hogy jönnek ellenõrizni, hány papagájom van? Még a kutyákat se, pedig ott sokkal szigorúbb a szabályozás.. (Van ritka kivétel?) Utcai ellenõrzésre gondolok, nem akkor amikor orvoshoz viszem..

Mi a véleményed a könyvmegállókról? Szeretnéd, ha lenne a városodban könyvmegálló?

Tulajdonképpen egy kis szekrény, ahonnan kiveszel egy könyvet, és beteszel egy másikat.

Legjobb válasz: wá, én imádnám, de úgyis csak béna könyvek lennének benne :(

wá, én imádnám, de úgyis csak béna könyvek lennének benne :(
van ilyen hely, a budapesti Bárka Színházban van 2-3 polc, és vannak jó könyvek is!
Sõt, a Wekerletelepen is van.:) Jó dolognak tartom.:)
Szerinten tök jó ötlet, csak sajnos eddig számomra érdektelen könyvekkel találkoztam ilyen helyeken...
A mi környékünkön van egy könyvmegálló. :) Néha elmegyek, körbenézek, de sajnos olyan könyvet még nem találtam benne, ami érdekelne.
Örülnék, ha lenne. Nekem ez az ötlet nagyon tetszik. Tudnék mit olvasni.
Könyvmegálló??? Ha-ha-ha!!! Nálunk buszmegállóból is csak egy van...
Nyílt egy csillaghegyen és én egyszerûen imádom! Odamész, nézelõdsz, kiveszed, beteszed és mûködik! Odajönnek az emberek és kérdezgetik, hogy mi ez? És tévedés, nagyon sok jó könyv van benne. Szeretnék még több ilyet a városban. http://hvg.hu/kultura/20120614_obuda_aquincum_csillaghegy (ja, és még nem gyújtották fel a huligánok sem :) )
A kérdező hozzászólása: Én kis városban lakom, Békés megyében. Ha itt nem is, de a megyeszékhelyen (Békéscsaba) lehetne egy!

Ha lenne a lakhelyeteken élelmiszer- vegyeskereskedés webáruház átlagos árakon rendelnétek onnan?

Egy 2000 fõs kisvárosban lakom és szeretnék létrehozni egy élelmiszer és vegyeskereskedés webáruházat, véleményekre lennék kíváncsi. Ti elmennétek boltba vagy rendelnétek interneten?

Legjobb válasz: Rendelnék bármit, kivéve friss élelmiszert (húsok, zöldség, gyümölcs, etc.), azokat szeretem látni élõben mielõtt megveszem.

Rendelnék bármit, kivéve friss élelmiszert (húsok, zöldség, gyümölcs, etc.), azokat szeretem látni élõben mielõtt megveszem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Zöldség gyümölcs nem lenne, egy pékséggel viszont lenne szerzõdésem aki kiszallitas elott fel oraval sütné ki nekem a dolgokat
Nem.
Nem
Nem
Nem
nem
Nem.. Ez mire lenne jó? A tesco-ba 2000-ért már kapsz jelmezt xD..
Tuti nem. Inkább megkérnék egy ismerõst, hogy öltözzön be.
én nem, olyan fura lenne... és ahogy visszagondolok én gyerekként féltem minden ilyen jelmezes embertõl, szóval akár visszafelé is elsülhet. Amúgy egyszer a mamám beöltözött és tudtam hogy õ az és így meg nekem volt ciki a helyzet, hogy mindenki állítja hogy a mikulás én meg tudtam hogy nem, gyakorlatilag hülyének nézett a család...pedig nem voltam még nagy.
Mindegy csak dolgozni ne kelljen.
háát ha van munka akkor igen. fõleg, hogy (az igazi) kommunizmus elveivel nagyjából egyet is értek :)
Szerintem esejó asejó :)
"Épp ezért tartunk ott, ahol." Mert a szocialista rendszer csõdbe ment! Neki lehet még 10-szer futni de nem véletlen hogy a kínaiak is nagyrészt váltottak!!!
"A többi volt szocialista állam már rég kapitalista." Épp ezért tartunk ott, ahol.
Semmi esetre sem! A kommunista országok nem arról (voltak) híresek, hogy elismernék az emberi tehetséget, középszerûségre lennék kárhoztatva, hacsak nincsenek ismerõseim a PÁRT-ban (azért manapság ennél lényegesen egyszerûbb a tehetség kibontakoztatása). Amúgy már Kubában is szépen-lassan nyitnak a piacgazdaság felé. Két állam, amely még a kommunizmussal bohóckodik: Észak-Korea és Fehéroroszország. A többi volt szocialista állam már rég kapitalista.
Átköltöznék-e egy bukásra ítélt és hamarosan csõdbe menõ rendszerbe? Nah persze :) De a közelben az elképzeléshez Fehéroroszország áll! Oda lehet költözni és kiprobálni...
Ez egy elég fogós kérdés. Mi erõsebb bennem, a kommunizmus szeretete vagy a hazaszeretet? Nem tudom, talán átköltöznék.
Orbán is 10.000 új munkahelyet ígért, ehhez nem kell kommunistának lennie. Nem az ígéret a lényeges.
Ha tényleg kommunista ország, amilyenre még sosem volt példa, mert igazi kommunizmus még nem volt sehol, gondolkodás nélkül.
Kádár alatt születtem, jött Grósz, Németh, Antall, Boros, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Libás, Orbán -és kétszer voltam külföldön bevásárolni.Se nyugatra, se keletre nem mennék, pedig a tetején sincs tejfel.Apámtól, aki cseléd volt, azt tanultam, az él jól a kommunizmusban akinek nagy a pofája és nem akar dolgozni, csak munkahelye van.Ámen.

Mit gondolsz jó lenne ha lenne a Szent Johanna Giminek egy olyan könyve amiben a Cortez szemszögéből írja le a történteket?

Legjobb válasz: szerinted Cortez az a fajta, aki naplót ír? Mert szerintem nem. És Laura megmondta, hogy nem lesz ilyen könyv.

szerinted Cortez az a fajta, aki naplót ír? Mert szerintem nem. És Laura megmondta, hogy nem lesz ilyen könyv.
A kérdező hozzászólása: huu már nagyon kiváncsi vagyok a 7. részre :)
Laura azt mondta, hogy a következõ két kötetben minden ki fog derülni (karaoke, hajónév, Cortez mióta szereti Renit stb.) és a hetedik kötetben, az Útvesztõben még többet megtudunk Cortezrõl, mint a hatodikban.
Nem lesz ilyen könyv, és Cortezrõl tényleg nem tudom elképzelni, hogy naplót ír. De ettõl függetlenül érdekes lenne. Például, mióta szereti Renit, stb. Én kifejezetten örülnék. Nem lenne muszáj napló formájában leírni.
Szerintem jó lenne Cortez szemszögébõl a könyv, de mivel tényleg nem ír naplót, ezért szerintem jó lenne csak úgy simán...mint egy átlagos könyv, mert én is nagyon kíváncsi vagyok arra hogy mit gondolt amikor pl nevet kellett adni a hajójuknak ofõ-n és felolvasták...:)
en is tuti elolvasnam, mert Nagyon eedekelne az o szemszogebola tortenet. es en egy sima konyvjent meg is vennem. nem kell, naplo formsban lennie
A kérdező hozzászólása: Igen , nekem ùgy is jò lenne
A kérdező hozzászólása: Oké lehet nem az a fajta, de még is jó lenne.
Laura azt mondta, hogy a 8.részben minden ki fog derülni, úgyhogy éljen a február. És még itt lesz a szent johanna kalauz is...
Szerintem is érdekes lenne, bár eddig szemszög változtatásos könyvet csak a Hajnalhasadást olvastam. Bár ezek össze sem hasonlíthatók.
persze jó lenne... habár laura is megmondta NEM LESZ ILYEN KÖNYV és részben egyetértek vele mivelhogy reni után biztos nem tudná úgy átélni vagy megírni c szemszögét amilyennek a könyv alapján elképzeljük de azért mégis elolvasnák pár reakcióját vagy gondolatát amikor ez meg ez történik a könyvben ;)

Egyetértenél azzal, ha lenne a "Szerelem, szex" kategórián belül egy "melegedős" alkategória?

Ez megoldást jelentene arra nézve, hogy akit taszítanak a homoszexualitással kapcsolatos kérdések és válaszok, az egyszer?en nem klikkel erre.

Legjobb válasz: Tök mindegy, mer aki a szerelem szexre kattint, úgyis meglátja. A másik, meg hogy a sok homofób tahó úgyis direkt belépne oda, örülne, hogy már nem kell válogatnia a kérdések között. Mi lenne ott... Én inkább "önsajnáltatás" kategóriát csinálnék, ahova beírhatná a sok nyomoronc, hogy miért nem szeretik a lányok az alacsony fiúkat, meg mittomén még miket.

Tök mindegy, mer aki a szerelem szexre kattint, úgyis meglátja. A másik, meg hogy a sok homofób tahó úgyis direkt belépne oda, örülne, hogy már nem kell válogatnia a kérdések között. Mi lenne ott... Én inkább "önsajnáltatás" kategóriát csinálnék, ahova beírhatná a sok nyomoronc, hogy miért nem szeretik a lányok az alacsony fiúkat, meg mittomén még miket.
Szerintem is keresnék a lehetõséget, hogy végre szidják õket. Szánom az ilyen embereket, akik ezen élik ki a feszültségüket. DE ettõl függetlenül tõlem lehetne ilyen alkategória, de akkor ennyi erõvel legyen hetero, homo, bi és transz kategória is... esetleg metro... és még sorolhatnám!
Kéne egy külön fõkategória GLBT embereknek és akkor még azt se mondhatnák hogy a "szerelem, szex"-en belül van és a pofájukba van tolva.Viszont jönne a sok idióta segg, meg a trollok.
akkoris belépnének h szemétkedjenek
ennek csak akkor lenne értelme ha a sok idiot figyelmeztetve lenne elõre, hogy nem trollkodhat a kategórián belül mert súlyosabban lesz büntetve mint más normális kategóriánál.
Dehogynem klikkelnének! Tanulmányok szólnak arról, hogy a homofób barmokat nagyon is felizgatják ezek a témák.
:D Ez jó!
Egyetértek
én örülnék neki, nem érdekel, hogy most melyik bu.zinak fàj a luka, nem vagyok rà kivàncsi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!