Találatok a következő kifejezésre: Ha lenne baj a (362 db)

Lehetnek későbbi komolyabb következményei, ha d-vitamint csak 1 évesen kezdi el adni valaki a babának? Ha lenne baj, már látszódna?

Ne essetek nekem légyszíves. Külföldön élek, és senki nem mondta, hogy adnom kellene, a legelején tápszer pótlást kapott már a kicsi, és azt mondták, ha napi 500-at iszik, nem kell. Most olvasom, hallom, és a védőnő is mondja, hogy kell. Remek! 1 évesen mondja! Teljesen ki vagyok borulva, mit tettem (vagyis nem tettem).

Legjobb válasz: Ha tápit evett akkor abban van minden féle vitamin. Ne rágd magad! Mostantól majd add neki rendesen. Gondolj bele pl Szabolcsban az udvaron felnövõ gyerek szerinted rendesen kapta?

Ha tápit evett akkor abban van minden féle vitamin. Ne rágd magad! Mostantól majd add neki rendesen. Gondolj bele pl Szabolcsban az udvaron felnövõ gyerek szerinted rendesen kapta?
Ne aggódj emiatt! Tény, nem véletlenül találták ki, és elvileg a téli idõszakban fontos ez, az elõzõ hozzászólóhoz hasonlóan, van sok olyan hely, ahol a gyermekek nem kapják meg, és nem lesz bajuk. Mostantól add neki, és nem lesz gond!
Nyugi, en lanyom is csak egy eves koratol kapta. O is kulfoldon szuletett, ott sem adnak a babaknak D-vitamint. Amiota itthon elunk (pont 1 eves szulinapja ota), azota telente szedi. Most mult 2 eves es semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mostantól adom neki.
Nem lesz semmi baja.Napfény szegény helyeken van jelentõsége igazán.Az udvaron felnövõ gyerekeket ép ezért nem érinti.:)

Ha a laptopomban a cpu-t fel turbóznám 2.30-nál többre akkor lenne baj a hűtéssel?

Processzor:Intel Core i3-2350M CPU 2.30 Ghz

Legjobb válasz: Igen. Konkrétan túlmelegedne és folyton lekapcsolna, ill. az élettartamot is jócskán lerövidítenéd.

Igen. Konkrétan túlmelegedne és folyton lekapcsolna, ill. az élettartamot is jócskán lerövidítenéd.
A kérdező hozzászólása: oké kösz
A kérdező hozzászólása: de én csak kb. 2.5 vagy 2.6-ra akarnám fel turbózni amugy laptopba lehet új hûtõt venni?

Ha lenne valami baj a babával az látszana az nst-n?

Nekem csak nst-t csinál a doki, semmi vizsgálat, UH, áramlásvizsgálat, hogy pl. fejl?dik-e a babám...

Legjobb válasz: Igen, nyugodj meg, ha gond lenne a babával, azt mutatná az nst. De miért lenne vele gond?? Semmi baj nincs, nyugalom! Az erõsebb folyás is normális a vége felé, ha nem büdös és színes, akkor semmi gond nincs vele. Sajnos a gyomorsav is normális, nekem egy pohár tej anno bevált rá. Kitartás, nemsoká találkozol a picikéddel! Könnyû és gyors szülést kívánok!

Igen, nyugodj meg, ha gond lenne a babával, azt mutatná az nst. De miért lenne vele gond?? Semmi baj nincs, nyugalom! Az erõsebb folyás is normális a vége felé, ha nem büdös és színes, akkor semmi gond nincs vele. Sajnos a gyomorsav is normális, nekem egy pohár tej anno bevált rá. Kitartás, nemsoká találkozol a picikéddel! Könnyû és gyors szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Megörölök a savtól...már egy sima pohár víz is kijön belölem, s iszonyatosan fáj tõle a mellkasom
Ha ilyen durva a savad, akkor szerintem ezt mindenképpen jelezd az orvosodnak, mert ez elég rosszul hangzik, nehogy baj legyen belõle. Gondolom, fogyni is emiatt fogytál.:( Ismét elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek pont dokihoz, remélem csinál vele valamit, ne hogy baj legyen a babával, mivel volt már nyelõcsõgyulladásom s valahogy mégegyszer nem akarom átélni:S Köszi a válaszaidat, ari vagy:)
Ne aggódj, a túl sok gyomorsav a babának nem árt. Viszont mindenképpen említsd, mert neki még fejlõdnie kell odabent, és ha nem hízol, hanem fogysz, az a babának sem jó. Drukkolok, hogy megoldódjon ez a kellemetlen probléma! Ha tudsz, írj majd holnap, hogy mi volt, mert kíváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: Végeztem a dokinál, az nst-n minden rendben volt, a gyomorsavra annyit tett hogy elküldött laborba, meg tanácsokat adott amit már úgyis tudtam pl. igyak sokat. Holnap megyek az eredményért, azt csütörtökön a magándokimhoz...õ alaposabb s normálisan meg is nézi a babát. Köszi hogy aggodsz, aranyos vagy:) Neked van babád?

1 hete voltam amniocentezisen. Feküdtem 3 napig, de már nem birok. Ha lenne valami baj a babával, azt érezném?

ugy értem,h jol vagyok,csak fáj a fejem 2 napja.ha nem élne a magzatom azt észrevenném?remélem nincs baj,mert mozgást még nem észlelek,mégcsak 17 hetes vaok.amniocent.után rögtön voltam orvosnál,azt mondták rendben a baba. de már eltelt 1 hét,azota nem tudom,de valaki azt mondta,hogy késöbb lehet baj,nem rögtön a beavatkozás után.ez igaz?

Legjobb válasz: Az elsõ éjszaka a kritikus, ha valami baj van, jelentkezik (pl. vérzés)akkorra. Nyugi, biztos nincs semmi baj, ha nem bírsz feküdni, nem gond, én sem bírtam, de pihenj sokat! Ne álldogálj, ha le tudsz ülni, és ne végezz megerõltetõ munkát ( na hajolj, ne emelj, stb)! Próbálj meg nem hasizomból felülni! És még vagy 2 hétig óvatosan mindennel!!

Az elsõ éjszaka a kritikus, ha valami baj van, jelentkezik (pl. vérzés)akkorra. Nyugi, biztos nincs semmi baj, ha nem bírsz feküdni, nem gond, én sem bírtam, de pihenj sokat! Ne álldogálj, ha le tudsz ülni, és ne végezz megerõltetõ munkát ( na hajolj, ne emelj, stb)! Próbálj meg nem hasizomból felülni! És még vagy 2 hétig óvatosan mindennel!!
Szia! Én 19 hetesen voltam magzatvízvételen. Valóban az elsõ 24 óra a kritikus, utána meredeken csökken a kockázat, napról-napra! Ha voltál UH-on és azt mondták, hogy minden rendben, akkor nincs miért aggódnod! Még egy-két hét könnyített életmód javasolt. Semmi emelés, torna, házas élet, vízbe ülés. Így biztosabb a gyors regenerálódás. A normál napi dolgokat nyugodtan el lehet végezni! Meglátod az eredménnyel sem lesz semmi probléma! Mi tegnap kaptuk meg, és teljesen egészséges a kisfiúnk. Boldog pocakosodást! 23+1 km
Szia!Szerintem teljesen jó súlyban vagy!Én 26évesen vagyok 50-55kiló és 175cm magas.. Én is sokat eszek de nem tudok hízni!
A kérdező hozzászólása: Szia! :) Tényleg nem a súlyommal van baj, hanem ezekkel a kis hurkákkal, és azzal, hogy folyton eszem. :S

Februárban 25-én voltam dokinál, és akkor voltam 5 hetes 6 napos az UH szerint. Csak a petezsákot látta, ami 16mm átmérőjű volt. Ugye nem lehet baj? Ha valami baj lenne, akkor annak lenne valami jele? És mi?

Március 25.-re hívott vissza, de ugye addig nem lehet baj? Nem mondta, hogy lát-e benne valamit, és attól félek, hogy nem is fog. Gondolok itt arra, hogy felszívódik, vagy egyáltalán nem is lesz benne semmi. Ne nevessetek ki, de félek ett?l. Gondolom lenne valami jel, vérzés ilyesmi. DE hál'Istennek nincs semmi gond. Csak félek.

Legjobb válasz: ne aggódj biztos nincs gond ha nincsenek rossz tüneteid mint vérzés görcsölés stb.én 12 hetesen voltam uh-n és csak 20 hetesen voltam vissza rendelve igaz hogy már akkor tudtam hogy ott van a pici de nem tudtam hogy fejlödik csak azt láttam hogy nõla poci de hál'Istennek minden ok már nemsokára te is menni fogsz még 2 hét addig pihenj sokat gratula a babához

ne aggódj biztos nincs gond ha nincsenek rossz tüneteid mint vérzés görcsölés stb.én 12 hetesen voltam uh-n és csak 20 hetesen voltam vissza rendelve igaz hogy már akkor tudtam hogy ott van a pici de nem tudtam hogy fejlödik csak azt láttam hogy nõla poci de hál'Istennek minden ok már nemsokára te is menni fogsz még 2 hét addig pihenj sokat gratula a babához
Én március 4-én voltam dokinál és akkor voltam 5 hetes 6 napos és 16mm-es átmérõjû petezsákkal :) Nekem is egy hónap múlva kell visszamennem, ne izgulj, nem hiszem, hogy csak úgy felszívódna, ez már vetélés és annak vannak bizonyos jelei, pl. erõs vérzés vagy görcsök, ájulás stb., bár pl. nekem 2 napig barnás folyásom volt, a doki azt mondta, hogy ha nincs erõs vérzés és görcs, akkor ne izguljak, szóval szerintem ne paráztasd magad. Azt szoktam mondani, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy meg van írva, ha a baba elmenne, annak komoly oka lenne, esetleg nem lenne egészséges vagy akármi, szóval ne izguuuuuulj! :)
Szia En jan.4-en mentem orvoshoz, akkor 5 hetes voltam, es feb.4.re hivott vissza, nekem is csak petezsakot latott akkor meg. Ne felj nem lesz semmi baj, ha viszont barmi problemad lenne, hivd fel az orvosodat, O fog tudni a legjobban megnyugtatni, de hidd el semmi baj nem lesz, csak vigyazz magatokra Boldog babavarast 15 hetes kismama
Sziasztok! Én február 26-án voltam az orvosomnál (3 pozitív teszt után) és a petezsákban egy kis pötty látszódott. Megállapította, hogy ez még nagyon fiatal terhesség (én otthon úgy számoltam, hogy 5 hetes lehetek, az utolsó mensi kezdetétõl számolva). Márc. 13-án kell visszamennem még egy uh-ra. Remélem, ekkor már hallható lesz a szívverése is! 1 szó mint 100, ne félj, mert ahogy a többiek is írták, lenne jele, ha valami nem lenne teljesen OK. De tudom, olyan rossz várni, én is szinte az órákat számolom, hogy mehessek vizsgálatra! Kitartást, drukkolok!!!

Inflációról lenne kérdésem. Tanultam földrajzot középsuliban, de ahogy látom, az a tudás édes kevés. Mi okozza? Miért baj, ha van? Miért baj, ha nincs? Melyik a jobb?

Bocsi a butaságomért, de most jövök rá, hogy amirõl azt hittem, tudom, arról kiderül, hogy nem.

Legjobb válasz: Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.

Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.
Képzeld azt, hogy van 50 almád, ami 1000 krajcárt ér. Ilyenkor 1 alma 20 krajcárt ér. Ha a krajcárok mértékét megnöveljük 1500-ra, akkor onnantól kezdve 1 alma már 30 krajcárt ér, vagyis romlott a krajcár értéke, mert több lett belõle. Régen 20 krajcárért kaptál volna egy almát, de mivel megnõtt a mennyisége a krajcároknak, ezért most már 30-ért kapod. Nem nõtt a fedezet (az alma mennyisége), csak a forgalomban lévõ pénz lett több. Ez a nagyon alap magyarázat.
Ha alacsony az infláció az nem jelenti azt, hogy lassul a gazdaság sõt ... Ha elég élénk a gazdasági környezet és a jegybank is a valuta erõsödése mellett elkötelezett, akkor defláció is elképzelhetõ. Inflcáió csak a bankoknak jó, mert akkor az emberek oda viszik befektetni a pénzüket. Holott a pénzt másra is lehet költeni. Ha alacsony a kamat és alacsony az inflcáió, akkor bankok helyett a gazdaságba fektetik be a pénzt, hiszen ha nincs pénz romlás, akkor a gazdasági haszonra alapozott befektetés jobban jövedelmez.
Mi köze ennek a földrajzhoz ?
A kérdező hozzászólása: Ott került szóba/tanultunk róla.
>> Ott került szóba/tanultunk róla. Még jó, hogy nem a tornaórán, ahol a tornatanár így kiált fel: Né, amott szalad a kamatláb !!
9. tananyag ... gazdaságföldrajz!

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

Ha valami baj lenne a babámmal odabent, akkor az tud fájdalmat okozni?

emélem semmi baj nincs, csak néha úgy szúr a hasam.

Legjobb válasz: Nem tudom hányadik hétben jársz de szerintem, a méhed növekedését érzed! Ez elég nagy fájdalommal járhat, hisz a többszörösére kell tágulnia rövid idõ alatt! Én javaslom kalcium-magnézium fogyasztását, c-vitaminnal illetve kérdezd meg az orvosod, hogy ajánlja- e a görcsoldó szedését, ha nagyon muszáj! Ha valami baj lenne szerintem vérzéssel jelentkezne, de a legbiztosabb az ha az orvosodat kérded meg mégis csak Õ a szakember! Kellemes babavárást!!!

Nem tudom hányadik hétben jársz de szerintem, a méhed növekedését érzed! Ez elég nagy fájdalommal járhat, hisz a többszörösére kell tágulnia rövid idõ alatt! Én javaslom kalcium-magnézium fogyasztását, c-vitaminnal illetve kérdezd meg az orvosod, hogy ajánlja- e a görcsoldó szedését, ha nagyon muszáj! Ha valami baj lenne szerintem vérzéssel jelentkezne, de a legbiztosabb az ha az orvosodat kérded meg mégis csak Õ a szakember! Kellemes babavárást!!!
Nyugodj meg, nekem is sokat szúrt a hasam, fõleg a hirtelen mozdulatoknál!Olyan volt mintha cisztám lenne, éles szúró fájdalom, de a doki megnyugtatott, ez természetes és uh-on is minden rendben volt.Ne aggódj amíg a fájdalmat nem kíséri vérzés!

A barátnőmnek májusban volt missed ab-ja, most megint terhes 9 hetes, a méhszája nyitva van egy kicsit, ezért mondták, hogy jó lenne ha bent maradna a korházban, bent is van, de mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!

Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!
Szia. Nem olyan nagy baj. Be fogják neki állítani a magnézium adagot, meg elõfordulhat, hogy diaphylint, no-spát is kell szedni, de nagyon jó eséllyel végig fogja tudni hordani a babót. Nekem is nyitva van az elejétõl a külsõ méhszájam, ezért egy héttel ezelõttig emelt adag mg-ot kellett szednem, most 37 hetes vagyok, és nem nyíltam tovább. Ugyanúgy megcsináltam mindent itthon, járkáltam mindenfelé, lakást felújjítottunk, és a szeretkezést sem hagytuk ki, és a baba nem szeretne még kibújni, könnyen lehet, hogy még túl is hordom. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!