Találatok a következő kifejezésre: Ha lenne baj (552 db)

Lehetnek későbbi komolyabb következményei, ha d-vitamint csak 1 évesen kezdi el adni valaki a babának? Ha lenne baj, már látszódna?

Ne essetek nekem légyszíves. Külföldön élek, és senki nem mondta, hogy adnom kellene, a legelején tápszer pótlást kapott már a kicsi, és azt mondták, ha napi 500-at iszik, nem kell. Most olvasom, hallom, és a védőnő is mondja, hogy kell. Remek! 1 évesen mondja! Teljesen ki vagyok borulva, mit tettem (vagyis nem tettem).

Legjobb válasz: Ha tápit evett akkor abban van minden féle vitamin. Ne rágd magad! Mostantól majd add neki rendesen. Gondolj bele pl Szabolcsban az udvaron felnövõ gyerek szerinted rendesen kapta?

Ha tápit evett akkor abban van minden féle vitamin. Ne rágd magad! Mostantól majd add neki rendesen. Gondolj bele pl Szabolcsban az udvaron felnövõ gyerek szerinted rendesen kapta?
Ne aggódj emiatt! Tény, nem véletlenül találták ki, és elvileg a téli idõszakban fontos ez, az elõzõ hozzászólóhoz hasonlóan, van sok olyan hely, ahol a gyermekek nem kapják meg, és nem lesz bajuk. Mostantól add neki, és nem lesz gond!
Nyugi, en lanyom is csak egy eves koratol kapta. O is kulfoldon szuletett, ott sem adnak a babaknak D-vitamint. Amiota itthon elunk (pont 1 eves szulinapja ota), azota telente szedi. Most mult 2 eves es semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mostantól adom neki.
Nem lesz semmi baja.Napfény szegény helyeken van jelentõsége igazán.Az udvaron felnövõ gyerekeket ép ezért nem érinti.:)

Ha lenne valami baj a babával az látszana az nst-n?

Nekem csak nst-t csinál a doki, semmi vizsgálat, UH, áramlásvizsgálat, hogy pl. fejl?dik-e a babám...

Legjobb válasz: Igen, nyugodj meg, ha gond lenne a babával, azt mutatná az nst. De miért lenne vele gond?? Semmi baj nincs, nyugalom! Az erõsebb folyás is normális a vége felé, ha nem büdös és színes, akkor semmi gond nincs vele. Sajnos a gyomorsav is normális, nekem egy pohár tej anno bevált rá. Kitartás, nemsoká találkozol a picikéddel! Könnyû és gyors szülést kívánok!

Igen, nyugodj meg, ha gond lenne a babával, azt mutatná az nst. De miért lenne vele gond?? Semmi baj nincs, nyugalom! Az erõsebb folyás is normális a vége felé, ha nem büdös és színes, akkor semmi gond nincs vele. Sajnos a gyomorsav is normális, nekem egy pohár tej anno bevált rá. Kitartás, nemsoká találkozol a picikéddel! Könnyû és gyors szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Megörölök a savtól...már egy sima pohár víz is kijön belölem, s iszonyatosan fáj tõle a mellkasom
Ha ilyen durva a savad, akkor szerintem ezt mindenképpen jelezd az orvosodnak, mert ez elég rosszul hangzik, nehogy baj legyen belõle. Gondolom, fogyni is emiatt fogytál.:( Ismét elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek pont dokihoz, remélem csinál vele valamit, ne hogy baj legyen a babával, mivel volt már nyelõcsõgyulladásom s valahogy mégegyszer nem akarom átélni:S Köszi a válaszaidat, ari vagy:)
Ne aggódj, a túl sok gyomorsav a babának nem árt. Viszont mindenképpen említsd, mert neki még fejlõdnie kell odabent, és ha nem hízol, hanem fogysz, az a babának sem jó. Drukkolok, hogy megoldódjon ez a kellemetlen probléma! Ha tudsz, írj majd holnap, hogy mi volt, mert kíváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: Végeztem a dokinál, az nst-n minden rendben volt, a gyomorsavra annyit tett hogy elküldött laborba, meg tanácsokat adott amit már úgyis tudtam pl. igyak sokat. Holnap megyek az eredményért, azt csütörtökön a magándokimhoz...õ alaposabb s normálisan meg is nézi a babát. Köszi hogy aggodsz, aranyos vagy:) Neked van babád?

Megérezném ha valami baj lenne?

Tudom, hogy azt fogjátok mondani, hogy ne aggódjak mert ezzel ártok a babának, de másfél év telt el mire sikerült teherbe esnem, els? terhességem és annyira szeretném ezt a babát...

Legjobb válasz: Szia, Egy tényleg nyugodj meg, mert... Kettõ, icipicike a csemetéd, és pont abban a korszakban van, amikor vagy megmarad vagy nem... sajnos itt sok függ attól mit szeretne. Elméletileg észreveheted, hogy baj van. Van aki nem veszi észre, sajnos, ez is változik!!! DE! NE hívd a bajt, mert akkor meg is történik. Elég régen voltam ebben a cipõben, hogy semmit sem tudok gyermekem hogylétérõl, mert 2-3-4hetetnte láthatom uhn, hogy ott van, él. Túl kell élni, optimistán kell hozzáállni. Bajra utal: elkezdtél vérezni, nagyon görcsölsz, kettõ együtt, egyik pillanatról a másikra elájulsz holott ettél, ittál nem vagy levegõtlen helyen... Az hogy nincsenek tüneteid semmit sem jelent. A szívhangremény, ott is van, nagyon korán voltál elsõnek dokinál.... Szeded a terhesvitaminok közül valamelyiket, pihensz eleget, egészségesen élsz? Semmi baj nem lesz. Csak ne hívd a bajt.

Szia, Egy tényleg nyugodj meg, mert... Kettõ, icipicike a csemetéd, és pont abban a korszakban van, amikor vagy megmarad vagy nem... sajnos itt sok függ attól mit szeretne. Elméletileg észreveheted, hogy baj van. Van aki nem veszi észre, sajnos, ez is változik!!! DE! NE hívd a bajt, mert akkor meg is történik. Elég régen voltam ebben a cipõben, hogy semmit sem tudok gyermekem hogylétérõl, mert 2-3-4hetetnte láthatom uhn, hogy ott van, él. Túl kell élni, optimistán kell hozzáállni. Bajra utal: elkezdtél vérezni, nagyon görcsölsz, kettõ együtt, egyik pillanatról a másikra elájulsz holott ettél, ittál nem vagy levegõtlen helyen... Az hogy nincsenek tüneteid semmit sem jelent. A szívhangremény, ott is van, nagyon korán voltál elsõnek dokinál.... Szeded a terhesvitaminok közül valamelyiket, pihensz eleget, egészségesen élsz? Semmi baj nem lesz. Csak ne hívd a bajt.
Az elõttem szóló már leírt mindent és igaza van.Ne stresszelj!!! Kora terhességnél még akármi is lehet.Nekem 7 hetesen volt szívhang, és onnantól produkáltam az összes terhességi tünetet is... :) Szóval: fel a fejjel, és csak pozitívan! Helga

Ha valami baj lenne a babámmal odabent, akkor az tud fájdalmat okozni?

emélem semmi baj nincs, csak néha úgy szúr a hasam.

Legjobb válasz: Nem tudom hányadik hétben jársz de szerintem, a méhed növekedését érzed! Ez elég nagy fájdalommal járhat, hisz a többszörösére kell tágulnia rövid idõ alatt! Én javaslom kalcium-magnézium fogyasztását, c-vitaminnal illetve kérdezd meg az orvosod, hogy ajánlja- e a görcsoldó szedését, ha nagyon muszáj! Ha valami baj lenne szerintem vérzéssel jelentkezne, de a legbiztosabb az ha az orvosodat kérded meg mégis csak Õ a szakember! Kellemes babavárást!!!

Nem tudom hányadik hétben jársz de szerintem, a méhed növekedését érzed! Ez elég nagy fájdalommal járhat, hisz a többszörösére kell tágulnia rövid idõ alatt! Én javaslom kalcium-magnézium fogyasztását, c-vitaminnal illetve kérdezd meg az orvosod, hogy ajánlja- e a görcsoldó szedését, ha nagyon muszáj! Ha valami baj lenne szerintem vérzéssel jelentkezne, de a legbiztosabb az ha az orvosodat kérded meg mégis csak Õ a szakember! Kellemes babavárást!!!
Nyugodj meg, nekem is sokat szúrt a hasam, fõleg a hirtelen mozdulatoknál!Olyan volt mintha cisztám lenne, éles szúró fájdalom, de a doki megnyugtatott, ez természetes és uh-on is minden rendben volt.Ne aggódj amíg a fájdalmat nem kíséri vérzés!

Nőhetek még? Az utóbbi egy évben nagyon sokat nőttem. De csak a lábam. Irtó hosszúak lettek, amivel nem is lenne baj, ha a testen nem lenne olyan picike. nőhetek még, hogy arányosabb legyen a testem? ! = (

Legjobb válasz: Lány vagy? Örülj neki, a szép, hosszú nõi lábak gyönyörûek. :D Fõleg a magas lányok, a hosszú combjaikkal... :) És legalább nem szorulsz majd magassarkúra, hogy szépek legyenek a lábaid. Tényleg nem érte, mi ezzel a baj, de ha ez megnyugtat, még fejlõdhet annyit a tested, hogy "arányosabb" legyél, bár szerintem a hirtelen növés miatt érezheted sutának, aránytalannak magad :) De akkor is, inkább örülj:D

Lány vagy? Örülj neki, a szép, hosszú nõi lábak gyönyörûek. :D Fõleg a magas lányok, a hosszú combjaikkal... :) És legalább nem szorulsz majd magassarkúra, hogy szépek legyenek a lábaid. Tényleg nem érte, mi ezzel a baj, de ha ez megnyugtat, még fejlõdhet annyit a tested, hogy "arányosabb" legyél, bár szerintem a hirtelen növés miatt érezheted sutának, aránytalannak magad :) De akkor is, inkább örülj:D
A kérdező hozzászólása: Igen lány vagyok, 15 éves, és ez tényleg teljesen aránytalan, mivel nagyon szeretem a hosszú vékony lábaim de a testem (felsõ)már-már undorítóan kicsi:(
A kérdező hozzászólása: Amúgy kb 167 centi lehetek...szerintetek mennyire nõhetnék fel?
Maximum két-három centit, de lehet, még annyit se. A lányok - kevés kivételtõl eltekintve - kb. 16 éves korukig szoktak nõni.
biztos hogy nem olyan undorító ott semmi csak nincs önbizalom :) tegyél fel egy képet ha gondolod és meglátod a kommenteket biztos hogy nem olyan borzasztó :)

Baj, ha normál bőrre szárazra való szőrtelenítő krémet használok? Csak fordítva lenne baj, nem? Amúgy Veet zuhanyzás közbeni

Legjobb válasz: egy kicsit zsírosabbá teszi a bõrödet mivel azért szárazra való hogy olyan ható anyag van benne amitõl kicsit zsírosbb lesz. Ha téged nem zavar akkor nem baj, semmi bajod nem tõle amugy

egy kicsit zsírosabbá teszi a bõrödet mivel azért szárazra való hogy olyan ható anyag van benne amitõl kicsit zsírosbb lesz. Ha téged nem zavar akkor nem baj, semmi bajod nem tõle amugy

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

8 hetes terhes vagyok. Nagyon aggódom, hogy minden rendben legyen. Ha valami baj lenne azt megérezném uh nélküln is?

Legjobb válasz: Ha baj lenne, akkor görcsölnél, pecsételnél, véreznél. Nyugi! A 8 hetes kicsi már nem olyan picike!

Ha baj lenne, akkor görcsölnél, pecsételnél, véreznél. Nyugi! A 8 hetes kicsi már nem olyan picike!
Sajnos nem mindig érzed meg.Én ennyi idõs terhes voltam mikor mentem uh-ra és elvolt halva a magzaton.Nem éreztem semmit és nem volt semmi tünetem.Ne általánosits, és ne aggodj.

Februárban 25-én voltam dokinál, és akkor voltam 5 hetes 6 napos az UH szerint. Csak a petezsákot látta, ami 16mm átmérőjű volt. Ugye nem lehet baj? Ha valami baj lenne, akkor annak lenne valami jele? És mi?

Március 25.-re hívott vissza, de ugye addig nem lehet baj? Nem mondta, hogy lát-e benne valamit, és attól félek, hogy nem is fog. Gondolok itt arra, hogy felszívódik, vagy egyáltalán nem is lesz benne semmi. Ne nevessetek ki, de félek ett?l. Gondolom lenne valami jel, vérzés ilyesmi. DE hál'Istennek nincs semmi gond. Csak félek.

Legjobb válasz: ne aggódj biztos nincs gond ha nincsenek rossz tüneteid mint vérzés görcsölés stb.én 12 hetesen voltam uh-n és csak 20 hetesen voltam vissza rendelve igaz hogy már akkor tudtam hogy ott van a pici de nem tudtam hogy fejlödik csak azt láttam hogy nõla poci de hál'Istennek minden ok már nemsokára te is menni fogsz még 2 hét addig pihenj sokat gratula a babához

ne aggódj biztos nincs gond ha nincsenek rossz tüneteid mint vérzés görcsölés stb.én 12 hetesen voltam uh-n és csak 20 hetesen voltam vissza rendelve igaz hogy már akkor tudtam hogy ott van a pici de nem tudtam hogy fejlödik csak azt láttam hogy nõla poci de hál'Istennek minden ok már nemsokára te is menni fogsz még 2 hét addig pihenj sokat gratula a babához
Én március 4-én voltam dokinál és akkor voltam 5 hetes 6 napos és 16mm-es átmérõjû petezsákkal :) Nekem is egy hónap múlva kell visszamennem, ne izgulj, nem hiszem, hogy csak úgy felszívódna, ez már vetélés és annak vannak bizonyos jelei, pl. erõs vérzés vagy görcsök, ájulás stb., bár pl. nekem 2 napig barnás folyásom volt, a doki azt mondta, hogy ha nincs erõs vérzés és görcs, akkor ne izguljak, szóval szerintem ne paráztasd magad. Azt szoktam mondani, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy meg van írva, ha a baba elmenne, annak komoly oka lenne, esetleg nem lenne egészséges vagy akármi, szóval ne izguuuuuulj! :)
Szia En jan.4-en mentem orvoshoz, akkor 5 hetes voltam, es feb.4.re hivott vissza, nekem is csak petezsakot latott akkor meg. Ne felj nem lesz semmi baj, ha viszont barmi problemad lenne, hivd fel az orvosodat, O fog tudni a legjobban megnyugtatni, de hidd el semmi baj nem lesz, csak vigyazz magatokra Boldog babavarast 15 hetes kismama
Sziasztok! Én február 26-án voltam az orvosomnál (3 pozitív teszt után) és a petezsákban egy kis pötty látszódott. Megállapította, hogy ez még nagyon fiatal terhesség (én otthon úgy számoltam, hogy 5 hetes lehetek, az utolsó mensi kezdetétõl számolva). Márc. 13-án kell visszamennem még egy uh-ra. Remélem, ekkor már hallható lesz a szívverése is! 1 szó mint 100, ne félj, mert ahogy a többiek is írták, lenne jele, ha valami nem lenne teljesen OK. De tudom, olyan rossz várni, én is szinte az órákat számolom, hogy mehessek vizsgálatra! Kitartást, drukkolok!!!

Ha lenne valami baj a babocával megérezném? Tünetek is elmúlnának, vagy?

Ez miatt nagyon aggodom! Kb 9-10 hetes vagyok!

Legjobb válasz: ha lenne baj a picivel, akkor görcsölnél, és véreznél, és nem ide írogatnál. Ne is gondolj rá, minden rendben lesz! + dolgokkal foglalkozz inkább, és beszélj a babához a pocidban és simogasd sokat!

ha lenne baj a picivel, akkor görcsölnél, és véreznél, és nem ide írogatnál. Ne is gondolj rá, minden rendben lesz! + dolgokkal foglalkozz inkább, és beszélj a babához a pocidban és simogasd sokat!
Nyugi, miért lenne baj? Ha meg nem érzed jól magad , mutasd meg magad a dokinak, de semmiképp ne gondolj oktalanul ilyesmire.Ahogy írták elõttem a vérzés, és görcs a jellemzõ, ha ezeket tapasztalod, doki, de ha nem akkor nyugi.A tünetek változnak, ha pl elmúlt a hányinger, nem jelent semmit.Vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Hányingerem nem is volt allandoan!Szurkálások, mellfeszûlés...
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, ha nem vérzel, nem görcsölsz biztos nincs baj! Nekem is volt olyan, hogy néhány napig nem volt hányingerem, aztán megint visszatért egészen a 14-15. hétig.
Szia Én is 10 hetes vagyok, és állandóan ilyeneken jár az agyam. Ráadásul most vagyok a depis korszakomban, van hogy a csillagokat letudnám hozni, de most éppen rámjött a sírás. Megpróbálok én is beszélgetni vele, simogatom stb. És tényleg ha nem görcsölsz és nem vérzel akkor nincs semmi baj. Számolgasd a napokat nem sokára mész Uh-ra és ott majd tök jó lesz találkozni a picikéddel! :) Kitartást és aggodalom mentes babavárást!!
Jaj, elõzõ hozzászóló vagyok. Még hozzáfûzném nekem napokig semmi bajom, aztán egyszerre jön: hányinger, görcs, szurkapiszka, aztán megint elmúlik pár napra, és újra jön. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtato válaszokat!
Emlékszem, milyen volt ez akkor... Én csak 5 hetes uhon voltam, ahol 2 mm volt a "babám" utána csak a 12 heti. Én is féltem, hogy mi van, ha egyáltalán nem is él? De nem kell félni, biztos minden rendben.-) Az uh majd megnyugtat, utána meg hamar megmozdul már, akkor jobban lehet tudni, hogy jól van.- ) A tünetek jönnek -mennek, az elmaradás nem utal a baba rosszullétére... Nyugi, nem lesz semmi baj!!.-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!