Találatok a következő kifejezésre: Ha lejárt hivatásos jogosítvány, lehet-e (1 db)

Ha lejárt a hivatásos jogosítvány, lehet-e B kategóriásként tovább használni?

Legjobb válasz: Ja mivel C ezért gondolom van PÁVII is és 2 évente kell az orvosi, én mehosszabíttatnám mivel akármikor jól jöhet a C, egyébként ha úrvezetõivel hosszabbítod 10 évre akkor hivatásosként már nem mehetsz C kattal (mondjuk asszem B-vel sem pl taxizás) kérdezd meg a körzetidet errõl az biztosra fogja tudni! De én nem hagynám elveszni a hivatásost.

Ja mivel C ezért gondolom van PÁVII is és 2 évente kell az orvosi, én mehosszabíttatnám mivel akármikor jól jöhet a C, egyébként ha úrvezetõivel hosszabbítod 10 évre akkor hivatásosként már nem mehetsz C kattal (mondjuk asszem B-vel sem pl taxizás) kérdezd meg a körzetidet errõl az biztosra fogja tudni! De én nem hagynám elveszni a hivatásost.
szóval a jogsidon több dátum is van. (a mûanyagkártyásról beszélek) Az elsõ dátum az a fényképed mellett van 4(b) jelöléssel. ez magának az igazolványnak az érvényessége, eddig a dátumig használhatod személyi azonosító okiratként. A többi a hátoldalon van egy táblázatban. az elsõ oszlop a kategória, a második a kiállítás dátuma, a harmadik meg a kategóriára vonatkozó érvényességi idõ. A negyedik a korlátozások kódja, erre vonatkozóan volt már itt kérdés keress rá. Egyszerûen fogalmazva, ha a kategóri mellett a második dátum még nem múlt el, akkor az adott kategória még érvényes.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Biztonságos kidugott kézzel, kilógatott karral kocsikázni?

Sokakat látok, hogy nem csak kikönyökölnek a kocsi ablakán, hanem lefele lóg az egész karjuk az ajtón.
Ez nem veszélyes? Értzem én itt, hogy a szemből jövő autó neki menne a kocsi oldalának, akkor a kezét is bezúzná az embernek?

5

Üzemzavar-elhárításos kocsi legálisan használja a megkülönböztető jelzéseit?

Tehát ilyenkor ugyanúgy el kell engednem, mint egy mentőt akár, ugyanolyan jogai vannak, vagy le kéne sz*rni?
Jó, most mindenki azt fogja írni, h persze, de képzeljétek el, h ti felraktok egy ilyen villogó sz*rt, attól még nem lesz elsőbbségetek legálisan, de elfognak engedni az biztos. Kihez tartozik ez, mert mentő, katasztrófavédelem, rendőrséget szokták csak emlegetni megkül. jelzéssel.

5

A bekanyarodni tilos táblánál megfordulni is tilos? és a megfordulni táblánál lehet kanyarodni?

3

Vki meg tudja mondani mi ertelme a jobbkez-szabalyos keresztezodeseknek, foleg azokona helyeken, ahol meg tablat se sporolnak vele?

Gondolok itt az x tablara.

11

Miért vannak holt terek? Minden járműnek van?

Ok, hogy ha oldalt nem is, hátul a jármű alatt úgy is keletkezne, de nem megoldható?
Hogy olyan tükör van, ami mindent mutat oldalt, hátul?
Vagy kis kamerákat nem lehetne rakni a kocsi pontjaira, és sáv váltásnál, tolatásnál nem lenne semmi holt tér?

2

A nagy utasszállító gépeknek gondolok itt: 747-es 737-es stb. kényszerleszállás esetén biztonságos füves, sima átlagos talajon leszállnia ha 100-200 km-es körzetben nincs reptér se elhagyott kifutópálya?

10

Átmehetek ha piros a jelzés?

Itt arra gondolok, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó jármű közeledik és, hogy gyorsabb áthaladást tudjak biztosítani.

7

Autónak melyik oldala sérülhet, ha a vezetője nem tartja be a jobb kéz szabályt?

4

Körforgalomba lehet menni egy kört?

Ha behajtok egy körforgalomba kihajthatok ugyanazon az uton persze a kihajto ágon? valaki szerint ez megfordulás és tilos.

17

Leányfalunál ahol van a strand azt milyen megállónak hivjak? Mert azt tudom hogy a Móricz zsigmond úton van, de olyan megálló viszont nincs

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!