Találatok a következő kifejezésre: Ha lejárt hivatásos jogosítvány, (1 db)

Ha lejárt a hivatásos jogosítvány, lehet-e B kategóriásként tovább használni?

Legjobb válasz: Ja mivel C ezért gondolom van PÁVII is és 2 évente kell az orvosi, én mehosszabíttatnám mivel akármikor jól jöhet a C, egyébként ha úrvezetõivel hosszabbítod 10 évre akkor hivatásosként már nem mehetsz C kattal (mondjuk asszem B-vel sem pl taxizás) kérdezd meg a körzetidet errõl az biztosra fogja tudni! De én nem hagynám elveszni a hivatásost.

Ja mivel C ezért gondolom van PÁVII is és 2 évente kell az orvosi, én mehosszabíttatnám mivel akármikor jól jöhet a C, egyébként ha úrvezetõivel hosszabbítod 10 évre akkor hivatásosként már nem mehetsz C kattal (mondjuk asszem B-vel sem pl taxizás) kérdezd meg a körzetidet errõl az biztosra fogja tudni! De én nem hagynám elveszni a hivatásost.
szóval a jogsidon több dátum is van. (a mûanyagkártyásról beszélek) Az elsõ dátum az a fényképed mellett van 4(b) jelöléssel. ez magának az igazolványnak az érvényessége, eddig a dátumig használhatod személyi azonosító okiratként. A többi a hátoldalon van egy táblázatban. az elsõ oszlop a kategória, a második a kiállítás dátuma, a harmadik meg a kategóriára vonatkozó érvényességi idõ. A negyedik a korlátozások kódja, erre vonatkozóan volt már itt kérdés keress rá. Egyszerûen fogalmazva, ha a kategóri mellett a második dátum még nem múlt el, akkor az adott kategória még érvényes.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van egy hivatalos tűzoltók által használt kabátom (nem loptam, ajándék volt), felvehetem én azt utcán, motorozáshoz, anélkül, hogy bármi problémám akadna belőle?

Rajta van hátul, hogy Tűzoltóság, oldalt Budapest címere, előlről a névtáblát levettem.

1

Az autó van az emberért, az autó ha összetörik, lehet pótolni az emberi sérülést nem. Akkor anyám miért lett ennyire mérges, mikor összetörtem a kocsiját?

Mindig azzal jönnek, hogy az a fontos, hogy az ember nem sérül meg, mert autót lehet pózolni, lehet újat venni alkatrészt, de új vesét, vagy akármit nem.
Akkor ha ez így van, anyám miért lett mérges rám, mikor bekanyarodásnál eltalálták az autó hátulját, és összetört?

Jó, nem kellett volna lendülettel megpróbálnom bekanyarodni a szembejövő előtt,. tény, mostmár nem mernék ilyet csinálni, de ez van. Megtörtént.
Anyám mégse annak örült, hogy senki nem sérült meg, és gondolkozzak el azon hogy hogyan vezetek...
Nem mérges lett, és azt mondta ne is álmodjak arról, hogy Õ bármit is valaha adjon nekem az életben...

Nagy hazugság, ez a "autót tudsz újat venni, de vesét nem... ennek örülj!"

8

Ha lemegyek az útról az autóval, akkor a legjobb esetben is látható kár keletkezik az autóban?

Baleseteknél videókban látom, hogy elkerüljék a balesetet, inkább lehúzzák az autót az erdőbe, vagy mezőre, vagy árokba.
Ilyen esetben is sérül az autó jelentősen?
Tehát elég lemennem egy mezőre 40-50 körül, és az autónak lesz kára?
Mi sérül ilyenkor?

5

Ki a hibás hármas karambol esetén?

Tehát 3 autóról van szó, a legelső megáll, a második beleütközik és a harmadik is nekikoccan a másodiknak. Ilyenkor csak a 2ik a hibás, vagy a 3ik felelős a hátulról nekimenetel miatt. Végül is a kérdés röviden az, hogy a kresz szerint hirtelen fékezés esetén is meg kell tudni állni. Ha vki karambolozik az is hirtelen fékezésnek számít? :) Vagy ez már más eset?

6

Miért repesztenek egyesek a zebra előtt is, amikor elsőbbséget kell adni, és úgyis megkell állniuk?

Lehet én vagyok a rossz gondolkodású, de zebra van közvetlen a kereszteződés előtt. Még csak hely sincs, ahova átgurulna a zebrán az ember, és körbe nézhetne, hogy jön-e autó.
Szóval elsőbbséget kell adni, de olyan gyorsan mennek a zebra felé, mikor a zebrától fél méterre meg kell állniuk, mert kilógna az autó orra.
És megyek át a zebrán, nem is cammogva, láthatóan átkelek, és mégis inkább rágyorsított hogy előttem átguruljon, majd lefékezzen állóra 1 méter múlva.
Mire jó ez? Hol a logikájuk?
Úgyis meg kell állni, nem mindegy, hogy 1 méterrel előrébb még elengedem a gyalogost a zebrán?

4

Ha előre látni hogy baleset lesz, és nincs menekvés, akkor lehet valamit csinálni, hogy ne törjön össze mindenem?

Nem tudom, hogy közúton mi amit lehet tenni, de autós videókban láttam, hogy a rallys pörgött az autóval, és elengedte a kormányt, és a karját magához szorította.
Gondolom, hogy ne törje el a karját a csapódásoktól, és ne üsse bele a semmibe.

Most közúton ha látom, hogy itt baleset lesz, akkor mit lehet tenni? Vagy teljesen mindegy?
Gondoltam arra, hogy ha frontális lesz, akkor kinyújtom a karom, és hátra dőlök, és erősen szorítom a kormányt, akkor lehet, hogy a testem nem kap akkora erőt.
De gondolom úgyse tudok sok mindent tenni sokszoros G erő ellen nem?

6

Helyes gondolat menet, ha valami baj történik, akkor nem "kellett volna elindulnom"?

Most esett ugye a hó 15.-én. Haverom elindult a barátnőjéhez, ami kb 20 km oda. És nem ment gyorsan, de mégis megcsúszott az egyik kanyarban, és lement az árokba, és összetört az autó.
Most nincs autója, mert még javítják. Csúnyán összetört.
Azt mondja, hogy bakker, nem kellett volna átmennie a barátnőjéhez, miért ment? Akkor most lenne autója, és nem történt volna ez az eset, ha akkor otthon marad a se**én.

Helyes gondolat menet ez?
Ha valami baj történik, akkor a "nem kellett volna" dolog feljön az igaz is?

Azért kérdem, mert akkor az autóversenyzők is azt mondják, ha összetörik egy verseny alatt az autót, hogy "áhh, elég lett volna a 3. hely, nem kellett volna ennyire nyomulnom..."

9

Elütöttem egy macskát.1 pillanat volt az egész. Rossz vezető vagyok?

Kis kertvárosi utcában mentem, nem is gyorsan 40 alatt. Annyit láttam, hogy 1 pillanat volt, hogy megjelent a kocsi oldalánál 1 méterre a kocsi elejétől a macska, hogy futott előttem át, én meg telibe átmentem szegényen...:S
Annyira szarul érzem most magam, hogy hihetetlen...
Annyit tudtam tenni, hogy megláttam, emeltem volna el a lábam a pedálról, és bumm.

Amikor gyorsan mentem akkor sose történt ilyen, most meg nem tudtam elkerülni ezt ilyen kis sebességnél...
Rossz vezető vagyok? Egy tapasztalt rutinos vezető, el tudta volna ezt kerülni?

És ez cserbenhagyásnak számít? Mert nem álltam meg, láttam, a tükörből, hogy fekszik a földön, szegény...
Fognak engem keresni? Nem nyújtottam segítséget...
Nincs többé kedvem vezetni. Már annyiszor rohantak át előttem nyugdíjasok, meg léptek le elém, meg vágtak be elém kikanyarodó autók, amiket el tudtam kerülni még nagyobb sebességnél, ezt meg nem...

25

Oroszországban ilyen a stoptábla?

https://www.youtube.com/watch?v=mwleeFtZhZk
0:03-nál látszik a legjobban, a sárga lámpa alatta "стоп" felirat. A stop táblának nem egységesen nyolcszögnek kell lennie?

6

A rendőrség szokott csak úgy félreállni az útszélére, rendszámot ellenőrzini?

A minap láttam egy rendőrautót egy vasúti kanyar után szembe a forgalommal az út melletti padkán állni.
A z előttem lévő még rá is fékezett, holott 30 al ment.
Ott nem hiszem hogy mérnénk, ilyen kanyar szakaszon. Vajon azért álltak ott, mert lassan mennek az autók, és ellenőrzik a rendszámokat?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!