Találatok a következő kifejezésre: Ha lejár két év (9 db)

Nem jár, csak a gyes.
Az álláskeresési segély feltétele, hogy az igénylést megelõzõ 3 évbõl 360 biztosítotti napot összeszedj. Mivel a gyed csak a gyerek 2. életévéig jár, ezért valószínû, hogy megvan a 360 nap, de ezt pontos adatok nélkül nehéz kijelenteni. Mikor szûnt meg a munkaviszony?
Álláskeresési támogatáshoz az igénylést megelõzõ 4 évben kell legyen 365 nap munkaviszony. Ha volt enniyd, akkor igen, jár.
Talán 2012. január (de lehet, hogy még tavaly) óta az a 4 év már csak 3. A 360 elõtte is annyi volt :) http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
Oké, jogos:)
A kérdező hozzászólása: 2008 júniusától dolgoztam, 2010 áprilisban szültem. határozott idejû szerzõdésem volt, ami 2010 júniusban szûnt meg.
Én is ezt intézem jelenleg. Úgy van, hogy az elmúlt 3 évben kell lennie 365 nap munkaviszonynak. Minden 10 munkanap 1 nap járadék. De max 90 napig kaphatod a munkanélküli járadékot. a gyed elõtt volt 2 év munkaviszonyod, vagy a gyeddel együtt? Mert a gyed is beleszámít. Ha elõtte volt 2 év, akkor a max ideig, tehát 90 napig kapod a járadékot.
12:50-es vagyok. Ha áprilistól igényeled, akkor neked 2009. áprilisig visszamenõleg fogják nézni a munkaviszonyt. Tehát így neked kb.14 hónap munkaviszonyod van az elmúlt 3 évben. Tehát kapsz munkanélküli járadékot, kb. 42 napig.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Ha lejár a gyed vissza szeretnék menni dolgozni. Jár szabadság a gyed idejére is vagy csak a gyesére? Mind a két évre kiadják a szabit?

Legjobb válasz: Szia! Nem teljesen. Pontosan úgy szól a munka törvénykönyve, hogy a szülési szabadságra és a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság elsõ évére jár szabadság, vagyis ez a te esetedben a tgyás és a gyed elsõ éve.

Szia! Nem teljesen. Pontosan úgy szól a munka törvénykönyve, hogy a szülési szabadságra és a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság elsõ évére jár szabadság, vagyis ez a te esetedben a tgyás és a gyed elsõ éve.
Szia! Igen, jár a GYED alatt is a szabadság, csak figyelj oda , hogy a gyerkõc után járót is megkapd, és arra is figyelj, hogyha GYES mellett vesznek vissza akkor csak a gyerkõc 3.szülinapja után veheted ki az összes, még bent maradt szabidat.
Az elsõ vagyok! Lehet, hogy akkor 2006 óta változott a szabály, de amikor a nagyfiam 1, 5 éves volt és visszamentem dolgozni, akkor elõbb ki kellett vennem a felgyülemlett szabadságomat, és utána kezdtem a munkát
ha le járt a 2 év hûség miért nem mondod le ha nem tudod fizetni
Egyszerûbb meg tisztességesebb is lenne bemenni és lemondani. A behajtók se zaklatnának, feketelistára se kerülnél.
A kérdező hozzászólása: Nem mondom le, csak érdekelt, hogy ilyenkor mi van!:)
A kérdező hozzászólása: Mert el akarom adni.
SIM kártyát kiveszed, számlát tovább fizeted (ami a kártyához kapcsolódik), készüléket eladod. Nem tudom igazából mi a gondod??


Ha lejár a két év GYED-em, hogyan kell igényelnem harmadik évre a GYES-t?

Munkanélkülir?l mentem szülni mert elengedtem mikor megtudták hogy terhes vagyok. A Gyed-et úgy kaptam meg, hogy vissza kellett Tgyás után jelentkeznem pár napra a munkaügyibe, és úgy igényelni. Most is ilyesmi tortúra kell hozzá, vagy csak egyszer?en a TB-n keresztül kell igényelni?

Legjobb válasz: Ja és úgy emlékszem, azt nem a TB-nél igényled, hanem az Államkincstárnál, de javítson ki valaki, ha tévedek, GYES-en még nem voltam, csak GYED-en, így lehet, hogy hiányosak az információim. Csak mintha úgy emlékeznék, hogy amikor a családi pótlékot igényeltem, láttam a gyes igénylõ nyomtatványt is az államkincstárnál.

Ja és úgy emlékszem, azt nem a TB-nél igényled, hanem az Államkincstárnál, de javítson ki valaki, ha tévedek, GYES-en még nem voltam, csak GYED-en, így lehet, hogy hiányosak az információim. Csak mintha úgy emlékeznék, hogy amikor a családi pótlékot igényeltem, láttam a gyes igénylõ nyomtatványt is az államkincstárnál.
Mivel a GYES alanyi jogon jár és nem kell hozzá munkaviszony, szerintem semmi nem kell, csak bemégy és igényled.
Igen Gabka, az Államkincstár az illetékes:) Kérdezõ, a MÁK honlapján le tudod tölteni az igénylõt, kitöltöd és beküldöd, ennyi:)
Épp tegnap hívtam õket. MÁK, a megyei ahol laksz. Õk azt mondták, küldenek inkább nyomtatványt, mert amit le lehet tölteni....inkább ne. Szóval nekem küldenek, és fénymásoltan be kell küldeni az igénnyel együtt a személyid, lakcímkártyád, taj és adó kártyád másolatát, meg a kicsi születési anyakönyvi kivonatának másolatát, lakcím és tajkártya másolatát. És oda is kell küldeni, szerintem hívd fel õket. Azt mondták egy hónappal elõbb lehet beadni, mint ahogy betölti a kettõt. És elméletileg fel is dolgozzák addig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat....Csak azt nem értem, hogy a munkaügyis kis könyvben úgy van, hogy most kell mennem jelentkezni és vinni magammal a tb kiskönyvet...most akkor ezt ki kell kérnem?
Errõl nem tudok semmit, de szerintem hívd fel õket és kérdezz rá.
Nem. Az majd akkor kell, ha lejár a gyes.

Ha lejár a két év tényleg újból kell kezdeni a jogsiszerzést?

Márciusban lesz két éve,hogy elkezdtem a jogsit.

Legjobb válasz: Ha 2 év alatt nem sikerül megszerezni a jogsit, a kresz vizsga elévül. De én úgy tudom csak a kreszt kell újra rakni. De azt biztos!

Ha 2 év alatt nem sikerül megszerezni a jogsit, a kresz vizsga elévül. De én úgy tudom csak a kreszt kell újra rakni. De azt biztos!
Igen, sajnos elévül. Újra kell vizsgáznod kreszbõl és rutinból is! Két év alatt ugyanis rengeteget felejt az ember, fõleg ha nem is vezet! És mivel nincs jogsid, gondolom nem vezetsz!:) Szóval így semmiképp nem folytathadod, ha lejár a két év!

Két éve lejárt a jogsim, az orvosin kívül lesz más teendőm ha meg akarom újítani? Vizsga vagy bármi.

Legjobb válasz: Az enyém másfél éve járt le, én is most akarom megcsináltatni. Elméletileg én úgy tudom nem kell semmi extra az orvosin kívül. Legalábbis én is remélem...

Az enyém másfél éve járt le, én is most akarom megcsináltatni. Elméletileg én úgy tudom nem kell semmi extra az orvosin kívül. Legalábbis én is remélem...
Hát ha lejárt a jogsid, akkor orvosi, meg okmány iroda, és csinálnak egy újat.

Kisfiam 2013 áprilisában tölti a két évet. Második babát szeretnénk, de 2011 decemberében lejárt a munkahelyi szerződésem, így most nincs munkahelyem. Ha 2 éves kora után jön a kis tesó akkor csak gyest kapok a kicsire?

Hogyan lennék jogosult gyedre tgyásra? . Mi lenne a megoldás? Ha valaki tud segíteni az kérem segítsen

Legjobb válasz: Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.

Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.
Elsõ vagyok, odaírtam az álláskeresési támogatást, és hogy azzal. sakkozva kaphat tgyást, ugyanis nem munkaviszonynak kell lennie szüléskor, hanem biztosítottnak kell lennie, ami nem ugyanaz. Ha álláskeresési támogatásban részesül a szüléskor, akkor biztosított, így jogosult a tgyásra. Ugyanígy lehetne gyedre is jogosult, de a gond az, hogy a gyedhez szükséges 365 nap nem lesz meg, ahogy ezt is írtam a válaszban.
OEP. Bemégy megkérdezed. Ott elmondják ugyanezt:)
Szerintem TGYÁS-t sem kaphatsz, mert ha jól tudom kell hogy legyen munkaviszonyod igényléskor (függetlenül attól lehetsz éppen GYED-en, de munkaviszonyban kell állj), vagy álláskeresésin legyél. De remélem írnak még mások is, akik jobban értenek hozzá.
2. vagyok. Bocsi, akkor félreértettem, vagy felületesen olvastam át. Ez a meleg :( Párszor egyébként olvastam olyat ezen az oldalon, hogy javasolták másoknak, hogy ne merítse ki az álláskeresési teljes 3 hónapját TGYÁS igénylés elõtt, hanem a TGYÁS lejárta után menjen újra álláskeresésire, és azt újra megszakítva tudja igényelni a GYED-et. De sajnos azt nem tudom hogy ez valóban járható út-e, szerencsére nem voltam még érintett.
Már jön az enyhülés:D Végre:) Igen ez járható út, de csak akkor, ha a 365 nap is megvan. Viszont ahogy írtam, a gyedhez szükséges 365 napba a munkaviszony megszûnése után kapott gyed ideje nem számít bele, míg a tgyásba igen. Emiatt a kérdezõ a gyedrõl már lemaradt:(
Igen, tényleg így van ahogy írod, nagyon jól leírtad. Bár sajnos a kérdezõ szempontjából nem a legjobb :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.Még annyi lenne a kérdésem hova kellene bemennem aki errõl pontos felvilágosítást és tanácsot adna, hogyan csináljam?
Attól függ miért kaptad a büntetést és a próbaidõt
A kérdező hozzászólása: Hali!! Köszi a választ! Hogy miért kaptam;: kisebb lopás vétsége miatt! Ha lejár a próbára bocsájtás és a pénzbüntetésemet is kifizettem, lehetséges hogy felvennének rendõrnek??
ha valaki rendõr akar lenni ne lopkodjon.. -.- egyébként sztem nem lehet.
de lehet erkölcsit kell kérni de nem tudom , hogy ilyen esetbe adnak e?

Ha dolgozni szeretnék és megszakítom a gyest, illetve átadom a páromnak, akkor jár nekem munkanélküli? Szülés előtt volt két és fél év mviszonyom táppénzzel együtt. Számít valahol hogy én szakítom meg a gyest, vagy lejár magától? Előnyei, hátrányai?

Legjobb válasz: Szia! Ha van hova menned dolgozni, akkor fölösleges megszakítanod a gyest, mert a gyerek 1. éves korától a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. Ha nincs munkahelyed, de szeretnél, akkor a férjed menjen el gyes-re. Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Szia! Ha van hova menned dolgozni, akkor fölösleges megszakítanod a gyest, mert a gyerek 1. éves korától a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. Ha nincs munkahelyed, de szeretnél, akkor a férjed menjen el gyes-re. Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
A kérdező hozzászólása: Köszi ezeket én is olvasgattam, de amit én akarok tudni nem jövök rá belõle. Sok oldalt átnyálaztam már. De azért köszi. A baj az hogy ahova vissza tudnék menni dolgozni, azt nem tudom bevállalni, mert nagyon húzós, szinte itthon se lennék, a gyerekre meg nincs ki vigyázzon, meg hát azért szültem hogy neveljem, ne csak egy néni legyen számára aki néha itthon van. Kevesebb órára nem hiszem hogy felvesznek, bár még úgy is húzós dolgok vannak ott. Így úgy gondoltam, hogy új állást kell keresnem. De hogy ne essen ki annyi, felmondanék közös megegyezéssel a régi helyen, talán rendesek lesznek és elfogadják, kifizetik a szabim, aztán elmegyek mnélkülire és a gyest ugye átadom a páromnak, mert ugye nekem a kettõ együtt nem megy. Csak most hallottam valahol, hogy például ha önkormányzathoz mennék közmunkára ha nincs más, akkor három hónap mnélkülinek meg kell lenni, de csak akkor elég ez hogyha a gyes magától lejárt. Ha én szakítom meg, ugye jelen esetben átadom, akkor már nem ugyanazok a feltételek. De szerintem rendes munkánál nem számítana, gondolom én, de hátha valaki tudja pontosabban. Azért kérdeztem meg. Ha meg várom, hogy gyes melletti állandó munkát kapjak, akkor nagyon sok kiesik nekünk, így is már sok idõ eltelt, úgyhogy sürgõsen kell valami megoldást találni, hogy több legyen a jövedelmem, úgymond, még egy két hónapra is jó lenne. Így idõt is nyerünk, meg hát legfõképpen pénzt, és hátha ez idõ alatt sikerül munkát találni. Az meg hogy a gyes a párom kapja részletkérdés. bár igaz én akkor nem mehetek a kicsivel táppénzre, de hát majd valahogy megoldjuk. Nagyon nehéz ez! Mindent összehangolni. De aztán meg közbeszól a betegség! A munkanélküliség! :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!