Találatok a következő kifejezésre: Ha lejár két (22 db)

Utána meg kell venni.
meg kell venni, illetve természetesen ha nem akarod, akkor pont, annyi volt
A kérdező hozzászólása: Steam-en mennyibe kerül? Mert a CD Galaxisban 4 490 Ft.
ne vedd a cd galaxisban
steamen hétvége után 7euro, ami kb 2200 ft-ot jelent
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat. Megveszem :)
ha le járt a 2 év hûség miért nem mondod le ha nem tudod fizetni
Egyszerûbb meg tisztességesebb is lenne bemenni és lemondani. A behajtók se zaklatnának, feketelistára se kerülnél.
A kérdező hozzászólása: Nem mondom le, csak érdekelt, hogy ilyenkor mi van!:)
A kérdező hozzászólása: Mert el akarom adni.
SIM kártyát kiveszed, számlát tovább fizeted (ami a kártyához kapcsolódik), készüléket eladod. Nem tudom igazából mi a gondod??

Ha megveszem a WoW-hoz a GameCardot akkor tudok 2 hònapig játszani? És ha lejár a két hònap onnan hogy mûködik ez a fizetõs dolog?

World of Warcraft, fizetés

Legjobb válasz: Megint megveszed a gamecardot és megint aktiválod az elõfizetést és így tovább...

Megint megveszed a gamecardot és megint aktiválod az elõfizetést és így tovább...
Megveszed a battlechestet, amihez egy hónap jár, aztán mindig veszel GC-t, vagy elõfizetsz, és akkor havonta vonja a kártyádról.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor gyakorlatilag havonta vennem kell egy GC-t. Rendben, köszi a válaszokat!
GC-vel két havi játékra fizetsz elõ. Banki utaláson keresztül lehet több idõre elõfizetni.
A kérdező hozzászólása: Értem, csak sajnos a mi bankkártyánk nem tartozik az oldalon elfogadottakkal. Mert már online is próbáltam megrendelni mivel ott 75%-al olcsóbb lett volna és azt se tudtam már.


Ha lejár a két év GYED-em, hogyan kell igényelnem harmadik évre a GYES-t?

Munkanélkülir?l mentem szülni mert elengedtem mikor megtudták hogy terhes vagyok. A Gyed-et úgy kaptam meg, hogy vissza kellett Tgyás után jelentkeznem pár napra a munkaügyibe, és úgy igényelni. Most is ilyesmi tortúra kell hozzá, vagy csak egyszer?en a TB-n keresztül kell igényelni?

Legjobb válasz: Ja és úgy emlékszem, azt nem a TB-nél igényled, hanem az Államkincstárnál, de javítson ki valaki, ha tévedek, GYES-en még nem voltam, csak GYED-en, így lehet, hogy hiányosak az információim. Csak mintha úgy emlékeznék, hogy amikor a családi pótlékot igényeltem, láttam a gyes igénylõ nyomtatványt is az államkincstárnál.

Ja és úgy emlékszem, azt nem a TB-nél igényled, hanem az Államkincstárnál, de javítson ki valaki, ha tévedek, GYES-en még nem voltam, csak GYED-en, így lehet, hogy hiányosak az információim. Csak mintha úgy emlékeznék, hogy amikor a családi pótlékot igényeltem, láttam a gyes igénylõ nyomtatványt is az államkincstárnál.
Mivel a GYES alanyi jogon jár és nem kell hozzá munkaviszony, szerintem semmi nem kell, csak bemégy és igényled.
Igen Gabka, az Államkincstár az illetékes:) Kérdezõ, a MÁK honlapján le tudod tölteni az igénylõt, kitöltöd és beküldöd, ennyi:)
Épp tegnap hívtam õket. MÁK, a megyei ahol laksz. Õk azt mondták, küldenek inkább nyomtatványt, mert amit le lehet tölteni....inkább ne. Szóval nekem küldenek, és fénymásoltan be kell küldeni az igénnyel együtt a személyid, lakcímkártyád, taj és adó kártyád másolatát, meg a kicsi születési anyakönyvi kivonatának másolatát, lakcím és tajkártya másolatát. És oda is kell küldeni, szerintem hívd fel õket. Azt mondták egy hónappal elõbb lehet beadni, mint ahogy betölti a kettõt. És elméletileg fel is dolgozzák addig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat....Csak azt nem értem, hogy a munkaügyis kis könyvben úgy van, hogy most kell mennem jelentkezni és vinni magammal a tb kiskönyvet...most akkor ezt ki kell kérnem?
Errõl nem tudok semmit, de szerintem hívd fel õket és kérdezz rá.
Nem. Az majd akkor kell, ha lejár a gyes.
Nem jár, csak a gyes.
Az álláskeresési segély feltétele, hogy az igénylést megelõzõ 3 évbõl 360 biztosítotti napot összeszedj. Mivel a gyed csak a gyerek 2. életévéig jár, ezért valószínû, hogy megvan a 360 nap, de ezt pontos adatok nélkül nehéz kijelenteni. Mikor szûnt meg a munkaviszony?
Álláskeresési támogatáshoz az igénylést megelõzõ 4 évben kell legyen 365 nap munkaviszony. Ha volt enniyd, akkor igen, jár.
Talán 2012. január (de lehet, hogy még tavaly) óta az a 4 év már csak 3. A 360 elõtte is annyi volt :) http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
Oké, jogos:)
A kérdező hozzászólása: 2008 júniusától dolgoztam, 2010 áprilisban szültem. határozott idejû szerzõdésem volt, ami 2010 júniusban szûnt meg.
Én is ezt intézem jelenleg. Úgy van, hogy az elmúlt 3 évben kell lennie 365 nap munkaviszonynak. Minden 10 munkanap 1 nap járadék. De max 90 napig kaphatod a munkanélküli járadékot. a gyed elõtt volt 2 év munkaviszonyod, vagy a gyeddel együtt? Mert a gyed is beleszámít. Ha elõtte volt 2 év, akkor a max ideig, tehát 90 napig kapod a járadékot.
12:50-es vagyok. Ha áprilistól igényeled, akkor neked 2009. áprilisig visszamenõleg fogják nézni a munkaviszonyt. Tehát így neked kb.14 hónap munkaviszonyod van az elmúlt 3 évben. Tehát kapsz munkanélküli járadékot, kb. 42 napig.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Ha lejár a két év tényleg újból kell kezdeni a jogsiszerzést?

Márciusban lesz két éve,hogy elkezdtem a jogsit.

Legjobb válasz: Ha 2 év alatt nem sikerül megszerezni a jogsit, a kresz vizsga elévül. De én úgy tudom csak a kreszt kell újra rakni. De azt biztos!

Ha 2 év alatt nem sikerül megszerezni a jogsit, a kresz vizsga elévül. De én úgy tudom csak a kreszt kell újra rakni. De azt biztos!
Igen, sajnos elévül. Újra kell vizsgáznod kreszbõl és rutinból is! Két év alatt ugyanis rengeteget felejt az ember, fõleg ha nem is vezet! És mivel nincs jogsid, gondolom nem vezetsz!:) Szóval így semmiképp nem folytathadod, ha lejár a két év!

Ha lejár a gyedem, és gyesre megyek akkor egy másik cégnél is dolgozhatok 6 órába? Lehetek egyszerre két cégnél bejelentve?

Most olyan cégnél vagyok ahol több műszak van, és gondoltam maradok gyesen, de elmennék másodállás címén egy másik céghez 6 órába dolgozni. De így a régi cégnél is be vagyok jelentve és a másodállásnál is be lennék jelentve 6 órába. Lehet e ezt?

Legjobb válasz: igen lehet,nekem pont most mondta a munkáltatóm,hogy máshol is dolgozhatok a gyes alatt,nem csak náluk,de nekem 4 órát mondott...

igen lehet, nekem pont most mondta a munkáltatóm, hogy máshol is dolgozhatok a gyes alatt, nem csak náluk, de nekem 4 órát mondott...
Igen, lehet.
Igen, heti max 30 órában máshol is dolgozhatsz úgy, hogy az eredeti helyed is megmarad.
Igen lehet de ha munkába állsz akkor a védettséged megszûnik.
igen, lehet dolgozni, és ugyanúgy érvényes a védettséged.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
Visszaküldik a feladónak.
Attól függ miért kaptad a büntetést és a próbaidõt
A kérdező hozzászólása: Hali!! Köszi a választ! Hogy miért kaptam;: kisebb lopás vétsége miatt! Ha lejár a próbára bocsájtás és a pénzbüntetésemet is kifizettem, lehetséges hogy felvennének rendõrnek??
ha valaki rendõr akar lenni ne lopkodjon.. -.- egyébként sztem nem lehet.
de lehet erkölcsit kell kérni de nem tudom , hogy ilyen esetbe adnak e?

Az igaz hogy ha lejárt a bérletem, akkor még két napig elfogadják?

Valahol hallottam, de nem vagyok benne biztos, és inkább nem kockáztatnék...

Legjobb válasz: A bérlet addig érvényes, ameddig a pecsétjén van a dátum. Aznap 24 óráig.

A bérlet addig érvényes, ameddig a pecsétjén van a dátum. Aznap 24 óráig.
ha bkv bérletre gondolsz, akkor biztos nem
Hali! ahogy már elöttem írták addig érvényes ami rá van írva! a Volánbusznál van ilyen h 2nappal hosszabb (szóval, nem hó 5.ig hanem 7ig.) de ez CSAK a decemberi bérlet(jan7ig) és a azt hisszem az oktoberi(nov7ig). de errõl a volánbusz elõre tájékoztatja az utasokat, és a dolgozoit is. (az ünnepek miatt van h hosszabb.) MÁV-nál nem tudom van-e ilyen. a BKV-nál 10000% h nincs ilyen. ill a többi volán társaságnál sem tudom van-e ilyen. üdv 20L
Jol is neznenk ki... a lejarati datum azert van rajta, hogy az a lejarati datum. Nem pedig az ot koveto elso holdtolte utani harmadik vasarnapot koveto elso harmincnapos honap masodik paratlan sorszamu szombatja. Az kene meg csak, hogy ugy kelljen kiszamolgatni hogy meddig ervenyes, hat nem egyszerubb rogton azt rairni?
Régebben volt az, amikor még csak hónap 1-tõl lehetett bérletet venni, hogy a következõ hónap 3-4-éig érvényes volt még. Az a bérlet valóban "havi" bérlet volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!