Találatok a következő kifejezésre: Ha lehetséges az időutazás, lehetséges lenne (2 db)

Ha lehetséges lenne az időutazás, lehetséges lenne megváltoztatni a történelmet?

id?paradoxon-ha elintézem, hogy meg se szülessek, akkor nem tudom elintézni hogy meg se szülessek, tehát megszületek, tehát elintézem, hogy meg se szülessek...

Legjobb válasz: Szerintem ha sikerülne visszautazni az idöben hiába probálnánk megakadályozni h megszülessünk egyszer biztos hogy meg fogunk születni. És ha sikerülne megváltoztatni egy eseményt, akkor azt nem érzékelnénk mert ha megváltozott akkor már mi is ugy éljük át az egészet. Szoval ha mondjuk xy személy átúszik egy folyón és ezt így tudjuk de ha visszatérünk a multba és úgy intézzük, hogy hajóval keljen át akkor azt ugy fogjuk megélni és nem is fogunk arra emlékezni h xy személy úszott! Nem tudom értitek-e de én értem!

Szerintem ha sikerülne visszautazni az idöben hiába probálnánk megakadályozni h megszülessünk egyszer biztos hogy meg fogunk születni. És ha sikerülne megváltoztatni egy eseményt, akkor azt nem érzékelnénk mert ha megváltozott akkor már mi is ugy éljük át az egészet. Szoval ha mondjuk xy személy átúszik egy folyón és ezt így tudjuk de ha visszatérünk a multba és úgy intézzük, hogy hajóval keljen át akkor azt ugy fogjuk megélni és nem is fogunk arra emlékezni h xy személy úszott! Nem tudom értitek-e de én értem!
kicsit sok scifit nézel ;) De pl. a második elméletre jó példa a telljes Dr. Who sorozat. Különösen az a rész, amelyikben a csaj meg akarja menteni az apját a kocsitól a múltban.
Egyes feltételezések szerint az UFO-k idõutazók. Találtak már szkafanderes emberekre hasonlító barlangrajzokat is.
Jó figyeljetek, tudna nekem valaki segíteni abban hogy ezt az egészet megértsem? most olyavstam a kérdést a válaszokkal, és nem nagyon értem:S. Szóval mi az az idõparadoxon? meg az ijenek? érdekelne a téma, csak meg kéne értenem. ha valaki tudna segíteni ezt elmagyázni azt nagyon megköszönném. 17 éves lány vagyok de nem értem. vegyetek fel msn-re: [email protected] vagy itt magyarázza el nekem. a segítséget köszönöm, ha válaszol valaki. és amugy ha megváltoztatom a jövõt, akkor mi lessz a "régi" eredeti jövõvel? elveszik, vagy olyan lessz minha én se lennék? de akkor meg nem lessz ki abban aé évben vagy akármikor visszmenjen, vagyis a régi lessz minden, vagy...ÁÁÁÁÁÁ belezavarodok saját magama...:S
A ritkulás úgy nézhet ki a sûrû fekete-energia hullámokban mint egy fényes csillag amit egy kifli hold zár be. Két csücske össze ér ott ahol képzeletbeli csillag van. Ez az univerzum anyagai világunk.Szétrobbant a feka energi de befele robban. Robbanás oka ismeretlen a mindenható tette aki itt lakik a Földön tök jól be rendezte azt magának különbözõ teszteket folytat itt akárki lehet az.
képzeld el a világot(idõsíkot) úgy, mint egy kötelet: egy nagy szálnak néz ki, de ha jobban megnézed, akkor látod, hogy sok-ezer kisebb szálból áll. Mi most az egyiken vagyunk a végtelen számú "világvonal" közül. ha visszamész a múltba és hagysz egy üzenetet az akkori énednek, hogy vegyen egy kólát a boltban, akkor a "világvonal" kettéválik egy olyan ágra, amin megveszed a kólát és egy olyanra, ahol nem. De a kóla mégsem lesz a tiéd (valahol valami megakadályozza, hogy a tiéd legyen) Ugyanis ez is mint a kötél végtelen szála EGYETLENEGY pontban "egyesül" . Tehát a múltat nem tudod úgy megváltoztatni, hogy az eredmény más legyen, mint a jelenlegi "világvonalon". Csak akkor érhetsz el más eredményt, ha túllépsz a mostani kötélen (alfa idõsík) és átlépsz egy másikra (béta idõsík)
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Lehet, hogy logikátlan a dolog, de mi van akkor, ha az idõ befolyásolható csak a annak eredményét nem vesszük észre mivel mi lineárisan haladunk az idõvel, tehát a változás ténye nem bizonyítható, mert számunkra természetes megtörtént tény, ezért csak az idõ utazó számára lehetséges a változás érzékelése, mivel Õ kiszakadt az idõ lineáris mivoltából.
A jelenbõl a jövõbe lehet idõutazni, a múlt azonban csak egy volt dolog, nem hogy utazni nem lehet oda, nem is létezik... Csak a történelemkönyvekben... Az idõ felgyorsítására azonban már ma is van lehetõség, az elméletét tudjuk, csak technikánk nincs még hozzá. Nem hiszem, hogy valaha képes lesz az ember megszakítani az idõ folyását, azaz az idõ gyorsításán és lassításán kívül más módszert, idõugrást nem fogunk találni soha.
ez az alternatív világ dolog nemrossz...errõl is sokat hallottam, illetve olvastam...feltételezzük rengeteg ilyen alternatíva létezik, és mindegyik alternatív univerzumban másként alakult a történelem, másként is van a jelen, és a jövõ is más(pl.:az egyik alternatív világban I. Világháború nemvolt, a másik alternatívában II. Világháború nemvolt, vagy csak annyiban különbözik az egyik a másiktól, hogy én az alternatívában elejtettem egy üres üveget).Az elmélet szerint ha a saját világunkban mennénk vissza a múltba és megváltoztatnánk benne valamit akkor az annak megfelelõ alternatív jelenbe kerülnénk vissza.(remélem érthetõ voltam)
egyszerûen képtelenség hogy valaha is visszamenjünk az idõben hiszen akkor ott állna a törikönyvünkben a bizonyíték
én visszavinném az összes szinkronizált dragon ballt, és jópénzért eladnám
A múltat nem lehet megváltoztatni!!!
szerintem ha van is idõutazás akkoris szinte biztos, hogy nem tudjuk megváltoztatni azt a világot amiben vagyunk, mert pl ha megöli valaki Hitlert amikor megszületik akkor hogy lenne az hogy a történelemkönyvekben mégis õ van aki , , elindította" a 2. Világháborút... szerintem max szemlélõk lehetünk vagy elindítunk egy párhuzamos világot
Az idõt tekinthetjük egy videoszalagnak is, amelyen a film, vagyis az események helyezkednek el. Mi emberek, és ez a fizikai világ, ebben a filmben szereplünk. És mi, akik ebben a filmben szereplünk, azon gondolkodunk, hogy hogyan tudnánk a videót visszafelé tekerni. Az analógiából az tûnik ki tehát, hogy nekünk erre semmi esélyünk, csak egy olyan személynek, aki a videót kezeli (pl. a távirányítóval)... persze lehet, hogy a világegyetemünk kicsit másképp mûködik; az elõzõ gondolatmenetemet nem kívánom folytatni, mert az belevezet a filozófia, ill. a vallás témakörébe. Mindenesetre engem is elgondolkoztatott az a tény, hogy vannak ún. "emlékeink" a múltból. Ide tartozik mind a hosszú- (pl. több év) és rövidtávú (pl. ms-os nagyságrend) emlék is. (A tárgyak mozgását is az emlékeinkkel fogjuk fel, pl. amikor egy autó mozgását vizsgáljuk, onnan tudjuk h mozog, mert emlékszünk, hogy az elõzõ "fázisban" még itt tartott, most pedig már ott tart >> ez a mozgásérzékelés.)Csupán az emlékeinkbõl következtethetünk arra, hogy egyáltalán telik az idõ, feltéve, hogy bízunk az emlékeinkben. Ahogy az elõttem szóló is említette, nem kizárt, hogy az emlékeink utólag módosulhatnak. Innentõl megint filozófia következik: A világ az objektív, és benne vagyunk mi emberek, vagy maga a tudatunk, az érzékelésünk, az emlékeink az objektív dolgok, melyek megteremtik számunkra a világot... Mindenesetre nem tartom kizártnak a múlt megváltoztathatóságát sem, amelyre sztem a legmegfelelõbb válasz a párhuzamos világ-elmélet, melyre egyébként különbözõ kvantumfizikai kísérletek alapján is lehetséges hipotézisként tekintenek. (Ha ez érdekel vkit, írjon nekem egy privát üzit :) !) De tegyük fel, hogy ez utóbbi elmélet nem igaz, ennek ellenére visszamehetnénk a múltunkba, de nem változtathatjuk meg azt. Klasszikus paradoxon: visszamegyek, és megölöm az anyámat, h ne szülessek meg. Ebben az esetben jó válasz lehetséges az, hogy a világ gondoskodik magáról, h ne forduljon elõ paradoxon, pl. úgy, h hiába van egy kísérletezõ fizikus, aki ki akarja próbálni, h vajon tényleg történik-e paradoxon, valószínûleg csupán a kísérlet kedvéért nem fogja megölni az anyját, tehát máris fel van oldva a probléma. Viszont számomra ez azért sem egészen kielégítõ, mert azzal, h visszamegyek a múltba, azzal automatikusan befolyásolom a múltat, mivelhogy vmilyen formában csak visszamegyek (lehet, h más részecskeformátumot öltök, de akkor is)... egy szóval: ha nem lehet megváltoztatni a múltat, akkor valószínûleg vissza utazni sem lehet.
Nem jut eszembe az író neve, de az "Idõviharok" c. könyv szerint már látogatott vissza a jövõbõl ember, mégpedig asszem 2109-bõl :D. Vagy igaz vagy sem, de azért tök muris :P. Sõt már több olyan jelenet történt a könyv szerint, amelyben olyan fejlettebb jármûvekkel találkoznak, melyeket még nem fedeztek fel.
A múltat nem lehet megváltoztatni. Tegyük fel, hogy van egy asztal 15 éve a szobádban, az ablak alatt. Visszamész 15 évvel ezelõttre és átrakod az asztalt az ajtó mellé. Mikor visszajössz a jelenbe nem lesznek myomai annak, hogy az asztal az ablaknál volt, hisz a dolgok már úgy történtek, hogy az asztal az ajtónál volt 15 évig. Pl.:dolgok odapakolása az ablak alá. Megpróbáltam hétköznapi nyelven elmagyarázni, nem ilyen tudományosan...

Ha lehetséges lenne az időutazás, akkor Te melyik korba utaznál, ha utána nem jöhetnél vissza a jelenbe?

Tehát a budimanó és a húsvéti nyuszi már évek óta kísérletezik az időutazással, és végre sikerült nekik! :D Te melyik korba utaznál, és miért? :D

Legjobb válasz: ja, a múltba se lehet rossz a lottószámokkal...

ja, a múltba se lehet rossz a lottószámokkal...
Hetvenes évekbe.
Betörnék az MTV székházába és leadnám fõmûsoridõben a tegnapi Dopeman-es tüntetés felvételeit.
Orbán, Gyurcsány, Csányi...meg a sok kretén apját leitatnám a fogantatásuk napján. Ja, meg a rõzseszájú Kövér...
Az ókorba, de csak akkor, ha császár vagy fáraó lennék.
2002-be és megakadályoznám, hogy Magyarország belépjen az EU-ba.
És azt mégis hogyan kiviteleznéd?
a távoli jövõbe, amikor az ûrutazás olyan lesz, mint most az autózás.
A nem olyan távoli jövõbe szerintem. :)
Maradnék itt jól van ez így, ha vissza is jöhetnék akkor a múltba és vinnék magammal pár "modern" cuccot hogy villogjak :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!