Találatok a következő kifejezésre: Ha lefelé a gravitáció, akkor az (1 db)

Ha lefelé vonz a gravitáció, akkor az Antarktisz mért nem esik le a Földről?

Legjobb válasz: nem lefele vonz, hanem a föld közepe felé, és mivel gömb alakú így nem fog sorra kerülni hogy leessen!

nem lefele vonz, hanem a föld közepe felé, és mivel gömb alakú így nem fog sorra kerülni hogy leessen!
oda lett ragasztva :DD
Ezen már én is gondolkodtam, csak én az emberek vonatkozásában.. hogy mért nem esnek lefele? ill. akkor ott õk úgymond fejjel lefele állnak?
Nem csak "úgymond". Hanem valóban fejjel lefelé állnak. Mint ahogy mi is a nap bizonyos szakaszában. A Föld forgástengelye a Tejútrendszerhez, mint inerciarendszerhez képest nem függõleges, hanem kicsit döntött, így van olyan a Föld forgásában, amikor Magyarországon is "lefelé" vagyunk. (Igaz nem annyira, mint a Déli-sarkon.) Amúgy jellemzõen a Tejútrendszerhez, mint inerciarendszerhez viszonyítva mi közelebb állunk a vízszintes "pózhoz", mint a függõlegeshez.
de mért nem esünk le? vagy mért nem érezzük, hogy fejjel lefele állunk?
Azért, mert nincsenek abszolút irányok. Ha valami vonz, akkor arra van a "lefelé". A Föld minden oldalán a Föld felé van a lefelé.
Ez attól van, hogy sok bennünk a magnetit. A földben is sok ilyen van, és mivel mindkettõ arra törekszik, hogy egymáshoz minél közelebb legyen, ez odatapaszt mindent a földkéreghez, de csak épp annyira, hogy még el tudjunk ugorni, ha kell. Az Antarktiszban sokkal több magnetit van, amitõl nagyon erõsen rögzül. Pl. megemelni nem is lehet.
Az elõzõ vagyok. Korrekció: mindent = minket :)
Mert a Földnek négy sarka van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Honnan tudok szerezni egy olyan muflont ami' repül és szivárványt húz maga után?

XD

2

Mi a véleményetek erről?

Én utálom mikor elásnak a földbe, mint egy répát és belehalok. Hogy vagytok ezzel?

4

Ha felveszek valami hangot egy telefonra, és mikor a telefon lejátssza, felveszem azt egy másik telefonra (és így tovább), akkor ha lejátszom, annak egyre rosszabb lesz a hangja?

2

Mit mond a róka?

:P

6

Napok óta nincs netem! Egy kicsi sem! Mit tegyek?

Próbálom újraéleszteni az egészet, bár az igazat megvallva a gépem sem túl jó, mert mikor bekapcsolom, mindig tízórás dalt énekel, amit ki kell várnom. Rohadt idegesítő. Elvigyem szervizbe? Vagy csak a barátaim szívatnak?

7

Miért írtam ez én ide?

Már egy idelye ezen töprengek,hogy miért írtam ezt ide ki.
PLS HELP!!

6

Nagy gond? (leírás)

Amikor 1111-ben eljönnek a sárga űrlények, akik villogót hordanak a nyakukban, hány busz fog eljutni a Jupiterre? Légyszi válaszoljatok, mert nagyon fontos lenne, mert a billentyűzetem már 12 napja ezzel a kérdéssel bombáz, én pedig nem tudok miatta a galaktikus szövetségek felbontásának elvén gondolkozni. :/

3

Tony Hawknak van Tomahawkja?

4

Az a szép, az a szép, akinek a szeme szép, akinek a szeme fekete?

5

Ha pl: egy kutyatápra vagy macska konzervre azt írják, hogy: "Javított ízzel" - akkor azt ki az aki kóstolja?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!