Találatok a következő kifejezésre: Ha leesett köldökcsonk, (9 db)

Ha leesett a köldökcsonk, hogyan ápoljam utána?

Maradtak ott kis "darabkák". Azokat mivel "takaríthatom le" onnan? Valaki azt mondja, hogy alkohollal, valaki azt mondja csak hint?porozzam, valaki meg azt, hogy fültisztító pálcikával csak törölgessem ki.

Legjobb válasz: Nekem azt mondtak a korhazban (külf), hogy hintöporozzam, es miutan leesik, erheti viz. Hozzateszem, addig is erte kicsit, mert pl. a korhazban ahogy fürdettük, ellepte a viz, annyit engedett bele a növer (minden ujszülöttnek). Meg a korhazi tartozkodas alatt leesett, bar tovabb voltam (6-7. napon). Mig le nem esett, nem dörzsölgettem, vagy mosogattam vizes kezzel nem erintettem meg. Utana, amig kis nyoma volt, meg hintöporoztanm, de ugy emlekszem, 1-2nap, max 3. 2.5 eves anyukaja

Nekem azt mondtak a korhazban (külf), hogy hintöporozzam, es miutan leesik, erheti viz. Hozzateszem, addig is erte kicsit, mert pl. a korhazban ahogy fürdettük, ellepte a viz, annyit engedett bele a növer (minden ujszülöttnek). Meg a korhazi tartozkodas alatt leesett, bar tovabb voltam (6-7. napon). Mig le nem esett, nem dörzsölgettem, vagy mosogattam vizes kezzel nem erintettem meg. Utana, amig kis nyoma volt, meg hintöporoztanm, de ugy emlekszem, 1-2nap, max 3. 2.5 eves anyukaja
Persze kerültem, hogy viz erje, de mint irtam, napi egyszer elöfordult addig is, mig megvolt a köldökcsonk. Törölközesnek csak ovatosan felitattam rola a vizet. Tehat nyugi, ha megis viz eri, leesik es el fog tünni igy is. :) 1.
Én a fülpálcikát belemerítettem az alkoholba és azzal utána megtisztítottam, azzal könnyen kijön. Kis hintõport tehetsz rá, ha gondolod, mi kaptunk a kórházban direkt erre naturlandos fertõtlenítõ hintõport, de nagyon nem használtam. Víz érheti, de én még vigyáztam ilyenkor is, biztos, ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Azt csináltam, hogy alkoholos fültisztítóval kitörölgettem, hogy szép tiszta legyen, és akkor innentõl már csak hintõporozom pár napig.
Teljesn jól csinálod! Fültisztitót az alkoholba és teljesn törölld ki neki, aztán a hintõporral szord be, mert az gombaõlõ! legalább még egy hétig kerülje a vizet! Pici nem árt de ne menjen rá szánt szándékkal!

Ha leesett a koldokcsonk a babamnak, kell meg apolni egy darabig, es hogyan?

Legjobb válasz: Amíg meg nem gyógyul szépen, ugyanúgy kell kezelni, ahogy eddig.

Amíg meg nem gyógyul szépen, ugyanúgy kell kezelni, ahogy eddig.
Szia! Nekünk a gyermekorvos írt fel hidrogén-peroxidot is. Ahogy a baba köldöke fordul befelé, úgy egyre nehezebb tisztán tartani; ebbe az oldatba belemártassz egy vattapamacsot vagy steril gézlapot, és áttörlöd vele, megpróbálod a belsejét is kitörölni. Az oldat ki fog pezsegni kicsit, így könnyebb eltávolítani az esetleges szennyezõdéseket. Naponta 1x elég, mert száratja a bõrt. Én fürdés után csináltam. Szépen, gyorsan begyógyult a köldöke. Üdv: 6 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Ugyanugy alkohollal es hintoporral?
Igen. Látni fogod, amikor már nem lesz rájuk szükség, meg az orvos vagy a védõnõ is biztosan megnézi majd.

Ha leesett a köldökcsonk hogyan kell ápolni?

Ugyanúgy alkohollal, és meddig?

Legjobb válasz: Igen, alkohollal, addig, míg váladékozik.

Igen, alkohollal, addig, míg váladékozik.
A kérdező hozzászólása: Csak a felületét, vagy ugyanúgy be kell nyúlni közé is?
Mindenhova be kell nyúlni ahol megülhet a kosz. Míg a seb be nem gyógyul és nem rendes bõr a helyén addig mindent úgy kell csinálni mint a köldökcsonknál.
Igen, alkohollal, és utána az antibiós hintõporral, legalábbis nekünk így mondta a doki. Szóval fogsz egy fülpucolót, belemártod az alkoholba, és körbegörgeted a köldök réseiben, nyúlj alá nyugodtan, nem fáj neki. Majd finoman, beszórod a hintõporral. Mindig addig tisztogasd, míg az összes hintõpor maradványt ki nem pucoltad. huh, remélem érthetõ volt...ja, és fogod látni, hogy meddig, mikor már "rendes" köldök-szerû:-), akkor abbahagyhatod. ha nem egészen világos, inkább menj le hétfõn a védõnõhöz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Értem hogyan kell:)


Ha leesett a köldökcsonk, akkor már csak alkohollal törölgessem át, vagy kell még utána hintőporozni is? Meddig?

Kicsit még nedvedzik.

Legjobb válasz: En meg nehany napig kentem alkohollal is, de a gyerekorvos azt mondta,h mar csak hintoporozzam.

En meg nehany napig kentem alkohollal is, de a gyerekorvos azt mondta, h mar csak hintoporozzam.
Ja, es en nem a 70% alkoholt hasznaltam ( bar az is jo ), hanem Betadint, az nem csípi.
olyankor én is már csak hintõporoztam

Ha leesett a babának a köldökcsonk, utána hogyan kell kezelni? Alkohol is kell rá, vagy csak hintőpor?

Legjobb válasz: En csak hintoporoztam es nagyon hamar megszaradt, helyrejott a helye (seb). De ugyis csinalhatod hogy biztos legyen hogy alkohollal hisz megiscsak ez fertotlenit. Nallunk nem gyulladt be ezert csak hintoporoztam.

En csak hintoporoztam es nagyon hamar megszaradt, helyrejott a helye (seb). De ugyis csinalhatod hogy biztos legyen hogy alkohollal hisz megiscsak ez fertotlenit. Nallunk nem gyulladt be ezert csak hintoporoztam.
Én még utána is ugyanúgy kezeltem mint mielõtt lepottyant. Addig, amíg szép nem lett. Nem árt alkohollal kezelni továbbra is, mert "beszorul" egy kis maradvány a köldökbe, és elfertõzõdhet. Szerintem addig alkoholozd amíg teljesen tiszta nem lesz ( meg persze hintõporozd ).
Szia! Én nem hintõporoztam soha, akkor sem amikor még rajta volt a csonk neki. Nekem azt mondták a csecsemõsök a kórházban, hogy elég csak az alkohollal törölgetni, a hintõpor bele csomósodik és nem hagyja levegõzni, így nehezebben gyógyul. Miután leesett a csonk kb. még 2 hétig tisztogattam alkoholos fültisztítóval.

Olvastam itt, hogy ha a köldökcsonk leesett utána ki kell törölni vattával ami összegyűl benne. Barnás valami van beszáradva. Ez most baj? Várjunk még vele vagy feltétlenül töröljük ki?

Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy ? majd kitöröli (már négy napja nem töröltük ki és ? sem jött) és nem nyúltunk hozzá.

Legjobb válasz: Szia.Szaliciles alkohol kell hozzá és töröld ki óvatosan.

Szia.Szaliciles alkohol kell hozzá és töröld ki óvatosan.

Ha leesett a köldökcsonk, ki szabad alkoholos vattával tisztítani a köldök belsejét, vagy csak körbe?

Legjobb válasz: Igen az esetleges hinõpor maradékot ki kell takarítani és utána már nem igényel különösebb törõdést. A napi fürdésnél ilyenkor már érheti víz és ez a tisztítás elegendõ. Majorné Zsuzsa dúla

Igen az esetleges hinõpor maradékot ki kell takarítani és utána már nem igényel különösebb törõdést. A napi fürdésnél ilyenkor már érheti víz és ez a tisztítás elegendõ. Majorné Zsuzsa dúla
Ismét leírom: A sárga darabos hintõpormaradékot alokholos vattával ki KELL takarítani, ha bõr már begyógyult alatta (elvileg igen) akkor már nem kell külön foglalkozni vele, ha nem akkor pedig a gyermekorvossal, védõnõnel kell konzultálni az esetleges további kezelésrõl. Majorné Zsuzsa dúla
Szerintem a fürdéssel várd meg a védõnõ vagy a gyermekorvos javaslatát. Nekünk a köldökcsonk túlhamar esett le és alatta még teljesen nyers volt. Nekem is azt mondták látatlanban hogy mostmár semmi gond, aztán begyulladt az egész és kezdhettünk szinte mindent elõrõl. Egy 10 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Sárga darabos valami van benne. Talán genny és hintõpor keveréke?
én mikor a kislányom megszületett, nem bátottam a köldökét, csak minden pelenkázáskor behintõporoztam, az elég szerintem, mert az szépen leszárítja. ha meg nincs kellemetlen szaga, vagy nem gennyezik, akkor nincs semmi baj vele.
A kérdező hozzászólása: Akkor most már hintõpor sem kell?
Amíg a közepe(sárga valami) ki nem esik kell, utána el lehet hagyni.

Ha leesett a köldökcsonk, mennyi idő után gyógyul be teljesen? Ugyanúgy kell áponi?

NEkem a véd?n? azt mondta minden tisztábatételkor, de a kórházban csak fürdetéskor mondták.

Legjobb válasz: szia minden tisztábatételkor tisztisd le lehet kapni erre célra alkalmas nagyon jó alcoholt,és tegyél rá gézlapot mielött bepelenkáznád mert akkor nem surolja a pelenka.

szia minden tisztábatételkor tisztisd le lehet kapni erre célra alkalmas nagyon jó alcoholt, és tegyél rá gézlapot mielött bepelenkáznád mert akkor nem surolja a pelenka.
A csecsemõsnõvérek a kórházban csak a fürdetéskor mondják, de én túl vagyok 4 védõnõn(+a kórházi) és õk mind azt mondták, hogy minden peluscserénél kell. Két gyereknél is így csináltam. Mikor leesik, jól át kell tisztítani ugyanúgy alkohollal, de aztán kész. Legalábbis nekünk nem volt vele semmi késõbb.

Ha már leesett a köldökcsonk ki szabad a Sol Merbrominnal törölni? Vagy csak körbetörölni körülötte?

Sol Merbromin

Legjobb válasz: Nem írt fel az orvos se alkoholt, se hintõport, csak, hogy ezzel töröljem körbe a peremet, de nem mondta, mit csináljak, ha már leesett a csonk. Most leesett és váladékozik, nem tudom mit csináljak vele.

A kérdező hozzászólása: Nem írt fel az orvos se alkoholt, se hintõport, csak, hogy ezzel töröljem körbe a peremet, de nem mondta, mit csináljak, ha már leesett a csonk. Most leesett és váladékozik, nem tudom mit csináljak vele.
Én utána is alkohollal törölgettem még, amíg teljesen be nem gyógyult. Gyógyszertárban tudsz venni.
Védõnõm , és gyerekorvosom nekem azt mondta, hogy ne alkohollal törölgessem, hanem bõven szórjak rá hintõport, mert az kiszárítja, így nem fog váladékozni - és valóban, miután elkezdtem ezt csinálni nem volt semennyi váladék, pedig elõtte már rossz szaga is kezdett lenni 2 nap után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap óta csak hintõporozom és jelentõsen javult, alig váladékozik, szépen letisztult.
Örülök, hogy segíthettem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!