Találatok a következő kifejezésre: Ha laptopon filmet nézek, (12 db)

Laptop merülés? Egy kis felugró 'buborékban' jelzi a laptop, ha merül. Ha filmet nézek, vagy netalán játszok akkor nem látom.

Tudtok olyan programot,ami kiírja vagy jelzi,hogy a laptop merülőben van?

Legjobb válasz: Ha filmet nézel, vagy játszol, akkor dugd be, marha bonyolult..

Ha filmet nézel, vagy játszol, akkor dugd be, marha bonyolult..
A kérdező hozzászólása: hogy én erre miért nem gondoltam :O :O :) -.-

Ha laptopon DVD filmet nézek, akkor valamilyen programmal meg lehet csinálni hogy lemez ne pörögjön ezerrel?

Legjobb válasz: Igen, Total Commandernek hívják. Felmásolod a HDD-re vele a filmet és nem fog pörögni a meghajtó, aztán ha végeztél vele letörlöd. Mi sem egyszerûbb.

Igen, Total Commandernek hívják. Felmásolod a HDD-re vele a filmet és nem fog pörögni a meghajtó, aztán ha végeztél vele letörlöd. Mi sem egyszerûbb.
Ha eredeti (másolásvédett) lemezt használsz, akkor a fenti válasz a világ legnagyobb butasága. (Másoltnál viszont a legegyszerûbb, és tökéletes) Pl: Van a Neronak egy Drive Speed nevû, ingyenes progija, ami a meghajtók leszabályzására van kitalálva. Viszont sok meghajtó nem szereti, de azért egy próbát megér. A másik egy kicsit hasonlít az 1. válaszadó megoldására. Leszeded a DVDShrink nevû progit (ingyenes szintén), és azzal másolod fel a lemezt a gépre, és vinyóról nézed.
vagy kimásolod flash memóriára, akkor garantáltan nem pörög semmi lemez:) de a dvd-t lehet, hogy jobb ha img fájlként mented el, vagy átkódolod aviba
Igen ha van nagy täroläsu pendrivod az is jo És vannak ojan programok amivel a felbontäs roväsära stb lehet csökkenteni a film memòria méretét egy 3Gb filmet akär 4-600 mb ra lelehet csökkenteni Szämottevö minöség romläs nélkül
A kérdező hozzászólása: Amiket mondtatok az nem volt ismeretlen elõttem, a 3. válaszoló akkora hülyeséget mondott: Nem lekódolni akarom a filmet, csak egyszerûen megnézni mint egy hordozható DVD-n. A nerohoz adott drivespeed progi valóban hatástalan a meghajtómmal szemben, ebbõl gondoltam hátha létezik egy másik szoftver ami orvosolja.
A DVD Shrink butaság, a kódolás órákig is tarthat (feltételezem hogy a laptop nem egy atomerõmû, úgy pláne) A legjobb a DVD Decrypter, az tulajdonképpen ugyanaz mint a total commander, felmásolja a gépre a DVD tartalmát (a másolásvédett, gyári lemezt is)

Mitõl lehet az, hogy az új Acer Aspire E1-522 laptopomon ha valami sötét oldalon vagyok, vagy filmet nézek, és a sötétbõl hirtelen világos rész jön, akkor a lapi fényereje is a filmmel változik?

Szóval ha a filmben pl. egy sötét jelenet van, akkor a lapi képe is egy kicsit elsötétül, és ha világos lesz, akkor a lapi képe is. Ha pl. egy sötétebb weboldalon vagyok, és megnyitom pl. a facebookot (ami fehéres) akkor elõször sötét a kép, aztán lassacskán kivilágosodik. Mitõl van ez? És hogyan kell letiltani ezt?

Legjobb válasz: Minden beállítást átnéztem, de sehol semmi. A kártya: AMD Radeon HD 8330

A kérdező hozzászólása: Minden beállítást átnéztem, de sehol semmi. A kártya: AMD Radeon HD 8330

Kb 4 éves Acer laptopom mostanában elég sokszor annyira átmelegszik, hogy kikapcsol. És nem csak akkor, ha filmet nézek. Mit lehet ilyenkor tenni? Még lent

Régebben folyton úgy használtam,hogy az ágyamon volt mellettem,akkor semmi baja sem volt,pedig akkor nem tudott szellőzni se. Lehet ez a baj? Mostanában már néha akkoris túlmelegszik,ha kitámasztom könyvekkel,és az alja semmihez sem ér hozzá.

Legjobb válasz: Tele van porral (plusz bekeményedett a hõvezetõ paszta is jó eséllyel), csavarozd le az alját és pucold ki. Ha nem tudod/akarod megcsinálni akkor vidd be szervízbe, vagy fújasd ki kompresszorral a szellõzõréseken keresztül.

Tele van porral (plusz bekeményedett a hõvezetõ paszta is jó eséllyel), csavarozd le az alját és pucold ki. Ha nem tudod/akarod megcsinálni akkor vidd be szervízbe, vagy fújasd ki kompresszorral a szellõzõréseken keresztül.
Így van, pucold ki. Én egyszer pucoltam egy ismerõsöm Acerjét, 4 év alatt összefüggõ vattát növesztett a kifújó rácsra, teljesen blokkolta a légáramot.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm!

Miért kapcsol ki a laptop, ha játszom rajta vagy, ha a neten hosszabb videót vagy filmet nézek?

Már volt hasonló kérdés ezen az oldalon, de általában mindenki azt válaszolta, hogy túlmelegszik, és ez egy védekez? mechanizmus, hogy lekapcsol. Az én esetemben nem melegszik túl!

Legjobb válasz: írták..és higgy nekik,vagy a lapinak...

írták..és higgy nekik, vagy a lapinak...
Amíg nem írsz be számokat, hogy filmezés, vagy játék közben mennyire megy fel, senki nem fog túlmelegedésen kívül mást mondani. Mert, ez bizony az lesz! Arra, amit érzel, ne alapozz, csak a program mondja meg pontosan, hány fok van abban a gépben.
A kérdező hozzászólása: És nem normálisan, kijelentkezve, beállítások mentésével kapcsol ki, hanem a másodpercezredrésze alatt elsötétül a kép és behal.
Ez bizony túlmelegedés, vagy aksi lemerül, de gondolom az utóbbit ellenõrizted.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem túlmelegedés, (és az aksi sem merül le, ennyire nem vagyok amatõr) :) Ha lekapcsol és megérintem a laptop alját, teljesen normális hõmérsékletû.
Attól még belül lehet meleg. Tessék feltenni egy Aida64-t, és figyeld a tálcán a hõfokokat. Pontosan mér, ha jók az értékek, akkor nem melegszik, de az hogy nem meleg az alja, semmit nem jelent.
A kérdező hozzászólása: Jó, én hiszek nektek, de mit tudok ellene tenni?
A kérdező hozzászólása: Már vettem hozzá egy külsõ hûtõt, de az sem segít. :(
A kérdező hozzászólása: Feltettem az AIDA64-et és azt írja a hûtõventilátorok 30%-on mûködnek. Hogy lehet nagyobb teljesítményre kapcsolni? Ja egyébként a hõmérséklet 55°C, ha nem játszom rajta vagy ha a neten nem nézek videót. És ez jó?

Mindig lefagy a laptopom ha filmet nézek. Megáll és pár másodperc múlva elindul gyorsítva a kép, és addig áll még a hang utol nem éri. Miért lehet ez?

Samsung RV508 típusú laptopom van, Windows 7 Professional op. rendszer, Avast! vírusirtó szerint tiszta. Windows Media Playert illetve KMPlayert használok.

Legjobb válasz: Tegyél fel vista codec packot! De elõtte a régit szedd le!

Tegyél fel vista codec packot! De elõtte a régit szedd le!
Amennyiben a filmed fullHD, akkor az a probléma, hogy az lapalapi buszrendszer nem bírja a terhelést. Esetleg állítsd át az energiagazdálkodási beállítást teljesítménycentrikusra. Mert ez notebook. Energiatakarékosság a teljesítmény rovására.
Ha ez a neten történik akk kevés a ram memo

Laptopra mit érdemes feltenni, ha csak zenét hallgatok, filmet nézek, letöltök, internetezek és a weboldalamat szerkesztem?

Linux vagy Windows 7 maradjon? Fontos hogy Ftp program, Moneymanager és raktár programot futtatnom kell tudni. Jó lenne ha gyorsabb is lenne a laptop. Sokan ajánlották a linuxot, de megkérdezem itt is és hogy melyik Linux a legjobb?

Legjobb válasz: szerintem maradjon a win7 A Linux inkább profiknak, programozó palántáknak vagy felfedezõknek való. Mert egy átlag/winhez szokott felhasználó ,könnyen véresre kaparja magát a használata közben.

szerintem maradjon a win7 A Linux inkább profiknak, programozó palántáknak vagy felfedezõknek való. Mert egy átlag/winhez szokott felhasználó , könnyen véresre kaparja magát a használata közben.
Én Wint használtam 12 évig és egyszer sem kapartam magam véresre az elmúlt 2 évben amióta Linux-ot használok:) Tévhit hogy a Linux átlag felhasználónak nem való. Persze ez nagyban függ attól melyik Linux-ról beszélünk mert nem mindegyik felhasználó barát, de a legtöbb már az. Mint például: PCLinuxOS Mandriva blackPanther Sabayon Puppy openSUSE Ubuntu Ezek mindegyikével elbír egy átlag Win felhasználó.Persze a kezelõ felület is fontos mivel Linux-ra több kezelõ felület is van.Kezdõ Linux-osnak mindenképp a KDE vagy GNOME ajánlott. A kérdésre válaszolva, nem tudom mekkora a teljesítménye a laptopnak.Most kapásból azt mondanám hogy használj Linux-ot, de ha a Laptopod könnyedén elbír a Win7-el akkor nem feltétlenül lesz gyorsabb Linux-al max a boot idõ, de a válasz idõ nem feltétlenül. Én azt ajánlom próbáld ki a Linux-ot, azokat amiket felsoroltam, többet is ne csak egyet.És a tapasztaltak alapján dönts.
Szerintem használj Ubuntut. Azért pont Ubuntut, mert az eléggé elterjedt, könnyû hozzá segítséget találni. Mindenképp nyersz vele annyit, hogy nem kell vírusirtó, meg maga a Linux is gyorsabb valamivel. Ftp program több is van rá; a raktár program, az nem tudom, hogy milyen (talán valami adatbázis-kezelõ?), MoneyManager van rá (ha a Money Manager Ex nevû programra gondolsz, ami az elsõ találatok között volt).

Mobilnetem van Laptopomhoz és ha nem nézek filmet a neten max 1 hétig gyors aztan követketö 30 napban megint olyan lassú hogy hihetlen, Van olyan mobilnet ami korlátlan és barmennyiszer nézek filmet, vagy barmit gyors marad? Mennyi egy olyan?

15 perc kell hogy megnezzek egy rohadt 3 perces videot youtubon :D

Legjobb válasz: Korlátlan mobilnet nincs. Látod milyen drága egy pár gigás... Csak mobilnet jöhet szóba?

Korlátlan mobilnet nincs. Látod milyen drága egy pár gigás... Csak mobilnet jöhet szóba?
Korlátlan mobilinternet nincs de a Telenornál 1490Ft-ért meg lehet rendelni olyan opciót hogy ha túlhasználod a netet akkor a böngészést ne lassítsák le illetve még plusz 1000Ft-ért olyan opció is van amiben éjszaka 100 GB adatforgalom áll a rendelkezésedre.
A kérdező hozzászólása: 2. Köszi! 1. : nem csak, barmi más is , csak ne legyen ilyen [email protected] :)
#1 vagyok. Diginél 2700-ért havonta 20 megás korlátlan netet kapsz. Bõven elég szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!