Találatok a következő kifejezésre: Ha lázas szoptathatok (4 db)

A védőnőm azt mondta, ha lázas is vagyok szoptathatok! Ti is így gondoljátok?

Legjobb válasz: Nyugodtan szoptathatsz. A babát pontosan azzal véded meg a betegségedtõl, hogy az anyatejjel az ellenanyagokat is a szervezetébe juttatod. Nekem az elsõ gyerekemnél 1 hetes korában 40 fokos lázam lett, és ugyanezt mondta a doki. Nem lett semmi baja a babának.

Nyugodtan szoptathatsz. A babát pontosan azzal véded meg a betegségedtõl, hogy az anyatejjel az ellenanyagokat is a szervezetébe juttatod. Nekem az elsõ gyerekemnél 1 hetes korában 40 fokos lázam lett, és ugyanezt mondta a doki. Nem lett semmi baja a babának.
igaza van. sõt többet is, hogy ne kapja el.
Igen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
39 fokos lázzal szoptattam én is.....ÉS ugyanezt mondta a védõnõ, hogy csak nyugodtan, a baba legalább ellenanyagokat megkapja.

Ha lázas vagyok szoptathatok?

Legjobb válasz: Nem igazán tudom,hogy miért nem szabad szoptatni 38-tól(hiszen attól beszélünk lázról)én bizony szoptattam lázassan is,igaz a lázat nem hagytam 38,5 fölé menni.Beleültem a langyosvízbe és hûtöttem míg le nem vitte a lázam,tudom,hogy a hidegvíz nem tesz jót a tejnek,de a cicim nem ért bele a vizbe.Gyógyszert nem vettem be,segíthet a hidegvízes borogatás is,homlokra csuklóra.Próbálkozz és soptass nyugodtan.

Nem igazán tudom, hogy miért nem szabad szoptatni 38-tól(hiszen attól beszélünk lázról)én bizony szoptattam lázassan is, igaz a lázat nem hagytam 38, 5 fölé menni.Beleültem a langyosvízbe és hûtöttem míg le nem vitte a lázam, tudom, hogy a hidegvíz nem tesz jót a tejnek, de a cicim nem ért bele a vizbe.Gyógyszert nem vettem be, segíthet a hidegvízes borogatás is, homlokra csuklóra.Próbálkozz és soptass nyugodtan.
Szia! Teljesen biztos vagyok benne, hogy lehet lázasan szoptatni. Sohasem voltam beteges, de mikor megszületett a kislányom 3 hónapos korára kétszer is voltam lázas beteg. Orvosi, védõnõi "engedéllyel" szoptattam. Egy éves kora körül meg begyulladt a mellem, ami 40 fokos lázzal járt, és akkor is szoptathattam. Gyógyulj meg hamar, kitartás!
Pedig szabad! Régi, elavult vélemény, hogy nem szabad lázasan szoptatni. De ha kételkedsz, kérdezd meg õt (szoptatási szakértõ): http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Nem. 38 foktól már nem szabad. Próbáld levinni és csak utánna. Nekem védõnõ és orvos is mondta annak idején.
Igen, szoptathatsz. Nekem 6 hetes a kisfiam, azóta már voltam lázas vírusfertõzés miatt is (akkor a háziorvos mondta, hogy lehet) és voltam lázas tejláz miatt is (ekkor a nõgyógyász mondta, hogy lehet, sõt kell is).

Ha van hőemelkedésem vagy lázas vagyok, akkor szoptathatok?

Legjobb válasz: Szia. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy akkor is lehet szoptatni, de algopirinnel csillapítsd a lázadat. Egyetlen esetben nem lehet szoptatni, ha gennyes váladék jön a melledbõl. Gyors gyógyulást Neked!

Szia. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy akkor is lehet szoptatni, de algopirinnel csillapítsd a lázadat. Egyetlen esetben nem lehet szoptatni, ha gennyes váladék jön a melledbõl. Gyors gyógyulást Neked!
Szia!Még 39 fokos lázzal is lehet szoptatni.Sajnos tapasztalatból tudom.Kétszer volt mellgyulladásom és végig szoptattam midkétszer.Algopirin szedhetsz nyugodtan, nekem még augmentint is kellett orvosi rendelvényre.
Lehet szoptatni lázasan. Én elsõ körben algopyrinnel, majd kúppal próbálkoznék! Jobbulást!


Szoptathatom a 3 hónapos babámat, ha beteg és lázas vagyok?

Legjobb válasz: Igen! Csillapítsd a lázat Algopyrinnel és hûtõfürdõvel. Mivel a szervezeted ellenanyagot termel, azt a baba is megkapja, így õ nem lesz beteg valószínûleg. Persze a betegségtõl is függ, mi a bajod. Meg hogy egyéb gyógyszert szedsz-e. http://www.lll.hu/node/144 itt bõvebben olvashatsz errõl

Igen! Csillapítsd a lázat Algopyrinnel és hûtõfürdõvel. Mivel a szervezeted ellenanyagot termel, azt a baba is megkapja, így õ nem lesz beteg valószínûleg. Persze a betegségtõl is függ, mi a bajod. Meg hogy egyéb gyógyszert szedsz-e. http://www.lll.hu/node/144 itt bõvebben olvashatsz errõl
Azért beszélj a háziorvosoddal, mert én úgy tudom, hogy bizonyos hõfok felett nem lehet.
feltétlen kérdezz rá, szerintem is, egy telefont megér!!!
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 39 fog felett nem szabad szoptatni.
Nekem viszont a gyerekorvos mondta, hogy nyugodtan szoptassak. (mondjuk ami dokink szoptatáspárti, ilyen irányban is képzett orvos, szóval a régebbi iskolán okosodott orvosok nem biztos, hogy ezt mondják)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!