Találatok a következő kifejezésre: Ha kutyatámadás a (2 db)

Ha kutyatámadás ért a hétvégén úgy, hogy "nem folyt vér", tegyek feljelentést a kutya gazdája ellen?

A rend?rség nem tett semmit, mert nem történt b?ncselekmény, azt mondták menjek a Jegyz?höz. A Jegyz? közölte velem, hogy írásban tegyek feljelentést és ki fogják vizsgálni. Én viszont félek a kutya tulajdonosától, mert már rajtam kívül mást is támadtak meg a kutyái, és azt az embert a kutyák tulajdonosa életveszélyesen megfenyegette, ha feljelentést mer tenni. Szóval a kérdésem az lenne, hogyan lehet úgy írásbeli feljelentést tenni, hogy a kivizsgálásnál ne derüljön ki a feljelentett számára, hogy kinek a bejelentése alapján vizsgálódanak.

Legjobb válasz: Szerintem lehet tenni feljelentést úgy hogy azt ne tudja meg a kutyák gazdája,hogy ki tette,ha meg fenyegetõzik ezért is feljelenteném...

Szerintem lehet tenni feljelentést úgy hogy azt ne tudja meg a kutyák gazdája, hogy ki tette, ha meg fenyegetõzik ezért is feljelenteném...
Valóban körülményesnek tûnik az ügy. Nézz utána pontosan a kutyatartás szabályainak: hol lehet sétáltani kutyát, milyen körülmények között (ha jól tuodm mindenütt megkötve kell tartani a kutyákat). egyes fajokra szájkosár is kötelezõ. stb. és tegyél feljelentést a rendõrségen, mond el, hogy mi hogy történt, és azt is, hogy mefenyegett a kutya tulajdonosa, hogy ne tegyél feljelntést. Azt hiszem nem kell kiderüljön ki indította a fejlentést... BTW. Amikor nekem volt egy ügyem 8 napon túl gyógyuló sérüléssel a lábamon, és a kutyám is odaveszett, akkor a rendõrség jóformán semmit nem tett. De ez nem jelenti, hogy most sem fog! csak szedd össze, hogy milyen szabálysértéseket követett el a kutya tartója. sok sikert.
Nemhogy nem kell hanem TILOS pórázon, láncon tartani a kutyát zártterületen. Nem írtad le, hogy hol, hogyan történt az este csak annyit, hogy megharapott a kutya ez így elég kevés információ.

A kutyatámadást - ha a gazda kilétére fény derül - az illetékes jegyzőnél kell bejelenteni, vagy pedig feljelenthető az illető a rendőrségen?

A sérülés 8 napon túl gyógyul.

Legjobb válasz: Elvileg ez kutyával való veszélyeztetés,rendõrségnek is kell(ene)intézkedni,próbáld meg!

Elvileg ez kutyával való veszélyeztetés, rendõrségnek is kell(ene)intézkedni, próbáld meg!
Ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenni és a bizonyítékok alapján a rendõrség intézi a többit. Remélem látleletet is vetettél az orvossal, aki ellátta a sérülést!
A kérdező hozzászólása: Látlelet van, 3. napja járok a balesetire már miatta. A kutya a kerítésen belülrõl dugta ki a fejét és rántotta be a kezem.
Bocsi hogy beleszólok, de megkérdezhetem, hogy ez hol volt? Mert felénk is van egy ilyen kutya, de a gazdáját nem érdkeli...
Pusztán azért, mert a kerítésen kifér az állat feje, már tehetsz bejelentést a jegyzõnél kutyával való veszélyeztetés miatt (írásban!!!). Egyrészt az orvosnak is jelentenie kellett hivatalból a harapást, másrészt te ismeretlen tettes ellen(!!!) tehetsz feljelentést a rendõrségen gondatlanságból elkövetett (sérülés mértékétõl függõen akár súlyos) testi sértésért. Mindkét helyen írásban tedd meg a feljelentést, a jegyzõkönyvbe mondd fel a tulajdonos nevét, de maga az eljárás ismeretlen tettes ellen induljon - ezzel elkerülheted, hogy ha valami csoda folytán a barom megússza, még téged pereljen vissza rágalmazásért.
Ó és még valami: Ha a rendõrség, vagy a jegyzõ nem nagyon akar eljárni, nem akarnak foglalkozni az üggyel, ragaszkodj hozzá, hogy ezt ADJÁK ÍRÁSBA ott a helyszínen, személyesen neked. Hidd el, azonnal megjön a cselekvési kedv :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!