Találatok a következő kifejezésre: Ha kullancs védőoltást (2 db)

Ha kullancs elleni védőoltást kap valaki, a kullancs meg se tud maradni a bőrfelületen, vagy az oltás csak a fertőzéstől véd? Ha a kullancs így is bennemaradhat az emberben, mi történhet?

Legjobb válasz: Az oltás csak az agyhártya-gyulladás ellen véd, Lyme-kórt még kaphatsz, de szerintem annak a tünetei hamar megjelennek.

Az oltás csak az agyhártya-gyulladás ellen véd, Lyme-kórt még kaphatsz, de szerintem annak a tünetei hamar megjelennek.
Vannak bizonyos vitaminok, amibõl, ha több van a véredben, akkor nem szeretnek annyira a kullancsok, amúgy gondolkozz egy picit logikusan, és rá fog sz jönni, hogy beléd mehet-e a kullancs. Bennmaradós rész.Ha már belédment, akkor az pont elég, hogy megfertõzzön.Ez nem idõ függvényes dolog.Ki kell szedni, amit te is megtehetsz simán otthon.Nem baj, ha bent marad a feje hamar kilökõdik.Ha nagyon aggódsz, akkor tedd el egy üvegcsébe néhány napig, és ha a harapás helyén nagy piros folt kezd megjelenni(több centisrõl beszélünk, esetleg be is dagad)akkor kullancsostól fordulj orvoshoz. Mellesleg megjegyzem, hogy szerintem kicsit fel van fújva ez a téma, jobban mint a komolysága engedné, de ez a 21. századi ember, aki mindenben csak a halálos kórt látja, és közben elfelejt élni, mert annyira fél.
A kullancs ellen megfelelõ öltözékkel és kullancsriasztó sprayvel lehet védekezni. Minden más porhintés. Öltözékrõl kirándulóoldalakon találsz bõséges anyagot, kullancsiasztóval pedig teli vannak a boltok.

Nagyon fontos! Baja lehet a babának, ha a fogantatása előtt egy héttel kapott az apa kullancs elleni védőoltást? (agyhártyagyulladás ellenit)

Nagyon aggódok, most tervezünk babát, és a páromnak a munkája miatt be kellett oltatnia magát. Elvileg nem ilyen legyengített vírusokkal történik az oltás? Tud valaki err?l valami biztatót mondani?

Legjobb válasz: Ha estleg terhes maradsz a abának ettõl nem lesz semmi baja

Ha estleg terhes maradsz a abának ettõl nem lesz semmi baja
Nem lesz semmi baja a babának.
Nem lesz baja. Ha baja is lesz, biztos, hogy nem ettõl.
Abszolút kizárt, hogy ettõl baja legyen a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugtattatok... Volt már valaki ilyen helyzetben? Orvost még nem kérdeztem errõl. Köszönöm a válaszokat! :)
Volt is van is lesz is hidd el. Nem kell tulreagálni nyugodj meg. Nem lesz semmi baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!