Találatok a következő kifejezésre: Ha koraszülött a babám (15 db)

Ha nagyobb a babám a koránál fejlettebb is? Úgy értem, ha nagyobb és Isten ne adja koraszülött lenne, jobbak az esélyei?

Legjobb válasz: Éppen tegnap esteláttam errõl egy mûsort. Ebben a doki azt mondta, hogy kb 23-24 hetes kortól életképes egy baba, ami azt jelenti, hogy ha bármi miatt meg kell születnie, akkor 50% az esély arra, hogy életben maradjon. Aztán még azt mondta, hogy minél nagyobb a súlya, annál jobbak az esélyei a túlélésre, mert a nagyobb súlyú koraszülöttet könnyebb mesterségesen táplálni, a kis súlyúnak nagyon nehéz bekötni intravénásan. Tehát elvileg ezekbõl kiindulva: igen, a nagyobb súlyú koraszülöttnek jobbak az esélyei, mint a kisebb súlyúnak.

Éppen tegnap esteláttam errõl egy mûsort. Ebben a doki azt mondta, hogy kb 23-24 hetes kortól életképes egy baba, ami azt jelenti, hogy ha bármi miatt meg kell születnie, akkor 50% az esély arra, hogy életben maradjon. Aztán még azt mondta, hogy minél nagyobb a súlya, annál jobbak az esélyei a túlélésre, mert a nagyobb súlyú koraszülöttet könnyebb mesterségesen táplálni, a kis súlyúnak nagyon nehéz bekötni intravénásan. Tehát elvileg ezekbõl kiindulva: igen, a nagyobb súlyú koraszülöttnek jobbak az esélyei, mint a kisebb súlyúnak.
A baba súlya és testi érettsége egyenes arányban nõ a várandósság alatt. Minél nagyobb, annál érettebb. Ez alól azért vannak extrém kivételek, pl. anyai betegség miatt nagyobb súlyú magzatok esetén - kezeletlen terhességi cukorbetegség, magzati alkohol szindróma, stb. De normál terhesség egészséges magzata esetében igaz, hogy nagyobb súllyal jobbak az esélyei.
Ha nagyobb súlyú a koránál, az nem jelenti azt, hogy fejlettebb is. A terhesség egy meghatározott program szerint zajlik. Egy 28 hetes kisebb magzat tehát fejlettebb, mint egy 26 hetes nagyobb, így nagyobb esélye van a túlélésre.

Szerintetek ha a babám vérszegény lesz és vért kell kapnia elviszik a megyeibe tőlem, ahol a koraszülött osztályra?

Rh ellenanyagot állapítottak meg nálam, ami miatt vérszegény lehet a baba, ebb?l is a ritkább fajta. 0+ vagyok, a párom A+.

Legjobb válasz: van olyan kórház ahol van szülészet és nincs koraszülött osztály? tutira nem viszik sehová csak veled együtt már ha vinni kell

van olyan kórház ahol van szülészet és nincs koraszülött osztály? tutira nem viszik sehová csak veled együtt már ha vinni kell
A kérdező hozzászólása: Nálunk itt csak újszülött osztály van, és a megyei kórházba van koraszülött osztály. Ha van vmi probléma a babákat odaviszik, de az anyuka marad a saját kórházában. Csak azt nem tudom véradáshoz is elviszik e.
Elsõnek: Szegeden szegedi oldalon van a Nõi Klinika, ahol szülünk. A koraszülött osztály az újszegedi oldalon, az Újszegedi Gyermekkórházban van. A húgom aug. 23-án szült, 35 hétre, császárral. A babát másnap átvitték a koraszülöttre, õ maradt a Nõi Klinikán hétfõig (csütörtökön szült) ahonnan elõször szombaton engedték át látogatásra déltõl 3-ig. A babát 3 napja eteti õ még cumisüvegbõl, mert ott az az eljárás, hogy a baba elõször tanuljon meg cumisüvegbõl enni, ha az megy, akkor lehet próbálkozni a szoptatással (két hete fejéssel próbálja fenntartani a tejet). Mióta etetheti (három napja, elõtte gyomorszondázták) azóta lehet bent anyaszállón, reggel fél 9-tõl este 8-ig. Elõtte csak látogathatta, déltõl 8-ig. Bocsi hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak sajnos ez van egy megye székhelyen, ami nem mellesleg Egyetem város is, egy rahedli Klinikával. Elkeserítõ. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen nálunk is ez van Miskolcon sajnos. Ettõl félek én is.

Van valami előjele annak, ha koraszülött lesz a babám?

24 hetes vagyok és elkezdtem attól félni, nehogy koraszülött legyen a babám.

Legjobb válasz: A koraszülésnek ezeregy oka lehet, a toxaemiától a vércukorbetegségig szval sok,de ha nálatok minden rendben,és eleve nincs olyan tényezõ amire az orvos azt mondja,hogy ez és ez okozhat,nincs miért aggódni.Felesleges ilyenen gondolkozni(bár természetes hogy eszedbe jut)de gondolj arra ,miért is lenne koraszülött.Amúgy ha a magzatvíz folyik,vagy görcsölsz erõsen, vagy vérzel,akkor úgyis doki,de reméljük semmi ilyen nincs nálad,ne aggódj eljön a mi idõnk:-)Boldog babavárást! 23 hetes kismami

A koraszülésnek ezeregy oka lehet, a toxaemiától a vércukorbetegségig szval sok, de ha nálatok minden rendben, és eleve nincs olyan tényezõ amire az orvos azt mondja, hogy ez és ez okozhat, nincs miért aggódni.Felesleges ilyenen gondolkozni(bár természetes hogy eszedbe jut)de gondolj arra , miért is lenne koraszülött.Amúgy ha a magzatvíz folyik, vagy görcsölsz erõsen, vagy vérzel, akkor úgyis doki, de reméljük semmi ilyen nincs nálad, ne aggódj eljön a mi idõnk:-)Boldog babavárást! 23 hetes kismami
A koraszülésnek nem mindig vannak elõjelei...tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: eddig minden rendben volt, terheléses vércukor vizsgálatra jövõ héten megyek... csak most rámjött az aggódás...
ne aggódj, mert ATTÓL koraszülött lehet a babád ;) Amig minden oké, ne gondolj ilyenekre, élvezd az életet

Ha a családban előfordult koraszülés és én is koraszülött voltam, akkor nagyobb az esélyem a normál kismamákhoz képest, hogy koraszülött legyen a babám?

Legjobb válasz: Nem ismerem a statisztikákat, nem vagyok orvos sem, de nekem a dokim megkérdezte, h anyumnak milyen szülése volt. És valószínûleg én is úgy szültem, mint õ. (Mellettem végig ott volt a doki, és kb.4órán keresztül kérte, h még ne nyomjak, tartsam

Nem ismerem a statisztikákat, nem vagyok orvos sem, de nekem a dokim megkérdezte, h anyumnak milyen szülése volt. És valószínûleg én is úgy szültem, mint õ. (Mellettem végig ott volt a doki, és kb.4órán keresztül kérte, h még ne nyomjak, tartsam
Ha nem dohányzás, alkohol okozta (ne vedd magadra, csak ezek is koraszülöttségre hajlamosító tényezõk), akkor sajnos növelheti az esélyt.
A kérdező hozzászólása: felmenõágon eddig minden generációban elõfordult legalább 1. nem dohányzom és soha nem is dohányoztam, és inni sem iszom alkoholt, gondot nem akarok azzal is okozni
Ha felmenõágon fordult elõ és nem oldalágon, akkor valószínûleg. De a koraszülésnek különféle okai lehetnek, ezért még a szülészorvosok sem tudnak megbízható tanácsot adni. A 6 és fél hónapra született lányomnak például az öt fiából 2 koraszülött.
Szóval: tartsam vissza. Anyuval nem volt senki, de az épp arra járó doki szó szerint visszanyomta a fejemet, h majd csak 2óra múlva kell megszületnem! Mondanom se kell, h mégis kipottyantam a vajúdóágyon. Gondolom ugyanaz a szitu lehetett, csak anyunak nem mondták, h miért kell visszatartani a nyomást.) 2.voltam
én 7.hónapra születtem.mind a 3 gyermekem 40.hétre.
7 és fél hónapra születtem, a kisfiam 40+3.-ra. A dokim szerint ez hülyeség-én is rákérdeztem. Bár ez attól is függ, hogy mi okozza a koraszülést. Stressz, dohányzás, alkohol...

Ha az orvos 2 héttel elszámolta magát, koraszülött lesz a babám?

Nem akartam vele ellenkezni, de pontosan tudom, hogy mikor voltunk úgy a férjemmel, amikor a kicsink megfogant, ? jó 2 héttel korábbra tippelt az okos naptára szerint. Egy betegség folytán elképzelhet?, hogy a 37. héten megindítják a szülést, viszont ha az orvos elszámolta magát, akkor koraszülött lesz a babám? Nem veszélyes ez? A tüd? fejl?dése szempontjából 2 hét nagyon sokat számít.

Legjobb válasz: nem én úgy tudom ez már nem számít koraszülésnek. és a babádnak semmi baja nem lesz nyugi.

nem én úgy tudom ez már nem számít koraszülésnek. és a babádnak semmi baja nem lesz nyugi.
Na de most a kérdezõ arra gondolt hogy van valami betegség vagy esetleg beüt egy betegség nem tudom most konkrétan melyikre gondolt és lehet hogy megindítják a doki számítása szerint akkor 37. héten a szülést.De az õ számítása szerint akkor nem 37 hanem 35 hetes lesz.Erre szerette volna a választ kapni hogy 35. héten szülne akkor nem lesz e kora szülött a babája.Én úgy tudom hogy 36. hetet betöltöd akkor nem lesz kora, de mivel már egy válaszoló írta hogy az õ babája is az idõben született babák között volt.Úgyhogy akkor minden lehet.De én úgy tudom hogy akkor még koraszülöttnek számít.
A 12. heti uh a mérvadó, hogy akkor-ott hány hetes voltál. Gondolom többször voltál uh-on és feltûnt volna neked, ha nem stimmel a hetek száma. Remélem érthetõen írtam le.
a terhességi heteket az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják. Eddig nem mondta senki? Pedig már mindjárt szülni fogsz. Az orvosod jól számolt hidd el. Hiába tudod a fogantatás pontos napját miután ez sosem biztos ezért számolják az utolsó mensi elsõ napjától.
Én sem értem teljesen, de ez mindegy is...és valóban, a 41.-42. héten szokták csak megindítani, akkor akárhogyan nézzük a babád már 39-40 hetes.Én is a 37. hétre szültem(tehát ha így vesszük a baba 35 hetes volt)de semmi baja nem lett.3090 gramm, és 53 centi volt.De a dokik nem is a korrigált kort nézik(tehát nekik a 37. héten született baba nem 35 hetes, hanem 37).Ha nem így néznék, akkor nem azt mondanák, hogy a 24.terhességi hétre született babákat már meg tudják menteni(akik ugye csak 22 hetesek).
én 35 hétre szültem a fiamat, 2550g volt és nem volt koraszülött. Ott volt az idõre született babák között.
De most figyelj a terhességi heteket nem a fogantatástól számolják, hanem az utolsó menstruáció idõpontjából. És így nekem nem világos a kérdésed. Jó mondjuk együtt lehettél a férjeddel a menstruációd kezdõ napján de akkor egyeznie kéne a dátumnak meg a menstruáció alatt is, de ált a két hét+/- pár nap. De egyébként az ultrahang is mutatja nekem az összes ultrahangos, egybõl megmondta mindkét gyerekemnél, hányadik hétben járok. És a terhesség is 9 hónap de 40 hét-eleve emiatt a két hét differencia miatt.
de sehol nem kell napra pontosan szülni!!, a 42. hét után kerül szóba a túlhordás, s indítják be a szülést.
A kérdező hozzászólása: Javíts ki, ha rosszul tudom, de szerintem a 37. hét elõtt, illetve ha 2500 g-nál kisebb akkor koraszülöttnek számít. Ha megindítanák akkor a szülést, akkor még csak 35 hetes lennék.
Nekem programozott császárom lesz. Peteésér szerint 3-4 nappal "kisebb" a terhességem, mint mensi szerint. A kütyüjük alapján augusztus 24-re lenék kiírva, a császár mégis 9-én lesz, tehát éppen betöltöm a 38. hetet. De bízom a dokimban, hogy minden fasza lesz. Amúgy is 2 héttel nagyobb a koránál a fiam. Szóval ne aggódj, a dokid bizti tudja mit csinál...

Ha koraszülött voltam, a babám jöhet hamarabb?

én 29 hétre születtem.van rá esély hogy a babám is az lesz?30 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Nincs, nem fugg ossze.

Nincs, nem fugg ossze.
Ez nem öröklödö.Annak oka van, ha a baba koraszülött.Ne aggódj.
A kettõnek semmi köze egymáshoz, ezen ne aggódj! Minden jót!
Szia ne aggódj, az nem öröklõdõ.Én is koraszülött voltam 32 hétre születtem.Az elsõ babám is 42 héter született, most a másodikat várom és valahogyan nem akkar világra jönni.Kedden töltöm a 40 hetemet.Szerintem megint szülést fognak indítanni mint az elsõvel.Ha lenne összefüggés akkor már túllennék a szülésen.Boldog babavárást!!!!

Mire vagyok jogosult ha koraszülött lett a babám?

970gr lett a kisfiam azt tudom,h emelt családi pótlékra és közgyógyellátásra jogosult vagyok de mire még?Szeretnék minél több infót begy?jteni,h igénybe is tudjam venni!El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de nálam is fennáll a koraszülés veszélye. Mennyi idõre született a baba, miért, hogy van?

Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de nálam is fennáll a koraszülés veszélye. Mennyi idõre született a baba, miért, hogy van?
A kérdező hozzászólása: 970gr lett a súlya és 27 hétre született.2 hétig volt lélegeztetõ gépen 3 hétig intenzív osztályon 1 hétig sipapp-on, nagyon nehéz és hosszú idõszak volt ez számunkra, ma fekszek be mellé a kórházba és ha minden igaz 19-én hozom haza a súlya most 2200gr de már 3 hónapja kórházban van!Vigyázz magadra, és kitartás akárhogy is alakul a dolog nehéz lesz lelkileg de bízzál mert ugye a remény hal meg utoljára!Nem kapott agyvérzést és minden rendben van agyilag és testileg is nála, ezt a sok gondoskodást és minden más egyebed a debreceni klinika koraszülött intenzív és az összes dolgozójának utólag is köszönöm!
Köszönöm a válaszodat. Minden jót kívánok Nektek!!!!!! 27. hetes kismama 1. vagyok
Szia.Nekemis koraszülott iker gyermekeim vannak.Jogosult leszel még az ingyenes utazási igazolványra.Vigyázz magatokra.
A kérdező hozzászólása: És az utazási igazolvány csak tömegközlekedésre érvényes?Mert én kocsival járok!? És hol kell ezt intézni és mi kell hozzá?
Ezt a Magyar Államkincstár autómatikusan fogja küldeni mert emeltszintû családi jár.Amúgy mi is kocsival járunk és csak a tömegközlekedésre jó.Nekünk kelett hordani õket Egerbe dévény tornára és kocsira mindig kaptunk a körzeti orvostól utazási papirt amit mindig lepecsételtek ott.

Úgynéz ki terhes vagyok (17éves) ha minden igaz 1-2héttel fogom betölteni a 18 at a szülés elött ha nem koraszülött a baba! ilyenkor milyen támogatások vehetők igénybe? nem tudom mege tartsam a babát fele fogom tudni nevelni?

szívem szerínt megtartanám mert vágyok már babára de nem tudom felefogom tudni nevelni ebben a világban!

Legjobb válasz: hát a támogatás nem sok mivel még gondolom nincs munkaviszonyod! Gyest fogsz kapni meg családi pótlékot a 2 együtt kb 45e

hát a támogatás nem sok mivel még gondolom nincs munkaviszonyod! Gyest fogsz kapni meg családi pótlékot a 2 együtt kb 45e
Azt csak te tudhatod, fel tudod-e nevelni, mi nem ismerjuk a helyzetedet. Fontos kerdesek: tudod, ki az apa? Regota egyutt vagytok, vagy csak futo kaland volt? O hany eves? Vallalna o is a gyereket? Mit szol a csaladod? Tamogatnak? Milyen az anyagi helyzeted, lesz mibol eltartani a gyereket?
Nagyon nehez a dontes. Akarhogy dontesz, kesobb fenn all a veszelye, hogy megbanod. Terveztel karriert, tovabbtanulast? Ezek a baba mellett nagyon nehezen lesznek megvalosithatok. Na meg elni is kell valamibol, raadasul az apa sem tamogat..nehez ugy. Megmondom oszinten, EN nem vallalnam. De ez a te dontesed, sok sikert kivanok!!
Azt hiszem én nem vállalnám ha te lennék, egy életre szól, akiért felelõsséggel kell lenni. Én 7 évvel vagyok idõsebb mint te, már házasok voltunk a férjemmel mikor terhes lettem. Elõtte azért dolgoztunk hogy legyen hova hazahozni a gyermekünket és harmónikus életet biztosítsunk neki.
ha a szüleid támogatnak, akkor ne öld meg a babát!! én nem tudnám megtenni soha. ha már így alakult, akkor pikk-pakk föl kell nõnöd, és vállalni a felelõsséget. én biztos vagyok benne, hogy a szüleid segítenek majd ha esetleg mégis továbbtanulnál, a fõiskola hidd el, hogy megoldható baba mellett ;)
A Te életkorodban nagyon lényeges, hogy támogassanak. Mert gondolom még nincs biztos saját anyagi háttered. Sajnos a gyerekvállalás nem olcsó mulatság, plusz meg kell élni neked is valamibõl. A támogatás pedig amit kaphatsz nem minden esetben lesz elég.
Már szinte mindenhová diplomás embereket keresnek, ha ilyen terveid vannak, inkább a fõiskola felé kacsintgass, mint a babavállalás felé. Én sem tartanám meg ennyi idõsen, fõleg ilyen kilátásokkal. Ha egyik hónapról a másikra éltek, az apja sem akarja, nagyon nehéz életed lesz. Szerintem egy gyereknek családra van szüksége, nem utolsó sorban.
Hogy döntöttél végül?
A kérdező hozzászólása: örökbe adni semmi féle képp nem akarom ha már megszülöm akkro csakis az enyém lesz! nem adom másnak nagoyn össze vagyok zavarodva nem tudom mi lenen a helyes
"aludj rá" szokták mondani, rendezd el a fejedben a dolgokat, sürget az idõ valamilyen szinten, de ne kapkodj. Higadtan gondold végig mit szeretnél.
Nem tudom, más hogy van ezzel, de kiváncsi volnák aki ugy gondolja, hogy az orokbeadás konnyebb, mint az abortusz, azok hány gyereket adtak már orokbe?Tobbszor olvastam, hogy az abortusz helyett ezt a megoldást ajánlják.Miért volna az konnyebb.én szerintem, ha már vki kihordja azt a gyereket és megszuli , kell hogy valamiféle kotodés kialakuljon, végtére is 9 honapot egyutt vannak, vagy rosszul gondolom?
Mikor derül ki hogy babás vagy e?Én is 17 voltam amikor terhes lettem.Mi megtartottuk, mondjuk mellettem álltak a szüleim és a párom is.Sajnos a 14 héten megtudtam a rosszhírt.Valami miatt kétszer is kellett hogy kaparjanak és mikor már megvoltam a sulival és egy ideje dolgoztam is ráálltunk a babadologra.Mitne mondjak 3 évbe tellt hogy összejöjjön ez a kis jövevény.Most irtozatosan boldog vagyok amit elmondani nem lehet csak akkor tudja meg az ember ha benne van.Azóta is bennünk van hogy milyen lett volna az elõzõ....Soha nem lehet elfelejteni.CSAKIS A SZÍVEDRE HALLGASS!!!Ahogy kiveszem a szavaidból nem hiszem hogy könnyen feltudnád dolgozni ha elvetetnéd és egy örök pecsét az életedben.Nagyon sok erõt kívánok neked!És visszatérek majd még hogy babás vagy e vagy sem. Üdv.:18 hetes km.
Nem hiszem, hogy azt mondtam volna hogy könnyû megoldás lehet örökbeadni egy gyermeket, csak javasoltam mert ez senkinek nem jutott az eszébe! Különben egy gyereket sem adtam örökbe! Sajnos ezt a világot éljük ilyen emberek vannak, nem minõsítek senkit! Szegény lány nem irigyellek, nehéz döntés nem akartam rád kényszeríteni semmit csak lehetõség volt! Sok sikert! Majd írd meg hogy döntöttél!
Na bizti már hogy babás vagy?Tudsz már valamit?A pároddal hogy alakulnak a dolgok?
Szia, mi újság, döntöttél már, mi lesz a babáddal?
A kérdező hozzászólása: ma léptem a 7.hétbe a védõnõtõl kértem 2 hét haladékot nagy nehezen belement! párommal tegnap nagyon csúnyán öszevvesztünk nem ez miatt éshát most egy kicsit padlón vagyok kicsibabámmal meg nem tom milegyen émelygek meg minden
Gratulálok!Örülök hogy így látod!Hát soksoksoksoksok boldogságot!!!
A kérdező hozzászólása: február 5-én 19:35 perckor megszületett a kislányom :) idáig úgy érzem hogy életem legjobb döntése volt.
Szia! Végig olvastam az össze válaszolót és megmondom õszintén az örökbeadásról senki nem írt neked! Nekem eléggé fiatalon volt egy abortuszom, mikor megtaláltam az igazit, és szerettünk volna babát összejött csak 10. hétben elvetéltem. Fiatalabb voltam nálad jóval, esélyem nem volt végiggondolni! Most már mindegy! Nem szeretnék neked tanácsot adni, mert itt csak te dönhetsz, de szerintem az ÖRÖKBEADÁS is egy lehetõség, jobb mint az abortusz! Gondolj arra hogy mennyien szertnének kisbabát és nem lehet nekik! Minden jót és tényleg írj hogyan döntöttél!
A kérdező hozzászólása: ha megfelel akkor az embriót nem tudnám elvetetni! de amúgy ez baromság mert szerintem mindenki azt mondja hogy babát várok meg mozog a baba nem azt hogy az embrió mozog!
Elozonek: Akkor miert nem azt mondja mindenki h "embriot varok" vagy "magzatot varok". Miert mindenki babat var?????? Kicsit erdekes a megkozelitesed......
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: fél éve vagyunk együtt 21 éves az apa õ halani sem akar a gyerekrõl! olyan átlagosan élünk egyik hónapról a másoikra anyuékkal! nevelõapukám támogat anyu nem tudom õse tudja még eldönteni!
A kérdező hozzászólása: valami bankban vagy hivatalban szeretnék majd dlgozni mivel közgazdaságiba járok! továbbtannúlni ígysem nagyon szerettem volna mert inkább dolgoznék!
És mikor fogsz leérettségizni? és lediplomázni? mert valami bankba vagy hivatalba sem olyan egyszerû ám elhelyezkedni...Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de rendkívül felelõtlen vagy-vagytok, ha a szüleid nem 100%-ban biztosak abban hogy tudnak és akarnak támogatni több éven keresztül, akkor ne tedd tönkre a gyereked életét a csonka családdal, anyagi gondokkal, lelki bizonytalansággal. Gyerek vagy még te is, nagyon kevesen tudnak boldog életet biztosítani ennyi idõsen a gyermeküknek, persze van ilyen is, de nincs rá garancia! Gondoljátok át a családdal! Méghogy a párod hallani sem akar a gyerekrõl???!!! A dugásról, arról akart hallani, mi?! Legyen ez örök tanulság az életedben, akár megtartod a babát, akár nem!
Én annó 19 éves voltam mikor sajnos megesett!10 év távlatából már nem bánom, hogy úgy döntöttem nem tartom meg!Kijártam a sulit, szakítottam az akkori párommal mert szörnyû volt az egész helyzet!Így volt a legjobb!10 éve boldog kapcsolatban élek, és már várjuk a babát!!! Kitartást és próbálj meg jól dönteni! Minden jót!
Azért a 22 éves, fõiskolára járó, párban gyereket váró kismama nagyon messze van a kérdést író 17 éves gyerektõl, akinek a kisbabájáról saját szavai szerint a családja hallani sem akar, vagy még gondolkozik (???), nem? Ne vezessünk félre egy gyereket aki gyerekvállaláson gondolkozik, ez így tiniként nagy hõstettnek tûnik, de felnõtt fejjel már korántsem az!!!! Ja, és bankban dolgozom, ne álltasd ilyen hülyeségekkel, hogy egy okj-s tanfolyammal tárt karokkal várnak, nem igaz!
Szia ! Én 18 évesen az abortusz mellett döntöttem. Akkor nem volt se munkám, se pénzem, és az akkori barátom se akart még apa lenni. Most 9 éve élek egy kapcsolatban és 32 éves leszek, nagyon jól alakult az életem és boldogan várjuk az elsõ babánkat! Sokan vannak abortusz ellen, de ez a te életed, és a te döntésed, itélkezni senkinek sem szabad feletted. Egy gyerek nem játék és igenis sok pénzbe kerül. Én a helyedben elõször alapokat teremtenék egy kisbabának. Dönts szíved szerint és ne legyél szomorú soha!
Szia! Nemtudom nem te vagy aki megkérdezte hogy 18 év alattiaknak kell e szülõi beleegyezés az abortuszba?Ha nem akkor bocsika. Amúgy én azt tudom tanácsolni hogy halgass a szívedre!!!Ne halgass senkire!Azt kell mérlegelned ha úgy döntesz hogy elveteted akkor hogy tudnád feldolgozni stb. stb.Én nagyon drukkolok neked a helyes döntéshez!Megírod majd hogy döntöttél? Üdv.:18 hetes km.
kedves kérdezõ! nem tudom, ilyen helyesírással melyik bank fog alkalmazni... talán elõbb azt kellene gyakorolni, és utána álmodozni jó állásról...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! igazából itt az a probléma hogy nem bírnám megölni a babát! és most ott tartok hogy egyik sem lenne jó se megtartani se elvetetni!
Nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de az embrió még nagyon messze van a babától. Én nem szeretem, ha ezt használják, hogy megölni egy babát. Majd, ha megszületik, akkor majd baba lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

36 hetes 2 napos vagyok, ha most megszületne a babám még koraszülött lenne? Ha igen meddig? És hány nap lennék a kórházba?

Legjobb válasz: A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ. Minden újszülött, akinek a születési súlya 2500 gramm alatt van, kissúlyú újszülött.

A koraszülés a betöltött 37. hét elõtti szülés, amely az összes élve születés 11%-ában fordul elõ. Minden újszülött, akinek a születési súlya 2500 gramm alatt van, kissúlyú újszülött.
Nem csak az idõtõl függ, akivel együtt szültem õ 35 hét 4 napra szült, de nem volt koraszülött a babája, mert nem kellett neki a légzésben segíteni és a súlya sem volt kicsi. 2400 grammal született. Elvileg 2500 alatt kora, de nem csak a súly számít.
Megint én vagyok! A kórházi ellátás függ a baba állapotától.
Elvileg 37. héttõl már nem számít koraszülöttnek a baba. Egyébként meg egyén függõ. Van olyan, hogy 37 hetes baba is éretten érkezik a világra és van olyan is, ha mondjuk valami trauma miatt indul meg a szülés és még szükség lett volna arra a pár hét fejlõdésre méhen belül. Az, hogy koraszülöttnél mennyi idõ a kórház, nos, ez attól is függ, mennyire fejlett már az újszülött. A Te eseted eléggé határeset, még az is lehet, hogy mivel itt valójában csak 5 nap különbségrõl van szó, hogy érett lenne a babád és nem igényelne különleges törõdést. A biztos az, ha megteszel mindent azért, hogy lehetõleg minél közelebb szülessen meg a kiírt idõponthoz. Pihenj sokat és ne csinálj olyan dolgokat, amik beindíthatják a szülést. Ha viszont olyasmit érzel, hogy lehet, hogy elindult a bébi, akkor azt már csak orvossal beszéld meg.
Sajnos vàlaszt nem tudok adni! Csak azt nem értem miért jut eszedbe ilyesmi? Van valami oka? Ha nincs akkor, eszedbe se jusson ilyen! :) Bocsi hogy beleszoltam!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Vannak jóslóim, ma voltam NST-n és a doki azt mondta jó az eredmény de lehet hogy kicsit hamarabb találkozok majd a babómmal!Egyébként jól vagyunk! :)

Mennyibe kerül a pneumococcus oltás koraszülött babáknak? (ha mégse lesz ingyenes. )

Legjobb válasz: már ingyenes, megérkeztek a vakcinák, a 8 hónapos fiam holnap kapja meg az emlékeztetõt (1 hónapja kapta az elst) õ nem volt koraszülött.

már ingyenes, megérkeztek a vakcinák, a 8 hónapos fiam holnap kapja meg az emlékeztetõt (1 hónapja kapta az elst) õ nem volt koraszülött.
Ingyenes, de sjanon nem minden körzetbe érkeztek meg a vakcinák. Mi kb 2 hónapja ( okt óta) várjuk, de még nem katuk meg. A doktornénink mondta az õ körzete még nem kapott, de a város más körzeteiben már az emlékeztetõket adják. Errõl ennyit.
Ingyenes, meg kell igényelnie a dokidnak. Amúgy a koraszülötteknek eddig is ingyenes volt.
biztos, hogy ingyenes, de különben is csak 2 hónapos kortól adható. akkor meg már nem számít, hogy koraszülött volt-e.
Elõzõ vagyok. Már nincs jelentõsége annak, hogy koraszülött-e vagy sem a kérdés szempontjából. Mindenkinek igyenes, aki a jogszabály hatályba lépésével még nem töltötte be a 2. életévét.
A kérdező hozzászólása: A Kismama újságban olvastam, hogy talán 5ezer forintba kerül koraszülötteknek. De nem vagyok biztos benne, ez egy tavalyi újság volt, nem emlékszem pontosan az összegre.
Ingyenes, mi novemberbe megkaptuk. januárban a következõt kapja
Már ingyenes. Mi kilenc hónaposan kaptuk az elsõt, tíz hónaposan a másodikat és két évesen lesz az utolsó emlékeztetõ. Egyébként én úgy tudom, hogy korábban 16000 Ft volt. Aki pedig a jogszabály hatálybalépésekor már betöltötte a 2 életévét, annak továbbra is fizetni kell érte.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!