Találatok a következő kifejezésre: Ha koraszülött a (48 db)

Mennie kell a kutyámnak, ha koraszülött a lányom és csak akkor hozhatom haza, ha nincs háziállatom? Ezt mondta az orvos!

Ti mit tennétek? Szeretem a kutyámat, meg persze a baba születése miatt nem dobnám el magamtól, de sajnos a lányom koraszülött lett és ezt mondta a doki. Kutyás témába nem akartam írni, mert ott csak a hurrogás jött volna. Szerintetek? Persze a doki szava a szent, de...

Legjobb válasz: Negyes, az idore szuletett babaknal senki nem kerdezi, van-e allat otthon... Nem csoda, hogy hazaadtak a gyereket. :-)

Negyes, az idore szuletett babaknal senki nem kerdezi, van-e allat otthon... Nem csoda, hogy hazaadtak a gyereket. :-)
pedig muszáj kizárnod.a gyermeked csak fontosabb mint a kutyád.nem tudtok a kutyának kint csinálni egy zárt helyet ahol jól ellehet?
Úgy oldanám meg, hogy a kutya kinti lenne.Nem engedném be a házba.Ha kinn az udvaron lenne az is problémát jelentene?Nem hiszem..
Akkor vagy legyen csak benti a kutya. De rokonoknál nem lehet el addig míg megerõsödik a baba? Jaj, hát az a kutya teljesen ki lesz. És ha egy szobát teljesen a babának használtok vagy csak az elõszobába jöhet be a kutya. Valami megoldást csak lehet találni. Anyukádék nem vállalnák be a kutyust?
8as nem rosszból írtam meg okoskodásból elhiheted..
Hát pedig mást nem tudsz csinálni szerintem.Vagy kinti kutya lesz vagy megy a háztól ha másképpen nm adják haza a picit.Nem utolsó sorban azért mondják, hogy ne legyen mert kimegy-bemegy beviszi a bacikat a lakásba. Unokatesómnak macskája van csak benti panelban.Simán hazaadták a picit mert benti macska, bár õ idõre szült..
Elhiszem, h nem okoskodasbol irtad, csak egyaltalan nem ugyanaz a ket szituacio. Nekem is van ket gyekem, kutya es ket macska is van, kinti benti mind, de ha korababam lenne, nem gondolkodnek azon, h ki maradjin vagy hogy veszelyeztessem-e a babamat egy allat miatt. Lehet, h szivtelennek tartotok, de nekem a gyerek mindent felulir, nemhogy egy allatot.
Ez ugye a vicc kategoria? Nehogymar a kutya fontosabb legyen, mint egy koraszulott baba.... Tedd at a kerdesedet a viccek koze legyszi, mert ez nem lehet komoly, felnott, erett no kerdese.
Ha egy doki megmondta, hogy nem jó, akkor nem értem mi a kérdés! Vagy addig menjen, amíg nem talál kutyabarát orvost, aki rábólint! Leukémiás gyerekeknek sterilszobát kell csinálni, a szülõk a gatyájukat ráfizetik, mert kell és kész. Itt meg tényleg azon megy az agyalás, hogy egy koraszülött baba vagy a kutya érdekeit nézzük??
Szerintem kérdezz meg más orvost is, illetve próbáljatok erre a pár hónapra, amíg a pici megerõsödik a kinti megoldásban gondolkozni, valahogy biztos megoldható. Egyébként nekem is van kutyám, aki családtag, de németjuhászként mindig is kinti kutya volt, a baba után pedig még fokozottabban figyeltem a vele kapcsolatos dolgokra (kézmosás elõtte is alap volt, de inkább arra figyeltem, hogy pl szõr ne menjen a ruhámra róla, ilyesmi). Meg egyébként is beszereztem kézfertõtlenítõ gélt, amit használtam pár hetes koráig, és nem csak kutya, macska után. Orvosok között is sokféle van, egy másik lehet mást mond (egyébként meg honnan tudja ellenõrizni?)
Nekünk is családtag a kutya, de ilyen helyzetben nem is gondolkodnák. Egyértelmû, hogy a kutya nem maradna a lakásban. Sõt, ha kinti-benti kutya akkor nem igazán értem miért probléma ha mostantól csak kinti kutya lenne. Legalább amig megerõsödik a babád (LEGALÁBB). Gondolom akkor kertes házban élsz, hidd el a kutya nem fog belehalni abba, ha kint kellesz élnie az udvaron. Sõt. Sokan elfelejtik, hogy a kutya egy állat, nem egy ember. Bár sokan emberként kezelik igy szegény kutyusokból már kivesznek az állati ösztönök.
Kész vicc az egész, már bocs! De hogy lehet annyira fontos neked a kutyád, mint a koraszülött lányod? Nekem a lányom idõre született, csak kis súllyal, még is úgy kellet vele bánni, mint egy koraszülött picivel! Mindentõl óvni kellet, még a levegõre is csak bizonyos korlátok között vihettük ki! Egyébként azért nem maradhat a kutya(vagy bármilyen házi állat), mert nagy a fertõzés veszélye, a picire, és nem elég csak elzárni a kicsitõl, mert elég az is, hogy te megsimogatod, ( és elfelejtesz kezet sikálni) vagy öledbe mászik (és utána abba a ruhába fogod magadhoz a kicsit), és már egy kora babának az is elég a nagy fertõzésre. Szerintem helyezd el egy rokonnál, vagy közeli jó baráthoz. LEGYEN FONTOSABB A LÁNYOD, MINT A KUTYÁD!!!!!
"Persze a doki szava szent, de..." Mit de? Van egy koraszulott kislanyod akit csak akkor vihetsz haza ha nincs allat a lakasba...!!! Szamodra hol a kerdes???? Mi az, hogy de??? Ur Isten az eszem megall....-.-" "Ti mit tennetek?" Ahelyett, hogy ide irkalnek ilyen barom kerdeseket keresnek egy helyet a kutyanak rokonnal, baratnal v barhol, ha kell elajandekoznam... barmit de nagyon gyorsan, hogy minel elobb hazavihessem a gyermekem!!! Elsem hiszem, hogy ez egyaltalan kerdes lehet egy ANYA szamara...! Szegyeld magad...
A kérdező hozzászólása: A kutya benti-kinti és a lányom 33. hétre született.
Szia nekünk egy mopszunk van ès egy koràbban èrkezett babànk. Mivel nyàr volt kint lakott egy darabig a kis kuckojaba a kertbe.nyàr van egyenlõre simàn kibirja kint, kivève ha mini yorki....Õ viszont egyàltalàn nem zavarhatja a babàt olyan kicsi... Ha nem akarsz a kutyitòl megvàlni ami rendben van egyébként, egy idõre csukd ki...Egyébkènt ide hasonlò kèrdèst felesleges kiirni, ...... Remèlem sikerül megoldanod....
talán ezért tette fel a kérdést a kérdezõ, mert ha nem tudnák egyesek, a kutya is ugyanolyan ÉLÕLÉNY mint az ember, és a kérdezõnek van lelke, nem úgy mint egyeseknek...aki szerint meg a kutya koszos, büdös, mindent tönkre tesz, meg fujj, meg stb...azt ajánlanám hogy inkább add egy szeretõ családba szegényt, ahol nem undorodnak majd tõle a saját gazdái...-.-" mert egy gyerek nem fujj?? amikor mindent összeken, amikor becsinál meg összeokád mindent?? mind a ketten fontosak, én a kérdezõ helyében a kutyát ideiglenes idõre rokonokhoz adnám, vagy elkerítenék egy részt a kutyusnak. és egyébként meg ha csak benti a kutya, egyáltalán nem koszos, pláne nem büdös.
no mi lett? otthon van már a baba? hogy vagytok?
Sziasztok! A kérdezõ vagyok, csak egy másik címrõl. Végül nem ment a kutya, hazahoztuk a babát és no lám, semmi baja. Persze, nem aludt egy ágyban vele. Beszéltem más dokival meg a védõnõvel és azt mondták, ha megfelelõen ápolt a kutya, akkor semmi gond. Csak azért írom le, mert hátha olvassa a kérdést hasonló problémával. A sok durrogó õsanya meg elmehet a fenébe, akik a gyereküket búra alatt nevelik, mrt ugye ha gyerek születik akkor mindent ki kell dobni meg mindenki értünk van.... az ne vegye magára, akire nem vonatkozik!!!
Adj Halat Istennek, hogy semmi baja a babadnak. Es szegyeld magad, hogy kockaztattad az egeszsegi allapotat. Ha nem koraszulott babarol lett volna szo akk vszinuleg nem ilyen valaszokat kaptal volna. Uh elmehetsz TE a fenebe az osanyas szovegeddel... nehogy mar az az ember legyen a rossz akinek fontosabb a gyereke mint a kutyaja...
Most aztán nagyobb ember lettél, kedves 81%os, hogy lepontozhattál? Haha, örülök, hogy csak így tudsz busszút állni rajtam. A véleményem nem változik, azt pedig egy szóval nem írtam h a kutya fontosabb lenne mint a babám. Ezt is csak ti õsanyák fújjátok fel ennyire, akik kutyát is csak képen láttatok, mert az csak szõrös, ugat meg koszos. Sajnállak, mert a gyerekednél pont ezzel éred el, hogy elég lesz majd ránézni és influenzás lesz...tessék, pontozz le megint, nem érdekel (:
1. Amikor a valaszod olvastam mar 0%-ban volt hasznos. 2. Az 52% is sokat elmond rolad. 3. Nincs burokba nevelve a gyerekem es kutyusa is lesz ha keri, de ha koraszulott lett volna es 1 hajszalnyi esely is lett volna ra, hogy baja szarmazhat abbol, hogy egyhaztartasban el egy kutyaval biztosan nem gondolkoznek es szamomra egyertelmu lenne, hogy mennie kell a kutyanak.... ezzel, nem azt mondtuk, hogy old meg a kutuad hae azt hogy amig megerosodik a gyermeked add oda vmeik rokonnak... de nem is ertem mit magyarazkodok egy ilyen tyukeszu nonek akinek ennyire szamitott a koraszulott babaja ... tudod mit en meg a kutyat is elvennem toled! Felelotlen buta liba.
Elõször helyesen írni tanulnál meg, utána libázzál meg butázzál le másokat... szép dolog, ha a bolha köhög :D
Kerdezo... hany cimmel regeltel csak, hogy vedd magad? :D Am kulfoldrol es telorol irtam ... de en kerek elnezest :D Egyebkent meg nem az a kerdes, hogy helyesen ir e az x. valaszolo... ;)
De mégis milyen megoldást vársz kérdezõ? A gyerek maradjon a kórházba a kutya meg otthon vagy mit? Mert szerintem a többi opciót már leírták a válaszadók.
mondom én :DDD tiszta zizi :DD ilyennek gyerek......no comment..:D
A kérdező hozzászólása: Sajna kistestû, nem zárhatom ki teljesen, olyan fajta :S
A kérdező hozzászólása: Lehet inkább a Kutyásba kellett volna írni, ezzel a mentalitással, ami itt van.
A kérdező hozzászólása: Nálunk a kutya családtag képzeld, nem holmi szaporító kellék. Ha nem volt kutyád/állatod, inkább ne írj, mert kidobni nem fogom.
Ezt mindenki megérti, de a legfontosabb családtag a gyerek, aki koraszülött lett. Gondolom azért Neked is õ legfontosabb, mert ha nem, akkor ott gondok vannak!
Én nem értékek kérdezõ! Nekem volt, van mindenféle állatom de soha egyik sem lett volna fontosabb mint a gyerekem! Pedig az én lányom csak három héttel született korábban! Most akkor vagy kizárod vagy rokonok, ha ezt nem teszed meg szerintem nem vagy túl felelõsségteljes szülõ! De lehet neked a kutya fontosabb és nem így gondolod!
Szerintem te mar dontottel, csak megerositest akartal, ami nem jott ossze. Menj a kutyasba, ott majd megkapod es betegitsd meg szegeny kislanyodat. Ugye tudod, h 33 hetesen meg eleg sokmindentol ovni kell, nem csak egy kutyatol. De a te gyereked, viszont az o eletet cseszed el a magad makacssaga miatt.
Milyen mentalitas van amugy itt? Gyermekvédõ? Borzalom, ugye? Nehez lehet elhinni, h par anyukanak a gyereke a legfontosabb.
Ha csinálnátok egy helyet a kutyának, ami nincs a baba közelében, ott sem lehet? Elõszoba, egybõl a bejáratnál pl.
Én rokonoknál helyezném el a kutyát, amíg nem kerülhet újra haza. A gyereked egészsége legyen az elsõ!
Volt egy 10 éves spánielem. Nagyon szerettem. Az utolsó fél évében inkontinens lett, folyamatosan csöpögött belõle a pisi. De gondoztam, állandóan takarítottam, amúgy jól érezte magát. Aztán megszületett a kislányom és a kutyát higiéniai okokból el kell altatni. Vannak döntések, amiket meg kell hozni sajnos.
Ne haragudj de ez vicc. Hol lenne már fontosabb számomra egy büdõs kutya, vagy bármi más állat, mint a koraszülott gyermekem? Bár én soha de soha nem tartanák állatot bent a lakásba, ha meg gyerek is van akkor meg pláne. Büdõs, szõrõs, õsszeugrál mindent, minden tiszta nyál meg ször. Fujjjj.. Van kutyám, kint az udvaron, ahol a helye van. Tudodmit? Ha ilyet képes vagy megkérdezni, akkor inkább nem gyereket kellett volna vállalnod, hanem még vagy husz kutyát a lakásodba.... Bocs hogy durva vagyok, csak az eszem megáll, mikor egy szûlõnek fontosabb a kutya mint a gyereke egészsége. Most tessék, lehet lepontozni!!!, de akkor is igazam van......
Hihetetlen mi megy itt... A kerdezo leírta hogy naluk a kutya csaldtag! Nalunk is az, teljesen megertem. Nem lehetne megoldani hogy egy rokon vigyazzon ra par honapig? Esteleg kerdezz meg tobb orvost is... Nem kell egy agyban aludnia a kislanynak a kutyaval... Hatha van valami koztes megoldas. Sok boldogsagot az egesz csaladnak. ( a kutyaval egyutt) ;)
Én apszólut megértem, hogy az embernek megszakad a szíve a kutyájáért. Én 3 hónapig sirattam az enyémet. Pár hónapra oda adnám anyáéknak vagy anyóséknak ahol tudom, hogy imádnák. El nem altatnám, szegénykémet. Ezt úgy kell megoldani, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.
Szerintem felesleges válaszolni, mert a pontozásokból le lehet vonni, hogy a kutya fontosabb....tedd fel a kutyás témakörbe is Kedves Kérdezõ!!!Hátha ott inkább a koraszülött gyereket javasolják, hogy kitedd az udvarra!!!Miez már???Kutya addig kint, amíg a baba megerõsödik......nem fog belehalni ha a garázsba vagy akárhova kerül....pfff
Hm...kérdezõ! Eddig csak olvastam a kommenteket de hidd el szívesebben vagyok õsanya mint olyan mint te! Senki nem mondta, hogy bántsd a kutyádat csak , hogy védd inkább a gyermeked. De te inkább leszóltál mindenkit! Azt sem mondták, hogy ez egy tartós állapot hogy eltávolítod az állatot csak addig kell amíg megerõsödik a babád. Gratula!!!! Egy kalappal a babádnak!!!! Szüksége lesz rá! Ne szülj még egy háziállatot magadnak!

Ha koraszülött a kicsi mikor engednek haza János kórházból?

mik a feltételek? cm,kg? én mennyit vagyok vele? mert van egy egy éves kislányom - most 31+5 napos vagyok, és lehet hogy koraszülés lesz.

Legjobb válasz: a legtöbb helyen a 2kg a határ és fontos hogy egyen és gyarapodjon szépen. Anyuka haza mehet normálisan ha nincs semmi gond, és naponta kell bejárni és bent is lehet lenni napközben.

a legtöbb helyen a 2kg a határ és fontos hogy egyen és gyarapodjon szépen. Anyuka haza mehet normálisan ha nincs semmi gond, és naponta kell bejárni és bent is lehet lenni napközben.
János kórházban nem ismerem a szokásokat, de mindkét fiam koraszülött volt, nálunk 2100 gramm a határ, és persze, hogy minden rendben legyen. A nagyobbik fiamat 2090 grammal vittem haza.
2. vagyok. Nálunk van koraszülött rooming-in, tehát éjjel-nappal velünk voltak a gyerekek, mi láttuk el õket. (Zalaegerszeg)
A kérdező hozzászólása: És rendesen hazamentetek mintha nem koraszülöttként lennétek? Gondolom szülés után 3nap, nem?
A nagyobbik fiam 1760 grammal született, így szülés után még 16 napot voltunk bent, mire összeszedte magát a 2090-re, mert ugye szülés után visszaesett pár grammot, azt hiszem 1650-re. A kisebbik fiam a 35. héten született 2230 grammal, vele hazamehettünk volna négy nap után, de nem lett jó az egyik véreredménye, ezért még négy hétig voltunk bent.

Miért mondják, hogy ha koraszülött a baba, jobb ha a 7. hónapban születik, mint a 8. ban?

Még csak 31. hetes vagyok,de annyi panaszom van,meg magas vérnyomásom,magas a cukrom,sokan mondják,hogy lehet el?bb fog jönni a baba és azt hallottam a 8. hónapban veszélyesebb.Mért?Nem fejlettebb a baba már a 8. hónapban?

Legjobb válasz: szia, A tüdeje miatt. Ha valakirõl tudják, hogy korababája lesz akkor tüdõérlelõt kap a pici. Nem tudom pontosan, de valami akkor kezd kifejlõdni. De ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj. Szorítok nektek, vigyázz magatokra.

szia, A tüdeje miatt. Ha valakirõl tudják, hogy korababája lesz akkor tüdõérlelõt kap a pici. Nem tudom pontosan, de valami akkor kezd kifejlõdni. De ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj. Szorítok nektek, vigyázz magatokra.
A 29. hét elõtti szüléshez csak egy kérdésem lenne: miért hívlák vetélésnek azt a szülést amikor a picibaba megmarad és egyészséges gyerek lesz belõle!! vetélésnek nem azt hívjuk mikor egy magzatot elveszít valaki? nem tudom miért kell ilyennel ijesztgetni az amúgy is aggódó kismamákat!!! Lehet hogy ezt így mondják , de akkor is!! És külön köszönet az orvosoknak és csecsemõsöknek akik minden tudásukkal azon vannak hogy az ilyen pici babák is éppen és egészségesen menjenek haza a szüleikhez akik nagyon sokat vártak rájuk!!! (Persze hozzáteszem !! ez csak az én véleményem!!!És ezzel nem akarok senkit megbántani!!)
Sziasztok!Én új vagyok, és ne haragudjatok, ha beleszólok, de ez nem igaz, hogy jobb a babának, hogy 7 hónaposan születik meg, mintha 8 hónaposan.A babának még a 32. vagy a 36. héten is minden "bent" töltött nap egy nyeremény.(37. hét után már nem koraszülött, ha a súlya jó.) A tüdõérlelõ injekció (amit a kismama kaphat, ha koraszülés veszélye áll fent) 3x adható, 2 hetes eltérésekkel.Tehát ha 31.33.és 35. héten kap a mama tüdõérlelõt, akkor nem lesz semmi gond gond. Nem feltétlenül kell megkapni mind a hármat, a 2.és 3. úgyis csak "emlékeztetõ".Az a lényeg, hogy az injekció beadásától ne teljen el több, mint 2 hét, mert addig tart a " hatása".Sajnos van benne tapasztalatom és teljes bizonyossággal állítom, hogy minél tovább bent maradhat a baba , annál jobb. Bocsi, hogy hosszú voltam...-)
Kedves válaszoló! Az illetõ, aki azt írta, hogy 29. hétig vetélésnek hívják a baba megszületését, az egyáltalán nincs elszállva. ugyanis 16. hétig korai vetélés, 29. hétig késõi vetélés, 29. héttõl koraszülés! Jobb ha utánanézel! Tényleg veszélyesebb a 8. hónapban való megszületés, mert a baba tüdeje csak félig van kifejlõdve.
Valóban volt egy ilyen tévhit régen, de ezt még valamikor a múlt évszázad hetvenes éveiben megcáfolták. Kár, hogy még a XXI. században is fölbukkan... Amerikában a 20. héttõl már koraszülésnek tekintik, ha világra jön a baba, mert már van némi esélye a túlélésre. Nálunk jelenleg talán a 26. hét a határ, de biztosan ez is fog menni lefelé...
Aki azt írta, hogy a 29hét elõtt született babák "életképtelenek"és az nem koraszülés, hanem vetélés, szerintem az az illetõ, KISSÉ EL VAN SZÁLLVA!!!!!!Bár nem kívánom, hogymegtudd milyen ha korábban születik a baba, de nekem a fiam 2004-ben a 26.hétre született, és hála a kiváló orvosainak(bár voltak kezdeti nehézségeink)ma már a világon semmi baja.A barátnõm kisfia 24.!!hétre született, és ma már neki sincs semmi baja....Szóval a koraszülöttes anyukák nevében kikérem magamnak amit írtál...Amugy ha vki, akkor aztán én tényleg sokat tudok a kora babákról...Valóban jobb ha inkább a 7.hónapban születik mint a 8-ban, és valóban a tüdeje miatt..... Egy 18 hetes kismama
Aki szerint rosszabb a 8. hónapban szülni, az a következõ miatt hiszi: A 7. hónapban még viszonylag fejletlen a tüdõ és kicsi (kisebb) a baba súlya is. A fejletlenebb tüdõnek kisebb súlyú babát kell oxigénnel ellátni. Ezután erõteljesen megindul a baba súlynövekedése, a tüdõ érése viszont nem ilyen gyors és ha 8. hónapra születik, nagyobb súlyú babát kell a súlyhoz képest fejletlen tüdõnek ellátni. Ez így valóban logikusan hangzik. Elég sokáig tartotta is magát ez az elmélet és sokan még mindig vallják. A tudomány mai állása szerint viszont ez tévhit, mert nem igaz, hogy lassúbb a tüdõ fejlõdése, mint a súlyfejlõdés. A baba összes szerve annál fejlettebb, minél késõbb születik (na persze a normális idõig), ez igaz a tüdõre is, ezért a mai tudomány szerint ha már korábban születik a baba, minden bent töltött nap nyereség a 7. hónap után is.
Hát nem tudom.Szerintem is tévhit.De talán kérdezd meg az orvosodat.(Mivel õ szakember, mi meg csak arra tudunk hagyatkozni, amit olvasunk, és halunk) Amúgy a 29.héttõl beszélünk koraszülésrõl, elõtte még vetélés.(Magyarán a pici szinte életképtelen.)A hetedik hónap eleje még vetélésként van nyilvántartva.Minél késõbb fejlõdik jön a pici, annál érettebb a kinti létre.(De ezt csak a józan paraszti eszem mondatja velem.) Ne aggódj a koraszülésen, mert ha még feszengsz is miatta az végképp nem tesz jót.Kialakul egy pszichés stressz, és az is emeli a vérnyomást.
Nem tévhit. A baba tüdejének érettsége az ok. Ha a 7-dik hónapban születik meg, akkor idekint segitik elõ a tüdõ fejlõdését az elejétõl a kifejlettségig. A 8-dik hónapban csak félig van megérve a tüdõ ezért veszélyesebb. Mert ugye a 9-dik hónapra érik meg teljesen.
Ez tévhit.
Szia! Én errõl azt hallottam, hogy tévhit (igazából akkor hallottam errõl az elméletrõl elöszõr, amikor azt olvastam, hogy tévhit).
szia.én végig aggódtam, hogy koraszülött lesz, és most távozott a nyákdugó.doki szerint idõ mint a tenger/hahahaha/ -persze, nem neki kell szülnie-. picit bevonzottam magamnak a koraszülést, mert 38ik hétre születik, de ez nem gáz.nyugidj meg mert minél többet rágodsz ezen a szervezeted ugy fog cselekedni. probáld azt ki amikor fázol, hogy nem fázom hawain vagyok, ha sokat mondogatod meleged lesz. ugyanigy van a szüléssel is, agyad fogja mire gondolsz, és egy idõ után teljesiti is. ugyhogy ne rágodj azon hogy koraszülött lesz. ha az is már segitenek rajta visszamaradás nélkül. nyugi rendesen fog jönni a pici. minden jót.
Mondjuk én a 80-as években kiadott könyvben olvastam 24. heti határról (igaz, angol a szerzõ, és lehet, hogy a fordítás során nem igazították a magyar szabályokhoz a szöveget), és azóta javultak a túlélési esélyek, manapság azt hallani, hogy a 21. hétre született babákat is elég jó arányban meg tudják már menteni. Ezért furcsa lenne, ha a 28 hetes határt terveznének mostanában levinni. Azt el tudom képzelni, hogy ha életképtelen a magzat, akkor a 28. hétig nem halvaszületésként kezelik az esetet, hanem vetélésként. Több forrás is korábbi határt említ, pl.: "Vetélésrõl beszélünk, ha a terhesség a 22. Hét elõtt megszakad és a megszületett magzat nem mutat életjelenséget." (http://www.timmermann.hu/index.php?m=koraszules_es_megelozes.. vagy: "Koraszülés: a szülés a terhesség betöltött 24. hete és a betöltött 37. hét között zajlik le." (http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=351) továbbá: "A 24. és betöltött 37. terhességi hét között bekövetkezõ szülést nevezzük koraszülésnek, bár az ennél korábban megszületõ, élõ magzat is koraszülöttként kezelendõ. Így a valódi alsó határ valahol 20–24. hét között van" (http://www.robertklinika.hu/index.php/eljarasok/szueleszet-n..


Van valami előjele annak, ha koraszülött lesz a babám?

24 hetes vagyok és elkezdtem attól félni, nehogy koraszülött legyen a babám.

Legjobb válasz: A koraszülésnek ezeregy oka lehet, a toxaemiától a vércukorbetegségig szval sok,de ha nálatok minden rendben,és eleve nincs olyan tényezõ amire az orvos azt mondja,hogy ez és ez okozhat,nincs miért aggódni.Felesleges ilyenen gondolkozni(bár természetes hogy eszedbe jut)de gondolj arra ,miért is lenne koraszülött.Amúgy ha a magzatvíz folyik,vagy görcsölsz erõsen, vagy vérzel,akkor úgyis doki,de reméljük semmi ilyen nincs nálad,ne aggódj eljön a mi idõnk:-)Boldog babavárást! 23 hetes kismami

A koraszülésnek ezeregy oka lehet, a toxaemiától a vércukorbetegségig szval sok, de ha nálatok minden rendben, és eleve nincs olyan tényezõ amire az orvos azt mondja, hogy ez és ez okozhat, nincs miért aggódni.Felesleges ilyenen gondolkozni(bár természetes hogy eszedbe jut)de gondolj arra , miért is lenne koraszülött.Amúgy ha a magzatvíz folyik, vagy görcsölsz erõsen, vagy vérzel, akkor úgyis doki, de reméljük semmi ilyen nincs nálad, ne aggódj eljön a mi idõnk:-)Boldog babavárást! 23 hetes kismami
A koraszülésnek nem mindig vannak elõjelei...tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: eddig minden rendben volt, terheléses vércukor vizsgálatra jövõ héten megyek... csak most rámjött az aggódás...
ne aggódj, mert ATTÓL koraszülött lehet a babád ;) Amig minden oké, ne gondolj ilyenekre, élvezd az életet

Ha koraszülött lesz a baba, melyik az az idő amikor már majdnem bizti, hogy oké lesz minden?

Legjobb válasz: 30. het utan mar eleg szepek az eselyek arra, h megfelelo ellatas mellett (PIC) ne legyen gond.

30. het utan mar eleg szepek az eselyek arra, h megfelelo ellatas mellett (PIC) ne legyen gond.
Ez sokmindentõl függ. Orvosilag kb. 28 hét az, amikor jó eséllyel megmenthetõ. Viszon van nem egy ismerõsöm, aki 1 hónappal hamarabb szül 3, 30 kg-os babát, a másik 35. héten 2, 80 kg-os babát. De ha tul korán születik, nem hiszem, hogy tul jó dolog, mert minden szervnek megvan az ideje, amikorra kifejlõdik teljesen. Nemhiába mondják az orvosok egy veszélyeztetett terhességnél, hogy csak még x napot maradjon a baba.

Ha koraszülött voltam, a babám jöhet hamarabb?

én 29 hétre születtem.van rá esély hogy a babám is az lesz?30 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Nincs, nem fugg ossze.

Nincs, nem fugg ossze.
Ez nem öröklödö.Annak oka van, ha a baba koraszülött.Ne aggódj.
A kettõnek semmi köze egymáshoz, ezen ne aggódj! Minden jót!
Szia ne aggódj, az nem öröklõdõ.Én is koraszülött voltam 32 hétre születtem.Az elsõ babám is 42 héter született, most a másodikat várom és valahogyan nem akkar világra jönni.Kedden töltöm a 40 hetemet.Szerintem megint szülést fognak indítanni mint az elsõvel.Ha lenne összefüggés akkor már túllennék a szülésen.Boldog babavárást!!!!

36hetesen es 6 naposan ha megszulnek mar nem lenne koraszulott a baba?

a 25oogot elerte.

Legjobb válasz: Szia én úgy tudom hogy a 36. hét már nem számit koraszülésnek.és ahogy irtad 36hetes és 6 napos terhes vagy tehát majdnem 37 hetes az meg már biztosan nem az.

Szia én úgy tudom hogy a 36. hét már nem számit koraszülésnek.és ahogy irtad 36hetes és 6 napos terhes vagy tehát majdnem 37 hetes az meg már biztosan nem az.
Szerintem nem! Az én babám 35. héten született 2600 grammal, és bár a hét alapján korababa lett volna, nem nevezték annak. A zárójelentésen is írták, hogy "koraszülés nem történt"
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodhatok egy kicsit.
2. vagyok! Úgy érzed, hogy jönni készül? Vagy miért vagy ideges?
Már nem. Mellettem feküdt két hete egy csaj aki 36 hétre szült. Semmi gond nem volt, egészséges baba lett.
Szia! Ez attól is függ, hogy hol szülsz.Sógornöm 36+6naposan szült 49cm 3070gr a baba és koraszülötnek nyilvánitották.Szegeden!
A kérdező hozzászólása: megszuletett.meg az nap 46cm 2, 64kg gyonyoru kislany.

Hány hetes terhesség az, ahol ha koraszülött lesz a baba, akkor meg tudják menteni az életét?

Legjobb válasz: A barátainknak 28. hétre született a kisfiuk. Sok nehézségen vannak túl, de már minden rendben van. Most lassan fél éves és utolérte a rendes idõre született társait súlyra. :)

A barátainknak 28. hétre született a kisfiuk. Sok nehézségen vannak túl, de már minden rendben van. Most lassan fél éves és utolérte a rendes idõre született társait súlyra. :)
Minel tovabb marad bent a baba anal tobb az eselye. Pihenj sokat es ne idegeskedj. Minden rendben lesz.
A babáért akkor kötelezõ mindent megtenni, ha életjelenségeket mutat. Ha 20 hetes, akkor is. De 24. hét elõtt vetélésrõl beszélünk, és csak utána beszélünk szülésrõl. Ennek az az oka, hogy a 24. hetet tartották az életképesség határának. De azóta már sikerült (fõleg fejlettebb országokban) lejjebb tornázni a határt, talán olyan 22.-23. hétre. De nyilván olyan pici babánál nagyon kicsi az esély, és rengeteg szövõdmény alakulhat ki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nyugi! Én veszélyeztetett vagyok. Alig vártam, hogy betöltsük azt a bûvös 24. hetet. Mikor végre eljött a nap, nagyon megnyugodtam. Onnantól kezdve az volt a cél, hogy a következõ hetet kihúzzam. Eljött a 25. 26. 27. hét is. A 27. héten erõs görcseim lettek. Azt hittem, hogy akkor ennyi, eddig húztuk. Végül, hála Istennek, semmi komoly nem volt. A doki azt mondta, innentõl kezdve egy 10 hét és rendben vagyunk. Megbeszéltem a kisfiammal, hogy nagyon-nagyon várom már, de fontos, hogy még benn maradjon 10 hétig. Most ott tartunk, hogy 31 hetes és 6 naposak vagyunk, szóval a fele eltelt. Szépen fejlõdik, 2 kg-os most a picike, szóval még nagyobb is, mint az átlag. Lassan kiegyezek a 36. héttel is, de ha azt elérjük, mindenképpen megpróbáljuk már elérni a 37. hetet is. Imádkozom folyamatosan, hogy sikerüljön, mert elég sok jósló fájásom van. A hûtõnkön van egy papír. A 27. héttel kezdõdõen ott számolgatjuk a heteket. Nagyon jó ránézni mindig és csütörtökönként, amikor a fordulónap van, kihúzni egy újabb betöltött hetet. :) Sok kitartást még nektek és ne add alább soha, mint a 37. hét! Ez legyen a cél nektek is! Menni fog, hidd el!
Mi pár hétig voltunk a koraszülött PIC-en, láttam pár nagyon pici babát. A legkisebb 25 hétre született, akkor már túl volt a nehezén. De ezek nehéz dolgok. Az én babám 33 hétre született, mégis kritikus volt napokig az állapota. Egy másik baba, aki 30 hétre született, sokkal kisebb volt ugyan, de jelentõsen jobb állapotban volt. Kitartás! Baj van?
kedves kérdezõ hány hetes terhes vagy?Vagy van valami baj, hogy ezt a kérdést tetted fel?
Kitartás!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Akkor még 3 hetet ki kell tartanunk!!
Így van! 24. héttõl már mindent meg kell tenniük az orvosoknak. Magyarországon a legkisebb koraszülött, akit sikerült megmenteni a 23.hétre született. Azt hiszem, 500 gramm körül volt a súlya.
Törvény szerint 24 hetes babát "kötelezõ" megmenteni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, és a bíztató szavakat!!!

Ha nagyobb a babám a koránál fejlettebb is? Úgy értem, ha nagyobb és Isten ne adja koraszülött lenne, jobbak az esélyei?

Legjobb válasz: Éppen tegnap esteláttam errõl egy mûsort. Ebben a doki azt mondta, hogy kb 23-24 hetes kortól életképes egy baba, ami azt jelenti, hogy ha bármi miatt meg kell születnie, akkor 50% az esély arra, hogy életben maradjon. Aztán még azt mondta, hogy minél nagyobb a súlya, annál jobbak az esélyei a túlélésre, mert a nagyobb súlyú koraszülöttet könnyebb mesterségesen táplálni, a kis súlyúnak nagyon nehéz bekötni intravénásan. Tehát elvileg ezekbõl kiindulva: igen, a nagyobb súlyú koraszülöttnek jobbak az esélyei, mint a kisebb súlyúnak.

Éppen tegnap esteláttam errõl egy mûsort. Ebben a doki azt mondta, hogy kb 23-24 hetes kortól életképes egy baba, ami azt jelenti, hogy ha bármi miatt meg kell születnie, akkor 50% az esély arra, hogy életben maradjon. Aztán még azt mondta, hogy minél nagyobb a súlya, annál jobbak az esélyei a túlélésre, mert a nagyobb súlyú koraszülöttet könnyebb mesterségesen táplálni, a kis súlyúnak nagyon nehéz bekötni intravénásan. Tehát elvileg ezekbõl kiindulva: igen, a nagyobb súlyú koraszülöttnek jobbak az esélyei, mint a kisebb súlyúnak.
A baba súlya és testi érettsége egyenes arányban nõ a várandósság alatt. Minél nagyobb, annál érettebb. Ez alól azért vannak extrém kivételek, pl. anyai betegség miatt nagyobb súlyú magzatok esetén - kezeletlen terhességi cukorbetegség, magzati alkohol szindróma, stb. De normál terhesség egészséges magzata esetében igaz, hogy nagyobb súllyal jobbak az esélyei.
Ha nagyobb súlyú a koránál, az nem jelenti azt, hogy fejlettebb is. A terhesség egy meghatározott program szerint zajlik. Egy 28 hetes kisebb magzat tehát fejlettebb, mint egy 26 hetes nagyobb, így nagyobb esélye van a túlélésre.
Mondd el a nõgyógyásznak, és majd õ megmondja ilyenkor mi a teendõ!
Szia! Nekem 29 hetesen ment el. Most vagyok 39+2. Kaptam gyógyszert a dokimtól, mert elkezdett nyílni a méhszáj, és pihennem kellett (volna).
Barátnõmnek 35 hetesen távozott a nyákdugó, 41. hétre szült. Nõvéremnek a 40. héten távozott, rá két napra megszült. Változó.....
Az elsõ szülésemnél 34. héten ment el a nyákdugó, 38+4-re szültem. A másodiknál nem ment el egyáltalán és ugyanúgy 38+4-re szültem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!