Találatok a következő kifejezésre: Ha kocsiba rögzíteni (1 db)

Ha kocsiba szeretném rögzíteni a bébihordozót, kell-e valami alá, vagy jó szimplán ráhelyezni az autóülésre?

Legjobb válasz: Rá az autósülésre, aztán a leírásban megadott módon a biztonsági övet át kell fûzni az ülésen, hogy jó szoros legyen, és tartson.

Rá az autósülésre, aztán a leírásban megadott módon a biztonsági övet át kell fûzni az ülésen, hogy jó szoros legyen, és tartson.
vannak olyan fajták, amiknek talpa is van, de ha anélkül vetted, akkor a biztonsági övvel kell rögzíteni, általában úgy, hogy a rövidebbik övrésszel (ami neked a két combod felett megy keresztül) rögzíted az ülõfelületet (tehát az fölött kell átvezetni), és a háttámla mögött megy az az övrész, ami neked a felsõtesteden keresztbe menne. De ezek a leírásban megvannak, vagy ha használtan vetted, akkor is általában van valami matrica ezeken, amire rárajzolják, hogy hogy is kell csinálni. A mi régi hordozónkon volt, pedig az is használt volt. Az újon is van.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! egyébként a papírján csak annyi van, hogy az elsõ ülésen hogyan kell rögzíteni (nagyvonalakban), és hogy ha van légzsák, akkor hátra kell tenni. semmi több. sokat segítettetek, köszi mégegyszer!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nincs villogó zöld jelzés az autósoknak Magyarországon?

Nemrég Bécsben jártam, és tök jó ötletnek tartottam, hogy a zöld lámpa villogni kezd, mielőtt sárgara vált. Nalunk vajon ez miért nincs?

7

Motorosok, hogyan szoktatok jelezni a követési távolságot be nem tartó autósoknak?

Minap történt, hogy nagyon közel követett egy autó, hátrafordultam és függőleges kézmodulatokkal jeleztem, hogy maradjon le, erre ő rögtön kielőzött aztán még meg is köszönte (vészvillogózott párat).
Azt hiszem, hogy félreértette a szándékomat, azt hitte jelzem, nyugodtan előzzön.

6

Két motoros egy sávon belül mehet egymás mellett?

3

Miért "rosszabb" a kötelező haladási irány megszegése, mint a tilosba behajtás?

Ma kaptam egy 50.000.- csekket a térfigyelő kamera miatt, mert a József körútról sikerült jobbra kis ívben bekanyarodnom a Baross utcába. És nem vettem észre a lámpa felett lévő kötelező haladási irány egyenesen táblát.
Egyáltalán miért nem lehet ott jobbra menni?
És most néztem, hogy ha behajtani tilosba mentem volna be akkor "csak" 30.000.- lett volna.
Az nem rosszabb? Akkor még akár szembe is jöhetnek, ami veszélyes is lehet, de itt nem veszélyeztettem senkit, hiszen amúgy lehet abba az irányba menni, csak nem abból az irányból...

4

Miért szokás a felezővonal mellé tartva jönni?

Sokszor jönnek mögöttem, de nem akarnak megelőzni, de ki vannak húzódva a felezőhöz, mintha előzni akarnának.
DXe nem jön szembe senki, egyenes szakasz, be is húzódok a padkához, elveszem a lábam a gázról, de semmi.
Nem akarnak előzni...
Miért szokásuk akkor ez sokaknak?

7

Megbüntetnek azért, ha nem kapcsolom fel a világítást 1 percnyi szakaszra?

M0-ás felhajtója. Egyik városból megyek át a másikba, szóval lakott terület kívűl.
Van 1 körforgalom, majd 1 egyenes, ami egy híd alatt megy át, majd még 1 körforgalom, és beérek a városba.
Most ezért a 2 körforgalmas részért, ha nem kapcsolom fel a világítást is megbüntetnek?

5

Benyomott kuplunggal nem gurulunk, se üresben, de akkor ha le kell lassítanom a kanyarodáshoz muszáj benyomva rtartanom. Nem?

Amikor az oktatóval vezettem, akkor mondta, hogy kanyarban nem nyomunk kuplungot, ez megy is, de ha megyek 50-nel, 4esben, és jön az utca, ahová le kell kanyarodnom, akkor benyomom a kuplungot+fék, lelassulok lépésnyire, 2 es, és felengedem, és bekanyarodok.
Elvileg nem lehet ezt csinálni.
De belegondolva, az oktatóval is így vezettem le azt a 30 akárhány órát, és sose szólt.
Pedig biztos látta/érezte, hogy benyomva a kuplunggal fékezek, és 2 est kapcsolok.
De mi mást lehetne? Nem kapcsolgathatom visszafele 4esből 3-as lassulok 2-es és utána kanyarodok.
Nincs rá idő. Mögöttem is repesztenek. Nem tarthatom fel ennyire.
És próbáltam dízel autó, de ha befékézem lassúra 4esben az autót, úgy elkezd rángatni, hogy az csoda. Majdnem lefullad, nem tudom 2 esbe átrakni 4esből csak fékezéssel. Muszáj kuplungot benyomom fékeznem, és kihagyva a 3ast 2 erst rakni...
Most mi a helyzet? Nem lehet kuplunggal gurulni, se üresben, de ha 4esből akarnék váltani 2 esbe lefulladnék...

7

Ha Állok bent a dugóban, és jön egy szirénázó autó hátulról mit fogok csinálni?

pl. Budapesten 3 sáv van, és végig sor állunk egy helyben, Mind 3 sáv dugig. Ha möst jön egy mentő hátulról, hogy fog tovább jutni?
Mit csinálok olyankor?

5

A BWM vezetők 90 százaléka miért hanyagolja az index használatát? És miért érzi úgy, hogy ő az egyetlen szereplő a forgalomban?

Tudom sztereotípia stb..meg, hogy hülyeség, hogy csak a BMW-sek, más márkák vezetői is ugyanígy vezetnek..de valóban így van, a BMW vezetők 90 százaléka biztos! Nem vitatom, valóban mások is tahók, csak egyszerűen nem értem, hogy mit ad a márka, hogy ilyen arányban vannak jelen. Örülnék, ha egy BMW sofőr is, kulturáltan meg tudná fogalmazni, mert tényleg kíváncsi vagyok. Részemről csak annyiban foglalkoztat, hogy az ilyen hanyag, mindenki mást le*arok vezetés miatt, többször kerültem baleset közeli szituációba a jeles márka képviselői által, és már igencsak unom. Ha jobb nem is lesz, legalább a miértjét tudjam meg..

16

Pancser vagyok, ha én nem szeretek sokat b*szakodni a parkolással, és inkább messzebb állok meg?

Nem vagyok béna,(ilyen De én inkább a kényelmes parkolás híve vagyok, és inkább megállok 1 kicsit arrébb egy utcában, de ott lazán, mint hogy két autó közé becentizzem a kocsit, és még a kiállásra is figyeljek, ha jönnek egy forgalmas úton.

De sokak szerint jó pancser vagyok.
Hogy Õk inkább beállnak két autó közé a padkára fel, félig az egyik kerék vagy a kocsi hátulja lelóg egy forgalmas főútra, de meg tudjanak állni a bolt előtt.
És kiállni ott szerencsétlenkedünk 1-2 perce mert jönnek ezerrel, utána meg piros lesz a lámpa, és áll a sor a kocsi mögött, és nem tudunk letolatni. pár percig.
Egyszer meg egy parkolóban rá áltak anyámra, és nem tudott beszállni, és át kellett másznia az anyós ülésen. De ha messzebb álltunk volna meg, akkor meg "jajj, sétálni kell!"
És én meg ezt utálom. És megfogom magam, és beállok az egyik utcába, ahol nincs forgalom a szegély mellé, és kényelmesen eltudok indulni, meg megállni, vagy egy Tesco parkolóban 20 kocsival arrébb a bejárattól.
De ha jön valaki velem, akkor "jajj, hová mész, elmentl a bolt előtt! Mondom: Ja, de ott álltak, meg forgalmas főút, nehéz letolatni, meg elindulni, meg nem látni a fáktóól a tükröt... "Jaaaaj... Most meg sétálhatunk vissza! -.-'..."

És különben is azt mondják a sétálás is testmozgás. Most miért nehéz egyeseknek, ha sétálni kell 50-100 métert? És nem egyből a kocsiból lehet kiszállva bemenni a boltba/munkahelyre, suliba, akárhova?
Most tényleg pancser vagyok, mert nem szeretek tökörészni a parkolással?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!