Találatok a következő kifejezésre: Ha klíma szerelek (3 db)

A klíma szerelõknek mennyi ideig tart beszerelni egy légkondit? Ha nem tudom azt, hogy a falban hol vannak a vezetékek akkor honnan tudják hogy hova fúrják a lyukat a falon?

Legjobb válasz: Onnan hogy, a vezetékek függõlegesen illetve a plafontól 10cm-es távolságra futhatnak erre ugye van szabvány de ha elfúrják akkor jön a vésés vagy a vezeték csere de van már olyan fémkeresõ ami kimutatja a falban a vezetéket bár ebbõl ami használható eléggé drága, Klíma beépítés olyan 4 órát vesz durván igénybe.

Onnan hogy, a vezetékek függõlegesen illetve a plafontól 10cm-es távolságra futhatnak erre ugye van szabvány de ha elfúrják akkor jön a vésés vagy a vezeték csere de van már olyan fémkeresõ ami kimutatja a falban a vezetéket bár ebbõl ami használható eléggé drága, Klíma beépítés olyan 4 órát vesz durván igénybe.
Nálunk tavasazal szereltek be még 1-et. 2en voltak itt, kb 8 órán keresztül, de ebben benne volt az is, hogy az egyikük elvágta a kezét és ügyeletre kellett vinni. És elég nehezen megközelíthetõ helyen kellett furkálniuk.
Nálam durván olyan 6 órán keresztül csinálták, s eléggé "extrém" körülmények között, tetõre kellett rakni a kültérit, ami igen veszélyes helyen volt.
Profi csapat jart nalunk. 2-en voltak, es 3 ora hossza alatt vegeztek. 9-tol delig. Megvenni tovabb tartott.

Ha most klíma szerelőnek, vagy burkolonak megyk, akkor kapok ösztöndíjat? Vagyis olyat ami havonta jár ha egy bizonyos átlag fölött teljesítek!

Legjobb válasz: Oké,köszi szépen.Onann gondoltam mert ide az van írtva. http://www.estihirlap.hu/gazdasag/14719-hianyszakmak-komuves..

A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen.Onann gondoltam mert ide az van írtva. http://www.estihirlap.hu/gazdasag/14719-hianyszakmak-komuves..

Ha klíma berendezést szerelek fel az erkélyen vagy az ablakom alatt, melyik változtatja meg homlokzati képet? S miért?

Szerintem mindkét esetben történik változás a homlokzaton. S ha van egy helyi rendelet miszerint a homlokzaton látható módon nem lehet felszerelni. Ez alatt mit kell érteni? Pl ha nekem nincs erkélyem nem szereltethetem fel?

Legjobb válasz: Ez utóbbi diszkriminatív nem?

A kérdező hozzászólása: Ez utóbbi diszkriminatív nem?
Diszkriminatív akkor lenne, hogyha nem biztosítanák azt a jogot, hogy te is vásárolj erkélyes lakást. Ha te versenymedencét akarsz építeni, de nincs ötven méter hosszú területed, akkor diszkriminatív ez? Mert van olyan, akinek van hatszáz négyzetméteres ingatlanja, és tud építeni. De hasonlóképpen diszkriminatív az, hogy egy negyven négyzetméteres panelban nem lehet szaunát építeni, mert nem tudod hova? Ez nem diszkriminatív. A homlokzati kép nem változik, ha az erkély eltakarja a klímaberendezést. Hiszen az utcáról a ház "rajzolva" ugyanolyan marad.
Nekem sincs erkélyen és fõ utcára nyílik, mindkét ablakom, 9. emelet 34 m2 panel lakás. Van egy északi oldali tûzfalam ami a szobám hosszanti fala, ablak nélküli. Mivel utólsó emelet a tetön kihajolva szerelte fel a klímás. Utcáról nem látszik, kissé kb 10 centire kilóg még a tetõ felsõ síkjából, a szerelõ tetõn át könnyen hozzáfér ha valami baja lenne. A víz elvezetés utcára, de ott egy kis park van, senkit nem zavar, a külsõ egység nem zajos. Engedélyem nincs, minek senkinek nincs. Már láttam más megoldást is, olyat is akinek nincs erkélye ablak alá tette. A klímásnak kell tanácsot adni, hogyan lehet megoldani, és te hogyan akarod, ha nem jó jöhet a másik klímás én 10 évig gondolkodtam mire kitaláltam és találtam rá kivitelezõt. Mûködik isteni LG márka nem 2 Ft, de jó. Várd meg a szeptembert ha eddig tudtál várni fél áron ada adják a jó márkát.
A kérdező hozzászólása: De ha nekem spec nincs erkélyes lakásom és van klímám, meg két gyerekem akik rosszul vannak a hõségben?
A kérdező hozzászólása: Mi elsõn lakunk hátsó fronton az ablak mellett van a nagyszobában a klíma felszerelve. Utcafrontról nem látszik a víz meg nem a járdára, hanem mellé csepeg. Nem értem kit zavar. S a kalászszövetkezeti házakon van többi ilyen is és szerintem senkinek nincs engedélye és nem is szólt a lakszövnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!