Találatok a következő kifejezésre: Ha kivagyok 2 (4 db)

Ha kivagyok nyilva 2 ujjnyira ez elöny a szülésnél? és amikor elmegy a nyákdugo az azt jelenti hogy még tágulok?

37 hetes kismami

Legjobb válasz: Lehet elõny, de nem feltétlen. Én 1 ujjnyira voltam kitágulva szülés elött 2 héttel, szülésem reggelén 2 ujjnyi volt, majd kora délután 4 ujjnyi és itt megállt. És persze ennek az ellenkezõjére is van példa. De mindeképpen jó ha már szülés elött tágulsz kicsit.

Lehet elõny, de nem feltétlen. Én 1 ujjnyira voltam kitágulva szülés elött 2 héttel, szülésem reggelén 2 ujjnyi volt, majd kora délután 4 ujjnyi és itt megállt. És persze ennek az ellenkezõjére is van példa. De mindeképpen jó ha már szülés elött tágulsz kicsit.

Most már tényleg kivagyok. Ha 40 percet ha több mint egy órát hagyom a cicin a 2 hetes babám, akkor sem eszik többet 60ml-nél. De utána meg üvölt és cuppog hogy éhes, és mikor a lefejt tejet odaadom, simán megeszi (100ml-t is akár). Mit tegyek?

Miért nem eszik a cicib?l? Pedig akár 1 órán át is szívja (vagy csak úgy csinál id?vel), és van benne, mert néha megnézem úgy hogy kiveszem a szájából, és megnyomom és jön bel?le! Nem értem mi a baj! Mit csinálok rosszul? Mégsem hagyhatom hogy több órán át szopizzon a cicin ha nem szív annyit amennyi kéne Neki!

Legjobb válasz: Ez ördögi kör, ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fogja szívni a cicit.

Ez ördögi kör, ha megszokja a cumisüveget még annyira sem fogja szívni a cicit.
Az én kisfiam ma 8hetes. Mi külföldön élünk, itt nem jön ki se a védönö, se a gyerekorvos hetente, hogy ránézzen a babára. Mérlegünk nincs itthon, igy én soha nem mértem, mennyit eszik egyszerre. 1-1szopi nálunk is eltart 40-50percig, és nálunk is van, hogy szopi után nemsokkal úgy csinál, mint aki éhes. Szerencsére, nálunk ilyenkor bejön a cumi! az megnyugatja, ugyanis, ha a Fiamon múlna éjjel-nappal cicine :-) Szerintem nem kell rögtön arra gondolni, hogy elhagyd a szoptatást és tápszerre áttérni! Ne a lefejt tejet ad oda neki, mert akkor tényleg nem fog szopizni! kitartás! 2 hetesen még nagyon kicsi!
Akkor tényleg az van, amit 04:10 írt, hogy komfortszopizik, valszeg már nem éhes, ezért kifolyatja a tejet, de érzelmileg igényli a közelségedet. Amúgy bimbóvédõvel kevesebb ingert kap a melled, mintha anélkül szoptatsz. Ha a két ujjad közé szorítod a mellbimbó feletti részt, és úgy adod a baba szájába a mellbimbót, akkor valszeg rá fog harapni. Nekem ha tele van a mell, akkor lapos a mellbimbó, és a fent leírt dolgot szoktam csinálni, mert különben olyan helyzetben van a baba, mintha egy felnõtt rá akarna harapni egy teniszlabdára, nem sikerül neki. Az is segíthet, ha szopi elõtt kifejsz némi tejet, hogy ne legyen túl feszes a mell, és ezáltal lapos a bimbó.
én is így voltam sajnos. hiába volt tejem, nem akart szopni a lányom. sajnos tápszeres lett a végén, én meg 1 évig kínlódtam a melleimmel, mire elapadtak. Vannak ilyen babák sajnos, akik nem hajlandóak megküzdeni a tejért, kényelmesebb nekik a cumisüveg, abból jobban jön, nem kell küzdeni.
Ha most feladod, tápszer lesz a vége.Ez ilyen.De egy idõ után kialakul.Sokan itt nyulnak tápszerért.Nem kell.Szopizzon ahogy neki jol esik.A mérleget meg szerintem felejtsd el.Én sosem mértem ez miatt.nem idegesitem magam azon, hogy csak ennyi és ennyi millit evett, de mellette jókedvû és kiegyensulyozott.Az elején se éjjellem se nappalom nem volt, csak szoptattam.De megérte, most 7hónapos és mindig szopizik.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igyekszem bimbóvédõ nélkül szoptatni, és megpróbálom hanyagolni a cumisüveget. Hátha akkor jobb lesz. De nehéz lesz mert sokat fog sírni. Félek nehogy elapadjon a tejem! :(
egyre kevesebbet adjál neki cumisüvegbõl, és egyre többet fog szívni a cicibõl
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat. Már hagytam a cicin másfél órát is és akkor sem evett többet belõle, jön a szája mellett ki a tej. Bimbóvédõt használok mert lapos a mellbimbóm én nélküle meg nem tudja bekapni.
Lehet, hogy fáradt vagy, és olyankor lassabban jön a tej. 2 hetesen nekem is sokat, sokszor szopizott. Mostanában inkább akkor, ha stresszesek a napjaim (pl. hétfõn, ha hétvégén vendégségben voltunk). Máskor jól elvan 2-3 óránkénti szopival. Meg este általában sok ideig szopizik. Most kereken 6 hetes. Nem javaslom a pótlást, mert akkor csökkenni fog a termelt tej mennyisége. Inkább etesd, amikor enni szeretne. Bár ez sok idõt kívánhat tõled az elsõ hónapokban. Tanulj meg több testhelyzetben szoptatni, ülve, fekve, hogy több tejcsatorna kiürüljön, meg fekve pihentetõbb. Szoptatás közben tudsz enni, inni, olvasni, tv-zni, ha elõtte odakészíted magadhoz a hozzávalókat. Én is hasonló cipõben járok. Sok türelmet kívánok a babához, és gratulálok hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálom mindig elõször cicire tenni, hagyom is rajta, de aztán ha üvölt akkor mit csináljak? Nem lóghat egész nap a cicin, nem?
ezt hívják komfortszopizásnak! cumizza mint a cumit magyarán mondva. nem szívja csak szopizza, mert megnyugtatja. a cumisüvegbõl azért eszi meg hamar meg mindet mert azért nem kell megdolgoznia, abból jön úgyis.
Úgy értettem, hogy egyre kevesebb mennyiséget adjál neki cumisüvegbõl. a 100 ml-t csökkentsd 90 ml-re, aztán 80-ra, és így tovább. Higgy önmagadban, az a legfontosabb.

Akinek volt hasonló mit javasol? 10 hetes kisfiam 1 órán át lóg a cicimen, 2 perc után nézeget, nevetgél, aztán érzem, hogy csak rágcsálja. Persze, ha leteszem sír, akkor cuppog megint, majd újra nem szívja. Éjjel is ez van, már kivagyok tikkadva.

Legjobb válasz: Lehet, hogy most lehülyéznek, de mindkét fiam ilyen volt. Szoptattam, amíg akarta. Soha nem volt gond a tej mennyiségével, és nem lett belõle semmi bajunk. Sem nekik, sem nekem. Csak fel kellett dolgoznom, hogy a házimunka háttérbe szorult egy pár hónapra. A nagyfiam 15 hónapig szopott (azért szokott le, mert már terhes voltam, és valószínûleg a tej íze változhatott), a kisfiam 17 hónapos, még szopik...

Lehet, hogy most lehülyéznek, de mindkét fiam ilyen volt. Szoptattam, amíg akarta. Soha nem volt gond a tej mennyiségével, és nem lett belõle semmi bajunk. Sem nekik, sem nekem. Csak fel kellett dolgoznom, hogy a házimunka háttérbe szorult egy pár hónapra. A nagyfiam 15 hónapig szopott (azért szokott le, mert már terhes voltam, és valószínûleg a tej íze változhatott), a kisfiam 17 hónapos, még szopik...
Igény szerint. Ez néha azt jelenti, hogy óránként pár percet. ;) Nagy valószínûséggel azért csinálja ezt, mert most kezd kinyílni a külvilág felé: minden kis neszre elfordul, nézelõdik, elkalandozik, nevetgél, érdeklõdik az ismeretlen iránt - éshát még nem tanulta meg a szentem, hogy elõször evés, utána játék. :) És/vagy a foga is megindulhatott. (Bár utóbbinál inkább sírás szokott lenni, a nevetgélés az elõbbire jellemzõ.) A szoptatás és az õ kis lelke szempontjából sem szerencsés, ha te erõszakkal belenyúlsz ebbe az egyébként teljesen természetes folyamatba! Persze finoman lehet õt bíztatgatni, terelgetni, hogy elõször inkább szopizzon, erre többféle tipp is van: egy érdekes lánc a nyakadba, amit elnézegethet szopi közben, csendes szoba, félhomály, egyedüllét, zavaró körülmények kizárása. (Ebben az idõszakban már lehet, hogy zavaróvá válik a háttérzaj, tv, zene vagy akár a te halk duruzsolásod is, mert arra is elforoghat.) Ezek a trükkök sokszor segítenek is, de nem egyik napról a másikra fognak hatni, arra azért készülj fel. Most átmenetileg megint kicsit kaotikus lesz így a szoptatás.. De az lenne a legrosszabb, ha elkezdenél neki fejni és üvegbõl adni vagy idõ elõtt levenni a melledrõl, csak azért, mert normálisan fejlõdik!!! Ezek nagyban megnövelik a tejcsökkenés ill. az idõ elõtti leválás kockázatát, úgyhogy ha még tovább is szeretnél szoptatni, inkább légy vele türelmes. Idõvel rá fog jönni, hogy mi a dolgok sorrendje. Tudom, hogy nehéz ez a korszak, de ez is elmúlik, hidd el. És ez így a normális! Az én lányom 4 hónaposan csinálta ugyanezt és én is majd frászt kaptam, hogy már megint mi a gond (nálunk más is volt még emellett). Eltartott egy ideig, amíg megtanultam és rájöttem, hogy ez miért van. És hogy késõbb is lesz még olyan, amikor hirtelen máshogyan csinál valamit, mint ahogy szokott - de akkor tesszük a legjobbat, ha mindig az õ igényeikhez igazodunk! ;) (2, 5 éve szoptatok)
azt mondják, hogy a gyereknek maximum 20 perc alatt jól kell laknia. Persze ez is egyéni, biztos, van olyan gyerek, aki jóllakik pl. 5 perc alatt és van, akinek jóval több idõ kell. Ha egy órát "lóg " a ciciden, akkor gondolom, valamilyen szinten szopizik is, így éri inger a melleidet, hogy elég tej termelõdjön. Mert szerintem ha csak rágcsálja a melledet, akkor jól van lakva. Vagy pedig kevesebb a tejed... Próbáld meg azért, hogy nem hagyod a melleden órákig, mert felázik a mellbimbód és tényleg így nagyon fárasztó lehet.
Komfort szopi. Fejd le a tejet es uvegbol etesd. Igy nem fog vesziteni a sulyabol.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok cumisüvegezni. Más ötlet? Azért az nagyon fárasztó, hogy napi 8 órán át cicizik...


Ja.
A kérdező hozzászólása: vagy várjam meg amíg õ keres? nem tudom, melyik lenne a jobb. ha nem várom meg akkor bealázkodok, de ha nem írok, lehet hogy õ sem fog, és azt nem bírnám ki :S
Szakított veled. Nem hinném, hogy volna értelme visszakönyörögnöd magad, mert legfeljebb 1-2 hónapot dobhatna a kapcsolatotok élettartalmán. Inkább próbáld meg elterelni a figyelmed valamivel. Vagy úgy érzed, hogy olyan indokokkal szakított, amiket még át lehet beszélni?
A kérdező hozzászólása: igen, pontosan... :(
A kérdező hozzászólása: csak nem tudom, várjak e, hogy rámírjon, vagy én írjak rá... Nem akarom megvárni, amíg telljesen elfelejt:(
sztem ne alázkodj meg! ha szakított, akkor szakított, nem kellesz már neki. vagy ha mégis, akkor azt majd ugyis megtudod. elöbb utóbb minden szerelem elmúlik, és a szerencsések véget is tudnak vetni a kapcsolatnak. kivülállóként mondom
miért szakítottatok?
nee ne keressd meg! velem is 2 év után szakitott a pasim télen. Iszonytaosan padlón voltam, elsõ nagy szerelem volt nekem és csak ugy eldobott karácsony elõtt két héttel, azt sem tudom miért. Aztán felkerestem, irtam neki hivtam és végül kibékültünk. De ez nem tartott tovább 3 hónapnál amikor rájöttem tényleg nem szeret. Megaláztam magam a semmiért.. ne keresd meg, ha szeret akkor majd õ hunyászkodjon meg.. bár én megkockáztatnám, hogy visszafogadom e..Kitartást neked!! : ) 18L
A kérdező hozzászólása: köszönöm... (K)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!