Találatok a következő kifejezésre: Ha kismama akkor (286 db)

Van itt olyan kismama, aki asztmás? Ha igen, beoltatjátok magatokat h1n1 ellen? Nem tudom mit csináljak! Hisz krónikus betegek előbb elkapják, de állítólag kismamáknak nem jó a vakcina!

Legjobb válasz: Szia. Én allergiás,asztmás vagyok és nem adatom be. Nem vagyok kismama (de látom, egy kismama sem válaszol), de ha az lennék akkor sem adatnám be. A média pánikot keltett az emberekben. Nem arról van szó, hogy a krónikus betegek elõbb elkapják, hanem arról, hogy a krónikus betegekre nézve (ha elkapják), sokkal veszélyesebb lehet a vírus. DE (mint, ahogy azt mondták is) ha betart az ember néhány dolgot, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy elkapja. Olyat nem hallottam, hogy kismamáknak nem jó. A háziorvosod biztosat tud mondani.

Szia. Én allergiás, asztmás vagyok és nem adatom be. Nem vagyok kismama (de látom, egy kismama sem válaszol), de ha az lennék akkor sem adatnám be. A média pánikot keltett az emberekben. Nem arról van szó, hogy a krónikus betegek elõbb elkapják, hanem arról, hogy a krónikus betegekre nézve (ha elkapják), sokkal veszélyesebb lehet a vírus. DE (mint, ahogy azt mondták is) ha betart az ember néhány dolgot, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy elkapja. Olyat nem hallottam, hogy kismamáknak nem jó. A háziorvosod biztosat tud mondani.

Én most 29 hetes kismama vagyok, van-e olyan kismama aki szintén aktívan dolgozik még? Én év végéig szeretnék dolgozni persze ha tudok. És, hogy nem lehet e baj belőle?

Legjobb válasz: Én is úgy tervezem, hogy addig dolgozok, amíg bírok. Szerintem amíg jól érzed magad, kényelmes, addig nyugodtan maradj. Ha otthon ülnék, én tuti begolyóznék :D és szerintem azért olyan sok a depressziós kismama, mert magukba fordulnak otthon, mert nem tudják lefoglalni magukat valamivel. Nameg tuti egyfolytában a hûtõt nyitogatnám és kétmázsásra híznék a nagy pihenésben :D

Én is úgy tervezem, hogy addig dolgozok, amíg bírok. Szerintem amíg jól érzed magad, kényelmes, addig nyugodtan maradj. Ha otthon ülnék, én tuti begolyóznék :D és szerintem azért olyan sok a depressziós kismama, mert magukba fordulnak otthon, mert nem tudják lefoglalni magukat valamivel. Nameg tuti egyfolytában a hûtõt nyitogatnám és kétmázsásra híznék a nagy pihenésben :D
Szia, bár én még "csak" 21 hetes vagyok, de múlt héten abbahagytam a munkát.Igaz én elég aktív voltam;felszolgálóként dolgoztam.Szerettem rohangálni, de a szervezetem jelzett, hogy vegyek vissza a tempóból.Most itthon vagyok, de nem igazán pihenek...sok házi teendö mellett állandóan találok valami elfoglaltságot-így biztos elkerül a "begolyózás" veszélye.. :)
Attól is függ mit dolgozol, ha italosztályon pakolod a borosrekeszeket , a raklapokat, akkor maradj otthon, de ha egy irodában csücsülsz kis sétalehetõséggel, akkor maradj amíg te nem érzed megterhelõnek.. Én bizony a 29. héten már irodai munkára is alkalmatlan lettem volna. Ha gondtalan a terhesség, akkor végig kihúzod munkával, de a táppénz nem sokkal kevesebb, ha van némi felmerülõ kockázat.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolótól kérdezem. Hogy a 34. hét után táppénzre mentél? Vagy hogy volt mert ez nagyon érdekelne engem is. mert az az igazság, hogy én is birnám még de kedvem néha semmi.Bár év végéig ki szeretném húzni
Én is irodista vagyok, 34.hétig dolgoztam. Fizikailag bírtam volna még, csak már kedvem nem volt. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is Gyedre megyek majd. Én január 17-re vagyok kiírva.Nálunk nincs kifizetõhely de majd akkor elintézem valahogy.És én is ugy tervezem, hogy 2 év után visszamegyek dolgozni.Engem is visszavárnak.
Szülés szabira a kiírt idõpontod elõtt 28 nappal mehetsz. Én nov 25-ra vagyok kiírva, azért vagyok mától szülésin. Hétvégék is beleszámítanak, mint a táppénzbe. A munkáltatónál intéztem, mondjuk az enyém kifizetõhely. Kérdezt meg a vállalatnál, hogy mûködik ez náluk. A háziorvos tölt ki egy táppénzes papírt, amin igazolja hogy mikorra vagyok kiírva. Nekem csak ennyi kellett hozzá, a többi a vállalat intézi. Én GYED-re megyek utána, 3 év munkaviszony után, ami hála Isten nem szûnik meg, és elvileg visszavárnak. Remélem addig még meglesz a cég. Azt hiszem a harmadig évben vissza kell mennem dolgozni, mert az alap GYES-sel nem megyünk semmire. Remélem segítettem valamit.
A kérdező hozzászólása: És a 36-ik héttõl csak szülési szabira lehet menni?
Utolsó vagyok, most láttam, hogy azóta írtál. Szülési szabira a kiírt idõpont elõtt 28 nappal lehet menni. Azthiszem kell hozzá a dokitól egy igazolás, hogy mikorra vagy kiírva és ezt is csatolni kell az íratokhoz. Ha van bejelentett munkahelyed akkor elõször van tgyás (szülési szabi)-ez kb fél év, utána gyed jön-másfél év, és végül még egy év gyes. Ha nincs bejelentett munkahelyed úgy tudom csak gyesre mehetsz.
Én kb 35. hétig dolgoztam. Még szerencse, mert a 37+3. nap szültem. Arra figyelj, hogy a 36. hét után nem írnak ki táppénzre. Szóval elõtte menj . Én a szabijaimat használtam el, mert ezt nem tudtam és már késõn akartam táppénzre menni...
A kérdező hozzászólása: És mikortól lehet pontosan szülési szabira menni? És te mire fogsz menni gyes-re vagy gyed-re?
A kérdező hozzászólása: Irodában ülök egész nap.Nem megterhelõ.De táppánzre semmi esetre sem szeretnék menni. Amég esetleg nem muszály. Köszi a választ
Szia, utolsó válaszoló vagyok! 34.héttõl a szülés napjáig táppénzen vagyok, ez az elõzõ évi bér 70%-a. Aztán a baba születésnapjától jön a TGYÁS 168 napig, és ha az lejár, utána jön a GYED. Üdv

Ha kismama vagyok és most költöztünk ide a kerületbe, és érzékeny az egyik fogam akkor ellátnak az sztk fogorvosi rendelőbe? Mert még nincs a lakcímkártyámon az új cím. Eléggé nincs jól a fogam, éjjel se aludtam, ellátnak, és fizetni kell érte?

Mert még nincs a lakcímkártyámon az új cím. Eléggé nincs jól a fogam, éjjel se aludtam, ellátnak, és fizetni kell érte?

Legjobb válasz: Kismamákat mindenhol ingyen kell ellátni,ez törvény. De ha elmondod,h csak a lakcímkártyádon nincs még az új cím,akkor sem küldenek el.

Kismamákat mindenhol ingyen kell ellátni, ez törvény. De ha elmondod, h csak a lakcímkártyádon nincs még az új cím, akkor sem küldenek el.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hát remélem ellátnak.

Mennyiben igaz, hogy ha a kismama édeset kíván mindig, akkor lánya lesz, ha savanyút, akkor fia?

Én kimondottan édes száju vagyok miota terhes vagyok...

Legjobb válasz: Marhaság. Én is állandóan édeset ettem volna és fiam van. De minden ilyen "babona" hülyeség, az is, hogy milyen formájú a has, vagy hogy mennyire kívánja a kismama a szexet.

Marhaság. Én is állandóan édeset ettem volna és fiam van. De minden ilyen "babona" hülyeség, az is, hogy milyen formájú a has, vagy hogy mennyire kívánja a kismama a szexet.
16.59-2s köszönöm:D
Szerintem sincs semmi alapja! Nagylányommal a terhesség elsõ hónapjában édeset ettem, a 7. hónapig semmi különös nem volt, az utsó 2 hónapban viszont megettem vagy 1 mázsa narancsot! Nem túlzok! Volt, hogy párom vett délután 10 kg-t (3 körül) Este 10-kor már a végét majszoltam, vagy másnap reggel... Picilánnyal inkább a savanyúságra-csemege ubi, cékla, ubi salta- voltam ráállva szinte végig!
fentebbi vagyok. A savanyu uborkás dolog teljesen téveszme volt... mondjuk a mignon máz ecetet tartalmaz !!!!
saját tapasztalat alapján a lányommal rengeteg sportszeletet ettem és eleinte nagyon görcsölt a hasam, alig tudtam enni és aludni az állandó görcstõl. megoldás a rennie antacid és a b-vitamin volt. hasam kerek volt és a csípõm szélesedett. fiammal mignont kivántam és rengeteg sültkrumplit kapros gyrossal (utálom a kaprot)Vele nem volt semmi problémám. hasam elõre kerekedett, széles nem lettem. Viszont a kórházi társam hasa olyan volt mintha egy nagy tojást nyelt volna le. Hegyes. Megkérdeztem fiú? mire értetlenkedett honnan tudom :D Szóval valami csak van benne, csak nem mindenki látja az összefüggést?
Anyukám az elsõ terhessége alatt mindig édeset kívánt és a hasa szélesen lapos volt. A második terhességével mindig a savanyút kívánta és a hasa kereken elõreálló volt. Jah és egyikõnkkel hányt a másikónkkal nem. És mindketten lányok vagyuk. Nekem teljesen egyforma volt mindkét terhességem. Erre az elsõ fiú, a második lány. Mit mondhatnék még? Kívánok egy szép, egészséges babát Neked!!
marhaság...állandóan csokit eszem és fiu
Én nem kivántam semmi különöset és fiam lesz :)
Egyetértek az elõzõ hozzászólókkal, én is mindig édeset kivántam, aztán elsõre lányom másodjára fiam született!
Szerintem is hülyeség. Én meg épp fordítva hallottam ha savanyú akkor kislány ha édes akkor kisfiú. Szóval errõl ennyit :) egy 14 hetes kismama:)
jaj nem ide :D de mindegy válaszom h én a lányaimmal is ettem a savanyú uborkát, és a fiammal is.Most a negyedik babát várom, és rá sem birok nézni a savanyúra:D

Van olyan kismama aki nem farkas étvággyal rendelkezik, hanem az ellenkezőjével? Nemkíván semmit, de éhes? Nemgond ha terhesség alatt nem eszik sokat egy kismama?

Arra volnék kíváncsi hogy lehetséges e esetleg hogy ha terhes lennék(de éhes vagyok) csak nem kívánom úgy az ételt meg az édességet sem.Ugyebár én eddig csak étvágyról és kívánósságról hallottam.El?r is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Akkor ok és köszönöm a válaszototkat!Boldog babavárást!

A kérdező hozzászólása: Akkor ok és köszönöm a válaszototkat!Boldog babavárást!
Szia! Én pont ilyen vagyok. Alig eszem. Persze megkívánok ételeket, és amint elém kerülnek elmegy a kedvem az evéstõl. Kérdeztem a védõnõt, hogy jól van-e így, és azt mondta hogy nem gond. Amennyi a szervezetnek kell az megvan. Majd változni fog :) )
Szia! Igen, én...április végén fogok szülni. Hát mit mondjak?! A kaja nem nagyon akar menni. Igazából nincs olyan étel amire nagyon vágynék. Nem baj, ha nem eszel sokat, a baba elveszi ugyis ami neki kell. Egy a lényeg, hogy ne éhezz. Én azért eszek már, próbálom a napi 3-szori kaját, tejtermék, meg gyümölcs. A védõnõ azt mondta nem baj, hogy ha nem mennek a kg-k. Majd lehet, hogy most fog megindulni. Persze azért híztam már:)
Szia!Ne aggodj!En is borzasztoan szenvedtem ettol meg neha most is!Az elso trimeszterbe hanyingeres voltam.akkor meg fogytam is ezert elkezdtem terhes vitamint szedni.Nagyon feltem h ehezik a baba, edesanyam mondta h a baba leszedi maganak ami kell.Amikor 19 hetes uh-n voltam kiderult h egy orias babo van a pocakomba, koranal masfel hettel nagyobb:) .Nagyon megnyugodtam.Azota jobban megy az eves, kihasznalom ha eppen megkivanok vmit.Ami szerencsem volt az az h a gyumolcsot mindig kivantam es ez nagy elony volt. En az edessegre es a sutire amugy 3 honapig rasem birtam nezni:) Jo babavarast!25 hetes kismami

Orvos kismamának az ügyelet és a mentõzés nem ajánlott? Ha igen, akkor a terhesség melyik részében nem?

Legjobb válasz: Most komolyan egy orvos kismama a gyakorin kérdezi ezt meg egy csapat névtelen laikustól? :DDD nemár!

Most komolyan egy orvos kismama a gyakorin kérdezi ezt meg egy csapat névtelen laikustól? :DDD nemár!
* Nah, jó... mentõtisztként az orvosom annyit mondott, hanyagoljam a munkát terhesen, túl nagy a kockázat. Emelni is kellhet, találkozhatok agresszióval (ahogy persze szoktunk is), történhet baleset, nagyobb a fertõzésveszély, stb. Túl magas a kockázat. Maradjak a popsimon. :)

Ha cukros a kismama akkor tényleg nagy lesz a baba?

Legjobb válasz: Igen,nagyobb súllyal születnek a cukros kismamik babái,de persze itt is van kivétel.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Igen, nagyobb súllyal születnek a cukros kismamik babái, de persze itt is van kivétel.
Cukrorbetegségem volt, az utolsó treszterbe 200 grammos CH diétán voltam. Lányom 3950 grammal születet a kiírt napon. A fiam -az elõtt 9 évvel-4400 grammal, 6 nap túlhordés után és nem voltam cukorbeteg. Ha elhanyagolt, nem gondozott a cukorbetegség, csak akkor születik nagy baba.
Szia! Ez valóban akkor van csak így, ha a kismama cukorszintje sokszor magasra ugrik, és nem kezelik a betegségét. Nekem terhességi diabéteszem volt, szigorúan betartottam a diétát, azt mondta a doki, így nem lesz semmi baja a babának. Mivel ilyenkor, ha nagy súllyal születik a baba, az baj, mert általában cukros lesz, és ha nem jut születése után cukorhoz a kicsi szervezete, bekómálhat. A kisfiam a 40. héten 3140 g-mal és 51 cm-vel született, és szerencsére teljesen egészségesen.
treszterbe= trimeszterben elõzõ
Én sem voltam a fiammal cukros, mégis 4, 5 kilóval született! :)
én is cukros lettem a másodikkal, de nem kellett inzulin.3 kiló 40 dkg-lett a fiam. a szobatársam inzulinos volt, komoly baja volt a cukorral, és majdnem 5 kilós lett a fia.tehát szerintem is a cukorbetegség mértékétõl függ.
sógornõmnek nem volt terhességi cukra. 2x szül: 5kg30 dkg az egyik, 5.25 a másik lánya. nem feltétlen csak a cukrosoknak nagy a babája. genetika!! Sógornõmnél is néztek mindent, õ még terhesvitamint sem szedett. nálunk az elsõ kisfiunk 3500grammal a második kisfiunk 4200 grammal született, mindkettõ a 38. héten. nálam volt terhességi cukor....
Ez attól függ. Ha nem inzulinozod magad, csak elég a diéta akkor nem lesz nagyobb. Azt kell mondjam, hogy rosszat írtak elõttem ugyanis nem a cukortól lesz nagyobb a babád hanem az inzulintól. Ugyanis az inzulin növekedési faktor. Tehát, ha inzulinozod magad akkor nagyobb lesz a babád.
Ha kezelve van anyuka, akkor nem. Ha nincs kezelve, akkor igen.
De persze, ha nincs kezelve, akkor igen, nagyobb lesz a baba.
Ha kezelve van a betegség, akkor szerintem nem. Az inzulinoksoknál nem tudom, hogy van. De a terhességi diabétesznél, ha valaki betartja a diétát rendesen, akkor nem lesz nagyobb a baba, sõt.
igen így van.

Kismamik, leírnátok, hogy ti megéreztétek-e a beágyazódást? És ha igen, akkor mit éreztetek és hányadik napon peteérés után?

Legjobb válasz: Én érezni nem éreztem, csak a nem várt elõtt 2 nappal, volt egy két csepp vér, amit csak a wc papíron vettem észre. (Utólag kiderült, hogy beágyazódási vérzés volt)Persze nagyon elkeseredtem, hogy megint nem sikerült, azután vártam, hogy mikor jön meg rendesen és semmi. A nem várt napján már pozitívat teszteltem. :o) 39+2 hetes kismama

Én érezni nem éreztem, csak a nem várt elõtt 2 nappal, volt egy két csepp vér, amit csak a wc papíron vettem észre. (Utólag kiderült, hogy beágyazódási vérzés volt)Persze nagyon elkeseredtem, hogy megint nem sikerült, azután vártam, hogy mikor jön meg rendesen és semmi. A nem várt napján már pozitívat teszteltem. :o) 39+2 hetes kismama
Én igen a 10.napon hajnaltól estig nagyon-nagyon fájt és csípett a mellem, majd meg haltam!És akkor reggel emelkedett még egyet a hõm.Azota se fájt ugy a cicim.5hetes vagyok most:-)
Én nem éreztem semmit, csak a lázmérõ mutatta, hogy leesett a hõm arra az egy napra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én semmit nem éreztem, sõtt a 8. hétig minden nap már másodperces/perces menszesz görcseim voltak. Késett, késett... De vártam a görcsök miatt hogy megjõjjön. Aztûn teszt(pozitív) aztán doki és 8+5 hetes voltam.

Miért mondják hogy fekvés, pihenés javasolt annak a kismamának akinek nyitva van a méhszája. Gondolok itt már a terhesség végén járó kismamikra? Pl a 34-35héten miért baj ha mondjuk nyitva van 2110re? Ettől beindulhat a szülés?

És akinek fel van puhulva a méhszája,az jó már 34 hetesen?

Legjobb válasz: Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell,hogy,nehogy tovább nyiljon,mert még van idöd.

Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell, hogy, nehogy tovább nyiljon, mert még van idöd.
Ha ezt az értéket a 38. héten mondják neked, az teljesen rendben van. 34-35 hetesen azért még az a legjobb a Manókának, ha bent marad legalább pár hétig.

Van itt olyan kismama, akinek a babája a kezdetektől tápszeres? És ha igen, akkor miért?

2 hete szültem, és azóta sem jött meg a tejem, vagyis szoptatásonként kb 5 ml jó ha van. A kórházban már kértem szoptatási tanácsadó segítségét, ketten is voltak nálam, itthon kihívtam még egy szoptatási tanácsadót. Mindent úgy csinálok, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, mindent kipróbáltam, fejem, etetés el?tt szoptatok, sok folyadék, bogyók, teák, eszem rendesen, pihenek sokat és semmi. A baba csak akkor nyugodt és jóllakott, ha tápszert kap. Én meg egyre depisebb vagyok, mert nagyon bánt, hogy nem tudok szoptatni. Eszembe sem jutott, hogy ez velem el?fordulhat. Még a terhességem idején vettem mindent: szoptatós melltartót, melltartó betétet, tároló poharakat, mellszívót, szoptatós dvd-t, felkészültem a szoptatásra már jó el?re. A terhességem alatt egyetlen egy dolgon nem aggódtam, hogy nem lesz tejem. És tessék. Szégyellem magam miatta, mindenki szemében a csalódottságot látom, kicsit az az érzésem, a férjem is csalódott bennem. Sírni tudnék elkeseredettségemben. De nincs már több ötletem. Valamelyik nap, miközben adtam a babának a tápszert, potyogtak a könnyeim, úgy éreztem magam, mint valami gyerekgyilkos. Volt valaki hasonló helyzetben? hogy barátkoztatok meg a helyzettel?

Legjobb válasz: A természet akarta így, nem hiszem, hogy ezért õrölnöd kellene magad! Anno sem volt minden anyukának teje, hanem vitték más anyukákhoz szoptatni! Sajnos ma nagy hercehurca van a szoptatás jótékony hatásáról, ezzel azt elérvén, hogy aki nem tud, mert nincs pl tejmirigye az marcangolja önmagát, mint te is. Nem hisze, hogy a szoptatáson múlik az, hogy milyen anya leszel, fõképp nem gyerekgyilkos! Sajnos sok olyan anyukával találkozom, aki a kényelmi szempontot figyelembe véve inkább átáll a tápszerre, mert az "egyszerûbb". Mindenki maga dönti el hogy mi számára és a babájának a legjobb, de vannak olyan helyzetek, amikor nem tudsz mit tenni, elfogadod. Lelkileg biztosan nehéz lesz feldolgozni, fõleg, ha a férjed sem támogat. Próbálj vele is beszélni. Ha õ látja, hogy te aztán tényleg mindent megteszel, hogy a babádnak legyen tej, nem bírálhat. Szerintem legyen õ a támaszod, sokat segít a szoptatás sikertelenségének feldolgozásában!

A természet akarta így, nem hiszem, hogy ezért õrölnöd kellene magad! Anno sem volt minden anyukának teje, hanem vitték más anyukákhoz szoptatni! Sajnos ma nagy hercehurca van a szoptatás jótékony hatásáról, ezzel azt elérvén, hogy aki nem tud, mert nincs pl tejmirigye az marcangolja önmagát, mint te is. Nem hisze, hogy a szoptatáson múlik az, hogy milyen anya leszel, fõképp nem gyerekgyilkos! Sajnos sok olyan anyukával találkozom, aki a kényelmi szempontot figyelembe véve inkább átáll a tápszerre, mert az "egyszerûbb". Mindenki maga dönti el hogy mi számára és a babájának a legjobb, de vannak olyan helyzetek, amikor nem tudsz mit tenni, elfogadod. Lelkileg biztosan nehéz lesz feldolgozni, fõleg, ha a férjed sem támogat. Próbálj vele is beszélni. Ha õ látja, hogy te aztán tényleg mindent megteszel, hogy a babádnak legyen tej, nem bírálhat. Szerintem legyen õ a támaszod, sokat segít a szoptatás sikertelenségének feldolgozásában!
Nekem se indult meg, 3 hónapos. Nem is próbáltam. Jó ez így. Ezért sose voltam depis. Gondolom neked rossz érzés lehet.
Tejserkentõ teát próbáltad? Iszol, eszel eleget???? Leveseket, tejtermékeket, sok-sok folyadékot kell inni. Hátha segít. Remélem nem mondtam hülyeséget, de nekem ezek kezdetben beváltak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Most már lassan én is kezdem elfogadni, bár idáig azt hittem, ez egy teljesen természetes dolog, hogy az ember tud szoptatni. Nem is értem. Nekem nincsenek nagy melleim, de mióta teherbe estem, kb. 2xesére nõttek, azért sem jutott eszembe, hogy nem lesz tejem. Még mindig hatalmasak, mégis alig jön belõle valami :-( Kicsit kezdek már belefáradni.
Na azért a gyerekgyilkos meg a tápszeres etetés között van különbség.A tápszer nem méreg, babáknak gyártják.Nem értelek, miért kell ennyire elszomorodnod?Biztál benne, hogy lesz, nem lett.Nekem sincs, kicsit szomorkodtam, de hát ez van.Eppen olyan egészségesek, szépen fejlödnek a tápszeres babák is.Szerintem nincs semmi hátránya...
Megértelek, elképesztõen nagy nyomás nehezedik azokra, akik nem tudnak szoptatni. Van ez a baromság, hogy "olyan nincs, hogy nem megy", hát pedig van. Nekem a szülésznõm mondta két héttel a szülés után, hogy hagyjam már a francba az erõlködést, adjak csak tápszert, gyógyítsam be a melleimen a sebeket, és élvezzem az anyaságot. Hallgattam rá, igaza volt. Februárban jön a kistesó, és megfogadtam, hogy nem õrlöm majd magam ezen. Nekem is beszóltak az elsõnél, sógornõmmel egyszerre szültünk, õ a mintaanya, porig aláztak a tápszer miatt, de másodjára, ha nem megy, meglesznek a válaszaim az ilyen bunkó embereknek, mint õ. Még annyit, hogy tápszeren nevelt kisfiam vasgyúró, nem beteges, stramm, életvidám, és szemet gyönyörködtetõ. Tojj az egészre, nevesd ki a hülyéket, és légy boldog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!