Találatok a következő kifejezésre: Ha kislányt a (1233 db)

Mit reagálnátok, ha már sokadszor nézik kislánynak a kisfiatokat?

Fiús, vagány ruhában is már többször nézték kislánynak a 2 éves fiamat.

Legjobb válasz: Szia! AZ én kislányomat meg mindenki fiúnak nézi mert nincs nagy loknis haja és fülbevalót nem rakattunk neki. Még akkor is megkérdezik hogy kisfiú-e vagy kislány amikor rózsaszín cuccban megyünk valahova. Én is ki szoktam akadni, múltkor az orvosi rendelõben szépen visszakérdeztem hogy szerinted mi ha rózsaszínbe van öltöztetve? Nekem is rosszul esik.

Szia! AZ én kislányomat meg mindenki fiúnak nézi mert nincs nagy loknis haja és fülbevalót nem rakattunk neki. Még akkor is megkérdezik hogy kisfiú-e vagy kislány amikor rózsaszín cuccban megyünk valahova. Én is ki szoktam akadni, múltkor az orvosi rendelõben szépen visszakérdeztem hogy szerinted mi ha rózsaszínbe van öltöztetve? Nekem is rosszul esik.
az én copfos kislányomat nézve is van, aki megkérdezi, hogy LÁÁNY? és fel sem tûnik neki, amikor azt válaszolom, hogy neem, csak úgy öltöztetjük..
10-bõl túlzással 11-en nézik lánynak a kisfiamat. Engem nem zavar, tényleg nagyon szép gyerek. Fog még változni... :)
Én is vissza szoktam kérdezni, mikor a full rózsaszínbe öltöztetett lányomról megkérdik hogy . Fiú? Végképp nem értem. Mondjuk egyszer én is jártam így, mikor egy kislányon farmerkabát (minden díszítés nélkül, tök kis egyszerû) zöld póló, és melegítõnaci volt, meg egy farmer baseballsapi. Megdícsértem milyen helyes kisfiú. Biztos engem is utált az anyukája :)
Az én fiamat is rendszeresen lánynak nézik.Engem egyáltalán nem zavar. Inkább a fiút nézzék tényleg kislánynak, mit a kislányt fiúnak. Küldenék róla képet de nem tudom, hogy lehet ide képet feltölteni.
Ugyanez a helyzet nálunk, két éves kisfiam esetében. Minden hónapban van, aki 'leszépkislányozza' . Mindig kijavítom természetesen az illetõt, de azt szokták mondani, inkább egy fiút nézzenek lánynak, mint egy lányt fiúnak. Annak kevésbé örültem két lányomnál. A kisfiam egyébként kicsit sem lányos szerintem.
Utolsó elõtti vagyok. Elfelejtettem hozzátenni, hogy a kislányomat meg gyakran nézték fiúnak:)
Anyósom kommentje a fiamra: "Olyan szép, mint egy lány." Nem bántott meg vele. :) Viszont ha idegenek kommentálnák a fiamat, valszeg nem esne jól, bár nem tudom pontosan miért, hiszen ilyen kis korban (és fõleg fényképen) elõfordul, hogy csak a ruha és a fülbevaló ad támpontot a nemet illetõen.
Az én fiamat is kislánynak nézték, annyira szép szabályos arcocskája volt. Még a metrón is leszólítottak, hogy megdícsérjék. Nekem jól esett. Most 17 éves lakli nagykamasz, lenõtt hajjal, pattanásokkal. Hát már nem nézik lánynak:)
ugyan már, tesómat még általános elsõ osztályában is kislánynak nézték :D õ volt kiakadva hogy ki akarták zavarni a fiú wc-bõl :) azóta is mosolygunk ezen, mert ma már magas izmos, felnõtt férfi, senki nem nézné lánynak. :D ez azt jelenti hogy szép arca van a fiadnak, biztos nagyon helyes fiú lesz belõle. szerintem ne mérgelõdj ezen annyira.
A bátyámat nézték állítólag annak idején lánynak, aztán anyunak egyszer eldurrant az agya, és levágatta a szép, gyûrûs szõke haját. Utána kis "szopottgombóc" feje volt, és többé nem nézték lánynak. Azóta 36 éves széles vállú, borostás férfivá "cseperedett". Most már a haját is visszanöveszthetné... :-DDDD
Tõlem eddig a leghülyébbek kérdezték meg az utcán vagy buszon, hogy kisfiú vagy kislány? Tetõtõl talpig rózsaszínben! Biztos szép babás arca van a fiadnak. Nevess jót az egészen!:)
A kérdező hozzászólása: Õsszel még nevettem az egészen, mert tényleg nagyon szép arca van, és a haja is hosszú, szõkésbarna loknis, de fiús, vagány ruhákat adok rá. Most télen is sokan megjegyzik, pedig a haját takarja a sötétkék sapka, kék overálban van, fekete bakancsban. Szerintem kicsit sem lányos, és zavar ha lánynak nézik. Én is elgondolkodtam, hogy tavasszal levágatjuk a haját, de félek attól, hogy szopottgombóc feje lesz úgy. Kerek a fejecskéje nagyon.

Az utcában vagy egy 5éves kislány a szülei sokat bántalmazzák, nem törődnek vele. A gyermekvételmist már jól ismerjük. Lehetséges lenne az, hogy a kislányt magukhoz vennénk, ha elvégezzük a nevelőszülői tanfolyamot?

Legjobb válasz: Valószínûleg nincs esélyetek pont azt a kislányt magatokhoz venni.Egyrészt a nevelõszülõi tanfolyam sok idõ,nem gondolom,hogy addig a gyámügy nézné,hogy bántalmazzák a kislányt.Másrészt ilyen közel a szülõkhöz nem szoktak gyereket elhelyezni.Én nevelõszülõ vagyok,és innen vannak tapasztalataim.Ráadásul nem kötheted ki,hogy te csak õt szeretnéd nevelni.És még millió dolog közbejöhet.Pl:az sem mindegy melyik szervezethez kerül a kislány.

Valószínûleg nincs esélyetek pont azt a kislányt magatokhoz venni.Egyrészt a nevelõszülõi tanfolyam sok idõ, nem gondolom, hogy addig a gyámügy nézné, hogy bántalmazzák a kislányt.Másrészt ilyen közel a szülõkhöz nem szoktak gyereket elhelyezni.Én nevelõszülõ vagyok, és innen vannak tapasztalataim.Ráadásul nem kötheted ki, hogy te csak õt szeretnéd nevelni.És még millió dolog közbejöhet.Pl:az sem mindegy melyik szervezethez kerül a kislány.
Kizárt dolog, hogy megkapd. Elhelyezésnél fontos szempont az anonimitás.
nem csak anonim módon lehet örökbe venni, de nem egészséges, a közelükben lakni, nem tudod, elképzelni, hogy emnnyi botzalmas szituáció lehet? Gondolod, hogy simán odaadnák ???!!!!!
Hidd el, neked is jobb, ha nem pont azt a kislányt "kapjátok" meg! Jobb látásból sem ismeretségben lenni a rokonsággal. 15 éve vagyok gyámügyes.

Van arra praktika hogy ha kislányt szeretnénk a párommal?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html Itt egy kínai fogamzásnaptár van,ami az anya életkora szerint mutatja,hogy kisfia,vagy kislánya foganhat az adott hónapban.Érdekes,de nálunk bejött.Anyukám 24 éves volt,amikor augusztusban terhes lett velem,és lány lettem,lányt is mutat a naptár.A kisfiammal márciusban lettem terhes,és 26 voltam,és íme,a naptár is fiút mutat!Fontos,hogy a betöltött életkorodat nézd!Én pl májusban már 27 lettem volna,de mivel a fogantatás márciusban volt,akkor még csak 26 voltam.Érted?Próbáld ki.Mi idén kislányt szeretnénk,és a naptár pont most februárra jósolja a kislányt,belehúztunk.Sok sikert!

http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html Itt egy kínai fogamzásnaptár van, ami az anya életkora szerint mutatja, hogy kisfia, vagy kislánya foganhat az adott hónapban.Érdekes, de nálunk bejött.Anyukám 24 éves volt, amikor augusztusban terhes lett velem, és lány lettem, lányt is mutat a naptár.A kisfiammal márciusban lettem terhes, és 26 voltam, és íme, a naptár is fiút mutat!Fontos, hogy a betöltött életkorodat nézd!Én pl májusban már 27 lettem volna, de mivel a fogantatás márciusban volt, akkor még csak 26 voltam.Érted?Próbáld ki.Mi idén kislányt szeretnénk, és a naptár pont most februárra jósolja a kislányt, belehúztunk.Sok sikert!
ezt a fogamzásnaptárat én is ajánlani tudom, sokaknak bejött, illetve a Jónás napok is megmutatják, hogy mikor fog lány, illetve fiú foganni.
sztem ez csak babona, nekem megjósolták a fiút, és kislány lesz, de ha hiszel benne, legyen hozzá szerencséd.Sok sikert!!!
Nekem is fiút jósól, de kislányom lessz, mind a 4d-s és most már a rendes uh-on is tisztán ki lehet venni a szemérem dombot és környékét.
Nekem ez a kínai bejött, de a jónás lányt írt, és fiam lett.De ez a kínai mûködik nálam is és ismerõseimnél is!
Én is megnéztem a naptárat, ami elsõ gyermekemnél lányt jósolt-fiú lett. Most ikerterhesen ( spontán jött létre ) megint lányt jósolt, voltam genetikai vizsgálaton 100 % két fiú :-O. De állítólag sokaknak bejön...
Szia! Én olvastam olyat is, hogy ha sok tejterméket eszel, akkor valószínûbb a lány, ha viszont fûszerest eszel, akkor a fiú. Ha a hüvelyed inkább savas, akkor is lány várható ( lehet irrigálni vízzel higított citromlével), és ha pé elõtt 2 nappal vagytok együtt, akkor is nagyobb a valószínûsége a lánynak, mert a "lány spermák" tovább életképesek, mint a "fiúk". Hát nem tudom ezek beválnak-e, mert mi még csak próbálkozunk, de sok sikert Nektek!


Mit tegyek, hogy ne féljek ennyire, ha elesik a kislányom?

14 és fél hónapos,már egyedül sétál és el szokott esni. Nem nagyon,nem hasra,csak a fenekére.Én olyankor rögtön felkapom és nem annyira szeretem vissza engedni a földre,mert félek,hogy megüti magát. Egész nap ott vagyok mellette,nem hagyom magára,de félek,hogy lesz valami komolyabb baja,pl. nagyon beüti a fejét. Mit tegyek,hogy ez az aggódás megsz?njön? Id?vel elmúlik vagy már mindig ilyen leszek?

Legjobb válasz: Szia! 16 hós múlt a kislányom. 13 hónapos volt, amikor elindult egyedül. Én is így voltam kb. másfél hónapig. Nem esett nagyokat, de volt, amikor beverte a fejét. Ahogy egyre ügyesebb lett, elmúltak az esések, most már akkor esik csak el, ha van valami a kezébe, amit az arca elé tesz és úgy közlekedik. Azóta nem aggódok annyira, de azért a fél szemem mindig rajta van, és próbálom megakadályozni, hogy nagyot essen. Nyugodj meg, ahogy egyre jobban belejön a kislányod, nem fogsz annyira aggódni, mint most.

Szia! 16 hós múlt a kislányom. 13 hónapos volt, amikor elindult egyedül. Én is így voltam kb. másfél hónapig. Nem esett nagyokat, de volt, amikor beverte a fejét. Ahogy egyre ügyesebb lett, elmúltak az esések, most már akkor esik csak el, ha van valami a kezébe, amit az arca elé tesz és úgy közlekedik. Azóta nem aggódok annyira, de azért a fél szemem mindig rajta van, és próbálom megakadályozni, hogy nagyot essen. Nyugodj meg, ahogy egyre jobban belejön a kislányod, nem fogsz annyira aggódni, mint most.
Az normális, hogy aggódsz, de ne kapd fel rögtön. Ha meg is üti magát, várj egy picit, hogy õ hogyan reagál rá, mert ha nem sír, kár ráijesztened az aggódásoddal. A lecsüccsenés pláne nem fájhat neki, sõt az nagyon jó, ha mindig fenékre ül, azt jelzi, jó az egyensúlyérzéke. A másik dolog az, hogy minél jobban próbálod megvédeni, annál több ideig tart, mire megtanul biztonságosan, ügyesen közlekedni.
Nem fog ez az aggodas csak ugy eltunni, es ez igy van rendjen. lesznek esesek, o ebbol tanul, vigyazni kell ra, persze, hogy ne legyen nagyon nagy baj, egy jo tanacs, menjetek fure, nagy zold retre, focipalyara, stb setalni vagy szoktasd ra h ahol van fu, oda menjen egyedul, ahol kokemeny a beton, ott meg fogod a kezet.

Ha kislányom most tölti a két évet, de most terhes lennék akkor a második baba születéséig GYED-et vagy akkor is csak a GYES-t kapnám?

Miután a baba megszületne milyen juttatást lehetne igényelni? Újbol GYED GYÁS? vagy akkor már csak a GYES?

Legjobb válasz: Szia! Most hogy kislányod betölti a 2.évét gyest igényelhetsz csak kislányod 3 éves koráig.Azonban ha terhes vagy a másodikkal jobban jársz ha elmész táppénzre,nem mindegy hogy huszon ezret kapsz vagy a Nettó béred 70%át,és mikor megszülsz kezdõdik minden elõrõl tgyás igénylés 6hón át,majd gyed....Sok sikert a másodikhoz. Ja,hanem tudsz tápénzre menni sehogysem akkor gyest igényelj,és ha megvan a 2.baba a gyest le kell mondani és tgyást igényelni:-))

Szia! Most hogy kislányod betölti a 2.évét gyest igényelhetsz csak kislányod 3 éves koráig.Azonban ha terhes vagy a másodikkal jobban jársz ha elmész táppénzre, nem mindegy hogy huszon ezret kapsz vagy a Nettó béred 70%át, és mikor megszülsz kezdõdik minden elõrõl tgyás igénylés 6hón át, majd gyed....Sok sikert a másodikhoz. Ja, hanem tudsz tápénzre menni sehogysem akkor gyest igényelj, és ha megvan a 2.baba a gyest le kell mondani és tgyást igényelni:-))

17+6 napos terhességnél ha kislányt mond a doki az mennyire biztos?

Legjobb válasz: Nekem 18 hetesen mondta, h kislany ez az is lett:-) de azert eleg egyertelmu volt, en is lattam az uh-n.

Nekem 18 hetesen mondta, h kislany ez az is lett:-) de azert eleg egyertelmu volt, en is lattam az uh-n.
A kérdező hozzászólása: Hát én nem nagyon láttam semmit rajta. De 2 fiú után elég hihetetlen hogy ez lány- Pedig ezzel se voltam rosszul.
szerintem biztos.Nekem anno a lányt már 14.héten megmondták.Nem örülsz neki két kisfiú után?
A kérdező hozzászólása: De örülök. Mind a két fiúnàl kislányt szerettem volna. Imádom õket. De most azt gondoltam hogy biztos fiú.
Én meg épp kusfiuban reménykedek:-) gratulalok neked amugy.elozo voltam
A kérdező hozzászólása: Akkor drukkolok. Hány hetes vagy? Mikor lehet tudni hogy fiú e?

4 hetes kislányomnak a punijában az ajkak között ha széthúzom egy csomó fehéres váladék van, gondolom születése óta, ki szabad azt onnan tisztítani?

Legjobb válasz: Szia! Persze, nemhogy ki szabad, ki kell. Én textilpelussal szoktam óvatosan fürdés után. 1 éves kislány anyukája

Szia! Persze, nemhogy ki szabad, ki kell. Én textilpelussal szoktam óvatosan fürdés után. 1 éves kislány anyukája
Gondolom használsz popsi kenõcsõt, ez bele mehetett, persze ki kell tisztítani, de csak tiszta zsepivel, ne a popsi törlõvel.
Szia! Nekem a védõnõ azt mondta, hogy kamillateával törölgessem ki. Ezt párszor megcsináltam, amikor tisztába tettem, néha csak langyos vízzel, és azóta nincs semmi váladék.

Ha elköltözne a párotok 10 év után, de a kislányunk miatt gondolkodik, hogy kibéküljünk e, mit csináltatnátok a kislánnyal? Vagy mit kellene irni neki? Mivel lehetne befolyásolni, hogy haza jöjjön és észhez térjen?

Sziasztok!

Legjobb válasz: A kislánnyal semmit! Nem szabad a szülõk vitájába belekeverni! A pároddal ( nem a férjed) kell megbeszélnetek, hogy miért költözött el, mit kell tennetek, hogy rendbe jöjjön a kapcsolatotok.

A kislánnyal semmit! Nem szabad a szülõk vitájába belekeverni! A pároddal ( nem a férjed) kell megbeszélnetek, hogy miért költözött el, mit kell tennetek, hogy rendbe jöjjön a kapcsolatotok.
Remélem, hogy ez kamu! Semmit, ne akarj kényszeríteni/visszaédesgetni senkit. Már csak a külvilágnak szólna, ha hazamenne, nem miattad menne!
Te szereted még a párodat ? Miért költözött el ? A kislányt valóban csúnya dolog lenne csaliként felhasználni! Próbáld meg visszahódítani .. hozd felszínre a régi énedet , akibe annak idején beleszeretett .
Minden hátsó szándék nélkül illesztem ide a linket . ...annyira szép és szomorú : [link]
Kérdezõ ! Ne csak a kislányotok miatt akard , hogy párod visszatérjen hozzátok , mert akkor megette a fene az egészet . Ne csak eljátszani akard a családi idillt a gyermeketek elõtt , hanem megélni ! Ha már egymás felé megszûntetek nõként és férfiként , fõleg TÁRS-ként létezni , akkor a legjobb elengedni egymás kezét , lehetõleg békével .Ettõl még lehet a kislányotoknak az élete része és jó Édesapja ! (u.i. A belinkelt szám fájdalmasan gyönyörû , megkönnyeztem !! )
Kislánnyla semmit.. Ha valaki csak a gyerek miatt akarna velem maradni, akkor inkább menjen Isten hírével.. Magam miatt legyen velm, ne más miatt, ha mégis összejöttök újra, akkor el fog mérgesedni a helyzet, ketten lesztek boldogtalanok, és a lányotok lat majd egy elhidegült kapcsolati peldát, vagy pedig ha elmérgesedik a helyzet, egy rossz kapcsolati példát. Nem éri meg
Semmit nem csináltatnék a kislánnyal. Nem kéne olyan férfi aki csak a gyerek miatt jön vissza hozzám.

Ciki, ha a kislányomra a bátyjától örökölt fiúruhákat adom rá? Persze van néhány lányos darab is, de kabátok pulóverek, cipők mind fiúsak. Mind jó minőségű, szép, csak éppen nem kislányos

Legjobb válasz: Ha egy csecsemõt néznek fiúnak az egy dolog, de ha idõsebb kislányt akkor az rosszul eshet neki! Nekem lányos ruháim voltak de rövid hajam, és mindenki fiúnak nézett , nagyon utáltam.

Ha egy csecsemõt néznek fiúnak az egy dolog, de ha idõsebb kislányt akkor az rosszul eshet neki! Nekem lányos ruháim voltak de rövid hajam, és mindenki fiúnak nézett , nagyon utáltam.
Én a kislányomnak vettem pár szép, lányos ruhát. Ezeket akkor adom rá, ha megyünk valahová. Itthon játszani tökéletesen megfelelnek a bátyja ruhái is. Falun lakunk, családi házban, az udvaron senki nem szólja meg. :)
Attól függ, mennyi idõs. Ha baba, engem nem érdekelne, és õt sem. :)
Cipõt csak újat adnék rá. Ruhákat egyszerû megoldani, kisfiúsra vasalsz ilyen rávasalható matricát, lányosat, máris lányosabb a felsõ. Nadrág, body, ezekbõl a kék, zöld is tökéletes lánynak.
Nem ciki. Ha anyagilag nem engedhetitek meg magatoknak az újakat, akkor meg fõleg rá se ránts, ki mit mond. Ha valamit nem szeret a kislány, vagy te érzed úgy, hogy egy-egy túl fiús darab már túlzás, akkor azokat tedd félre. Én azt csinálnám, hogy a kiegészítõk viszont lányosak legyenek, a sapkák, sálak, kesztyûk, zoknik, hajcsatok, stb. sokat dobnak a dolgon, vagy amit lehet, akár át is alakíthatsz.
Szerintem nem a legjobb...attól is függ, mennyi idõs a kislányod. A kabát ha belegondolsz, télen alapdarab, minden nap abban lesz, ha még a haja is rövid akkor mindenki fiúnak fogja nézni. Ha anyagilag megteheted, szerintem legalább egy lányos kabátot és cipõt vegyél neki ha nem is újat, de használtat. Én biztos így tennék.
Nem ciki. Fordítva az lenne, ha fiúra adnál rózsaszínt. Viszont használt cipõt nem adnék a gyerekemre. Tönkre teszed a lábát.
Nem ciki, de cipõt újat vegyél neki is!
És kit érdekel ha fiúnak nézik?! Lányomat úgyis képesek voltak fiúnak nézni, hogy világos rózsaszín bundazsák volt rajta.Azon meg olyan takaró, amin rózsaszín szivecskét fogó mackók vannak, csak kék az alap színe...Szerintem semmi gáz és ciki nincs benne, ha fiús darabok vannak egy lányon...Nem jár minden nõ rózsaszínben vagy lilában, mégse nézi senki pasinak õket.Sok kislányon is van pl fekete pulcsi és farmer...Attól még nem kisfiú...Viszont szerintem gázabb kisfiúra adni rózsaszín inget...Cipõ legyen új csak és ennyi.
Ha egy fiunak ciki hogy lány ruhában van akkor szerintem egy kislány is megérdemli hogy lány ruhába legyen ne fiúba. Nem is értem ez egyik gáz a másik nem? Hogy néz már ki egy kislány fiú ruhába? Ugyan ugy mint egy fiú lányban. Ha megteheted ne járasd fiú ruhába fõleg ha már nem is baba.
Szerintem is ciki. Nekem is 5 éves nagyfiam és másfél éves kislányom van
Szerintem is ciki. Nekem is 5 éves nagyfiam és másfél éves kislányom van, és nem értem, miért kellene csak azért fiúruhában járnia, mert "az van raktáron". Én se hordom a párom ruháit. Anno a fiam is fiús ruhákat kapott. A kislányom épp úgy megérdemli, hogy csinos legyen. (Bátyáméknál is a lány a kisebb. Én sírni tudtam volna rajta, amikor ráadták a fiúruhákat. Már nagy. Már nem hagyja. De szegény az elsô két évben csupa fiúsban járt.) Én a szebb fiúruhákat elvateráztam egyébként, és az árukból vettem lányruhákat...
Azt nem állította a kérdezõ, hogy fiúnak van öltöztetve. Ha egy sötét nadrágot ad rá, ami fiúé volt, de hozzá ráad egy rózsaszín pulóvert, akkor szerintem nem ciki, mert nem fiúnak van öltöztetve. De komolyan írtam, hogy hímezz rá lányos motívumokat, ha nagyon zavar. Én egy sötét farmerre hímeztem pillangókat meg virágokat, és nagyon csajos nadrág lett belõle :)
én is azt hittem, hogy majd veszek 1-2 lányosat, itthonra meg jo a fius...aztán mégis máshogy lett, sokkal helyesebb lányos rucikban, és persye, nem tudom megállni a vásárlást....ugy oldottam meg, hogy a fiam ruháit eladom, eladtam, folyamatosan is, így nem tornyosulnak itthon, és nyugodtabban veszek lányosakat- nem sokat, tényleg semmi felesleget, praktikusat...harisnyák, bodyk unisex, itthonra jo a kek naci kis csajos felsovel, de megsem tisztara fius..persze, hogy nem ezen mulik, tégy ahogy jonak látod, én igy oldottam meg...
Fordítva lenne ciki. Ha fiúra adnál lányruhát.
A kérdező hozzászólása: Másfél éves. Nyáron , hogy ilyen jó idõ volt végig, csajos ruhácskákat hordott, de most elõszedtem az öröklötteket és elég fiúsak, de mivel sok van belõlük és szépek sajnálnám a padláson pororsodni hagyni.
nem ciki. Tegnap a lànyom igazi csaj volt, a férjem meg jegyezte kissè sok a ròzsaszîn...Piacon egy nèni de szép kisfiu, este gàzszerelõ kisfiù?-ja nem van fülbevaloja...mondom jaja...ha a talpig ròzsaszìn nem egyèrtelmû..
Ha nincs pénzed lányosra akkor dobd fel kislányos kiegészítõkkel. Pl. sapka, hajpánt, kesztyû
Én ugyan szeretem lányosan öltöztetni a lányomat, de néha én is veszek neki kék, fiúsabb darabokat, mert valamiért megtetszik, vagy akciós. Ezeket úgy adom rá, hogy mondjuk fiús nadrághoz valami lányos felsõt adok.. DE nagyon kicsiként kapott unokatestvérétõl aki fiú ruhát, pl szuper kék bundazsákot, eszembe sem jutott másikat venni helyette... Cipõt csak újat adnák viszont a lábára! Ha én nem is fogok cipõt eltenni a kistesónak... Egyébként pedig hogy fiúnak nézik... Kislányom le sem tagadhatná, hogy igazi kis csajszi, 18 hónapos, a válláig ér a szõke loknis haja. Mindehhez szeretem lányosan öltöztetni, épp csupa rózsaszínben volt, mire megkérdezte egy ismeretlen öregebb pasi, hogy FIÚ?! És nem viccbõl... Szóval ennyit errõl :D
Ciki legfeljebb az, ha foltos, szakadt, nm megfelelõ méret, ilyesmi... Az én fiam meg lányom hordott 1-2 darabot felváltva is. Van köztük szûk másfél év, csajszi vékony magas, kisember zömök, úgyhogy némelyik gatyát pl. egyszer egyik vette fel, aztán másik (kék farmer, drapp vagy terepmintás zsebes). Sõt a fiam még olyat is felvett, amin fehér alapon rózsaszín volt a pipa (a márkajelzés...) a fiús meg a kislányos kiegészítõkkel szerintem ez teljesen oké. A lányomat amúgy is nézték fiúnak fodros rózsaszín fürdõbugyiban (!), pink felsõben is... Szerencsére már van akkora haja, hogy copfot meg csattokat lehet pakolni. A cipõ tényleg jobb ha új, bár én abból is szoktam 1-2 megkíméltebb darabot újrahasznosítani a tesók között, mert nagyon hasonló a lábuk, de mivel legtöbbször nem a szezonnak megfelelõen jön ki a méret, így újat kapnak legfõképp.
Nekem bátyám van, sok megörökölt cuccom lett tõle, persze én alapból is fiúsabb kiscsaj voltam. Én úgy válogatnék, hogy egy barátnõt áthívnék, és miközben átnézitek a ruhákat, eltudjátok dönteni, hogy õ, mint külsõ szemlélõ, hogyan látja. De szerintem otthonra pl tök mind1 hogy kislányos-e, vagy télen, a kabát alatt ki látja..
Én azt mondom hogy varrogass a rucikra rá egy kis fodrot, csipkét, masnit, hímezz szivecskéket stb.és kicsit máris lányosabb lesz!

Mit tegyek, ha kislányom bántja a tobbi gyereket?

2 éves lesz,ha kozel kerul egy kisgyerekhez,tépi a ruháját,az arcába csíp vagy a haját húzza,ez megy már tobb mint fél éve.Nagyon rossz,hogy mindig vigyáznom kell,ha gyerekek kozott vagyunk.Nem tudom,hogy bántásból csinálja-e,mert sokszor kozben mosolyog,mintha játszana.Hiába mondtam már el százszor,hogy nem szabad,az fáj,sírni fog a másik gyerek,stb.Adjatok tanácsot légyszi!

Legjobb válasz: Az elobbi kommentet az elso válaszolónak írtam. Második válaszoló,lehet igazad van,még idáig nem fordult elo,hogy visszakapta volna,csak hogy lekiabálták,akkor sírt nagyon,mert egyébként nagyon érzékeny kislány,mégsem tanult belole.

rácsapni tehát megütni a gyereket és utána közölni hogy nem szabad verekedni hmmm..... és amikor a fiam verekedett meg fogtam a kezét a csuklójánál fogva nem szoritottam de meg fogtam le gugoltam a szemébe néztem és ugy magyaráztam el neki.lassan leszokott talán 2hét kellett néha még most is ütni akar felék de akkor megfogom a kezét ujra el mondom és nem csinálja.de ha te meg ütöd nem mondhatod neki hogy nem szabad verekedni.
Mivel csapkodtad a kezét emiatt, szerintem jóval nehezebb lesz errõl leszoktatnod. Ha csip, tép, azonnal odamész, megfogod a kezrt, legugolsz hozzá, mondod: ha mégegyszer bàntod a gyetekeket, csipsz, tépsz, azonnal beülsz a babakocsiba és hazamegyünk. Értetted? Mehet vissza játszani. Ha ujra kezdi, azonnal kikapod onnan és mondod: mondtam, ha csipkedsz és verekszel, azonnal indulunk! Igy nem viselkedsz, csúnya dolog! És beteszed a kocsiba, elköszönsz és hazaviszed. Nem baj ha ordit, abból látszik, hogy megértette. Mindig ugyanezt kell tenned, mert ha egyszer is tovább engeded verekedni, ottmaradsz vele a helyszinen, semmit nem érsz el vele. Ha ezt tartod, mindig ugyanigy, kb 3 alkalom hazavitel és meg fogja jegyezni: nincs tovább játèk a többi gyerekkel, ha verekszik. 22 hós a fiam. Már nem csapkod.
A kérdező hozzászólása: Az elobbi kommentet az elso válaszolónak írtam. Második válaszoló, lehet igazad van, még idáig nem fordult elo, hogy visszakapta volna, csak hogy lekiabálták, akkor sírt nagyon, mert egyébként nagyon érzékeny kislány, mégsem tanult belole.
A kérdező hozzászólása: Koszi!Már sokszor rácsaptam a kezére, az sem használt, remélem azért valahogy leszokik róla.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az!Én is így gondolom, de ezt mondták a szuleim, azért csináltam.A családban is vannak gyerekek, oket is sokszor bántja, pedig imádja oket, a gyerekek apja tobbszor mondta már nekik, hogy ussetek vissza, na ezt sem tartom jó otletnek.
Ha nem tudsz onnan hazamenni, ahol vagy, akkor is át kell menj vele egy üres szobába pár percre.
miért nem tartod jo õtletnek ha visszakapja amit ad?lehet igy szokik le rola, ha rájõn ez fájdalmas dolog
hmm... csúnya dolog de zsarold:D mondd meg neki, hogy ha rossz kislány lesz, elveszed a kedvenc babáját(vagy játékát) és csak akkor kapja vissza, ha jó lesz, vagy ami kicsit hülyén hangzik, hogy 18éves koráig csak virgácsot kap a télapótol:D
A kérdező hozzászólása: Kosz a tanácsot, de nem tudom, hogy ilyet már megért-e egyáltalán.
Addig fogja ezt csinálni, amíg valamelyik másik gyerek vissza nem adja, és rá nem jön, hogy ez fájdalmas. Kétéves unokaöcsikém ugyanígy csípett, ütött minden kisgyereket, amíg egy elszánt másféléves hatalmasat nem harapott cserébe az orrába. Soha többé nem volt agresszív.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló koszi, ezt még nem is hallottam, hogy így próbál kapcsolatot teremteni, hát akkor azért csinálja, remélem hamarosan megtanulja, hogy máshogy is lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!