Találatok a következő kifejezésre: Ha kimegyek egy autópályán (2 db)

Ha kimegyek külföldre egy autópályán (pl. Bécsbe az M1-en) , elegendő a Magyarországon vásárolt hagyományos autópályamatrica vagy kell még valami?

Legjobb válasz: elegendõ a Mo-on vásárolt osztrák matrica. ha csak a magyar matricára gondolsz, az ott nem érvényes.

elegendõ a Mo-on vásárolt osztrák matrica. ha csak a magyar matricára gondolsz, az ott nem érvényes.
Nem kell más, mint a célország autópálya használatának matricája!

Milyen kocsit válasszak? Ha olyan igényeim vannak, hogy pld az autópályán néha odalépek neki, vagy esetleg kimegyek havas idõbe egy elhagyott gyárhoz esetleg kresszpályára, akkor ne essen szét.

nem olyanra gondolok hogy a városba én nekiállok driftelni vagy hasonló csak ha odalépek neki azért húzzon és ha leesik az elsõ hó lehessen ökörködni ( zárt helyeken )

Legjobb válasz: Attól függ mekkora a keret rá. Nem mindegy hogy fél vagy 10 milla.

Attól függ mekkora a keret rá. Nem mindegy hogy fél vagy 10 milla.
A kérdező hozzászólása: fél , maximum 1 milla
BMW 318i E46 Merci 190
bmw e36 manapság egyre inkább az ilyen ökörködõs hülyegyerek autó, persze már sokáig nem fognak élni az ilyen célra használt darabok, de 1 millióból szépet lehet kapni, vagy egy olcsóbbat rendbe tenni
Bmw.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ilyen igényekkel Mazda MX-5 öt vennék, semmi mást. Könnyû, hátsókerék hajtású. Jól néz ki. Menõ. Megnézik. Viszonylag ritka, kevés ilyen fog szembejönni az utcán. Megbízható. Hihetetlenül merev karosszéria. Kezes. Kanyarvadász. Jó vezetni. Még 1.6-os motorral is repül, olyan könnyû és alig fogyaszt. 1 millióért már olyat jót vehetsz a 2000 után gyártottakból, hogy lemész hídba. Az MX-5 normális emberek megbecsült autója szokott lenni. Ezeknek az óráját nem szokás tekerni. Ha találsz egy akár 200e km körülit, az épp, hogy be van járatva. A fenntartása sem drága. Már az átírása sem. Garantáltan csalódásmentes autó. Egy igazi roadster, egy jó sportautó. Átlagautó árban kabriót kapsz. [link] [link] De ha már a Bmw-t ennyire ajánlgatták, 1 millióból csak az E36-ból lehet épet és egészségeset venni. A totalcaron szoktam olvasni népítéletbõl való heti merítést, na ott vett most egy ember németbõl hozott E46-ot 1 millióért, ami 15 éves, rozsdásodik, rohad mindenhol, vagy 200e km van az órájában, talán sokkal több is, a fél autót, motort ki kellett cserélnie, amikor javították, akkor kiderült, hogy sz.rrá is volt már egyszer törve. Olcsó húsnak híg a leve. Ilyenbõl normálisat másfél-két millió között találni és akkor még kell pénzt szánni az átírásra és egyéb alap cserélendõ dolgokra. Az E46 felejtõs, ha nincs minimum 1.5 milliód + még 2-300ezred. Ha Bmw kéne, akkor E30 325i-t vennék, fél millió környékén ebbõl már elég jót veszel, ha találsz és ez kezdésnek bõven jó. A többi pénzbõl meg tuningolod, új gátlók, felni, gumik, stb.
Hatsokerekesek: -Ford Sierra -Mazda MX5 -Toyota Corolla GT (ae86) -BMW e30 318is, 320, 325, 327e -BMW e34 525, 535, 540 -Nissan 240SX -Toyota Supra (kocka) -Opel Omega A 3.0 -Opel Omega B MV6 osszkerekes: -Audi 80 Quattro -BMW 325iX -Ford Sierra 4x4 -Mazda 323 1.6turbo 4x4 -Subaru Legacy -Subaru Impreza 2.0 (a GT is beleferhet az 1m-ba de keresni kell) hirtelen ennyi jut eszembe
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :D pont ilyen ökörködõs hülyegyerekeknek való autókat keresek, amit látok a nagytöbbsége ilyen is .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!