Találatok a következő kifejezésre: Ha kimegyek egy (81 db)

Ha kimegyek egy pályanapra, mondjuk a Hunaroringre, kell-e jogsi?

A versenypálya területén és a körülötte lévõ paddock stb. területén is jogosítvány kell az autó vezetéséhez? Rendezvényre gondolok például.

Legjobb válasz: Igen, kell. [link]

Igen, kell. [link]
Meg kéne nézni a Hungaroring szabályzatát. Alapvetõen nem kell, mert közforgalom elõl elzárt terület. Ettõl a terület kezelõje még rendelkezhet másképp a házigazda jogán.
Na már valaki elõ is kerítette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Tegyük fel NEM a Hungaroring szervezésében folyik a nyíltnap. A Hungaroringen, de mondjuk a Totalcar szervezésében. Ez esetben is ugyanezek a szabályok?
Figyelj, ha a Hungaroringen vagy, akkor ezt be kell tartani, ettõl eltérõ szabályokat nem hozhat a konkrét pályanap szervezõje, még ha a Totalcar is az.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.

Külföldön melyek azok a női munkák amiket ha kimegy egy magyar tud csinálni és kereset is van rá?

Legjobb válasz: mindenféle meló..Ami végül is téged érdekel. Lehet menni - ápolónõnek - bejárónõnek (ezt mindig keresnek,engem is állandóan hivogatnak,mert pár éve bejelöltem,hogy akár ilyet is elvállalnék) - takarítónõnek - pincérnõnek (mindig van ilyen meló) - eladó - gyári munka Én nõként nyomdában dolgozom (mert könyvkötõ a szakmám) <Anglia>

mindenféle meló..Ami végül is téged érdekel. Lehet menni - ápolónõnek - bejárónõnek (ezt mindig keresnek, engem is állandóan hivogatnak, mert pár éve bejelöltem, hogy akár ilyet is elvállalnék) - takarítónõnek - pincérnõnek (mindig van ilyen meló) - eladó - gyári munka Én nõként nyomdában dolgozom (mert könyvkötõ a szakmám) <Anglia>
A kérdező hozzászólása: megkérdezhetem, hogy te hány évesen mentél ki?
elsõ vagyok. Én 34 évesen mentem ki.. Eszem ágában sem volt, de így alakult..Szóval sosem késõ elkezdeni..:)
A kérdező hozzászólása: utolsónak üzenem ne magadból indulj ki
A kérdező hozzászólása: elsõõ köszönöm :) és tetszik kint? :)
Hát már kezdem megszokni. Már jó ideje kint vagyok, és már a szokásos monoton életet élem mint otthon bárki. reggel kelek, takarítok, fõzök, mosok, délután megyek melózni, (most délutános vagyok, nemsokára indulok). Este hazajövõk, vacsorázom, és tévénézés, fekvés..Így megy ez évek óta.. Akárcsak otthon.. De elvagyok.. Van munkám, és tudunk bérelni egy kis lakást magunknak, hogy ne idegenekkel éljünk egy fedél alatt. (ha ez a luxus nem lenne, akkor rég otthon lennék a saját lakásomban inkább)

Kisfiam 8hónapos, de még mindig nem tudom egyedül hagyni 1percre sem. Egyszerűen ha kimegyek valamiért a szobából azonnal el kezd utánam sírni. Nem tudok semmit sem csinálni. Mit tudnék tenni, hogy legalább pár percig el legyen a játékaival?

Legjobb válasz: Pont most van abban a korban, amikor rájön, hogy te és õ két külön lény vagytok azaz, hogy ha elmész, akkor nem vagy mellette, és úristen, mi van, ha nem jössz vissza. Szeparációs szorongás a hivatalos neve. Vidd magaddal mindenhová, tedd le a konyhában a kõre, vagy a szobában a szõnyegre, akárhová. Én még a wc-ajtót is nyitva hagyom. És ha ki kell mennem, akkor mondom neki, hogy most kimegyek rakok a tûzre, mindjárt jövök, várj meg. Ez egy ilyen idõszak, én is benne vagyok, 1 hete múlt 8 hónapos a fiam. Együtt teregetünk, együtt pakoljuk be a mosógépbe a ruhát, együtt porszívózunk. Mondjuk én gyakran a hátamra kötöm, ott aztán jó világ van, nem zavar semmiben, szépen elnézelõdik, én meg tudom csinálni a dolgomat.

Pont most van abban a korban, amikor rájön, hogy te és õ két külön lény vagytok azaz, hogy ha elmész, akkor nem vagy mellette, és úristen, mi van, ha nem jössz vissza. Szeparációs szorongás a hivatalos neve. Vidd magaddal mindenhová, tedd le a konyhában a kõre, vagy a szobában a szõnyegre, akárhová. Én még a wc-ajtót is nyitva hagyom. És ha ki kell mennem, akkor mondom neki, hogy most kimegyek rakok a tûzre, mindjárt jövök, várj meg. Ez egy ilyen idõszak, én is benne vagyok, 1 hete múlt 8 hónapos a fiam. Együtt teregetünk, együtt pakoljuk be a mosógépbe a ruhát, együtt porszívózunk. Mondjuk én gyakran a hátamra kötöm, ott aztán jó világ van, nem zavar semmiben, szépen elnézelõdik, én meg tudom csinálni a dolgomat.
szeparációs szorongás. majd kinövi.
Szia.Az én kisfiam is detto ugyan ilyen.Akkor eljátszik a játékaival ha bent vagyok, de ha ki megyek a konyhára, rögtön sir :(
Éppen mi is ebben az idõszakban vagyunk 2 hete. =( Sajnos nekünk az éjszakák is rosszak, sokat fel ébred.Most állt fel, mászik, lépeget majdnem mindent egyszerre.Majd kinövik. :)

Egy ismerosom mondta, tonkreteheti a laptopot ha kimegy a lakasban a biztositek..Ez igaz lehet?

Mi az igaz ebbol es mi vaghatja meg gallyra?

Legjobb válasz: Igazából a tápot tudja tönkretenni az áramszünet, illetve az azzal járó áramingadozás, azon keresztül szerencsétlen esetben a laptoba vagy számítógépbe szerelt eszközöket is. Amikor kimegy a bizti, rövid idõ alatt elõfordulhat, hogy hol kap egy pillanatra 230V-ot a tápegység, hol nem. Ha a visszakapcsolódás nagyon rossz ütemû, és a tápegységben lévõ alkatrészek még épp a pozitív félperiódus csúcsának közelében vannak (nem azonnali a kisülése még pl egy diódának sem), a bejövõ áram pedig a negatív csúcs közelében, azt a hirtelen változást nem biztos hogy tudják követni. Ha ettõl túlfeszültség keletkezik a tápegység kimenetén, vagyis a laptop/számítógép alkatrészein, azok tönkre tudnak menni. Az esély kicsi, de nem elhanyagolható. Ugyanígy a csatlakoztatott, külsõ tápegységgel rendelkezõ eszközök is tudnak a számítógépre olyan feszültségeket juttatni, amikre az nincs felkészülve. Pl (aktív)hangfal, modem, router, monitor. Sõt, a tv-tunerbe kötött antenna/kábeltv is tönkre tudja tenni nem csak a kártyát, hanem az alaplapot, extrém esetben több alkatrészt is.

Igazából a tápot tudja tönkretenni az áramszünet, illetve az azzal járó áramingadozás, azon keresztül szerencsétlen esetben a laptoba vagy számítógépbe szerelt eszközöket is. Amikor kimegy a bizti, rövid idõ alatt elõfordulhat, hogy hol kap egy pillanatra 230V-ot a tápegység, hol nem. Ha a visszakapcsolódás nagyon rossz ütemû, és a tápegységben lévõ alkatrészek még épp a pozitív félperiódus csúcsának közelében vannak (nem azonnali a kisülése még pl egy diódának sem), a bejövõ áram pedig a negatív csúcs közelében, azt a hirtelen változást nem biztos hogy tudják követni. Ha ettõl túlfeszültség keletkezik a tápegység kimenetén, vagyis a laptop/számítógép alkatrészein, azok tönkre tudnak menni. Az esély kicsi, de nem elhanyagolható. Ugyanígy a csatlakoztatott, külsõ tápegységgel rendelkezõ eszközök is tudnak a számítógépre olyan feszültségeket juttatni, amikre az nincs felkészülve. Pl (aktív)hangfal, modem, router, monitor. Sõt, a tv-tunerbe kötött antenna/kábeltv is tönkre tudja tenni nem csak a kártyát, hanem az alaplapot, extrém esetben több alkatrészt is.
Korábban egy microsoft teszten eltaláltam, hogy 9 féle áramingadozásféleség teheti gajra. Biztosan lesz itt szakember, aki fel is tudja sorolni. Nem véletlenül találták ki szerintem a szünetmentesítõket. Ha használja az áramot szerintem mindegy, hogy pc vagy laptop.
A kérdező hozzászólása: Igazán hasznos valaszok koszonom. Lehet buta kerdés, de kitudom ezeket kuszobolni valahogyan?
Túlfeszvédõs elosztóval, nem túl drága. (Mostanában lehet már kapni 2-3000-ért)
Az ellen a túlfeszvédõs elosztó sem tud mit tenni, ha a feltöltött kondira még nagyobb feszültség kerül. Kivédeni leginkább egy szünetmentes táppal lehetne. Otthoni használatra bõven elég egy 5-600VA körüli is, erre rákötheted a monitort, routert, modemet is akár (ha olyan). Ezzel nem kerül a gépre a pillanatnyi áramszünet, így megvédi. Némelyik még túlfeszvédõ áramkört is tartalmaz. Hosszabb áramszünet esetén úgy segít, hogy annyi idõre biztosan tud áramot biztosítani a gépnek, míg elmented a munkádat és kikapcsolod.

Kaptam egy Vizsla kutyust, úgy kb.3 hónapja. Mostanra elég sokat nőtt, de nagyon "rossz" ugrál mindig, nem fogad szót, ha kimegyek simogatni akkor is harapdál. Mit lehetne csinálni? Vagy a Vizsla ilyen marad, amíg meg nem nő?

Legjobb válasz: Milyen nevelési módszereket alkalmaztál nála az elmúlt 3 hónapban? Mert ha csak hagytad, hogy nõjön, mint a gaz, akkor ne csodálkozz, ha nem mûködik. Csak akkor fogja tudni, milyen a helyes viselkedés, ha megmutatod neki. Ami rossz, arról tiltsd le, ami jó, azt dicsérd meg, és foglalkozz aktívan a falkavezérség kérdésével (könyvekben vagy neten utánanézhetsz). Ha pedig egyedül nem megy, akkor keress egy jó kutyasulit, ahol megtanítanak bánni az ebbel :)

Milyen nevelési módszereket alkalmaztál nála az elmúlt 3 hónapban? Mert ha csak hagytad, hogy nõjön, mint a gaz, akkor ne csodálkozz, ha nem mûködik. Csak akkor fogja tudni, milyen a helyes viselkedés, ha megmutatod neki. Ami rossz, arról tiltsd le, ami jó, azt dicsérd meg, és foglalkozz aktívan a falkavezérség kérdésével (könyvekben vagy neten utánanézhetsz). Ha pedig egyedül nem megy, akkor keress egy jó kutyasulit, ahol megtanítanak bánni az ebbel :)
Teljesen egyet értek az elsõ hozzászólóval. Ha felugrál emberekre, azt könnyen tudod kezelni. Ha felugrik, nem nézel rá, nem beszélsz, csak hátat fordítasz neki. Harapdálásról le kellett volna szoktatni kiskorában. Ezt kutyasuliban tudnák neked megmutatni. Legyél falkavezér, domináns és nyugodt. Nagyon ajánlom: Jan Fennell: Kutyapszichológia, avagy tanuljunk meg kutyául
Nekem is van egy kölyök magyar vizslám nekem is ugyan ezeket csinálja. Vidd el kutya suliba vagy nézz meg egy oldalt pl.: http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kutya-felugralas-lesz.. és http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/hogyan-szoktassuk-l..
"Vidd el kutya suliba vagy nézz meg egy oldalt" Ha egy oldal megnézése egyenértékû lenne a kutyiskolával, rég kihalt volna a szakma... :)
A kérdező hozzászólása: Nem csak hagytam, hogy nõjön, mint a gaz.Foglalkoztam vele, tanítani nem tudtam, de pl.rácsaptam picit a fenekére, ha szétrágott valamit és errõl le is szokott...erre ma szétrágta az egyik papucsomat és mikor kimentem látszott, hogy "szégyenli" magát, lapított is, de nem akartam bántani és nem tudom, hogy mutassam meg neki, hogy nem szabad. A harapdálásról sem tudom elszoktatni.
A kérdező hozzászólása: Kutyasuli meg nincs a közelben...
Akkor vidd messzebbre, vagy hívj házhoz kiképzõt. Nem véletlenül foglalkoznak szakemberek a témával, vannak dolgok, amiket nem lehet távgyógyítani. Persze sokat segített volna, ha még a kutya érkezése elõtt utánanéztél volna annak, hogy is kell õket nevelni. Most sem késõ persze, csak nem biztos, hogy ez elég lesz.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a segítséget!

Ha kimegyek Angliába élni egy pár évre, akkor elég, ha van jogosítványom és személyim?

A jogosítványom az újfajta kártya.

Legjobb válasz: Elméletileg a személyivel is tudsz intézni mindent, de ezt, amikor ezt azt kérsz be kell küldened postán és jó pár hétig nem kapod vissza. Ha közben akarsz utazni vagy mást intézni, esetleg igazolni magad, akkor jobb, ha van egy útleveled is. A jogosítványt személyazonosításra asszem csak akkor fogadják el, ha helyi, mert azon a címed is rajta van. A magyart simán belehet cserélni britre csak két fénykép kell hozzá, egy kitöltött form és kb 50 font. Én amúgy azt mondanám, hogy nem szükséges az útlevél, de erõsen javasolt. Azért mégis csak az a hivatalos utiokmány , amit a világon mindenhol felismernek és elfogadnak egybõl.

Elméletileg a személyivel is tudsz intézni mindent, de ezt, amikor ezt azt kérsz be kell küldened postán és jó pár hétig nem kapod vissza. Ha közben akarsz utazni vagy mást intézni, esetleg igazolni magad, akkor jobb, ha van egy útleveled is. A jogosítványt személyazonosításra asszem csak akkor fogadják el, ha helyi, mert azon a címed is rajta van. A magyart simán belehet cserélni britre csak két fénykép kell hozzá, egy kitöltött form és kb 50 font. Én amúgy azt mondanám, hogy nem szükséges az útlevél, de erõsen javasolt. Azért mégis csak az a hivatalos utiokmány , amit a világon mindenhol felismernek és elfogadnak egybõl.
Ha Angliában dolgozni akarsz akkor nem elég a személyi és jogsi.Oda kell az útlevél is.A munkahelyeken amikor adatokat kérnek akkor az útlevél számot mindig kérik..Mindenképpen szükséged lesz bankszámlaszámra, és a bankok is csak az Útlevéllel foglalkoznak..Akármilyen ügyet akarsz elintézni szinte mindenhol kérik az útlevelet.Ha igényled a National Insurance Number Card-ot ott is kell az útlevél számod!Ha csak pihenni, nyaralgatni akarsz, és csak utazgatni az országban akkor elég a jogsi is.A személyi arra jó, hogy az országba is be tudsz vele jönni..
Elsõ vagyok.... csak a második beírásra reagálnék. Angliában élek már évek óta. Mindent, kezdve a WRStõl az NI-on, bank számlákon át a Self employed státusz kiváltásáig, mindent a személyimmel intéztem, mert nem akartam az útlevelemet leadni. Sehol sem raklamáltak, hogy nem volt jó, minden iratot úgy ahogy az megvolt írva megkaptam. Ezért írtam, hogy nem szükséges, de javasolt.
ma 13:18 Akkor örülök neki, hogy te mindent eltudtál intézni a személyiddel...Én elõrelátó vagyok így 4 évvel ezelõtt mi inkább Útlevéllel intéztünk mindent..Nekünk így könnyebb volt...de hát ki tudja...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor megcsináltatom, végülis nem rossz, ha van! Üdv

Szerintetek egy gyengébb középszintrõl, ha kimegyek Angliába és ott is erõltetem a nyelvtanulást, egy év alatt elérhetek egy magabiztos felsõ szintet?

Legjobb válasz: magaddal cseszel ki,ha nem beszéled a nyelvet,akkor hoppon maradsz,különben csak a tróger munkákra leszel utalva,vagy ki sem fizetnek...inkább tanuld meg becsületesen.

magaddal cseszel ki, ha nem beszéled a nyelvet, akkor hoppon maradsz, különben csak a tróger munkákra leszel utalva, vagy ki sem fizetnek...inkább tanuld meg becsületesen.
Nekem van ismerõsöm, aki nulla nyelvtudással ment ki és 2-3 év alatt teljesen megtanulta a nyelvet.
tesóm kint NORVÉG felsõfokot szerzett pár év alatt, nulla szintrõl. lássuk be, a norvég nyelv mégdurvább, mert nem ismersz semmit belõle, mint angolnál (abból akaratlanul is az emberreragad sokminden.) szóval határozottan igen a válasz a kérdésedre.
Attol fugg hogy az "eroltetem a nyelvtanulast" Nalad mit takar. Ha nyelviskolaba fogsz jarni es emberekkel erintkezni akkor szerintem nem is kell hozza egy ev hogy elerj egy felsofokot (nekem se kellett). Ha egy konyhan mosogatsz pakisztaniakkal, es csak magyarokkal beszelsz akkor 10 ev is keves ra.
Nem valószínû. De még a szóbeli se biztos.
A kérdező hozzászólása: Nem a munka, nem is a jobb élet reményében mennék ki, hanem ép azért, hogy a lehetõ legjobb szinten megtanuljam, minél hamarabb, hogy majd a jövõben kamatoztassam és igen nyelviskolába is szándékoznék járni.

Mi van akkor ha, kimegyek forgalomba egy 125ccm-is hivatalosan forgalomba helyezett motorral ami erősebb, mint amilyen kéne legyen és ha megállít a rendőr akkor mi van? TÖBBI LENT

Ha kimegyek egy 125ccm 2 ütemű (kb 23kW) motorral aminek a FORGALMIJÁBAN (azaz forgalomba van helyezve, rendszám stb.) az áll hogy 11kW, úgy hogy megvan az A1 (125ccm) jogosítványom amiben az áll hogy 11kW-ig vezethetek, akkor a rendőr fog még utána nézegetni stb. vagy nem?

Legjobb válasz: A rendõr nem tudhatja hogy neked pl egy gyárilag fojtott verzió van-e. Tehát még ha ismeri is a típust akkor sem fog veled semmit sem kezdeni. Amitõl inkább félned kell hogy ha pl balesetet szenvedsz más hibájából és bevizsgálják a gépet akkor te fogod megjárni.

A rendõr nem tudhatja hogy neked pl egy gyárilag fojtott verzió van-e. Tehát még ha ismeri is a típust akkor sem fog veled semmit sem kezdeni. Amitõl inkább félned kell hogy ha pl balesetet szenvedsz más hibájából és bevizsgálják a gépet akkor te fogod megjárni.
Semmi. A rendõr nem fog kirántani az Astra csomagtartójából egy teljesítménymérõ padot, hogy lemérje tényleg 11kWattos a motorod :D
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek köszönöm a választ:) Hát igen, ha baleset van akkor gáz van..

Jól teszi egy zsidó ember, ha egy antiszemita közszereplő feltűnése miatt kimegy egy étteremből?

Most mondta Fiala János a Rádió Q-ban, hogy a barátnőjével bementek egy étterembe, le is ültek, és mondták a pincérnek, hogy csak egy levest kérnek. De ekkor megpillantották a szintén ott ülő Vona Gábort. Fiala megkérdezte a barátnőjét, hogy mi legyen, aki azt mondta, hogy menjenek el innen, és erre távoztak is. A pincér még marasztalta őket, de ők elmentek. Később Fiala felhívta az étterem tulajdonosát, és tisztázta vele, hogy a tulajdonos nem felelős Vona Gábor jelenlétéért. (Nem tudom, milyen felelősségre gondolt.)

Legjobb válasz: Nem, ezzel csak a lovat adja az aktuális antiszemita alá (tökmindegy, hogy kirõl van szó). Mindkettejüknek ugyanannyi joga van ott enni, és ha bármelyik jelenetet rendez, akkor egy normális helyen azonnal "kikísérik".

Nem, ezzel csak a lovat adja az aktuális antiszemita alá (tökmindegy, hogy kirõl van szó). Mindkettejüknek ugyanannyi joga van ott enni, és ha bármelyik jelenetet rendez, akkor egy normális helyen azonnal "kikísérik".
Sztem megvan rá a joga bárkinek is, hogy ilyen-olyan okbóül vkivel ne akarjon egy légtérben maradni. Bár ebben az esetben nem értem, hogy miért nem tudott vele egy levegõt szívni (nyilván ha Vona tett volna nyilvánosan megjegyzést, akkor érthetõ lenne, de így...). De hogy ezzel kérkedjen meg beharangozza a rádióban... ennek magánügynek kellene lennie (a vallás egyébként is magánügy nekem).
ha magában tarja h emiatt ment el akkor igen. ha nagydobra veri és ezzel kérkedik, akkor semmivel nem jobb mint az "antiszemita közszereplõk".
a dunába kellett volna vetnie magát! az okos fialának. gerjesztett egy hírt magának! szerintem nem is voltak egy étteremben. ki tartja számon, hogy õ zsidó? divat most zsidónak lenni, fõleg, hogy itt van az összes pesten.
Csak nem jár Vona titokban kóser étterembe? ☻ Ha meg nem kóser, akkor ki a csudát érdekel ki megy be? Vagy koszos volt, netán fertõzõ beteg? Diszkriminálunk, diszkriminálunk? Errõl az oldalról lehet?
Igaza van az elsõnek. De Fiala lehet, hogy attól tartott, hogy Vona majd beleköt.
bizonyítsa be, hogy zsidó! nem pedig csak szeretne az lenni.. (:
A kérdező hozzászólása: Én is leginkább az 5-össel értek egyet, hülyeség kimenni. Talán abban is lehet valami, amire egy másik válaszoló utalt, hogy lehet ebben feltûnõsködés is, az sem áll távol Fiala Jánostól.
Arra nem gondoltok, hogy elment az étvágya? Ha számomra ellenszenves ember lépne be oda ahol éppen eszek, vagy azt szándékozom, én is inkább elmennék. Bár szimpatikusabb lett volna ha ezt nem veri nagydobra, annyira evidens, hogy ez a helyes viselkedés, hogy nem kellett volna ragozni, pláne közhírré tétetni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!