Találatok a következő kifejezésre: Ha kihívom mentőket, ha (4 db)

Ha kihívom a mentőket, ha otthon jön rám a szülés és senki nincs itthon, mennyibe kerül?

Én ugy tudom hogy fizet?s ha ment?t hivok!

Legjobb válasz: Hát ez már mindennek a netovábbja lenne, ha ilyen esetben fizetni kellene. De, ha biztosra akarsz menni, hívd fel a mentõket és kérdezd meg, õk biztos jól tudják. Valakit azért biztosíts magad mellé, arra a hétre amikorra ki vagy írva, és esetleg utána, ha nem idõre jön a kicsi.

Hát ez már mindennek a netovábbja lenne, ha ilyen esetben fizetni kellene. De, ha biztosra akarsz menni, hívd fel a mentõket és kérdezd meg, õk biztos jól tudják. Valakit azért biztosíts magad mellé, arra a hétre amikorra ki vagy írva, és esetleg utána, ha nem idõre jön a kicsi.
A szülõ nõ sürgõsségi esetnek minõsül.Ha az utcán fekfõ fosrészeg büdös hajléktalanhoz hívott mentõért nem kell fizetni, akkor miért kellene neked? Értem annak idején tankkal kellett kijönni, mert az éppen mellig érõ hóban akartam megszületni:) Amúgy az OMSZ honlapján biztos találsz egy e-mailcímet, amin megkérdezheted!
Csak az indokolatlan mentõhívást kell kifizetni. A szülés egyértelmû megindulása nem indokolatlan. TEhát ha elfolyt a magazatvized, vagy vérzel, vagy 5 perces fájásaid vannak, tuti nem kell fizetni. De a mentõsök biztosat tudnak mondani, de biztos, hogy nem kell. Ha pl beütöd a könyököd, akkor még mehetsz taxival is. a szülés más:-)
Kijön a mentõ elõbb is, nem csak 5 perces fájásoknál. Ha úgy érzed jön a baba-hívd õket az a biztos, fizetned tuti nem kell. Nekem szivárgott a magzatvíz hajnalban, kihívtam õket...õk meg jöttek (igaz több mint 30 percre rá). A baba meg csak este jött, tehát nem életbevágó volt, hogy jöjjenek...
Na jó, de ki vár addig, amíg 5 perces fájásai lesznek? Nekem reggel 7-kor jelentkeztek a fájások, buszra szálltam, bementem és mosolyogva megkerestem az ügyeletes orvost. Nem olyan borzalmasan fáj ám akkor még. Ja, és még bent sétálgattam egy órát, mert azt mondták, még ráérek. A mentõ akkor jön ki, ha valami gond van. De a fájások kezdetekor nincs még gond. Ha a buszt rizikósnak tartod, menj taxival, nem lesz semmi bajod. Elég kevés mentõautó van mostanában, hagyjuk meg az igázán sürgõs ellátást igénylõknek (pl. egy koraszülés az, vagy egy autóbaleset, stb.), tényleg nem lennének elragadtatva, ha az elsõ fájásra kihívnád õket.

Ha valaki beszed sok gyógyszert, de utána rögtön kihívja a mentőket, életben marad?

Legjobb válasz: ha bszedi és kihívja a mentõket akkor nem is akar igazán meghalni. amúgy valószinûleg igen

ha bszedi és kihívja a mentõket akkor nem is akar igazán meghalni. amúgy valószinûleg igen
Meg májkárosodással, amit életed végéig nyögsz. Meg pszichiátriai kezeléssel, mert ilyenkor automatikusan ez következik, nincs választásod, akarod vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Csak mert a barátnõm azzal fenyegetõzik hogy beszedi az összes algopyrint ami otthonvan:S
én anno beszedtem egy rakat gyógyszert fél doboz algopyrin sok nyugtató stb kb fél órára rá mosták a gyomrom és semmi bajom nem lett..de azóta se tudok gyógyszert a számba venni.
Attól függ, milyen gyógyszert. Van gyógyszer, amit nem lehet úgy túladagolni, hogy halálos legyen, van, ami elkerülhetetlenül halált vagy maradandó károsodást okoz túladagolva.
Az osszes algopirint? :O Wtf? Ha azzal akar ongyilkos lenni, akkor Taigetosz pozitiv. Rakerestem, es egy ilyet talaltam, hogy 18 eves csaj ongyilkos akart lenni, es bevett 98 db 500mg-os Novalgint (ugyanaz a hatoanyag), es karosodas nelkul tulelte. Igaz, onmagaban ez mar 5-szoros halalos adag, de meg mindig tudtak rajta segiteni. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6641523
A "sok gyógyszer" tág fogalom, nem mindegy mit és mennyit. Egyébként a mentõk kb. 10 perc alatt odaérnek és visznek gyomormosásra, általában ennyivel megúszod.

Mi van olyankor ha pl begörcsölök, azt gondolom beindul a szülés kihívom a mentőt, bevisznek a kórházba, de vak lárma az egész. Haza is hoz? Vagy azt már nekem kell megoldani?

Legjobb válasz: Nem taxi az, már elnézést. És nem úgy van az, hogy rádjön a szülés, és... ez csak a filmekben van. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor hívj mentõt, az rendben van. Ha csak fájások vannak, nézd az órát, ha 5 percesek, akkor menj be a kórházba. Ha csak félóránként van egy fájás, még maradj otthon. Ne izgulj ilyeneken :) És általában fel lehet ismerni, hogy mikor indul be a szülés!

Nem taxi az, már elnézést. És nem úgy van az, hogy rádjön a szülés, és... ez csak a filmekben van. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor hívj mentõt, az rendben van. Ha csak fájások vannak, nézd az órát, ha 5 percesek, akkor menj be a kórházba. Ha csak félóránként van egy fájás, még maradj otthon. Ne izgulj ilyeneken :) És általában fel lehet ismerni, hogy mikor indul be a szülés!
szia! ha a mentõbe érzed magad biztonságba, vagy csak igy tudod megoldani hvd ki nyugodtan. de tényleg legyen a fájások, már rendszeresek, viszont ha erõsen görcsöl a pocid, tényleg menj be, mert bármi lehet. hány hetes vagy? haza már nem hoz a mentõ, de bevinni befog.
Így van, ahogy a 3. írta. Viszont azt tudd, hogy általában a mentõs is megvizsgál, hogy nyílik e a méhszáj...
Nem úgy van az, hogy begörcsölsz, meg se birsz mozdulni. Még ha a magzatviz folyik el, én akkor se mentöt hivnék. Vagy rokont, vagy taxit. Általában enyhe fájásokkal indul, ami több óráig tart, úgyhogy nem kell kapkodni.
Én is mentõt hívtam, de nem vizsgáltak meg!!! Ha bemégy, az is lehet, hogy már ott tartanak. Vagy hazaküldenek :)
A kérdező hozzászólása: még nem aktuális a dolog, remélem a szülés még nagyon odébb van.csak érdekelt, hogy ez hogy mûködik.
Hát ahol én voltam ott már bent tartották aki vmilyen panasszal ment be. Persze lehet már a kiírt idõpont nagyon közel volt, vagy már túl haladt rajta.


Ha beindul a szülés és kihívom a mentőt, az a körzeti kórházba visz?

vagy oda ahova én kérem?

Legjobb válasz: Oda visz, ahova területileg tartozol.

Oda visz, ahova területileg tartozol.
Én úgy tudom, hogy oda visz, amelyik kórház a kiskönyvedben van. Nekem a doki mondta, nem tapasztalat. :(
Én anno beleírattam a dokival, hogy hova vigyenek. Aláírta, lepecsételte, így volt hivatalos.
és nyírbogáti vagyok.amikor beindult a szülés akkor mondtam hogy engem nyíregyházára vigyenek.pedig végig mátészalkára jártam.és nyíregyen szültem
Az állandó lakcím szerinti, területileg illetékes kórházba visz.
A kérdező hozzászólása: területileg siófokhoz tartozom, de kaposvárra jártam végig és befogadó nyilatkozatom is van.
Akkor szólj a mentõsöknek és oda visznek. Én szóltam nekik, hogy az állandó lakcímem szerinti kórházba vigyenek.(Pesten akartam szülni)Vidéken élünk.Csak annyit kérdeztek, hogy fogad e a kórház.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!