Találatok a következő kifejezésre: Ha kifőzöm cumisüveget, (9 db)

Ha kifőzöm a cumisüvegeket tiszta vizköves. Valamit rosszul csinálok? Másnak is ilyen? Ha sima vizzel átmosom utána ugy jó?

Legjobb válasz: Úgy ahogy az elsõ írta! Mikor kifõztem az üvegeket, én is pici ecetet tettem bele, és nem lettek vízkövesek.

Úgy ahogy az elsõ írta! Mikor kifõztem az üvegeket, én is pici ecetet tettem bele, és nem lettek vízkövesek.
Én is citromlevet szoktam a vízbe önteni, úgy forralom.
Egy közepes lábosba, kb. 1 evõkanál. Én legalábbis így csináltam.
Így van, kb. 1 evõkanál kell.
Önts a vízbe egy kis ecetet vagy citromlevet, így nem lesz vízköves.
Azt hiszem, ha utána vízzel leöblíted, akkor a sterilizálás semmit nem ért! Egyébként miért nem veszel sterilizálót? 2000Ft
A kérdező hozzászólása: Ne nézzetek butának, de mennyi az a pici?:)
Ne mosd át utána. A vízben van a vízkõ amit beleöntesz a sterilizálóba. Használd hozzá ugyan azt a babavizet amit a kicsi iszik. Amúgy sem kell bele sok víz csak kb 1-1, 5 dl (géptõl függ). Ráadásul ha sima vízzel használod tényleg tönkre is fog menni az egész berendezés!!!
Gyógyszertárban vegyél citromsavat, egy teáskanál a vízbe és nincs gond.

Melyik a jobb megoldás: ha kifőzöm mindig a cumisüvegeket vagy amit be lehet rakni mikróba sterilizáló készülék? Érdemes ilyet venni? Egyébként mennyi idős koráig kell a babának minden nap ezt elvégezni?

Legjobb válasz: Szia, én a mikrós dolgot ajánlanám, ha olyan a mikrótok. a tesóm is így használja, és elégedett. az õ kislánya 2 éves, de még mindig iszik cumisüvegbõl, elõfprdul, hogy még ilyenkor is néha ki sterilizálja neki a mikróba. :-))

Szia, én a mikrós dolgot ajánlanám, ha olyan a mikrótok. a tesóm is így használja, és elégedett. az õ kislánya 2 éves, de még mindig iszik cumisüvegbõl, elõfprdul, hogy még ilyenkor is néha ki sterilizálja neki a mikróba. :-))
sztem mostanság túlzásba viszik a sterilizálást!egyik gyerekemnél sem használtam vegyszert csak kifõztem mindent a picinek igaz gyakrabban mint akik sterilizálót használnak de szerintem ez sokkal jobb megoldás!
Sztem nem érdemes sterilizálóra költeni, annyi minden van ami kell!Ha kifõzöd tökéletes lesz, hidd el.Bárcsak már én is itt tartanék:-) 15 hetes kismama
A kifõzés jó. Én mégis a CHICCO fertõtlenítõ folyadékát használtam, kb 1 liter 1ooo Ft magasságában van, ami nekem 1 évig elég volt. (Régebben a TESCOban is lehetett kapni)Azt hiszem, hogy 1l vízhez kell adni egy adagolókupaknyit és a cumisüveget, cumit, játékot 20 percig benne tartani. A babának én 1 éves koráig adtam forralt és lehûtött vizet és eddig sterilizáltam a dolgait is.
Én olyan sterilizálót használok, amihez nem kell folyadék, hanem csak vizet tenni az aljába rá a cuccokat + fedõ és a mikróba tenni. A gõz sterilizálja és szerintem egyszerûbb mint fõzögetni (lányomnál még azt csináltam) és nem kell hozzá nagy edény meg olyan sok víz.
A mikroba még a saját dolgaimat sem tenném bele, nemhogy a babámét. Nekünk nincs is. Az a készülék nem emberért van. Többek közt kiöli az összes élõt az ételbõl, a hullámokról nem is beszélve. Én max kifõzném, olcsóbb is:)
Nekem pont tegnap mondta a védõnõm, hogy felejtsen el a folyadékkal való sterilizálást csak a fõzést használjam az a legjobb.Fölösleges a gyereket még ilyen kemimáliával is tömni....mint fertõtlenítõ folyadék, és igaza van nem?
Én hagyom megszáradni!
Én is hagyom megszáradni.
Textilpelenkára vagy vasalt, csak erre a célra használt konyharuhára borítottam és hagytam megszáradni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.
A kérdező hozzászólása: és fejjel lefelé száritjátok meg a dolgokat?
Igen, fejjel lefelé, hogy a víz le tudjon csöpögni róla.
Ha még forrón kipakolod nagyon hamar megszárad minden.


A kölcsönkapott mellszívót hogyan sterilizáljam? Ha kifőzöm nem fog tönkremenni a műanyag? És a cumisüvegek?

Legjobb válasz: Lehet venni sterilizáló folyadékokat is pl. a Chicco nagyon jó, csak hideg vízbe öntesz egy kicsit és fél óra alatt steril a cucc.

Lehet venni sterilizáló folyadékokat is pl. a Chicco nagyon jó, csak hideg vízbe öntesz egy kicsit és fél óra alatt steril a cucc.
Szia! Nyugodtan kifõzheted, én is úgy sterilizálom. Semmi baja! :)

Ha kifőzöm a cumisüveget, miután kihűl fehér "por" marad rajta. Ez vízkő? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Citrom savval fõzdki.S hogy ne maradjon savanyú ize öblitsd el melegvizzel kifõzés után.Tiszta lesz.

Citrom savval fõzdki.S hogy ne maradjon savanyú ize öblitsd el melegvizzel kifõzés után.Tiszta lesz.
Ez csak vízkõ, nem lesz tõle semmi baja a babának, csak hát elég csúnya lesz egy idõ után a cumisüveg.
de ha citromsav után nem mosod ki akkor nem kell ízesíteni nagyon a teát... :P
Miután kifõzted, tiszta ruhapelenkával jól töröld át, nekem csak ez vált be. A pelus nem szöszöl.
Elég ha csak elmosod rendesen, kifõzni én kb 3-4- hetente szoktam
Mi naponta egyszer, de lagalább 2 naponta kifõzzük.
Én még soha nem fõztem ki. Nem szabad agyon sterilizálni a dolgokat, mert árt a babának. Van fertõtlenítõ kifejezetten erre a célra Ciccho márkájú, én azzal szoktam heti 1x. Amúgy pedig nagyon forró vízzel és nem antibakteriális mosogatószerrel, de csa 1 csepp. A babám 3 hónapos és soha semmi baja nem volt. Ez persze csak tanács, mindenki belátása szerint csinálja. Sok sikert.
Hát én kb. 3 hónapos koráig minden használat után kifõztem a cumisüvegeket, utána már csak jól elmosogattam. Ezt régen is így csinálták, hiába mondják sokan, hogy ezt régen nem csinálták, és mégse lett a babának semmi baja.l Nem vagyok egy tisztaságmániás, de szerintem egy újszülött babának még elég fejletlen az immunrendszere.
Nem tudom mennyi idõs a babád. Az én lányom 2 hónapos. Eleinte naponta egyszer kifõztem a dolgait (persze volt, hogy úgy jött ki a lépés, hogy elmaradt), most már ritkábban, pl. most egy hete nem fõztem ki a cumijait. Nincs semmi baja. Védõnõm azt mondta, kb. 1 hónapos koráig naponta egyszer érdemes, utána már nem szükséges kifõzni. Szerintem sem jó mindent agyonsterilizálni. 2 hós kislány anyukája.
En hetente egyszer foztem ki a cumisuveget es a cumikat.

Hogyan sterilizaljatok babatok cumisuveget es cumijat? Atmossatok mosogatoszerrel mielott kifozitek oket? Ha igen milyen mosogatoszert hasznaltok? Koszonom elore is valaszokat! 5hetes baba anyukaja

Legjobb válasz: Ami mosogatószer volt eddig is, én azt használom. Forró vízzel öblítem le, bár ettõl a kezemen a bõr már nagyon kész van. Naponta egyszer elég sterilizálni, késõbb majd heti 1-2 alkalommal is elég lesz. Persze, végül tisztán teszed a sterilizálóba.

Ami mosogatószer volt eddig is, én azt használom. Forró vízzel öblítem le, bár ettõl a kezemen a bõr már nagyon kész van. Naponta egyszer elég sterilizálni, késõbb majd heti 1-2 alkalommal is elég lesz. Persze, végül tisztán teszed a sterilizálóba.
Sima mosogatószerrel elmosom (a fajta mindegy, mikor mit veszek), külön szivacsa van a dolgainak, utána berakom a gõzölõs sterilizálóba.
1. vagyok, mi végül vettünk egy mikrós sterilizálót, nekem ez egyszerûbb, beleteszem a cuccokat, a szükséges vizet, beállítom a mikrót 5 percre és kész. http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21796?storetype=s..
Én JAR mosogatószert használok, jól elmosogatom a cumit meg az üvegeket, aztán úgy teszem a mikrós sterilizálóba. Megéri beruházni rá, sokkal egyszerûbb így sterilizálni, pár perc és kész.
igen átmosom járt használok külön szivacsom van nekem is hozzá , van mikrós sterilizálóm de nekem nem vált be szerintem egy lábosban forró vizben pár percig fõzve jobban kiöli a bacit mint ami csak gözölve van én a forrásba lévõ vizbe teszek egy csepp ecetet és nem marad vízköves az üveg nagyon szépek töle!
Jar mosogatószerrel elmosom õket, utána fazékba forró víz+citromsav, és úgy fel a gáztûzhelyre.Egy perc alatt felforr, olyanok mint az újak.Az ecetet nem szeretem, mert büdös.

Jó ha már most kifőzöm és fertőtlenítem a cumikat, cumisüvegeket? Olyan cumit kaptunk ajándékba ami 2-től 6 hónapos korig használható. Jó újszülött babának az is? Sokra van ráírva hogy 0-3 hónapig akkor ennek is jónak kell lenni nem?

36 hetes vagyok pénteken már 37. Minden megvan már és össze van készítve de nem tudom mikor kezdjem a sterilizálást. Cumisüveget kell vinni a kórházba és engedik egyáltalán a cumit? Mibe tegyem hogy tároljam a kif?zött dolgokat a szülésig? A kórházba miben vigyem?

Legjobb válasz: Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!

Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!
Újszülött babának 0+ cumi kell, nem a 2 hónapos kortól, mivel jobban jön a tej, nem fogja tudni enni! A nyugtató és játszó cumi is 0+ legyen! Persze kifertõtlenítheted most is, de mikor hazajöttök akkor is ráér, hiszen nem tudhatod, lehet nem is fog kelleni! De azért jó ha van cumi és cumis üveg is, mert ha kell ne akkor kelljen rohangálni! Én nem vittem a kórházba se cumit, se cumisüveget oda nem kell! De ha megnyugtat vihetsz! Én egy nagyobb mûanyag dobozban (mint az ételes, csak erõsebb) tárolom õket! Nekem 3 hetes korától kell adnom pótlást, cumit nagyon ritkán használja a kislányom, mert inkább játszik vele! 6 hónapos kislány anyukája!
Szia! 4 gyerekem van, s a nagyok 9 hónapos korukig azt se tudták mi az a cumisüveg, s cumijuk se volt soha. Szopi abbahagyása után (9hó) használtunk kb. 1 évig cumisüveget. A legkisebb viszont soha nem ivott cumisüvegbõl (már nem is fog, mivel 1, 5 éves), s cumija sincs!
Szerintem ráér akkor fertõtleniteni, amikor már hazamentek a babával. Cumit vihetsz be a kórházba ha szeretnéd, de szerintem jobb lenne a legkisebb méretet vinned. Kórházba adnak tápszert vagy teát, ottani kis üvegbõl, szóval nem kell bevinned semmit. Én egyedül bimbóvédõt vittem meg cumit, ja meg kézi fejõt.
Szerintem csináld meg most, nekünk hirtelen 2 héttel korábban jött a baba, amikor hazavittük még ki sem volt bontva a cumisüveg és a sterilizáló sem, õ meg éhes volt, nem volt annyi tejem. Nagy kapkodás volt. Ha lesz tejed örülj. Ha lesz idõd, még egyszer kisterilizálod. Nálunk nem kellett cumisüveg a kórházba, a pótlást kis pohárból kapták a babák, ha nem szopiztak eleget. Inkább vegyél 1 cumit 0+ -t, ha kell vesztek még, 1 darabbal is ki lehet húzni pár napig. Gondolom a tietekre is több méretet rá lehet tenni. pl. Avent, MAM, ... Valami tiszta, új mûanyag dobozba tedd, aminek teteje is van, amit sterilizáltál.
Az én babám 7 hónapos volt, mikor az eredeti csomagolásából kibontottuk a cumisüveget, amit még terhesen vettem. Szerintem ráérsz az ilyesmivel. De ha mégis meg szeretnéd már most csinálni, sterilizálás után csomagold be folpakkba és zacskózd be. Cumival is ráérsz, ha már otthon vagytok, a kórházban még teljesen felesleges "ledugózni" a babát.

Amikor kifőzöm a cumisüvegeket, borzasztóan vízkövesek lesznek, szinte poros az oldala. Árthat a babának, ha ilyen üvegből adom neki a tápszert? Mit javasoltok, miben főzzem ki?

Legjobb válasz: Ezt a problémát én is felvetettem a védõnõnknek, és azt mondta, hogy nem árt a babónak. De mivel szerintem ez rettentõ gusztustalan látványt nyújt, én átálltam a hideg fertõtlenítõre (chicco). 6,5 hós babó anyukája

Ezt a problémát én is felvetettem a védõnõnknek, és azt mondta, hogy nem árt a babónak. De mivel szerintem ez rettentõ gusztustalan látványt nyújt, én átálltam a hideg fertõtlenítõre (chicco). 6, 5 hós babó anyukája
Citromsavat kell tenni a vízbe, ez meggátolja a vízkövesedést! Elég egy kiskanállal.
Tisztitott vizzel fõzöd ki nem lesz ilyen gondod!Astoriánál van egy BIO ABC nevû üzlet, ott lehet kapni 35ft/literje!Sõt azt inni se utolsó, nem csak fõzni;)
tegyél kevés ecetet a vízbe amiben kifõzöd a dolgokat.
Nem ártalmas a babának, csak ronda. Ha a vizbe cirtomsavat, cirtomlét, ecetet teszel, akkor nem lesz vizköves, vagy elöször forrald fel a vizet, és ha leült benne a vizkö, önts le és abban fözd ki az üvegeket.
citromlé a vízbe!
én is mindig csavarok egy kis citromlevet a vízbe


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!