Találatok a következő kifejezésre: Ha kiderül napokban hogy terhes (3 db)

Ha kiderül a napokban hogy terhes vagyok meddig lesz duzzatt a mellem? Csak mert fáj és feszül és nyomásra érzékeny. Holnap nem kéne megjönnie. De szúr a jobb petefészkemnél. Jelenthet ez terhességet?

Legjobb válasz: Szerintem ebbõl még nehéz megmondani, hogy terhes vagy-e. Nekem ugyanolyan tünteteim voltak, mint mensi elõtt, csak nem jött meg. Várj legalább holnapig, vagy még 1-2 napot és tesztelj!

Szerintem ebbõl még nehéz megmondani, hogy terhes vagy-e. Nekem ugyanolyan tünteteim voltak, mint mensi elõtt, csak nem jött meg. Várj legalább holnapig, vagy még 1-2 napot és tesztelj!
Nekem nem a petefeszkemnel szurkalt, hanem a mehemnel. Es azota is. A mellem amugy kb. a 9.hetig volt erzekeny. Szovala tuneteid alapjan meg barmi lehet, varj par napot a teszttel.
A kérdező hozzászólása: Hát mostmár mindegy mert megjött!
A kérdező hozzászólása: majd a következõ hónapban sikerül, mindig ezt mondom magamnak! Azért szomorú vagyok

Ha pár napja munkanélküli vagyok, mi történik, ha kiderül hogy terhes vagyok?

12 év folyamatos munkaviszonyom van, azt mondták a hivatalban, hogy nagy baj lenne, mert onnét nem lehet táppénzre menni, mert az nem munkahely. És hiába van sok sok év folyamatos munkaviszonyom, szülés után csak "passziv" gyes járna. Hol itt az igazság?

Legjobb válasz: sajnos sehol, e ha be tudod bizonyítani, hogy az elbocsátás pillanatában már terhes voltál, akkor lehet, hogy egy ügyvéddel el lehetne érni, hogy járjon a jogvisziny, de sajnos nem tartom nagyon valószínûnek....

sajnos sehol, e ha be tudod bizonyítani, hogy az elbocsátás pillanatában már terhes voltál, akkor lehet, hogy egy ügyvéddel el lehetne érni, hogy járjon a jogvisziny, de sajnos nem tartom nagyon valószínûnek....
A kérdező hozzászólása: Ez most tényleg komoly? Hihetetlen... nem akarom elhinni. És mi az a passzív gyes? Meddig jár? Mennyi összegben? Nem hiszem el....
Szia! Sok mindentõl függ, hogy mi jár is mi nem. Az számít, hogy a szülés pillanatában biztosított voltál-e. Ha igen, akkor jogosult vagy a tgyásra és a gyedre is. Azonban más jogszabály vonatkozik abban az esetben, ha a jogviszonyod megszûnte után 42 napon belül szülsz. És még egy fontos dolog, amivel nagyon sokan nincsenek tisztában: a munkanélküli NEM jogvesztõ. Ha esetleg van kérdésed, nyugodtan írj privátban, szívesen válaszolok ezekre. 3 és fél hónapos baba anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kicsit késõbb írok! Köszi mégegyszer!
A kérdező hozzászólása: Írtam Neked, köszi a választ elõre is!
Szia! Én is elvesztettem a munkám terhesen (nekem lejárt a munkaszerzõdés). Elõször passzív táppénzre (45 nap), aztán munkanélkülire (6 hónap) mentem, így megvolt a biztosított jogviszonyom a tgyáshoz és a gyedhez. nekem 4 év munkaviszonyom volt elõtte. biztos találsz megoldást a helyzetedre. boldog babavárást!

2 napja késik, és ezen a héten nátha ellen gyógyszereket szedtem. (Algoflex, Rubophen, Neocitran, kb. mindegyikből 2 db-ot, ill.2-szer). Lehet-e bármiféle probléma, ha kiderül, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Háát, nem volt célszerû ennyi mindent összeenni. Igazság szerint meg kéne nézni a gyógyszerek dobozán, hogy terhesség esetén szedhetõ-e, s ha igen, akkor végülis nem baj. Algopyrin származékot és Panadolt lehet enni terhesség alatt is, bár azt is az én orvosom a második trimeszterre javasolta. Azt mondta, az elsõben és harmadikban ne szedjek semmit. De hát ezt is orvosa válogatja.

Háát, nem volt célszerû ennyi mindent összeenni. Igazság szerint meg kéne nézni a gyógyszerek dobozán, hogy terhesség esetén szedhetõ-e, s ha igen, akkor végülis nem baj. Algopyrin származékot és Panadolt lehet enni terhesség alatt is, bár azt is az én orvosom a második trimeszterre javasolta. Azt mondta, az elsõben és harmadikban ne szedjek semmit. De hát ezt is orvosa válogatja.
Nem lesz semmi baj. Mielõtt kiderült, hogy babát várok, több, mint 1 hónapig szedtem még a fogamzásgátlót, emellett nagyon csúnyán megfáztam, így én is szedtem mindenféle csodaszereket, hogy jobban legyek, több mint 1 hétig. Amikor az orvosomnak megemlítettem, azt mondta, hogy nem hiszi, hogy bármelyik is gondot okozna..Most meg itt van a makk egészséges, 5 hónapos kislányom.. Persze, úgyis meg fogja a védõnõ is kérdezni, hogy szedtél-e v.milyen gyógyszert, ha tényleg baba van a háttérben, amikor felveszi az anamnézist.
Szia! Elnézést a késõi reagálásért, de csak most olvastam a kérdést. Igazából a probléma az, hogy több féle láz és fádalomcsillapítót együtt szedni egy idõben egyáltalán nem javasolt, még két félét sem, nemhogy 3-at. Ez borzasztó sok!!! Ezt a saját egészséged érdekében mondom. Nem csökkenti egyáltalán a tüneteket, ellenben a mellékhatásokat erõsíti (gyomorfekély, májkárosodás stb). Az, hogy a babának árt-e? Kis mennyiségben nem probléma ennyire az elején (ha baja lesz mégis a babának, akkor az vetéléssel végzõdik általában az elsõ trimeszterben). Remélem nem ijesztettelek meg? Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!