Találatok a következő kifejezésre: Ha kiderül, beteg a baba, (3 db)

Mi történik akkor, ha a 12. heti uh-n kiderül, beteg a baba, és nem szeretnénk megtartani?

Nagyon rossz érzésem van a kicsivel, félek is. Egészséges, eleven fiam van már, mellé, és valahogy amúgy sem tudnék egy beteg babát elképzelni. Tudom ne gondoljak rosszra, egészséges lesz a pöttöm, de felmerül, mi történik, ha mégsem.

Legjobb válasz: Voltál orvosnál?? Mitõl volt a 40 fokos lázad? :( Én is lázas voltam, igaz a 34. héten, kórházba is kerültem a szülésig. szörnyû volt, de a baba érdekében muszáj volt. Nem lesz semmi baja a babádnak!!! Ne is gondolj ilyenre!!! A fontos ilyenkor az, hogy a lázat csillapítsad, mert az többet árt, mint a gyógyszer! És mindenképp pozitívan gondolkodj!!!! 2 gyerekes anyuka

Voltál orvosnál?? Mitõl volt a 40 fokos lázad? :( Én is lázas voltam, igaz a 34. héten, kórházba is kerültem a szülésig. szörnyû volt, de a baba érdekében muszáj volt. Nem lesz semmi baja a babádnak!!! Ne is gondolj ilyenre!!! A fontos ilyenkor az, hogy a lázat csillapítsad, mert az többet árt, mint a gyógyszer! És mindenképp pozitívan gondolkodj!!!! 2 gyerekes anyuka
Elveszik ha valóban beteg DE ilyenekre NEM szabad gondolni!!!!!!Minden a legnagyobb rendben van a magzattal:) ))
Szia! Én is tiszta ideg voltam a 12. heti uh elõtt.Aztán mikor megláttam, teljesen elolvadtam.Én is ugy éreztem, hogy valami nem ok, biztos beteg stb... De nem szabad igy gondolkodnunk, hidd el a manócskád egészséges mint a makk.Egyébként ha beteg a baba valóban elveszik még ilyen idõsen is.Én is meggondolnám, nem csak a saját, de a baba érdekében is.Hisz az õ élete is "más" lenne. Boldog, NYUGODT Babavárást! 32 hetes km.
Ne gyötörd magad, reméljük, hogy nem lesz semmi baj a 12. heti ultrahangon. Ha pedig mégis, akkor még van idõd lépni. Senki sem ítélhet el, ha úgy döntesz, hogy nem tartod meg. Drukkolok nagyon! 28 hetes
Bocsi offolok! Tiszta fura hogy általában az elsõ reagálo mindig lehord...Ezt már nagyon sok kérdésben megfigyeltem... Amugy nekem is eszembe jutott, és én sem szeretnék beteg gyereket hisz az sem nekem sem a babának nem jó! De hála egészséges:) ! Amugy nem elég egészségesen megszülni..., sajna lehet késõbb is olyan baleset amitõl megrokkan:(! Engem inkább ez aggaszt!! 20 heteske
Szia! én is gondoltam természetesen ilyesmire, hiszen mindenkinek megfordul a fejében... a 24. hétig eltudják venni a babát ha beteg, utána már nem. Persze ne legyen semmi baj! :) Boldog babavárást!
ha esetleg beteg lesz, akkor már nem a te gyereked lesz? Még semmit sem tudsz, de már kombinálsz.. most mitvársz?Azt írjam, hogy ha kiderül beteg, vetesd el?pfujjj.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy egy hete minden éjjel 40fokos lázam van, tegnap egy nagyon picit véreztem. Kimerült a szervezetem, kis korkülönbség lesz a két gyerkõc között. Mikor vállaltuk az elsõ gyerekünket, akkor tudtam, hogy lemondásokkal jár, de egy beteg baba méginkább. Pláne ha egész életében pelenkázni kell... Annak semmi értelmét nem látom, hogy megkeseredek mellette, vagy bedugom egy otthonba, és havonta meglátogatom. Ha az élete során rokkanna meg, az valahogy más. Próbálok pozitívan állni a dolgokhoz, de nehéz jelenleg.

Ha szellemileg beteg egy baba, az kiderül még a terhesség alatt?

Úgy értem afp-vel,vagy uh-al.

Legjobb válasz: Nem,a legtöbb esetben csak a durva látható agyi elváltozást veszik észre,de azt sem biztos. Az esetek nagyrészében a fejlõdése során van visszamaradás,így derül ki.Van,hogy csak nagyobb korban lesz egyértelmû,hogy baj van.Sajnos ezt elõre nem lehet megmondani.(fogyatékosintézetbe dolgoztam)

Nem, a legtöbb esetben csak a durva látható agyi elváltozást veszik észre, de azt sem biztos. Az esetek nagyrészében a fejlõdése során van visszamaradás, így derül ki.Van, hogy csak nagyobb korban lesz egyértelmû, hogy baj van.Sajnos ezt elõre nem lehet megmondani.(fogyatékosintézetbe dolgoztam)
Nem igazán. Vannak genetikai betegségek pl. Down kór, ami szellemi fogyatékossággal is jár. Nyilván ezt fel ismerhetik terhesség alatt, és ennek tudatában dönthet a baba megtartásáról az ember. A szülés közbeni sérülés vagy oxigén hiány is sok problémával járhat, de ezt nyilván nem lehet elõre diagnosztizálni. A más okot nem hiszem, hogy bármilyen módon diagnosztizálni lehet.
Nem minden esetben. A nagyon durva elváltozások láthatók, vagy a kromoszóma rendellenességek szûrhetõk (nem mind). És rengeteg olyan ártalom van, ami a szülés közben, vagy után okoz értelmi fogyatékosságot. Ahogy fejlõdik egy baba, úgy vehetõk észre a problémák. Ne aggódj! 34 hetes
Szia! Jaj, ne is gondolj ilyesmire. Amúgy nem derül ki sajnos. Van a családodban esetleg beteg (fogyatékos ember)? Mert ha igen, akkor a genetikai tanácsadóban szokták latolgatni az esélyeket, ha jól tudom.
Vannak jelek: pl. mickofephal (kisefejú, olyankor az agykoponya kicsi) vagy hydrocephal (vízfejûség) vagy a down szindróma... de ezeknek mindig megvan az okuk. Pl. a microcephalnak lehet a toxoplazma, a hidrocephalnak valami agyi fejlõdési rendellenesség, a down-nak egyértelmû... ne izgulj. Nagyon-nagyon ritka az, hogy minden rendben a terhesség alatt is, a szülsé alatt is és mégis szellemileg fogyatékos egy gyerek. Gyógypedagógus vagyok.

Ha kiderül, hogy beteg a baba, vagy esetleg elhal a 14. hét után, akkor hogyan történik a terhességmegszakítás?

Kérlek benneteket, senki ne agyaljon ezen a kérdésen feleslegesen! Csak olyanok válaszoljanak, (ha lehet) akiknek sajnos vannak err?l tapasztalatai!

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a 12. hét után kényszerszülés van.

Én úgy tudom hogy a 12. hét után kényszerszülés van.
szia vetélés miatt voltam kórházban és volt a szobában egy kislány (14éves volt) õ abortuszra ment be, meg akarták neki indítania szülést nem sok sikerrel akkor mikor én oda kerültem már 24 órája próbálkoztak vele, a hüvelyébe tettek neki méhszájlazítót de attól nem történt semmi utána pediga hasfalán keresztül valami zselét fecskendeztek a méhébe hogy meginduljon a szülés, attól kezdõdtek neki a fályások de aztán többet ne mtudok mert engemakkor elvittek mûteni és utána már nem volt erõm foglakozni vele. bocsi hogy ilyeneket írtam de én ennyit tudok errõl, tudom hogy nem abortuszról van szó de ez hasonló hozzá. DE HA MÉG NEM DERÜLT KI HOGY BAJA VAN A BABÁNAK AKKOR NE GONDOLKODJ ILYENEN, CSAK POZÍTIVAN
Sajnos meg kell szulni a babat, ha a terhesseg ilyen idos korban megszakad, vagy beteg a baba. Mo-on a hatalyos torvenyek ertelmeben, sulyosan beteg magzatot 24. hetig vesznek el, ami azt jelenti, h meg kell szulni. Ha pl. 20. heti genetikan kiderul, h beteg a baba, vesznek magzatvizm mintat, annak 3-4 het mire megjon a lelete, akkor a 24. heten meg elveszik, (megszulod) de tovabb mar nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!