Találatok a következő kifejezésre: Ha kiderül, beteg (9 db)

Mi van abban az esetben, ha kiderül a születendő gyermekről, hogy Down kóros? A 2. vérvizsgálatot a 16. héten végzik el, de akkor már nem lehet elvetetni, nem? Vagy ha ilyen súlyos beteg akkor igen?

Legjobb válasz: A 24. hétig elveszik,ha beteg.Azért addig,mert az az élveszületés határa.Tudom,mert ebben a cipõben vagyunk most.

A 24. hétig elveszik, ha beteg.Azért addig, mert az az élveszületés határa.Tudom, mert ebben a cipõben vagyunk most.
Én is úgy tudom, hogy a 24. hétig veszik el, de a 12. héttõl meg kell szülnöd a magzatot. Rólad, rólatok lenne szó? Mibõl gondolod, hogy beteg lenne? Van egy ismerõsöm, aki megcsináltatta az integrált tesztet, 29 éves, második terhességrõl van szó. A 2. vérvétel után összevetik az 1. vérvétel, ultrahang és a 2. vérvétel eredményét, abból adnak egy %-os értékelést. Neki nagyon rossz lett az értékelés, plusz az AFP-je is rossz lett. Minden orvos azt mondta, hogy beteg a baba, voltak mindenféle vizsgálaton, a terhessége végéig úgy volt, hogy beteg lesz a baba. A lány érezte, hogy nem lesz semmi baj, és szerencsére egészségesen született meg a 2. kislánya, a mai napig makk egészséges, semmi baja a világon.
Betegség esetén 18.hétig veszik el a babát, nagyon különleges esetben a 24.ig, bár ez manapság nem szokás, mert a koraszülött-intenzíven volt már jó pár 23. hétre született csecsemõ. Aki szerint meg kell szülni: látszik, hogy nincs Down-kóros a családodban... Ha lenne, akkor számodra is egyértelmû lenne, hogy csak szenvedés a gyereknek és a szülõknek is. Abszolút abortuszellenes vagyok, de a betegség az egyetlen, aminél én is azt pártolom.
Nekem 20 hetesen volt amnioc-m, ott mondták, hogy 24 hétig meg lehet szakítani a terhességet ilyen esetben, ha tuti beteg lesz a baba. Borzasztó hetek voltak, de szerencsére egyészséges lett a kisfiunk.
Utolsó! Inkább ne írtál volna semmit... Ezt mindenki maga dönti el, hogy mit tud felvállalni. Ha te igen, megszülnéd betegen is, az a te döntésed. Ha más nem, az meg az õ döntése.
Nekem az AFP-m lett pocsék. Ezek után elküldtek genetikai uh-ra, amire konkrétan úgy kaptam idõpontot, hogy akkor már 20 hetes voltam. Úgyhogy mi elõtte elmentünk az istenhegyi géndiagnosztikai központba a 17. héten, ott kiderült, hogy sokkal kisebb a baba, mint kellene lennie. Megcsináltattuk náluk a négyes tesztet (vérbõl). Eredmény: Down-kockázat 1:450-hez, viszonylag magas kockázat. Ezután jött a genetikai uh a SOTE-n, ahol kiderült, ciszta van a baba fejében, és az egyik szívizom meg van vastagodva. Ezek alapján javasolták az amniot. Már másnap meg is csinálták, mivel addigra már eléggé elõrehaladott volt a terhességem. Eredmény: a gyerek makkegészséges. És így is lett, hála égnek, most már 23 hónapos nagy legény. De ha kiderült volna az amnio által, hogy beteg, biztosan elvetettük volna... (illetve sajna akkor már meg kellett volna szülni). :(
21.34-es Te vagy az az ember akit ekkora :) az arcomon tarkón ba... egy hólapáttal!
Akkor is ember, akit meg kell szülni, nem pedig megölni. Rengeteg Down-kóros él a világban.
Kár, hogy legális az ilyenfajta gyilkosság az országban. Egy emberélet nem lehetne DÖNTÉS kérdése. Pontozzatok le nyugodtan, attól nekem nem lesz rosszabb.
Szia. Nekem volt mar egy terhessegem ahol az amnio a kombinalt teszt utan megerositette , hogy down szindromas volt a baba. Nehez volt a dontes de nem tartottuk meg ès a 20. heten megszakittatuk a terhesseget. A terhesseg ilyen idos megszakitasa azt jelenti , hogy meg kell szulni a babat.en kulfoldon elek , de biztosan Magyarorszàgon is ez a gyakorlat.Borzalmas volt , de szerencsere azota mar van egy egeszseges kisfiam.
Nahát, kedves utolsó, ez nagyon jól esett:) Tudod, nagyon sokat számít az, hogy mindenki mellettünk áll.Mármint a csládból.Úgy állunk hozzá, hogy mindegy mi lesz, állunk elébe, és a miénk lesz.Tudom, hogy az embernek fogalma sincs arról, amíg nincs benne nyakig, hogy mit vállalt, de bármi lesz, megcsináljuk.Amúgy meg egyszerûen hiszem, hogy EGÉSZSÉGES!:)
Kérdezõ és "ma 21:51" válaszadó! Én nem tudok segíteni, de engedjétek meg, hogy szorítsak nektek, és mindkettõtöknek a továbbiakban nyugodt, Boldog babavárást kívánok, és CSODÁLATOSAN EGÉSZSÉGES BABÁKAT! Elolvastam a linket is a másik történettel, elképesztõ, hogy mi mindent csináltok végig! Emelem kalapom a kitartásotok elõtt, és kérlek írjátok meg, hogy mi lett a végkifejlet! Remélem csupa csupa jót olvashatok rólatok! 9 hós kislány anyukája
Egyébként amikor vártam az amniora, mellettem ült egy magába roskadt csaj a váróban. Neki már megvolt az amnio eredménye, és azt láttam a papírjára írva, hogy 18-as triszómia (Edwards-kór: a magzati korban Edwards-kórral diagnosztizált babák nagyjából 50%-a már a méhen belül életét veszti. A már megszületett babáknál ugyancsak 50% az esély arra, hogy egy hétnél tovább életben maradjanak. Néhányan ugyan a serdülõkort is megérik, de úgy, hogy végig komoly egészségügyi és fejlõdési problémákkal küszködnek.) Na ezt nem kívánom még az ellenségemnek sem.
OFF: Ahol Down-os ember van a környezetemben, ott valahogy soha nincs apuka. Ha van tesó, szegegényke vállán akkora teher van, hogy õ sem biztos, hogy "teljes" életet tud élni. Az anyukákról nem is beszélve.
Szerintem van elég problémájuk így is azoknak a szülõknek, akik sajnos ilyen döntéshelyzetbe kényszerülnek. Nem itt kellene pálcát törni felettük. Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, mert szerintem mi itt fel sem tudjuk fogni ép ésszel, hogy mit jelent ez. Kitartást és erõt kívánok Nektek! Aki pedig puffogni akar, tegye meg otthon apucival/anyucival...
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. Bízom benne, hogy tényleg minden rendeben lesz, ne feledd a pozitív hozzá állás rengeteget segít. Jelenleg én is ezzel gyõzködöm magam! :)
Szerintem te húzzál el innen, drága 60%-os. Neked ez a véleményed, nekünk meg más, ahogy látod. És senkit nem fogsz tudni meggyõzni az igazadról, úgyhogy tök fölösleges itt ócsárolnod bárkit is, meg elítélni bárkit is. Részemrõl van egy pár olyan helyzet, amikor igenis azt mondom, hogy abortuszt csináltatnék. Pl. ha megerõszakolnának, és úgy terhes maradnék, vagy ha kiderülne, hogy a magzat beteg. Vannak az élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegségek is ám a világon. Olvass csak utána, pl. Patau-kór, Edwards-szindróma... az ilyen beteg gyermekek 95%-a még az anyaméhben elmegy, a maradék 5%-uk meg az egy éves kort sem érik meg. De te biztosan megszülnél ilyen nyomorék gyereket....
Kedves utsó elõtti! Van gyereked?Ha nincs, akkor fogadj örökbe néhány beteg gyereket, mindenkinek jót teszel vele!Aztán meglátjuk, mit szólsz...
Én 33 voltam, mikor csinálták a négyes tesztet. Egyébként meg ha meg akarsz nyugodni, csináltasd meg az amniot. Azzal tutira kiderül, hogy van valami gond vagy nincs. Egyetlen méhszúrás szerû fájdalmat lehet csak érezni, össz-vissz 2 percig tart az egész mûvelet. Utána pár napig célszerû pihenni kicsit, a nagyobb gyereket nem emelgetni, stb. - engem konkrétan 3 napig nem engedett ki a párom az ágyból, jobban izgult, mint én... :) A doki elmagyarázta, hogy az a vetélési kockázat, amit mondanak hozzá, hogy fél-1 % között mozog, az nem azt jelenti, hogy akiknél megcsinálják, azoknak ennyi százalékában elmegy a magzat a vizsgálattól. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nekem megvan az adott %-nyi vetélési kockázatom, teszem fel 5%. Ha megcsináltatom az amniot, a saját vetélési kockázatomat növelem fél-1 százalékkal.
Ez mind igaz, csak azt felejtitek el, hogy mi, emberek nem vagyunk élet és halál urai. Melyikünk dönthet egy emberélet felett vajon? Szerintetek büntetlenül válogathatunk, hogy ezt megszülöm, ezt nem szülöm meg? Ha az állam meg is engedi, szerintetek helyes ez így, ha mélyen magatokba néztek? Egyikért lecsuknak, másikat legálisan ölöm meg?
A kérdező hozzászólása: Én egyébként 31 éves vagyok és az eredményem 1:350. Ez még közepes kockázatnak minõsül, de a súlyos az 1:250-tõl van. Hát elég közel járok így elsõ ránézésre! :( Holnap hívom a dokimat és kisilabizáljuk.
A down-kórnak is vannak fokozatai. Sajnos van olyan egyéb velejáró betegsége, pl. súlyos szívbetegség, ami miatt sorozatos mûtétek, és rövid életkor az, ami megadathat egy down-os babának. És sajnos ezt elõre nem lehet tudni. Ha kiderül egy magzatról, hogy down-os, nem tudja senki, hogy MENNYIRE az. Lehet, hogy csak "enyhe", de lehet, hogy a 3-4 éves életkort sem éri meg a gyermek. Na melyik jobb, egy ilyen magzatot elvenni, vagy pár évet szenvedni neki is, meg a családjának is???
A kérdező hozzászólása: Már vártam az ilyen kedves hangvételû üzenetet. Rettenetesen sajnálom, hogy ennyi Down-kórban szenvedõ ember él a világon, szörnyû betegség és minden elismerésem azoké a családoké akik ilyen helyzetben vannak.DE: a véleményem az, hogy az egészséges kisfiam és az egész család életét nem szeretném "felzaklatni" (nem találtam jobb szót, kérlek ne kössetek bele!) egy beteg gyermekkel. Nem is tudom megfogalmazni mennyi szeretetet tudnak adni ezek a beteg gyerekek (kislány koromban a szomszéd fiú ilyen betegségben szenvedett), de képtelen lennék a saját döntésembõl adódóan életet adni egy ilyen gyermeknek és szegénykém Õ egész életében a sajnálaton kívûl mást nem látna sz emberek arcán. Bíztatóak az üzik amiket írtatok és nagyon remélem semmi gond nem lesz nálunk sem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Nagyon sajnálom, hogy gondban vagytok, drukkkolok, hogy minden rendbe jöjjön! Én még egyenlõre az elsõ vérvizsgálat eredményét kaptam meg és nem túl bíztató az eredményem. Van már egy szép egészséges kisfiam és rettenetesen megijedtem: mi lesz, ha beteg a tesó???
A terhesség a 20. hetéig (a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig) szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínûsége az 50 százalékot eléri.

Egy gondos szülőnek mit érez, ha kiderül, ha a gyereke beteg?

Többször volt már rá pálda.

Legjobb válasz: Volt már valaki hasonló helyzetbe, hogy ilyen körülmények között tudta meg a gyermeke betegségét?

A kérdező hozzászólása: Volt már valaki hasonló helyzetbe, hogy ilyen körülmények között tudta meg a gyermeke betegségét?
Gondolom felnõtt vagy, ha nem mondtad neki nem is tudta. Nem értem a kérdést! Mi az, hogy egy gondos szülõnek mit érez????
A kérdező hozzászólása: 16/l vagyok. Inkább úgy teszem fel hogy egy szülõnek nagyon nagy csalódás az ha megtudja, hogy a gyereke beteg (pszichés, rákos stb.) és hogy írható le ez az érzés?
Egy pszichés betegség (mondjuk depresszió) más mint egy daganat. Az én fiam depressziós. Én elsõ körben magamat okoltam. DE ugyanúgy szeretem a mai napig, mint annak elõtte. Anyud elõtt nem kell erõsnek lenned. Ha jó a kapcsolatod vele, akkor lehetsz gyenge. Mert õ téged szeret, úgy ahogyan vagy. Az én gyerekeim nem tudnak olyan nyavalyát mutatni, hogy ne szeressem õket. Szóval nálam elõször jött a lelki ismeret furdalás és a magam hibáztatása, magamban a hibakeresés. Jelenleg az van, hogy azon töröm a fejem, hogy hogyan tudok segíteni a gyerekemnek, hogy tünetmentes lehessen. Elõttem szabad gyengének lenni.

Mi történik akkor, ha a 12. heti uh-n kiderül, beteg a baba, és nem szeretnénk megtartani?

Nagyon rossz érzésem van a kicsivel, félek is. Egészséges, eleven fiam van már, mellé, és valahogy amúgy sem tudnék egy beteg babát elképzelni. Tudom ne gondoljak rosszra, egészséges lesz a pöttöm, de felmerül, mi történik, ha mégsem.

Legjobb válasz: Voltál orvosnál?? Mitõl volt a 40 fokos lázad? :( Én is lázas voltam, igaz a 34. héten, kórházba is kerültem a szülésig. szörnyû volt, de a baba érdekében muszáj volt. Nem lesz semmi baja a babádnak!!! Ne is gondolj ilyenre!!! A fontos ilyenkor az, hogy a lázat csillapítsad, mert az többet árt, mint a gyógyszer! És mindenképp pozitívan gondolkodj!!!! 2 gyerekes anyuka

Voltál orvosnál?? Mitõl volt a 40 fokos lázad? :( Én is lázas voltam, igaz a 34. héten, kórházba is kerültem a szülésig. szörnyû volt, de a baba érdekében muszáj volt. Nem lesz semmi baja a babádnak!!! Ne is gondolj ilyenre!!! A fontos ilyenkor az, hogy a lázat csillapítsad, mert az többet árt, mint a gyógyszer! És mindenképp pozitívan gondolkodj!!!! 2 gyerekes anyuka
Elveszik ha valóban beteg DE ilyenekre NEM szabad gondolni!!!!!!Minden a legnagyobb rendben van a magzattal:) ))
Szia! Én is tiszta ideg voltam a 12. heti uh elõtt.Aztán mikor megláttam, teljesen elolvadtam.Én is ugy éreztem, hogy valami nem ok, biztos beteg stb... De nem szabad igy gondolkodnunk, hidd el a manócskád egészséges mint a makk.Egyébként ha beteg a baba valóban elveszik még ilyen idõsen is.Én is meggondolnám, nem csak a saját, de a baba érdekében is.Hisz az õ élete is "más" lenne. Boldog, NYUGODT Babavárást! 32 hetes km.
Ne gyötörd magad, reméljük, hogy nem lesz semmi baj a 12. heti ultrahangon. Ha pedig mégis, akkor még van idõd lépni. Senki sem ítélhet el, ha úgy döntesz, hogy nem tartod meg. Drukkolok nagyon! 28 hetes
Bocsi offolok! Tiszta fura hogy általában az elsõ reagálo mindig lehord...Ezt már nagyon sok kérdésben megfigyeltem... Amugy nekem is eszembe jutott, és én sem szeretnék beteg gyereket hisz az sem nekem sem a babának nem jó! De hála egészséges:) ! Amugy nem elég egészségesen megszülni..., sajna lehet késõbb is olyan baleset amitõl megrokkan:(! Engem inkább ez aggaszt!! 20 heteske
Szia! én is gondoltam természetesen ilyesmire, hiszen mindenkinek megfordul a fejében... a 24. hétig eltudják venni a babát ha beteg, utána már nem. Persze ne legyen semmi baj! :) Boldog babavárást!
ha esetleg beteg lesz, akkor már nem a te gyereked lesz? Még semmit sem tudsz, de már kombinálsz.. most mitvársz?Azt írjam, hogy ha kiderül beteg, vetesd el?pfujjj.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy egy hete minden éjjel 40fokos lázam van, tegnap egy nagyon picit véreztem. Kimerült a szervezetem, kis korkülönbség lesz a két gyerkõc között. Mikor vállaltuk az elsõ gyerekünket, akkor tudtam, hogy lemondásokkal jár, de egy beteg baba méginkább. Pláne ha egész életében pelenkázni kell... Annak semmi értelmét nem látom, hogy megkeseredek mellette, vagy bedugom egy otthonba, és havonta meglátogatom. Ha az élete során rokkanna meg, az valahogy más. Próbálok pozitívan állni a dolgokhoz, de nehéz jelenleg.


Ha szellemileg beteg egy baba, az kiderül még a terhesség alatt?

Úgy értem afp-vel,vagy uh-al.

Legjobb válasz: Nem,a legtöbb esetben csak a durva látható agyi elváltozást veszik észre,de azt sem biztos. Az esetek nagyrészében a fejlõdése során van visszamaradás,így derül ki.Van,hogy csak nagyobb korban lesz egyértelmû,hogy baj van.Sajnos ezt elõre nem lehet megmondani.(fogyatékosintézetbe dolgoztam)

Nem, a legtöbb esetben csak a durva látható agyi elváltozást veszik észre, de azt sem biztos. Az esetek nagyrészében a fejlõdése során van visszamaradás, így derül ki.Van, hogy csak nagyobb korban lesz egyértelmû, hogy baj van.Sajnos ezt elõre nem lehet megmondani.(fogyatékosintézetbe dolgoztam)
Nem igazán. Vannak genetikai betegségek pl. Down kór, ami szellemi fogyatékossággal is jár. Nyilván ezt fel ismerhetik terhesség alatt, és ennek tudatában dönthet a baba megtartásáról az ember. A szülés közbeni sérülés vagy oxigén hiány is sok problémával járhat, de ezt nyilván nem lehet elõre diagnosztizálni. A más okot nem hiszem, hogy bármilyen módon diagnosztizálni lehet.
Nem minden esetben. A nagyon durva elváltozások láthatók, vagy a kromoszóma rendellenességek szûrhetõk (nem mind). És rengeteg olyan ártalom van, ami a szülés közben, vagy után okoz értelmi fogyatékosságot. Ahogy fejlõdik egy baba, úgy vehetõk észre a problémák. Ne aggódj! 34 hetes
Szia! Jaj, ne is gondolj ilyesmire. Amúgy nem derül ki sajnos. Van a családodban esetleg beteg (fogyatékos ember)? Mert ha igen, akkor a genetikai tanácsadóban szokták latolgatni az esélyeket, ha jól tudom.
Vannak jelek: pl. mickofephal (kisefejú, olyankor az agykoponya kicsi) vagy hydrocephal (vízfejûség) vagy a down szindróma... de ezeknek mindig megvan az okuk. Pl. a microcephalnak lehet a toxoplazma, a hidrocephalnak valami agyi fejlõdési rendellenesség, a down-nak egyértelmû... ne izgulj. Nagyon-nagyon ritka az, hogy minden rendben a terhesség alatt is, a szülsé alatt is és mégis szellemileg fogyatékos egy gyerek. Gyógypedagógus vagyok.

Ha kiderül, hogy beteg a baba, vagy esetleg elhal a 14. hét után, akkor hogyan történik a terhességmegszakítás?

Kérlek benneteket, senki ne agyaljon ezen a kérdésen feleslegesen! Csak olyanok válaszoljanak, (ha lehet) akiknek sajnos vannak err?l tapasztalatai!

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a 12. hét után kényszerszülés van.

Én úgy tudom hogy a 12. hét után kényszerszülés van.
szia vetélés miatt voltam kórházban és volt a szobában egy kislány (14éves volt) õ abortuszra ment be, meg akarták neki indítania szülést nem sok sikerrel akkor mikor én oda kerültem már 24 órája próbálkoztak vele, a hüvelyébe tettek neki méhszájlazítót de attól nem történt semmi utána pediga hasfalán keresztül valami zselét fecskendeztek a méhébe hogy meginduljon a szülés, attól kezdõdtek neki a fályások de aztán többet ne mtudok mert engemakkor elvittek mûteni és utána már nem volt erõm foglakozni vele. bocsi hogy ilyeneket írtam de én ennyit tudok errõl, tudom hogy nem abortuszról van szó de ez hasonló hozzá. DE HA MÉG NEM DERÜLT KI HOGY BAJA VAN A BABÁNAK AKKOR NE GONDOLKODJ ILYENEN, CSAK POZÍTIVAN
Sajnos meg kell szulni a babat, ha a terhesseg ilyen idos korban megszakad, vagy beteg a baba. Mo-on a hatalyos torvenyek ertelmeben, sulyosan beteg magzatot 24. hetig vesznek el, ami azt jelenti, h meg kell szulni. Ha pl. 20. heti genetikan kiderul, h beteg a baba, vesznek magzatvizm mintat, annak 3-4 het mire megjon a lelete, akkor a 24. heten meg elveszik, (megszulod) de tovabb mar nem.

Ha két gyermekem van és az egyikre kapom az emelt csp-t, de kiderül, hogy a másik is beteg akkor mindkettőre kaphatom vagy csak az egyikre?

Kisfiamról kiderült,hogy allergiás ezért jár neki a magasabb csp,de úgy néz ki lányom is az.Ha vele is gond lenne akkor őrá is kaphatom az emelt csp-tvagy az csak egy gyerekre jár?

Legjobb válasz: Amennyiben mindkét gyermeked beteg, mindkettõre jár az emelt családi pótlék. Az eljárás ugyanaz.

Amennyiben mindkét gyermeked beteg, mindkettõre jár az emelt családi pótlék. Az eljárás ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm!
Kedves Kérdezõ! Ne haragudj, hogy kérdezlek, de mire allergiás gyermeked? Csak mert az én nagy fiam is allergiás sok mindenre, de nekünk senki nem szólt, hogy járna emelt csp. Köszi
A kérdező hozzászólása: Kisfiam a tejre allergiás.Gasztrenterologián állapitották meg neki és ott is állitották ki az emelt csp-hez a papírt.

Milyen lehetőségeim vannak, ha több mint 20 hetes terhesen kiderül, hogy beteg a babám? (Down-kór, egyéb kromoszóma rendellenesség)

Legjobb válasz: Szia! Két lehetõséged van: nem tartod meg illetve vállalod a beteg babát. Nagyon nehéz élethelyzet, az összes körülmény mérlegelésével lehet valamilyen döntést hozni. Sok erõt és kitartást neked és titkon remélem, hogy még sem kerülsz ilyen helyzetbe.

Szia! Két lehetõséged van: nem tartod meg illetve vállalod a beteg babát. Nagyon nehéz élethelyzet, az összes körülmény mérlegelésével lehet valamilyen döntést hozni. Sok erõt és kitartást neked és titkon remélem, hogy még sem kerülsz ilyen helyzetbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Majd kb. 7-10 napon belül derül ki, hogy rendben van -e minden, remélem igen.
A 24. hétig vannak egyáltalán lehetõségeid. Eldöntheted, hogy megtartod, vagy kéred, hogy vegyék el tõled. A 24. hét után már tudtommal ki kell hordanod, s megszülnöd. Ha akkor sem kéred, akkor viszik az árvaházba. :(

Mi a helyzet abban az esetben ha Én az Anyámmal nem tartom a kapcsolatot és évek múlva kiderül, hogy beteg és keresi a hozzátartozókat? Kit keresnek fel ilyenkor a hozzátartozok közül?

Legjobb válasz: Azt keresik meg, akit õ kerestet. Ha a népességnyilvántartón keresztül talál meg, kapsz egy levelet a keresésrõl: dönthetsz, hogy felveszed e a kapcsolatot vagy nem. A Vöröskeresztest nem tudom, de gondolom, ott is haonlóan megy.

Azt keresik meg, akit õ kerestet. Ha a népességnyilvántartón keresztül talál meg, kapsz egy levelet a keresésrõl: dönthetsz, hogy felveszed e a kapcsolatot vagy nem. A Vöröskeresztest nem tudom, de gondolom, ott is haonlóan megy.
A kérdező hozzászólása: Akkor nincs olyan hogy köteles vagyok magamhoz venni?
Nem magadhoz venni nem vagy köteles, viszont rokontartásért perelhet.
99% hog meg ítélik neki a rokontartast, ha nem adott örökbe es nem tort az életedre.
Ha gyerekkorodban sem vele éltél, nem õ nevelt fel, (tehát lényegében idegen) akkor nem ítélik meg a rokontartást.

Teljes vérkép esetén kiderül, ha beteg az ember?

Normális vérkép esetén lehet pl. daganat az emberben?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül derül ki.

Nem feltétlenül derül ki.
Az elsõnek van igaza, a vérképbõl nem biztos hogy kiderül..
Attól függ, hogy mirõl van szó!
Valami kiderül valami nem. A gyulladásokat például kimutatja. A daganatot is de ha jól tudom csak akkor ha már elég nagy de a daganatokból is rengeteg fajta van, van jóindulatúból is olyan ami elején nem okozhat ajt de könnyen lehet rosszindulatú is. Vannak olyan rosszindulatúak amik épp kialakulóban vannak azokat ki sem mutatja a vérkép csak röntgen vagy ultrahang mutatja ki. Vannak olyanok amik elég agresszívak gyorsan növekednek és könnyen lesznek át tétesek. Azokat a vérkép általában kiszokta mutatni de az sem feltétlen igaz. A gyulladásos betegségeket mindenképp kimutatja.
nem minden betegség derül ki, egy vérkép csak tájékozódás


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!