Találatok a következő kifejezésre: Ha kicsit mint 4 (12 db)

Ha a 4 hónapos kicsim minden játékot inkább bal kézzel fog meg akkor bal kezes lesz?

Legjobb válasz: Ezt ilyenkor még nem lehet tudni. A lányom is eleinte mindent bal kézzel fogott meg. Anyós állandóan kikapta a kezébõl a dolgokat, hogy a "szép" kezedbe! Már az õrületbe kergetett vele. Aztán utána mindkét kezét használta, sõt most 1 éves lesz, még mindig ugyanúgy nyúl mindkét kezével a játékokért.

Ezt ilyenkor még nem lehet tudni. A lányom is eleinte mindent bal kézzel fogott meg. Anyós állandóan kikapta a kezébõl a dolgokat, hogy a "szép" kezedbe! Már az õrületbe kergetett vele. Aztán utána mindkét kezét használta, sõt most 1 éves lesz, még mindig ugyanúgy nyúl mindkét kezével a játékokért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindnekinek, ment a zöld kezecske :) Én is hülyét kapok ettõl a szép kéz dologtól.A bal kezesség hátrányairól a tv-ben hallottam és ezért örülnék ha nem lenne az. Nála nem hátrány ha mások is természetesnek kezelik. Csak sok iskolában a tanárok nem jól viszonyulnak a dologhoz és ez miatt a gyereknek tanulási nehézségei lehetnek.
A vezéroldal (jobb/balkezesség, jobb/ballábasság, jobb/balszemesség) kialakulása 2 éves kor után és 3 éves kor elõtt kell, hogy megtörténjen. /Most olvastam/ Kétéves kor alatt mindkét kezét nagyjából egyformán használja egy baba. A te babádnál is így lesz.
A kétkezesség annyira nem jó az iskolai tanulás szempontjából. Egyébként a nagycsoportos lányomékat vizsgálta az ovis fejlesztõpedagógus, és nemcsak a kézdominanciát nézte, hanem a szem-kéz egységét (azaz jobbkezes, jobbszemes), sõt a láb- és füldominanciát is. A lányom, ahhoz képest, hogy mennyire balosnak indult, most mindenben a jobb oldala a domináns. :)
Nálunk is minden új dolgot a bal kezével csinál és aztán pár napra rá a jobbal is. Én arra jutottam, hogy mindenki a bal kezében fogja a babót és így a jobb keze van egy kicsit "elnyomva", talán ezért van, hogy ballal kezd mindent. Még sok idõ mire kiderül milyen kezes lesz! De szerintem az csak különleges, ha bal-, vagy kétkezes lenne :) 4 hónapos baba anyukája
Második, nem akartam megbántani senkit, ezért is írtam tudatlant, nem butát vagy ilyesmit. Tudom hogy régen divat volt rászoktatni, de ha valaki józan ésszel belegondol, semmilyen hátránya nincs a balkezességnek, kivéve hogy elmaszatolhatja a saját írását. Pont az átszoktatásból vannak problémák. Ettõl a "szép keze" kifejezéstõl meg hülyét kapok. Talán nekem az a szerencsém anyósommal hogy óvónõ, így pontosan tudja mirõl van szó, anyámnak meg az öccse volt balkezes, így nem csinál ügyet belõle.
Utolsó: anyósom amúgy nem buta asszony, de van egy-két ilyen begyöpösödött elmélete. (Szerintem a tesómnak baromi nagy szerencséje van, hogy olyan felvilágosultak voltak a szüleink is, és az õ pedagógusai is, hogy nem próbálták átszoktatni, pedig a 70-es években ez még javában szokás volt.) 2. vagyok
Valóban nem alakul ki ilyenkor még, lehet hogy ezután meg hónapokig mindent a jobb kezébe vesz. A lányomnál 2 éves kora után állandósult a bal kéz használata, és most 4 évesen már biztos vagyok benne hogy balkezes marad. Ki vagyok akadva az elõttem szólók anyósain, hogyan lehetnek ennyire tudatlanok, már bocs. "Szép" kezébe.... Jézusom :-(
Még nagyon sokat fog változni! Ilyenkor még nem lehet tudni. Nálunk nagyon sok a balkezes a családban (apa részérõl több), úgyhogy nálunk senki nem erõltet semmit.
Elsõ: pacsi! :D Az én anyósom is nehezen értette meg, hogy a balkezesség nem betegség, tesóm is pl. balkezes, és ettõl még nem csökkent értékû.
Nem feltétlenül. Még van legalább 3 éve arra, hogy kialakuljon a jobb- vagy balkezessége. A lányom pl. rengeteg mindent bal kézzel csinált még 1 éves kora után is (pl. kanalazást), aztán szépen átállt jobb kézre. (Nem erõltettük, anyósomra is rászóltam, amikor elkezdte a "szép kezed" dumát.)
Hát én pedagógus vagyok tanítónõ és szaktanár is. Az már rég rossz, ha napjainkban még van olyan tanár, aki a balkezesség miatt hátrányosnak tekinti a gyereket! Én egyedül amiatt aggódtam mindig, hogy a balkezeseknek én sokkal nehezebben tudom megmutatni balosan a dolgokat. De a balkezes gyerekek már hozzászoktak ahhoz, hogy õk "átkonvertálják" a dolgokat a balkezükre! Volt hogy jöttek hozzánk kis ovisok sulilátogatásra, és az ovis mondta, hogy nem kell neki balkezes olló, tudja hogyan vágjon balkézzel a jobbos ollóval :) Tartom magamat ahhoz, hogy csak különlegesebbek ezek a gyerekek, számomra csodálatra méltól milyen ügyesen megoldják a felmerülõ problémákat!

Ez milyen betegség lehet: már kiskorom óta (3-4 évesen) jellemzően rossz érzés jött rám ha kicsivel több édességet ettem mint azt nekem kellett vna?

ma már a lehet? legegészségesebben táplálkozom, nem iszom tejet, most az arcom miatt a lisztes dolgokat is(glutén miatt) próbálom kerülni

Legjobb válasz: Próbálkozz a pro-,és prebiotikumokkal,talán megoldhatják a problémáidat. http://probiotikum-prebiotikum.lap.hu/

Próbálkozz a pro-, és prebiotikumokkal, talán megoldhatják a problémáidat. http://probiotikum-prebiotikum.lap.hu/
A kérdező hozzászólása: sajnos nem ilyen egyszerû. már szedtem ilyeneket, de ha már több mint 10 éve van nem tartom valószínûnek hogy ezek el fogják mulasztani. azért köszi
Nekem régebben ha pl több mézet ettem akkor jött rám furcsa rossz érzés. Attól elkezdett égni a karom, a mellkasom és az izmaim és minden porcikám. Fájni égni szokott akkoriban mindenem tõle. Na meg ha tejet ittam akkor volt pontosan ilyen mint amit leírtál, ilyen felfúvódott érzés. Feszült, csikart a hasam. A bolti tehén tejtõl csak kicsit, de amikor pl. házi tejet ittam, attól kb egy héten keresztül utána fájt a hasam és ment. Aztán teljesen más forrásból megint megkóstoltam és attól is ugyanúgy.
Szia érzékeny a gyomrod.Szerintem egy alergia teszt nem ártana.
Igen, érzékeny. Amikor erõset ettem, akkor végig éreztem ahogy haladt bennem. Elõször amikor megettem, akkor a szám és a nyelvem csípte. Azután forrónak éreztem a nyelõcsõben és a gyomromban. Éreztem ahogy a forróság haladt a belekben egyre lejjebb. Azután forrón és és végül égetõen jött ki hátul. Szóval az erõset se bírom. Azóta nem is eszek olyasmit.
ennyitõl nagyon kevés
Keves, de van. Ha egy kerdest te is megengedsz: miert van az, hogy manapsag a csajok gondolkodas nelkul szexelnek, utana meg sorban allnak a gyakorikerdesen kerdezni, hogy terhesek lehetnek-e? De komolyan, orankent jon minimum egy ilyen kerdes, a het minden napjan, egesz evben.
megkérdezni én se tudom h miért kell.. én is igy szexelek, de sose kérdezgetem, mert ha vki szexel, terhes lehet. ennyi..
onnantól kezdve, hogy feláll, már távozhat. 50% 99, 9% 50%
Azert nem 50%... meg akkor sem annyi, ha full beleelvez.
Percekig kell álljon a farka, ahhoz, h jöjjön elõváladék, folyamatos izgalom kell. A cucc akkor jön, mikor hozzányúltok a farkához (pl hátrahúzod), magától nem feltétlen jön ki ki. Teherbe esni k**va nehéz tud lenni. Nyilván néha beakad (fõleg ha nem akarod), de az elõváladékban baromi kevés a spermium. Azok is csak az ovulációt követõ 3 napban érhetnek célba (igaz akár 5 napig is életben maradnak). Az ovulációd rendesen a menstruáció elõtt 14 nappal van. Persze itt lehet 1-2 nap csúszás ide-oda, szóval ez nem pontos, de ha a ciklus végén vagy (már csak pár nap a menstruációig), vagy a ciklus elsõ hetében, akkor szinte kizárt, h terhes legyél. Egyéb esetben van egy extra halvány sanszod, de valószínûtlen. A helyedben elmennék nõgyógyászhoz, feliratnék esemény utánit (fõleg megnyugtatásként) és legközelebb gumit használnék.

Ha kicsit több mint 4 órával a fogamzásgátló bevétele után hánytam akkor kell pótolni?

Tegnap este háromnegyed 10-kor vettem be és ma hajnali fél 3-kor hánytam. A tájékoztatóban az van hogy ha 4 órán belül jelentkezik hányás akkor kell pótolni. Ez épp kívül van a 4 órán. Szerintetek ez így nem gáz vagy pótoljam illetve védekezzünk máshogy is ebben a hónapban? (még 9 szem van a levélb?l hátra)

Legjobb válasz: sztem nem gáz.4ora letelt!

sztem nem gáz.4ora letelt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Csak azért aggódom mert a felszívódás gyorsasága gondolom egyénenként is változik és ez épp a határon volt! De akkor igyekszem nem parázni:)
Szerintem addigra felszívódott, vagy legalábbis a gyomrodat elhagyta.Bár ha velem történne ilyen akkor én még védekeznék óvszerrel is biztos ami biztos alapon!!!!
Mármint csak az utolsó szem gyógyszerig védekeznák óveszerrel.

Nem várt mensiig van 3-4 napom. Ha már most érzek szurkáló érzést néha alul a hasamban középen, valamikor a petefészkemnél, néha kicsit olyat mint amikor megszokott jönni, attól még lehetek babás?

Vagy valószín?, hogy meg fog jönni? Lett így valaki terhes, hogy mást nem érzett még ilyenkor? Ez lehet a beágyazódás érzése is? Ja és ma reggel a h?m leesett 2tizedet. Ez minek a jele?

Legjobb válasz: Szia! Légy egy kicsit türelmes! Ilyenkor ennyibõl senki nem tudja neked megmondani, hogy terhes vagy, vagy meg fog jönni. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhes..

Szia! Légy egy kicsit türelmes! Ilyenkor ennyibõl senki nem tudja neked megmondani, hogy terhes vagy, vagy meg fog jönni. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhes..
Sziasztok! Nekem holnapután nem kéne megjönnie, ennek ellenére ma egész nap úgy éreztem mindjárt megjön, rendesen fájt a hasam, és a derekam is majd leszakad. Cicim is fáj, de nem kemény, ebbõl gondolom ez csak megint a mensi.:( Bár a hõm az magyon jó, egyre több mindig, ma pl. 37, 4 (ott lent mérem)
Nekem pont a nemvárt elõtt 3 nappal kezdõdött a hasszurka! De én elõtte sose éreztem ilyet mensi elõtt. Aztán másnap már a derekam is fájdogált, mintha megjönne, de pozitív lett a tesztem:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A 2.válaszolónak pedig gratulálok a babához. Remélem én is így leszek hamarosan.
Nekem szombaton nem kéne megjönnie. Tegnap este éreztem egy kicsit a hasam, viszont a derekam majd le szakad, kegyetlenül fáj. Nem tudom mi lesz belõle. A hõmet nem mérem. :)
A kérdező hozzászólása: Hát kiváncsi vagyok mi lesz velünk a hétvégén? Majd írd meg ha tudsz valamit, én is írok. Remélem babások leszünk!!
Reggel megmérem én is, 37 szokott lenni kb.

Már 4 napja fáj az ínyem a szemfogamnál, ha megnyomom. Vérezni nem vérzik, néha olyan mintha viszketne, és olyan mintha nem fedné be a fogam rendesen, nincs annyira rajta az ínyem a fogamon mint a másik oldalon, meg kicsit lazább is!? .

Ma nem volt fogorvos, mert délután érek haza suliból és legközelebb csak szerdán tudok menni, úgyhogy kíváncsi vagyok mi lehet ez. Ja és rendszeresen mosok fogat

Legjobb válasz: Helyesbítek : nem csak olyan mintha nem fedné be annyira.. nem is fedi be annyira mint a másik oldalon :/ bocs

A kérdező hozzászólása: Helyesbítek : nem csak olyan mintha nem fedné be annyira.. nem is fedi be annyira mint a másik oldalon :/ bocs
Hány éves vagy? Picit visszahúzódott az ínyed, ami fiatal korban (feltételezem fiatal vagy, mert írtad, hogy suliba jársz) leginkább attól lehet, hogy rossz a fogmosási technikád. Ha nincs kinn még a fognyakad, akkor használj vmi fogkrémet ami érzékeny fogakra való (pl. Sensodyne vagy Elmexnek a Sensitiv változata), ha már a fognyak is kilátszik, akkor pedig a fogorvos esetleg töméssel korrigálhatja. A másik ok a fogínysorvadás lehet, de nem hiszem, hogy ez lenne, mivel fiatal vagy. Én ennyit tudok segíteni, de azért egy dokinak feltétlen mutasd meg.
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok. Köszönöm a választ :)
Persze, de tényleg ne legyen forró:)
Max 36 fokos lehet.
nekem terhességnél most a kádban fürdéstõl picit rosszabb a görcs, de amúgy kipróbálhatod, ne engedj bele túl sokat, csak locsolgasd az alhasad:)
Én inkább azt javasolom, hogy vegyél be magnéziumot!

A kislányom 4 éves lesz augusztusba, és már szeretném ha lenne neki tesója, de a férjemnek már egy éve mondogatom, de nem akar, vagy mindig elhalasztja, hogy majd később, évek múlva. Mi lehet a gond? Kicsit kétségbe estem!

Legjobb válasz: Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.

Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom hogy nagy legyen a korkülönbség!
Nálunk 4 és 5 év van a gyerekeink között. Nálunk pont a férjem akarta, hogy az elsõ és a második között kevesebb legyen csak két év, én voltam aki halogattam. Nem azért mert nem szerettem volna, mindig három gyerekrõl álmodoztam, csak én ennyi korkülönbséggel tudok normálisan velük lenni, ahogy szeretném. Lehet a férjedben is valami ilyesmi motoszkál. Mindkettõtöknek meg kell érni a dologra. A második és a harmadik között már õ sem akart kisebb korkülönbséget mert látta, hogy ahogy csináltuk tényleg jó. Míg az öccsén akiknél 1, 5 év a korkülönbség mindig egyszerre akartak csüngni a gyerekek, nem tudott velük elmenni soha csak egygyerekes programra. Persze nem azt mondom hogy a kiskorkülönbség mindig rossz, csak nálunk szerencsére eléggé megrémítette a férjemet az öccse tapasztalata ahhoz, hogy ne duruzsoljon mindig a fülembe:)
Nekem is 4 éves lesz a lányom augusztusban neki sincs testvére.Ilyen munkanélküliségben meg szegénységben érthetõ ha nem akar még egy gyereket vállalni. Elég nagy felelõsség egy gyermek is.
Az erõltetés tényleg nem jó, párom is már ideges volt ha csak szóba krült. Aztán megegyeztünk, hogy én nem nyaggatom többet, de ennyi vagy annyi idõ után mindenképpen legyen tesó (nálunk egy év volt). Belement és lett is, három év van köztük. Én kevesebbet szerettem volna, õ többet, de kompromisszumot kötöttünk. Ha rajta múlt volna még egy se lenne :-) Próbáljatok megeggyezni.
Elhiszem hogy nem akarsz nagy korkülömbséget de öt hat év még nem olyan nagy. S az erõltetéssel csak jobban elriasztod. Finoman és kíméletesen feszegesd a témát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!