Találatok a következő kifejezésre: Ha kicsi méhem (27 db)

Ha kicsi a doki szerint a méhem akkor csak egy babát ültetnek vissza lombiknál?

Jöv?héten kezdünk.Azt mondta h a fog.gátlótól kicsi a méhem.

Legjobb válasz: fogi gátlótól nem megy össze a méh ez hülyeség ez egy genetikai dolog, nekem is kicsi, de simán vissza raktak a múltkor 3at, de sajna nem lett belõle gyerek.

fogi gátlótól nem megy össze a méh ez hülyeség ez egy genetikai dolog, nekem is kicsi, de simán vissza raktak a múltkor 3at, de sajna nem lett belõle gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nekem soha egy orvos se mondta, h kicsi lenne.És most egy másik meddõségiben ezt mondta az orvosom.Hát akkor nem értem.
Szia! Nekem is kicsi a méhem, és 2 embriót kaptam vissza, amibõl az egyik megtapadt, gond nélkül kihordtam a terhességet. Üdv: 16 hós kisfiú anyukája

Ha kicsit görcsölget az oldalam, az jelenthet méhen kivüli terhességet?

Legjobb válasz: Mindenképp menj dokihoz,de elõljáróban annyit,hogy a méhen kívûli terhesség pokoli fájdalom jár és vérzéssel. Kórházban dolgozom,sajnos láttam már ilyet.

Mindenképp menj dokihoz, de elõljáróban annyit, hogy a méhen kívûli terhesség pokoli fájdalom jár és vérzéssel. Kórházban dolgozom, sajnos láttam már ilyet.
Nyugodj meg, kisebb görcsök normálisak, a méhen kívüli iszonyú fájdalom lenne! Teszt, doki!
Ha gyanúd van, menj el orvoshoz, mert ez kezelsére szorul!! De ha görcsölgetsz, az még akármi is lehet...
A 2. válaszra reagálva: Nekem volt méhen kivüli terhességem, és a nem voltak iszonyatos fájásaim.Csak kis fájásom volt az egyik oldalon, inkább nyomás szerû, nem görcsös. Menj el orvoshoz, õ rögtön tisztázza a helyzetet, így rögtön megnyugodhatsz. Lehet, hogy minden rendben.

Ha kicsi a méhem és vékony a fala, befolyásolhatja egy magzat megmaradását?

Ugyanis a közeljöv?ben szeretnénk babát, és az orvosom err?l semmit nem mondott. Aggaszt egy kicsit a dolog. Volt valakinek hasonló problémája??

Legjobb válasz: De pontosan mit mondott, mekkora? Mert nekem is kicsi és amikor rákérdeztem, hogy ez baj-e azt mondta, nem csak annyit mutat, hogy nem voltam még terhes és teljesen szabályos minden. A fala hogy vékony.. arra nekem nem mondott semmit, de ha rendellenes lene, biztos mondta volna, fõleg hogy tudattad, babát szeretnél. Ne izgulj!

De pontosan mit mondott, mekkora? Mert nekem is kicsi és amikor rákérdeztem, hogy ez baj-e azt mondta, nem csak annyit mutat, hogy nem voltam még terhes és teljesen szabályos minden. A fala hogy vékony.. arra nekem nem mondott semmit, de ha rendellenes lene, biztos mondta volna, fõleg hogy tudattad, babát szeretnél. Ne izgulj!
ha nafgy baj lenne mondta volna.de õt kellene megkérdezni. de szerintem nem jo a vékony méhfal mert nemtud sokat nyulni a méh
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan, hogy mekkora csak arra, hogy azt mondta, hogy túl kicsi, meg vékony (mutatta is az ultrahang monitoron) de igazából az orvosomnak még nem mondtam a családtervezést. Amikor azon a vizsgálaton voltam, amikor mondta ezt, akkor még tervben sem volt a családalapítás. Meg fogom kérdezni, ha megyek legközelebb, csak foglalkoztat a gondolat, hogy nehogy úgy járjunk, mint azok a párok, akik küszködnek, mert egymás után veszítik el a babákat.. :-(( Köszi szépen azért.
A kérdező hozzászólása: Igen azért gondoltam én is, hogy nem jó, mert nem tud nyúlni... Láttam errõl egy dokumentumfilmet és szomorú lettem...
Ne szomorkodj, ma már mindenre van megoldás. Max. végigfekszed a 9 hónapot. Kolléganõmnek sajnos a 5. hónap végén meghaltak az ikrei, mert nem bírta a méhe, de ott akkorák voltak már akkor is, mint egy baba a 9. hónap végén. Ott mondjuk mást is találtak, nem volt választott orvosa sem, nem is foglalkoztak vele eléggé. De nyugi, mindenre van megoldás!
Sajnos befolyásolhatja, hisz akkor nehezebben tud beágyazódni, illetve nehezebben tud a méhfal megfelelõen felkészülni a petesejt befogadására. De ne szomorkodj, mindenre van megoldás. Mikor eljuttok odáig, a dokid úgy is segíteni fog.
Kérd a dokid segítségét! Vannak gyógyszerek, amelyek segítenek, hogy be tudjon ágyazódni a baba! Csak elõbb szólj a dokinak, már a próbálkozós hónapot megelõzõen, nehogy az legyen, hogy találkoztak ugyan a hímivarsejtjeitek, csak már be sem tudtak ágyazódni...! Válassz magadnak dokit, és mondj el neki mindent! Érdemes már a tervezés elõtt kikérni egy szakember véleményét! Vitaminok, stb ügyben is!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek a biztatást. Nagyon jó orvosom van, remélem tényleg tud majd segíteni, ha probléma. Nagyon aranyosak vagytok..:-)

Ha a második babával elmegyek gyedre, apa az első kicsivel mehet gyesre?

Nem egészen tiszta, egy gyerek után egy támogatást vehetünk igénybe, nekem ez azt jelenti, hogy egyeskével nem lehet anya gyeden apa gyesen egyszerre. De olyan lehet, hogy egyeskével apa gyesen, ketteskével anya gyeden. Vagy nem csak egy gyerek, hanem egy család egy támogatás, függetlenül a támogatható lurkók számától? Tehát csak azt nézik, hogy egy családnál igénylik ketteskére a gyedet, akkor egyeske után már semmit sem lehet igénybe venni, senki által?

Legjobb válasz: Abból kell kiindulni, hogy egy jogviszony alapján csak egy ellátás jár, akkor is ha két olyan korú gyereked van akire külön külön járna ellátás. Alapesetben ezek az ellátások az anyának járnak, apuka vagy a nagymama csak akkor lehet gyesen ha az anya az egyébként neki járó ellátásról lemond és átengedi azt az apának vagy a nagymamának. Neked nem jár egyszerre gyed és gyes, így nincs olyan ellátás amirõl lemondhatnál apuka javára.

Abból kell kiindulni, hogy egy jogviszony alapján csak egy ellátás jár, akkor is ha két olyan korú gyereked van akire külön külön járna ellátás. Alapesetben ezek az ellátások az anyának járnak, apuka vagy a nagymama csak akkor lehet gyesen ha az anya az egyébként neki járó ellátásról lemond és átengedi azt az apának vagy a nagymamának. Neked nem jár egyszerre gyed és gyes, így nincs olyan ellátás amirõl lemondhatnál apuka javára.
A kérdező hozzászólása: Magyarul egy család egy ellátás. Azért ez jó is meg nem is, nézõpont. Mert nem engedhetem át a gyest, mintha õ nem lenne szülõ, kb így hangzik. Még nagyszülõnél megértem, de az apánál...
Nekem ikreim vannak, és egy gyedet kapok, a családi pótlék ami dupla. Én ezen fel voltam kicsit háborodva, mert ha ezt a két gyereket pár év különbséggel szültem volna, akkor mindkettõre kaptam volna gyedet. Hogy mi lenne ha lenne majd egy kistesó, amíg az ikrekre nekem jár a támogatás, már én is elgondolkoztam. Kíváncsi vagyok ki mit válaszol majd.
Hiába van két olyan korú gyereked akik után ellátást lehet igényelni, akkor sem teheted meg. Neked csak annyi "jogod" van hogy eldöntheted melyik gyerek után kéred az éllátást. Mivel a tgyás és a gyed több mint a gyes ezért gondolom ketteskére igényeled. Így viszont egyeskére csak családi pótlék jár. És ez független attól hogy apuka vagy nagyszülõ igényli meg. Sajna ez van :-(

Ha kicsit fáj a jobb petefészeknél az nem baj? Lehet hogy a méh növekszik? Mert csak este érezni.

12 hét után tartok

Legjobb válasz: Igen, növögethet a babád, és a méhszalagok feszülnek.. de akkor is fájhat ha túlhajtod magad és nem pihensz eleget.. Ez megmagyarázza a fájdalom esti jelentkezését.. Pihensz eleget?

Igen, növögethet a babád, és a méhszalagok feszülnek.. de akkor is fájhat ha túlhajtod magad és nem pihensz eleget.. Ez megmagyarázza a fájdalom esti jelentkezését.. Pihensz eleget?
Beszélgess vele. Abból tudod csak leszûrni igazám.
Atyaúristenem..

Lehet valaha terhes barátnőm, ha kicsi a méhe és visszahajló?

Ma mesélte, hogy a doki mondta neki, hogy soha nem lehet gyereke. Valaki volt már így??

Legjobb válasz: Azért azt ne mondjuk hogy soha, hanem nehezebb teherbe esnie. Nekem is hasonlót mondtak, mégis szinte azonnal teherbe estem.

Azért azt ne mondjuk hogy soha, hanem nehezebb teherbe esnie. Nekem is hasonlót mondtak, mégis szinte azonnal teherbe estem.
Anyukámnak is ilyen, mégis 3 gyereket szült!
Attól függ mennyire kicsi. Ismerek nõt, aki ez miatt mindig elvetélt. A hátrahajló miatt teherbe tud esni.
Nyilvánvaló, hogy azért az, hogy "kicsi", igen relatív. Lehetséges, hogy van olyan mérték, ami már nagyon kóros, de nem hiszem, hogy egy orvos véleményére kéne alapozni. Nekem is visszahajló méhem van, a 3. védekezés nélküli hónapban meg is fogant a kislányunk. Szóval, nem mondom, hogy nehezen fogant volna.
Nekem is hátrahajló méhem van, mégis nagyon könnyen teherbe estem mindegyik gyermekemmel. A kis méhnél sem mindegy, mennyire kicsi. Én el mennék másik dokihoz is.
Mit jelent a kicsi? Nekem pont most mérték 41 mm vagyis 4 cm. Ez most kicsinek számít?
Hülyeség, a tesómnak is ezt mondták, 2 gyereke van, hamar összejöttek. Amúgy mindenkinek kicsi, aki nem terhes. A terhességgel majd megnõ.
Nekem aztán igazán kicsi, és hátrahajló a méhem, mégis két gyönyörû kisfiam van. :) Mondjuk megszenvedtem mindkét terhességet, de megérte.
Szerintem érdemes elmenni másik orvoshoz most, még akkor is ha nem pont most aktuális a gyermekvállalás. Kérjétek ki másik szakember véleményét. Ha egyértelmûen kizárják a teherbeesés lehetõségét, akkor idõben el tudtok kezdeni egy örökbefogadási procedúrát, illetve idõben átgondolhatjátok mit szeretnétek. A lényeg, nem szabad kétségbe esni, nem az a ti gyermeketek, aki a véreteket örököli, hanem az akit ti neveltek, szerettek, óvtok, féltetek, formáltok. Kitartást és sok sikert kívánok nektek az élethez!

Ha hátrahajló méhem van, kicsi lesz a hasam?

Valaki ezt mondta ma, 18 hetes vagyok és még nemigazán látszik. Igaza lesz? Nem lesz nagy terhes pocim?

Legjobb válasz: Semmi köze nincs hozzá.Nekem meg azt mondták hogy ezzel nehezebb teherbe esni,hát nem jött be. 2 gyerekem van 2 év korkülönbséggel.

Semmi köze nincs hozzá.Nekem meg azt mondták hogy ezzel nehezebb teherbe esni, hát nem jött be. 2 gyerekem van 2 év korkülönbséggel.
Szia, nekem is hátrahajló, a dokim azt mondta, hogy sokat feküdjek hason, amíg jólesik, h. a méhem elõre tudjon boltosulni. Furán hangzik, de talán csak tudja, mit beszél:)
Utolsó vagyok: Nekem nem voltak terhes tüneteim, csak a 12. héttõl hányás és szédülés. Én a 8. hétig nem is tudtam, hogy terhes vagyok. Akkor is csak megérzésbõl teszteltem éjszaka fél 11-kor és pozitív lett. A terhességem vége (utolsó 2-2, 5 hónap) volt maga a pokol, de az is azért, mert irtó nagy hasam volt és nagyon "nehéz" volt már cipelni a 35-40 °C-ban.
A kérdező hozzászólása: Huh, köszi :) ) Akkor alkattól függ inkább :) Nekünk is elsõre összejött! :) Csak még nem látszik, viszont nagyon sokat fáj és húzódik. Ez lehet ettõl, vagy csak erõsebb a hasizmom és nehezebben formálódik? (Bocs ha butaságot kérdezek! )
Hátrahajló méhem van. 1 hónapi próbálkozás után teherbe estem. És akkora hasam volt a 3050 g és 52 cm-es lányommal, mintha ikerterhességem lenne. 4, 5 kilót híztam 9 hónap alatt! Sürgõsségi császárral született a lányunk, egészségesen.
Nekem nem ilyen, mégis ici-pici a pocakom, pedig 2 hét múlva szülök (amit amúgy senki meg nem mondana).
semmit nem jelent a méh ilyen helyzete. nekem is ez van, s óóóóóóriááááássssss hasham lett:) )))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kipróbáltam a hason fekvést, de kellemetlen, úgyhogy feladtam :D Valszeg már késõ :) De azért köszi :) )
szia! Ne aggódj, lesz! :-) Nekem is hátrahajló a méhem, és akkora pocakom lett, hogy már a 4.hónapban megkérdezték, hogy nemsokára szülök? :-D Hatalmas hasam lett a végére, 3850 gramm lett a fiam:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) gratulálok a babához :)

Mennyit számít teherbeesés esetén, ha valakinek kicsi a méhe?

Van egy gyönyörű szép gyermekem, 21 hónapos. Már mielőtt őt szerettük volna, mondta az orvosom, hogy olyan kicsi méhet, mint az enyém ritkán lát. Nincs semmi bajom, csak a dokim elmondása szerint szép és kicsi, de lehet, hogy nehezebben fogok teherbeesni ilyen méretű méh-vel. Szerencsére a kisfiam nagyon hamar jött. Most már próbálkozunk egy pár hónapja a második babóval, de még sehol senki:-) Most kicsit az van bennem, hogy azért megy nehezebben, mert kicsi a méhem. Az érdekelne, hogy más is van így? Mi a tapasztalat? Minden vélemény érdekel! Köszi előre is

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy kicsi a méhed önmagát a teherbeesést nem befolyásolja, mivel a nagy találkozás a petevezetõben történik, és onnan vándorol a zigóta a méh felé. A beágyazódásnál is inkább az számít, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. A terhesség kihordására nem tudom, milyen hatással lehet, de a méh alakul a magzat fejlõdése során. Nekem eléggé hátrahajló a méhem, de semmi problémám nem volt soha a teherbeeséssel sem a babák kihordásával. Mielõbbi boldog babavárást kívánok és sok szerencsét :)

Szerintem az, hogy kicsi a méhed önmagát a teherbeesést nem befolyásolja, mivel a nagy találkozás a petevezetõben történik, és onnan vándorol a zigóta a méh felé. A beágyazódásnál is inkább az számít, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. A terhesség kihordására nem tudom, milyen hatással lehet, de a méh alakul a magzat fejlõdése során. Nekem eléggé hátrahajló a méhem, de semmi problémám nem volt soha a teherbeeséssel sem a babák kihordásával. Mielõbbi boldog babavárást kívánok és sok szerencsét :)
Nekem egy régebbi dokim mondta, hogy kicsi a méhem, és így nehezebben fogok teherbe esni. Amikor dokit váltottam, és ezt mondtam az új dokinak (már ez is kb. 10 éve volt), akkor mondta, hogy biztosan idõs orvos volt, aki ezt mondta nekem (és tényleg az volt), mert azóta már rég igazolták, hogy nem így van, semmivel se esik nehezebben teherbe az, akinek kicsi a méhe. Ezt olvastam is azóta valahol. Úgyhogy biztos nem ezen múlik, türelem, mindjárt jön az a kistesó is :)
Nem hiszem, hogy az lenne az ok, fõleg, ha van már egy gyereked. Nekem is kis méhem volt, legalábbis mikor még a terhességem elõtt jártam nõgyógyászhoz, mindig elhangzott ez a mondat. hogy : " normálisnál kisebb anteflektált méh." Elsõre teherbe estem, a terhesség alatt se volt semmi probléma. Ugyanahhoz az orvoshoz járok, és mostmár normál antefektált méhem van. :) Gondolom nem húzódott teljesen vissza, az eredeti kis méretre. Nem tudom, nálad ez hogy mûködött, de nem valószínû, hogy a méh mérete befolyásolja a teherbeesést.

Szeretném, ha olyan válaszolna, akinek kicsi a méhe és ezért vetélt el. Hogyan lehet ezt orvosolni?

Ma voltam méhtükrözésen, és megállapították, hogy kicsi a méhem. Hormonnal kell kezelni, hogy kicsit 'felturbózzuk'. De hogyan? A részleteket még nem beszéltük meg. Lehet ezt egyáltalán kezelni?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a doki anno hogy kicsi a méhem,de én kezelés nélkül teherbe este,kihordtam,megszültem.Bocs ha nem pont a kérdésedre válaszoltam,lehet hogy nem akkora baj,és nem kell sok kezelés ahoz h. minden ok legyen.

Nekem is azt mondta a doki anno hogy kicsi a méhem, de én kezelés nélkül teherbe este, kihordtam, megszültem.Bocs ha nem pont a kérdésedre válaszoltam, lehet hogy nem akkora baj, és nem kell sok kezelés ahoz h. minden ok legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!