Találatok a következő kifejezésre: Ha ki iratni (14 db)

Ha ki szeretném iratni a kisfiamat az óvodánol kinek kell szoljak, az óvó néninek vagy az igazgatónőnek?

Legjobb válasz: igazgatónõnek,de az óvó nénijének is illõ szólni

igazgatónõnek, de az óvó nénijének is illõ szólni
Gondolom az igazgatónõnek. Bár az óvónéni aki közvetlen kapcsolatban volt a gyerkõccel. Ha szerettétek, akkor azért megérdemli, hogy vele beszéld meg a kezdeti lépéseket, ha nem akkor meg pláne nála indítanék.
Hivatalosan az óvodavezetõnek kell bejelentened. De természetes, hogy szólsz az óvónõjének is.

Ha ki akarom iratni magam táppénzre terhesség alatt, mi a teendő? Melyik orvoshoz kell először menni?

Legjobb válasz: Elõször a nõgyógyászhoz,ako igazolja,hogy várandós vagy. Ez alapján ír ki a háziorvos táppénzre. Boldog babavárást! 24 hetes kismami

Elõször a nõgyógyászhoz, ako igazolja, hogy várandós vagy. Ez alapján ír ki a háziorvos táppénzre. Boldog babavárást! 24 hetes kismami
Én a nõgyógyászhoz mentem és õ is írt ki táppénzre. Boldog Babavárást! 27 hetes kismama

Ha ki szeretném magam íratni a házi orvossal (itthon tanulnom kell osztályozó miatt) mit mondjak, esetleg az igazat h itthon maradnék tanulni 3 napot?

Legjobb válasz: ha jó viszonyban vagy a háziorvosoddal, és úgy érzed h vagytok annyira jóba, hogy megtegye neked ezt a szívességet akkor sztem nyugodtann.. de ha nem vagy vele olyan jóba vele, v nem olyan elnézõ akkor célszerû lenne hazudnod neki.

ha jó viszonyban vagy a háziorvosoddal, és úgy érzed h vagytok annyira jóba, hogy megtegye neked ezt a szívességet akkor sztem nyugodtann.. de ha nem vagy vele olyan jóba vele, v nem olyan elnézõ akkor célszerû lenne hazudnod neki.
Szia! A tuti tipp: hányás, hasmenés. Tök gyakori, bármikor, bárkivel elõfordulhat, ellenõrizni meg nem tudják, és fizikai tünete nincs, aminek látszódnia kellene rajtad. És egy doki sem fog ilyen panaszokkal suliba küldeni. :)
Derékfájás.Én anno mindig ezt sütögettem el, és mindig kiírt. Most meg tényleg nagyon sokszor fáj, de már nem tehetem meg, hogy táppénzre menjek.
A doki úgyis látja, h kutya bajod sincs, így felesleges lenne összehordanod bármit is. Szóval az igazat mondd! De ha hajthatatlan a doki, 3 napot ha jól emlékszem, a szülõ is igazolhat.
A hányást nem érdemes behazudni, mert az látszik a nyelveden.A hányinger is megteszi, hasmenés mehet.
A kérdező hozzászólása: sajnos még új az orvosom így mondhatni semmilyen viszony sem alakult ki, és gond csak az h van 2 kis titkárnõcskéje akik felveszik az adatokat telefonban h mi a bajom meg gondom...
Ja, amúgy ilyesmivel 1 napot szoktak igazolni, úgyhogy mégis jobb az õszinteség, ha már vele beszélsz, nem az asszisztenssel.
Engem kiírt egyszer egy teljes hétre, mert bementem borzasztó szenvedõ képpel, elõre kérezkedtem, hogy bármikor rámjöhet a szükség, majd közöltem, hogy fájnak a beleim fosok, meg hányok, mint a lakodalmas kutya, volt nálunk egy kisfiú, aki a Baltonon szedett össze ilyen fosós-hányós betegséget, úgy látszik rám ragasztotta, valami szenet vagy valamit írjon már fel, mert ki vagyok ettõl, meg mit egyek, ami nem jön ki, mert reggel ettem almát meg kivit és még az is kijött, pedig azt hittem, a gyümölcs jó ilyenkor. Erre kiírt egy hétre, írt fel gyógyszereket és ellátott jó tanácsokkal. Akkor éppen nem volt ilyen bajom, de én évente egyszer mindig beszedem ezt a fosós hányós bajt, és akkor otthon dekkolok napokig, mert úgy fájnak a beleim, mint az állat, meg elõl hátul jön a cucc belõlem. Ilyenkor tavasszal szokott is ilyen "járvány" lenni. Mondjuk egyik barátom olyan jól alakította a szerepét, hogy a munkahelyi orvos széklet mintát is akart venni tõle, hogy mi a fene van benne, de amúgy ez jó taktika.


Infósok! Excelben hogy lehet azt megoldani, hogy ha ki akarom íratni hogy pl 6 óra és 10:30 között 4, 5 óra telt el?

Próbálkoztam ha függvénnyel kiírta az egész órákat, tehát hogy 6 óra és 10:30 között 4:30 óra telt el.. de én úgy szeretném, hogy úgy írja ki, hogy 4,5. Ezt meg lehet csinálni Excelben?

Legjobb válasz: Kettõt kivonod egymásból. A kapott eredmény 4:30 lesz. Ezt számmá alakítod (formázod): jobb gomb / Cellaformázás / Szám / Szám Lesz belõle 0.19... Ezt megszorzod 24-gyel és megvan a 4.5

Kettõt kivonod egymásból. A kapott eredmény 4:30 lesz. Ezt számmá alakítod (formázod): jobb gomb / Cellaformázás / Szám / Szám Lesz belõle 0.19... Ezt megszorzod 24-gyel és megvan a 4.5
A kérdező hozzászólása: És tényleg!!! :) köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ha ehhez a kapott számhoz hozzá akarnék adni mondjuk 5-öt, akkor már rossz lesz az eredmény. Sokkal nagyobb szám jön ki :/ Ebben tudsz segíteni?
A kérdező hozzászólása: Ja, mert az egyik idõ a másik szám formátum volt :) akkor minden megvan köszi

Mi a teendő, ha ki akarom íratni a lányomat a bölcsiből?

Október óta jár, de most arra hajlok, hogy kiveszem a bölcsiből a lányomat. Elvesztettem a munkahelyemet még január elején. Azóta próbáltam elhelyezkedni máshol, de nem sikerült. Így nagyon megterhelő a családi kasszának, mert több km-re van a bölcsi, és az útiköltség csak maga nagyon sokat elvisz minden hónapban,+ 10E a bölcsi. Ha nyáron sikerülne szobatisztává válnia, akkor szeptembertől mehetne a közeli oviba, ahová már beirattam. Ha így lenne, akkor kb 3-4 hónapot kellene itthon lennem vele, júliusban amúgy is a nyári szünet miatt. Szeptembertől pedig újra megkezdeném az állásvadászatot, ha nem sikerül, akkor pedig ráállnánk a kistesó projektre. Szerintetek jó ez a döntés az én esetemben? Kíváncsi lennék más véleményére ez ügyben. És mi a menete, hogy kiírassam a bölcsiből? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Be mész és megbeszéled a vezetõnõvel... ennyi.

Be mész és megbeszéled a vezetõnõvel... ennyi.
Azt is vedd figyelembe, hogy a gyereket nem viselné-e meg, ha kiszakítod a megsztokott környezetébõl. Nálunk a lányom imád bölcsibe járni, sokszor hétvégén is kérdezi, mikor indulunk már. Amúgy tényleg ennyi, szólni kell a vezetõnek és gondolom valamilyen papírt is aláíratnak veled, hogy kivetted a gyereket a bölcsibõl.
én kislányom sokkkot kapna ha kivennéma bölcsibõl. Júnisuban lesz 3 éves, júnit vgigjárhatja, júl az egész szünet lesz, augba már nem vihetem :( nem tudom mit fog hozzá szólni...szeptemberben ovi kezdõdik. Ha szereti akkor szerintem június végégig húzzátok ki. Utána már el lehet neki magyarázni hogy zárva van a bölcsi stbstb...

Tik mit használtok ha szeretnétek valamit ki íratni pl. egy szöveget? C++

Én ezt használom /* std::cout <<"szöveg \n" ; */ meg szoktam a // printf ("szöveg \n" ) ; Ti mikor milyen módszereket használtok? Melyiket a leggyakrabban?

Legjobb válasz: cout <<"szöveg \n" ; Az std-t usingolom. A printf-et nem, már elnézést, de a printf elég idétlen, akarom mondatni alacsony szintû. Még nekem kell figyelnem arra, hogy milyen tipusú a paraméter (%d %i %s)

cout <<"szöveg \n" ; Az std-t usingolom. A printf-et nem, már elnézést, de a printf elég idétlen, akarom mondatni alacsony szintû. Még nekem kell figyelnem arra, hogy milyen tipusú a paraméter (%d %i %s)
De hülye kérdés. Van két féle standard módszer, és úristen melyiket használjátok. Én speciel a streameset, de mindkettõnek megvan a létjogosultsága. Streamek típusbiztosak.
Mink mindkettõt.

Vénnyel kapható gyógyszereket bármeddig ki lehet váltani? Nincs meghatározva, hogy pl. : 1 hónapon belül ki kell váltani? És ha elfogy a gyógyszer, akkor új receptet kell íratni, vagy ugyanazt kell vinnem a patikába?

Aug. 28-án kaptam receptet az orvostól, de csak egy hónap múlva kell szednem. Ráérek kiváltani egy hónap múlva is a gyógyszert?

Legjobb válasz: 90 napig válthatod ki. Nyugodtan hívj fel egy gyógyszertárat és megmondják :)

90 napig válthatod ki. Nyugodtan hívj fel egy gyógyszertárat és megmondják :)
régen 3 hónapig lehetett, most rajta van, hogy mikortól lehet kiváltani és meddig elég.
Rajta kell lenni, mikortól váltható ki, 30 napon belül kell. Ha kiváltod, ott fogják a receptet, ha elfogyott a gyógyszer, újat kell iratni a dokinál.
Na, a pontos válasz az, hogy a felírás dátumától számítva 90 napig lehet kiváltani, de ha több havi adagot írnak fel, akkor a vényen van az is, hogy mettõl meddig vagy ellátva gyógyszerrel, erre nagyon kell figyelni, mert elõtte nem lehet kiváltani a receptet, maximum az azt megelõzõ héten adhatják ki neked. Mindig újat kell íratni, a receptet beveszi a patika, te azt újra nem látod viszont.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 90 napot többen írták, ezért úgy gondolom, hogy lesz idõm kiváltani, de a 30 napba is belefér. Szerencsére 3 hónapra elegendõ a gyógyszer, így nem kell gyakran visszamennem orvoshoz. Még egyszer köszönöm a segítséget!
Nyugodtan mehetsz 6-án, de nem csináltál otthon tesztet mert már ki kellene mutatnia annak is.
A kérdező hozzászólása: szia de persze hogy csináltam még 26 án mielõtt meg kellett volna jönnie és már akkor pozitiv volt és vérbõl is csináltattam ami szintén pozitiv csak nem tudom hogy nem lesz e korai mert még 6 hetes se leszek
Nem lesz korai, de ne ijedj meg ha még nem fogod hallani a szívhangját. Gratulálok!:)
Ha ki van rakva annyi, amennyi neked kell, pakolod és viszed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!