Találatok a következő kifejezésre: Ha kezd a tejem, utána (2 db)

Ha kezd elapadni a tejem, utána még termelődhet ujra? Ha például naponta megiszom egy pohár alkoholmentes sört vagy szoptatos teát? Vagy már teljesen elfog apadni?

Legjobb válasz: Igen, vissza lehet hozni, a szoptatós tea nagyon jó, és ha egyszer-kétszer ittam alkoholmentes sört, rengeteg tejem lett. És fejni, fejni, fejni! Az nagyon fontos. Sok sikert! Ja, és én a szoptatós teából 1-1,5 litert ittam naponta. Aztán annyi tejcim lett, hogy naponta 1 litert fejtem le a szopik után :-)

Igen, vissza lehet hozni, a szoptatós tea nagyon jó, és ha egyszer-kétszer ittam alkoholmentes sört, rengeteg tejem lett. És fejni, fejni, fejni! Az nagyon fontos. Sok sikert! Ja, és én a szoptatós teából 1-1, 5 litert ittam naponta. Aztán annyi tejcim lett, hogy naponta 1 litert fejtem le a szopik után :-)
Nem törvényszerû hogy elapadjon. Tedd sûrûn mellre a babód. Szopi után fejd ki amit csak lehet. Az alkoholmantes sörben komló van, az szaporítja a tejet.

Venni szeretnék egy kézi mellszívót. Hogyan tudom a lefejt tejet tárolni? és utána ha van elég, hogyan tudom a babámnak adni? Meddig tárolható?

Legjobb válasz: Sztem kézit ne! Legalább is nem tudom meg van e már a babád és van e tejed,de ha még nincs akkor ne,az elsõ idõkben annyira kell küzdeni a tej normális beindulásáért ,hogy az csak na.nekem volt kölcsön egy aventos,meg sem mozdította a tejet.A sajátom a pesztonka elektromos meg kiszívta rendesen,de az elsõ idõkben masszírozni kellett közben és ezt kézivel nem tudnád megtenni.Amúgy 3napig lehet a hûtõben a tej én aventos poharakban tartom,de állítólag lehet kb 25ftért venni a gyógyszertárban csavaros tetejû dobozkát-olyan mint a vizeletes és az is nagyon jó erre,én fagyasztom is,de már nem pohárban,ill.lefagyasztom aventosban aztán kiszedem a megfagyott tejet folpackba csomizom ráírom mikori,így kisebb helyet foglal-kicsi a fagyasztó a sok pohárhoz.ja és én mikróban olvasztom ki de csak épp annyira tezsem be,hogy meglangyosodjon-nem szabad forralni,bár nekem nem nagyon szereti fagyasztva,úgyhogy én majd már csak a fõzelékeibe teszem bele.

Sztem kézit ne! Legalább is nem tudom meg van e már a babád és van e tejed, de ha még nincs akkor ne, az elsõ idõkben annyira kell küzdeni a tej normális beindulásáért , hogy az csak na.nekem volt kölcsön egy aventos, meg sem mozdította a tejet.A sajátom a pesztonka elektromos meg kiszívta rendesen, de az elsõ idõkben masszírozni kellett közben és ezt kézivel nem tudnád megtenni.Amúgy 3napig lehet a hûtõben a tej én aventos poharakban tartom, de állítólag lehet kb 25ftért venni a gyógyszertárban csavaros tetejû dobozkát-olyan mint a vizeletes és az is nagyon jó erre, én fagyasztom is, de már nem pohárban, ill.lefagyasztom aventosban aztán kiszedem a megfagyott tejet folpackba csomizom ráírom mikori, így kisebb helyet foglal-kicsi a fagyasztó a sok pohárhoz.ja és én mikróban olvasztom ki de csak épp annyira tezsem be, hogy meglangyosodjon-nem szabad forralni, bár nekem nem nagyon szereti fagyasztva, úgyhogy én majd már csak a fõzelékeibe teszem bele.
A kérdező hozzászólása: Igen megvan már a baba és azért akarok venni mellszívót mert rengeteg van én kézzel is tudom fejni de a fejõ egyszerübb a kézi meg pont megfelel.köszike a segítséget.jó babázást
Szia! Nekem kézi van és elég jól megvagyok vele. Én egy napig gyûjtöm, de 3 napig is eláll hûtõben. Cumisüvegbe folyik egybõl a tej. Van tejgyûjtõ zacsi is, de elég drága. Én mostanában jégkockás zacsiban gyûjtöm. Így ha késõbb a kajájához kevés kell csak annyit veszek ki belõle. Én úgy tudom nem lehet mikróban melegíteni. Én meleg vizbe tettem a zacsit és ott olvasztottam és melegítettem fel, mikor kellett. Fagyasztva 6 hónapig tárolható.
Szia! Nekünk Avent Isis van, nagyon szeretem, nagyon alapos kézi szívóka, de egy egyszerû R-Med-es mellszívó is megteszi (ez a gyógyszertárban kb 1000 Ft körül kapható), a technika a lényeg (igaz, az Avent-essel könnyebb "dolgozni", fõleg éjszaka). Az anyatej lefagyasztása nálunk: -éjszakai fejt tej betéve a hûtõbe -mivel éjszaka zombi vagyok, másnap egy jó alaposan elmosogatott vagy sterilizált jégkockatartóba (a hagyományosba) beletöltöm az elõzõleg lehûtött tejcsit, majd be a mélyhûtõbe -a megfagyott tejkockákat beleteszem egy tiszta neylonzacskóba és felcimkézem Ha ki akarom olvasztani, akkor tiszta pohárba vagy cumisüvegbe beleteszem és egyszerûen forró vízbe (de nem forrásban lévõbe!!) állítom az edényt és nagyon gyorsan kiolvad.
2. vagyok. Az utolsó hozzászólónak igaza van. Én is mindig ráírom a zacsira a dátumot.
És amint átöntöm az üvegbõl zacsiba a tejet, az üveget kifõzöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!