Találatok a következő kifejezésre: Ha kevesebb van meg (37 db)

Mért van az hogy ha 8 órát alszom fáradt vagyok, ha 10-et még fáradtabb, ha 8 és 3 között akk rohadt fáradt, de ha 3 óránál kevesebbet akk tök éber?

Legjobb válasz: Az alvásnak különbözõ fázisai vannak. Ha épp egy mély fázisban ébredsz fel (mondjuk óracsörgésre), nem érzed magad pihentnek. Egy ébrenléthez közeli fázisból, magadtól felébredve sokkal frissebb leszel, akkor is, ha esetleg jóval kevesebbet aludtál. Érdemes kikísérletezni a saját fázisaidat (általában 90-110 perc között van).

Az alvásnak különbözõ fázisai vannak. Ha épp egy mély fázisban ébredsz fel (mondjuk óracsörgésre), nem érzed magad pihentnek. Egy ébrenléthez közeli fázisból, magadtól felébredve sokkal frissebb leszel, akkor is, ha esetleg jóval kevesebbet aludtál. Érdemes kikísérletezni a saját fázisaidat (általában 90-110 perc között van).

Egyik mellemben sokkal kevesebb a tej. Ha rámérek a babára pl. :bal mellemből kb 70-80-at tud szopizni, a jobból meg 110-130-at is. Van még valaki így? Valami jó praktika, hogy a másikban is megnövekedjen a tej mennyisége? Most 2 hetes a kisfiam.

Legjobb válasz: Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!

Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!
Ez szinte mindenkinél így van. Én is két mellbõl etetek, egyel nem lakik jól. Ja, és mellé még kap 5-bõl 2x tápot is. Kipróbáltam mindent. Ittam teát, sört, szedtem tejserkentõ kapszulát (ez egy darabig hatott is, de csak egy darabig), megittam napi 4-5 liter folyadékot, fejtem minden evést követõ 1, 5-2 órában, de annyira nagyon nem segítettek. Ne idegeskedj rajta, mert az is ronthat a helyzeten. Mi annyit költöttünk a különbözõ tejserkentõ módszerekre, h most már azt mondom jobb lett volna hamarabb nyúlni a táphoz. Semmi baja sincs tõle, és így meg nem is ordít. Persze amíg tudom, addig az anyatejet sem hagyom el!
Szia, Nálam is ugyanez a helyzet, abal mellembõl 50 et, mig a jobból 110-120-at szopik ki. 4 és fél hónapos koráig egy etetésnél csak az egyikbõl szoptattam, viszont mikor a gyengébbik került sorra, akkor hamarabb megéhezett és ujra a gyengébb mellemet kináltam, de 4 hónapos kora után mar túl hamar éhezett meg újra, ezért akkortól már 2 mellbõl szoptatok. Nekem a balban van kevesebb.
Szia! nekem sem egyforma a két mellemben a tejtermelés, sõt látványra is nagyobb lett az egyik. 2 mellgyulladásom volt azzal amellemmel, így azt mindig jobban fejtem és mindig azt adtam elöször a kislányomnak, így most ott tartunk, hogy abban sokkal több a tej. Én is azt mondom a másikkal kezd a szoptatást mindig, ill. fejj is belõle és akkor többet fog termelni.
Nálam is ez van. Nekem a jobb a gyengébb mell, azzal kezdem mindig a szopit. Abból megeszik 50-et, míg a bal cicibõl 110-eket. Ha a ballal kezdeném, sokszor nem kéne neki a jobb... 3 hetes a fiam.
szia, az elején a balból alig tudtam szopttani, mertt iszonyú sebes lett...emiatt abban sosem volt sok, sõt kifejezetten kevés. ennek ellenére 6 hsó koráig csak anyatejet kapott, és 12 hós koráig az volt a fõ kajája, és még most is szopik (bár már alig van mit :) ), 18 hós. én mindig a rossz mellemmel kezdtem, utána adtam a jót. ez valamenynit segített, de nem sokat.
Nekem 30-100 az arány.(11hetes a kisfiam, és elejétõl van különbség)Remélem megnyugodtál! :) )))
Teljesen egyforma szinte sosem lesz. Nekem a balban volt jóval több. A gyengébb cicimmel szoptattam más pozícióban is (hónaljtartás, fekvés) és az megnyitott plusz csatornákat, így több lett benne a tej. Próbáld ki!
Csak a szokásos tejn9elõ praktikák. De ne várd el, hogy ugyanannyi legyen mindkét melledben. Egyik páros szervünk sem szimmetrikus. Nekem is több van a jobb cicimben, mint a balban.
A lányom a jobb mellemet szerette, így abból jött több tej, a fiam a balt, és így a jobban szépen csökkent a mennyiség. Lehet, hogy egyikbõl jobban jön és könnyebb belõle enni, vagy lehet, hogy e tejleadó reflex az egyiknél jóval bõségesebb tejcsit termel és azt nem kedveli. Az biztos, hogy mindig váltott cicivel szoptass, amúgy meg felesleges rajta parázni, és percenként méregetni. Ha éhes úgyis eszik, annyit ami jól esik, az a lényeg.
A hõmérsékletet nem napra kitett hõmérõn mérik Ott akár 50-60 fok is lehet . Hát ezért írnak kevesebbet .
Árnyékban nálunk most 37, 7 fok van.JNSZ megye
A napon mért hõfok nem annyira a hõmérsékletrõl szól, sokkal inkább arról, milyen a hõmérõ kialakítása (mekkora az albedoja, az érzékelõ rész felülete, stb).

Ha leveszem a monitor és TV fényerejét, akkor kevesebbet fogyaszt? Vannak még ilyen praktikák?

Legjobb válasz: CRT monitornál nem mérhetõ a fogyasztás csökkenése, LCD (TFT) monitornál elhanyagolható (10-15W) fogasztás csökkenés mérhetõ ha leveszed nullára a fényerõt és a kontrasztot. Normál fényerõnél szinte semmivel nem fogyaszt kevesebbet ha csak kicsit verszed lentebb.

CRT monitornál nem mérhetõ a fogyasztás csökkenése, LCD (TFT) monitornál elhanyagolható (10-15W) fogasztás csökkenés mérhetõ ha leveszed nullára a fényerõt és a kontrasztot. Normál fényerõnél szinte semmivel nem fogyaszt kevesebbet ha csak kicsit verszed lentebb.
A telefontöltõ nagyon sokat fogyaszt, ha be van dugva, de telefon nincs rákötve. Obiban lehet kapni ilyen konnektort, amibõl egy másik konnektor nyílik, annyi a dolga, hogyha a hozzá tartozó távirányítón megnyomod az egyes konnektor lekapcsolóját, akkor az egyes konnektorban nem jön áram. Így adnak egy csomagban három konnektort, és egy távirányítót. Ha elmész otthonról, le tudsz áramtalanítani, így nem fogyasztanak áramot a dolgok, amiket nem használsz. Wireless router fogyaszt még sokat, mi igazából ezért vettük meg a fent említett tárgyat. Ha elmész a gép elõl, monitort mindig kapcsold ki. Ennyi praktikát tudok.

Diákpénztáros vagyok, ha hiányom van esetleg azt mikor tudom meg? Műszak végén az kiderül? Vagy majd csak akkor ha hó végén sokkal kevesebbet kapok?

Legjobb válasz: Szerintem mûszak végén ha elszámolsz. Ha hiányod van jegyzõkönyvet is fel kellene vennie a fõnöködnek, csak az alapján fizetethetik meg a hiányt, ha az benne van a munkaszerzõdésedben, hogy anyagi felelõsséggel tartozol. Ha nincs, nem kérhetik tõled, legfeljebb felmondhatnak.

Szerintem mûszak végén ha elszámolsz. Ha hiányod van jegyzõkönyvet is fel kellene vennie a fõnöködnek, csak az alapján fizetethetik meg a hiányt, ha az benne van a munkaszerzõdésedben, hogy anyagi felelõsséggel tartozol. Ha nincs, nem kérhetik tõled, legfeljebb felmondhatnak.

Honnan tudhatom ha szoptatok, és még nem jött meg a mensim szülés óta, hogy van-e peteérésem? Kistesót szeretnénk minél kevesebb korkülönbséggel.

Már mérem a h?met 1,5hónapja, vettem ovutesztet is, de sem a h?m, sem az ovuteszt szerint nincs peteérésem. :( Ez addig így is marad, amíg szoptatok? 7hós a kislányom...

Legjobb válasz: Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4,5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.

Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4, 5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.
A szoptatások között eltelt idõ függvénye.. ha még sürün szoptatsz nem fog megjönni. amikor már csak naponta 3-x pl. akkor érdemes próbálkozni de jó lenne ha várnátok egy vérzést..
Ha még men jött meg, nagyon valószinû, hogy peteérés sincs. A szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatást ad, pont azért, hogy ne terhelje le a nõt még egy baba! Szerintem ne sürgesd a természetet!
Szia! 16 hónapos a lányom, és még mindig sokat szopik, ezért még mindig nem menstruálok, tehát peteérésem sincs! mert ugye a szoptatás egy olyan hormont termel, ami gátolja a peteérést. Nõgyógyászom szerint, amíg legalább 5 szopás van egy 24 óra alatt, addig nem lesz változás. Az alattinál várható peteérés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy még sûrûn szopizik, hiába kap más ételt is, de a cici mindig a szájában van, és mindig szív is belõle. Nekem nagyon jó érzés, hogy szoptathatom, akkor kivárjuk a megfelelõ idõt, amire beáll a ciklusom, vagy várjuk az elsõ mensit :) Annyiszor olvastam, hogy szopi mellett estek teherbe, úgy, hogy nem volt menstruáció. Érdekelt a dolog, hogy így miként foganhat meg a baba :)
6 hónapig kizárólag szoptattam. Júni 25-én szültem és január közepén jött meg. tehát peteérésem pont 6 hónapnál volt. Nem hiszem, hogy az a napi 1-2 kanál almapép miatt lett peteérésem. Utána is egy jó ideig még ugyanannyit szoptattam. Most 21 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, de a dokim azt mondta, hogy most már le kell választanom, mert 4 hós terhes vagyok. Sógornõm nem kizárólag szoptatott, de õ is majd 2 évig szoptatott, de a fiai már 2!!! hónaposan kaptak szép lassan mindent. Neki 15 hónap múlva jött csak meg. Mivel babát szeretnél, kíváno, hogy minél elõbb legyen peteérésed.
nekem pl. hébe-hóba jött meg 2x szülés után rövid idõre, majd úgy lettem terhes, hogy védekeztünk, nem éltünk tévhitben, hogy a szoptatás véd. Ja, és akkor estem teherbe, amikor egy késhegynyi almát megkóstolt a lányom, nem látok összefüggést, napi 5-6x szopizott még :) (ekkor volt 6 hós, majdnem 7 hós volt, mire egy kiskanálnyi almát megevett)

Ha kevesebb ideig van meg akkor lehetek még terhes?

Már nagyon szeretnák babát.Minden tünetem megvolt már másfél hónapja de megjött az elmúlt hónapban és most is csak 4 nappal korábban.Szerintetek ha kevesebb napig van meg mint pl.2 de mennyiségileg közepes er?sség? azért nem gyenge akkor még fennálhat terhesség?Ilyenkor melyik elmaradt menstruációtól számolnak?

Legjobb válasz: Ha múlt hónapban is megjött és most is(közepes erõsségûen)akkor nem hinném hogy terhes vagy. Azt már igencsak kimutatná egy teszt v.UH. Ha az elmúlt havi vérzésedet számoljuk akkor az 4 hét+ha most is megjött az már 8 hetes terhességnek felelne meg! De mért nem csinálsz tesztet ha nem vagy biztos magadban?

Ha múlt hónapban is megjött és most is(közepes erõsségûen)akkor nem hinném hogy terhes vagy. Azt már igencsak kimutatná egy teszt v.UH. Ha az elmúlt havi vérzésedet számoljuk akkor az 4 hét+ha most is megjött az már 8 hetes terhességnek felelne meg! De mért nem csinálsz tesztet ha nem vagy biztos magadban?
A terhességnél az utolsó rendes (a neked megszokott) vérzéstõl számolnak. A terhesség alatti vérzés rövidebb ideig tart, kevesebb a mennyisége. A leírtak alapján minden esélyed megvan, hogy terhes legyél. Ha mégsem a teszt becsaphat, mert a terhességi hormonok (HCG, amit a teszt kimutat)kb.. egy hétig még kimutatható. UH vagy vérvétel biztos eredményt ad, keresd fel az orvosod!
szerintem nem vagy terhes, csak mar annyira szeretned h bemeseled magadnak, ami egyebkent nem jo mert az agyalapi mirigy termeli a hormonokat es ossze is zavarhatod, igy meg nagyon nehezen fog osszejonni, en is igy voltam de miota az eskuvovel vagyok elfoglalva nem gondolok orokke a dologra es ugynez ki megint sikerult, mar 2.szor. lazits egy kicsit menjetek kirandulni sielni vagy valamivel kosd le magad h ne azon jarjon az eszed.egy mensivel meg elment volna de igy mar tuti h nem is voltal az.

Barátom kevesebbet beszél velem, mert szüleim próbálnak ellen fordítani. Szerintük az eleve nem normális, hogy rasztahaja van, meg a baráti köre is hasonló figurákból áll és nekem nem tenne jót, ha vele maradok stb. Mit tegyek?

19/L

Legjobb válasz: Attól,hogy rasztahaja van még õ is ember!Sõt lehet,hogy 1000x-er különb mint egy normális hajat viselõ egyén! De nem szeretem mikor külsõ alapján ítélnek el valakit.

Attól, hogy rasztahaja van még õ is ember!Sõt lehet, hogy 1000x-er különb mint egy normális hajat viselõ egyén! De nem szeretem mikor külsõ alapján ítélnek el valakit.
Felnõtt nõ vagy nem? Ideje érett döntést hozni!Vagy kiállsz a barátod mellet és szembe mész a szüleid ellen.Vagy a szüleid mellett állsz ki és szakítasz
A szülõk sem voltak mindig felelõsségteljes angyalok. És nem látom át mi rossz van a raszta hajban, meg különben is 19 vagy. Igaz a szülõket nem igazán érdekli a kor, 30 évesen is ugyanúgy beleszólnak majd mindenbe.
Kristóf a barátod?
Te jársz a barátoddal vagy a szüleid?...
Kuzdj meg erte, ha tenyleg Ot akarod... Az en Paromat is utaltak, beszologattak neki , a hata mogott ra... A vege az lett, hogy kozoltem adnak egy eselyt neki es megismerik vagy meg egy rossz szo a szemeben a hatamogott es engem az eletben tobbe nem lathatnak. Megfogadtak nincs bajuk vele, megszerettek mikor megismertek! 9 honapja voltunk egyutt mikor terhes lettem, akkor megint szajhuzas es ugatas volt, akkor is kozoltem, hogy elkoltozok unokastol az orszag masik vegebe ha nem tartjak meg a velemenyuket! Arra is fogadtak, hogy szetmegyunk a terhessegem 9 honapjaban... :) Azota is egyutt vagyunk es ez igy is marad! :) a Fiunk meg egy orias azota es mindenunk meg van! Mig gyeseztem osszegurcolt ket hazat (amibol az egyikben az en rokonaim elhetnek!) es egy autot, Fiunknak bankszamla! Es ugy indultunk, hogy egy agyunk se volt :) a Fiunkra gyorsan osszedolgoztam mindent (babakelengye), O meg a butorokra melozott. Ha ezekutan meg a csaladom rosszat merne szolni ra, a nyelvet kihuznam barki is az!
A legtöbb szülõ mindig is szeret beleszólni a gyermeke életébe. Ez 0 és 18 év között ez teljesen normális, bár a legtöbb gyerek már kamaszkorban tiltakozik ellene, ami szintén teljesen normális. Viszont Te már egy olyan korban vagy, amikor Te döntöd el, hogy mit szeretnél és a döntés teljes felelõssége is a Tiéd. Tanácsot adhatnak a szülõk - ha kérsz - de ilyenkor már nem szabad, hogy õk irányítsanak. Érdemes meghallgatni, hogy mit mondanak - mert õk teljesen más szemszögbõl látják a dolgokat mint Te, és láthatnak valamit, amit Te nem látsz. De ha csak a rasztahaja miatt ágálnak ellene, akkor ne rájuk figyelj, hanem magadra hallgass.

Baj, ha kevesebbet mozog a babám? Van igy ma még valaki? 34 hkm

Ma alig-alig mozdult meg, szinte nem is éreztem, csak 1-2x, de nagyon kis finoman. Pedig olyan aktív szokott lenni, alig van 1 nyugodt perce, de ma nem :( Aggódom érte! Lehet, hogy a front miatt van? Vagy már kevesebb a helye? De ugye nincs baj, ha meg-meg mozdul, de nagyon kis picit és ritkán.

Legjobb válasz: Szia, tegnap nekem is keveset mozgott napközben, aztán este bepótolta! Szerintem közre játszik az idõjárás, meg persze, hogy egyre kisebb a helye! Próbáld meg keltegetni, ha nagyon aggódsz, egyél vmi édeset, arra általában mocorogni kezdenek! Nekem is elsõ baba, átérzem a helyzetet! 36hkm

Szia, tegnap nekem is keveset mozgott napközben, aztán este bepótolta! Szerintem közre játszik az idõjárás, meg persze, hogy egyre kisebb a helye! Próbáld meg keltegetni, ha nagyon aggódsz, egyél vmi édeset, arra általában mocorogni kezdenek! Nekem is elsõ baba, átérzem a helyzetet! 36hkm
nekem tegnap volt lustib, de aztán este már új erõre kapott és azóta alig akar leállni :) szerintem ha érzed akkor nincs baj :) 33+3 hkm
Nekem is vannak lustabb napjai. En ha kicsit is erzem nem aggodom. Egyebkent nekem is nagyon aktiv. Ne aggodj ha mozog az eleg. 33h km

Miért van az, hogy ha fejek, akkor még kevesebb a tejem, mint előtte?

Biztosan valamit rosszul csinálok, így leírom, hogy hogy szoktam: A babámat megetetem mindkét mellb?l (mert csak így elég neki), majd büfiztetés, hasfájás kezelés, altatás, ez összesen kb. 1 - 1,5 óra. Ezután kezdek neki a fejéshez, ami még plusz fél óra. Másfél óra múlva pedig már ismét éhes a kicsim. De amikor nem fejtem, akkor szinte a dupláját tudta megenni a babám, most meg... Pedig pont azért fejnék, hogy növeljem a tej mennyiségét... Ezek szerint nálam ez nem válik be???

Legjobb válasz: Azért van szerintem, mert túl kevés az idõ, hogy a melleidnek legyen idejük "magukhoz térni". Nincs elég ideje a tej termelõdésének. Nekem a kórházban azt mondták, hogy váltott mellbõl szoptatva 3-3 óra, vagyis egy-egy mellnek kb. 6 órája van ismét telítõdni. Ha mindkét mellbõl szoptatsz egyszerre is jobb a helyzet. Szerintem hagyd abba a fejést, szoptasd igény szerint. Be fog állni a kereslet-kínálat. Én is csak az elején fejtem, majd beállt!!! Sõt, azt is megérezte a mellem, mikor a babám már csak egyszer kelt fel éjjel. Kis idõ múlva már nem feszült éjjel annyira, nappal mégis jóllakik a babám.

Azért van szerintem, mert túl kevés az idõ, hogy a melleidnek legyen idejük "magukhoz térni". Nincs elég ideje a tej termelõdésének. Nekem a kórházban azt mondták, hogy váltott mellbõl szoptatva 3-3 óra, vagyis egy-egy mellnek kb. 6 órája van ismét telítõdni. Ha mindkét mellbõl szoptatsz egyszerre is jobb a helyzet. Szerintem hagyd abba a fejést, szoptasd igény szerint. Be fog állni a kereslet-kínálat. Én is csak az elején fejtem, majd beállt!!! Sõt, azt is megérezte a mellem, mikor a babám már csak egyszer kelt fel éjjel. Kis idõ múlva már nem feszült éjjel annyira, nappal mégis jóllakik a babám.
Nem tudom, mennyi idõs a baba, de ha nem vált be a fejés, akkor ne eröltesd. Amúgy meg sokkal hatékonyabb, ha gyakran szopik a baba, mint a fejés. Szerintem csak szoptasd igény szerint, ne kinlódj a fejéssel. Én csak az elsõ 2-3 héten fejtem, utána már nem, mert alig jött valami, mégis 2 éves koráig tudtam szoptatni.
A kérdező hozzászólása: 19 napos a babám. Míg a hét elején olyan 70-80 grammokat evett, most 2 napja (amióta fejek) már csak 40-50 grammot... Sajnos 1 mellbõl nem sokat tud megenni, hiába hagyom rajta sokáig, a végén már teljesen begorombul, hogy nem jön semmi és sírás lesz a vége, ezért is kell mindkét mellemet használni. A 3 órára a babám állt be, bár ezt néha kitolja 4-5 órára is, olyan jóízûen alszik. Ha felébresztem, hogy mégis egyen, akkor meg pont azért eszik keveset, mert még félálomban van és nem éhes... Hááát nem egyszerû ez a szoptatás...
Az a jó, ha mindkét mellbõl eteted és olyan gyakran (akár 2 óránként) ill. olyan sokáig (akár 1 óráig), amíg szeretné a babád. A fejés, akárcsak a gyakori mellre tétele a babának, tejszaporító, de csak 3-4 nap múlva lesz hatása. De etetéskor kevesebb lesz a cicidben, hiszen kifejted egy részét (összeadva azért általában több, mint, ha nem fejtél volna). Szóval ez a logikája, ha érted :) Minél több inger éri a mellett, pár nap múlva annál többet termel, viszont ha kifejed, nincs mit vagy annyit odaadni. Ezért érdemes (ha a baba bírja, vagy van, aki büfiztet) inkább közvetlen szopi után fejni, 1-2 percig (akár a semmit). De a legjobb, ha tényleg igény szerint szoptatsz és akkor nem kell számolgatni, méricskélni, rakosgatni sem.
Én is két mellbõl szoptatok. Tejszaporítás céljából én is szoktam fejni, de csak akkor, ha peluscserét követõen (tehát 10-15 perccel szopi után) hozzá tudok látni. Ha valamiért ez nem megy akkor kihagyom a fejést, mert akkor a következõ etetésre nem lesz elég tej. Így általában napi 1-2 alkalommal van erre módom, meg ha nem vagyok túl fáradt este 11-kor fejek még, mert azt az evést már kihagyja a babám. Ezeket lefagyasztom és olyan jó kis nyugodtsággal tölt el a tudat, hogy a tejet is szaporítottam, meg a mélyhûtõ is rejt még tartalékot.
szerintem az a gond, hogy 1, 5 óra eltelik a szopi és a fejés közt. akkor a fejés végétõl csak kb.1-2 óra telik el a következõ szopiig? ez tényleg kevés. annyi idõ alatt nem termeõdik. ha meg tudod oldani, akkor közvetlenül szopi után fejj. ha nem tudod megoldani, akkor inkább ne fejj csak tedd mellre gyakrabban (ha ébren van). nem baj, hogy 2 mellbõl szopik, enyém is végig így evett. ha látod, hogy "elfogyott", akkor tedd át a másikra, és nyugodtan többször váltogasd. a szopi közben éri leginkább az inger, hogy "termelni kell". csak arra figyelj, hogy mindig kiigya a hátsó, zsíros tejet is. (attól is reklamálhat, hogy nem tetszik neki, hogy azért melózni kell). pl. úgy tedd mellre, hogy elsõ mell 15 perc, másik 10perc, vissza az elsõre 5 percre. legközelebb a msáikkal kezdve ugyanígy. kitartás! hamarosan beáll a babádnak szükséges mennyiség!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!