Találatok a következő kifejezésre: Ha keményedik hasam milyen (12 db)

Miért baj az ha keményedik a has? Milyen kovetkezménye lehet?

Voltam orvosnál pihenésre vagyok fogva,de még igy is fáj a hasam és keményedik,pedig már 4-5 napja pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?

Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: igen szedek 3*1-et.És akkor az mit jelent ha kinyillik a mehszáj?az nagyon veszélyes?
Az igaz, hogy a terhesség természetes velejárója(felkészül a méh a szülésre), de ha nagyon sokat és korán keményedik ami görcsöléssel is párosul akkor koraszülést okozhat.Ezért inkább elõvigyázatosak az orvosok és a 36.hétig magnéziumot javasolnak ilyen esetben.

Milyen érzés az ha keményedik a has?

Megvan rövidülve a méhnyakam, de a doki nem mondott semmit.

Legjobb válasz: A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!

A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!
Igen, nekem is pont olyan mintha befeszítene a baba és mikor megfogom a hasam kõkemény. Biztos, hogy szólt volna a Doki ha gond lenne.
A kérdező hozzászólása: 12hetes és 2000. Szerintetek?
Ha a hátadra fekszel, akkor látszik a legjobban, hogy összeáll egy kemény csomóba a méhed. Lehet az egész, de nem feltétlen. Nekem legtöbbet a jobb oldalon szokott, de lehet csak alul is. És akkor olyan feszítõ érzés is van, de rövid idõn belül elernyed és visszasímul a has. Mg-t ugye írt fel a doki? 36+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Kezdetektõl szedem 3*1-et naponta. Félek nagyon ettõl a megrövidült méhnyaktól. Jövõhéten megyek másik dokihoz, mert ez semmit nem mond.Csak hát addig megöl az ideg. Mit gondoltok, baj van? Félek a keményedés miatt is!
A kérdező hozzászólása: Nem sima magnéziumot, hanem magne b6-ot, az is van olyan jó?
Szia!Én kombinálom magnerot-tal!Reggel , este magne b6, délbe magnerot!Próbáld ki!Így teljesen jó!A méhszáj miatt ne izgulj!Nekem is ennyi 11 hetes korom óta!És 2 doki is azt mondta, hogy semmi baj!Csak sok pihi kell!!!!!!Üdv:14 hetes kismama
A Magne B6-ra esküszik az orvosok többsége, engem majdnem hogy leszidtak mikor kiderült, hogy sima magnéziumot szedek és nem ezt. Nekem sokáig 3x2-t kellett szednem, és a 3x1-et is csak egy hete hagytam abba. A haskeményedést észreveszed, szinte kõkemény a hasad (nekem fõleg alul és elöl) és furcsa húzó érzés. Pihenj sokat, a méhszájjal mást nem lehet tenni csak sokat pihenni vízszintesen. Problémamentes babavárást kívánok! 36 hetes kismami

Milyen az pontosan, ha keményedik a has?

Mert mikor legutoljára voltam a dokinál, azt mondta, hogy ha nagyon sokat keményedik a has akkor menjek be és megnézi a méhszájat. Mivel 1. terhességem így nem tudom, hogy most az a keményedés, ha a hasam kemény vagy az, ha belül olyan mintha húzódna össze. Lehet, hogy buta kérdés, de itt biztos meg tudjátok mondani. 21 h km

Legjobb válasz: Belül érzed, hogy húzódik össze, de egyben kívül is kemény. Szerintem még nem volt igazi keményedésed, mert arra rá fogsz jönni. És ez nem is baj a 21. héten. :o) A dokid jó fej lehet, mert teljesen igaza van, hogy nem vizsgálgatja a méhszájat, ha egyébként nincs semmi panaszod. Biztosan ezért mondta, amit mondott, nem azért, hogy megijesszen... Majd késõbb jönnek még azok az összehúzódások. Jó babavárást!

Belül érzed, hogy húzódik össze, de egyben kívül is kemény. Szerintem még nem volt igazi keményedésed, mert arra rá fogsz jönni. És ez nem is baj a 21. héten. :o) A dokid jó fej lehet, mert teljesen igaza van, hogy nem vizsgálgatja a méhszájat, ha egyébként nincs semmi panaszod. Biztosan ezért mondta, amit mondott, nem azért, hogy megijesszen... Majd késõbb jönnek még azok az összehúzódások. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Néha olyan mintha nem tudnék rendesen kiegyenesedni, mert mintha húzódna és olyan furcsa érzés, ezért nem tudom eldönteni , hogy most ez az lehet-e vagy nem. Köszönöm, Neked is jó babavárást!Hacsak már nem ott szundít a kiságyban melletted.:)
Amit Te írsz, az engem inkább arra emlékeztet, hogy a méh növekedésétõl feszülnek a szalagok, az kellemetlen húzó érzés. (De azért így látatlanban nehéz :o) A keményedésnél tényleg egy külsõ személy is ha megtapintja (mondjuk apa), keményebbnek érzi mint rendesen. Nekem olyan érzés volt még, mintha szívna össze felé egy porszívó belülrõl. :o) És igen, itt szundikál mellettem, a nagyobbacska meg a szobájában, szóval most én is megyek aludni... Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Neked is szép napot!És szép álmokat nektek!:)
tényleg olyan mintha belülrõl húzna össze vki, vagy hirtelen követ cipelnél a hasadba! kívülrõl is teljesen kemény lesz, bárki aki megtapintja nagyon keményet érez, és nekem legalábbis kellemetlen érzés! húz, feszül... 26 h km
A kérdező hozzászólása: És olyankor az egész has vagy csak 1 része?


Miért rossz az, ha keményedik a hasam? Egyáltalán milyen érzés az pontosan?

26 hetes km vagyok es neha azt gondolom, hogy kemenyedem, ilyenkor eleg feszes a hasam, de nem tudom, hogy ez az az érzés e... Lehet csak puffadás? Magnéziumot szedek eleget.

Legjobb válasz: Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.

Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor nem aggodom annyira. Mindenesetre mikor megyek legkozelebb megkerdezem a dokim...
Nekem elmagyarázta a dokim, amikor megkérdeztem tõle, hogy miért kell magnéziumot szednem, amikor nem is keményedek. Azt mondta, hogy elõfordulhat észrevétlen keményedés is, pl alvás közben. A keményedés tulajdonképpen jóslófájás, de a jósló épp úgy, mint az igazi fájás, tágítja a méhnyakat. Márpedig az nekünk nem elõnyös, mert koraszülést okozhat.
Én az elsõnél is végig azt hittem, keményedés. Most a másodiknál már tudom, hogy sokszor kinyújtózik alul a pici, és az olyan, mintha feszítené szét. Az igazi keményedések nekem csak a 35. hét körül kezdõdtek.

Milyen az ha keményedik a pocak? Az egész has kemény lesz v. csak bizonyos részen?

Nekem csak a hasam alja szokott feszes és kemény lenni,felette nem igazán.Nem tudom, hogy ez most mi.Csak jöv?héten megyek dokihoz, addig segítenétek. 15 hetes kismami.

Legjobb válasz: Nekem eleinte alul volt kemény, aztán már az egész. Mintha betonból lenne. Ilyenkor gyakoroltam a szülés alatt használatos légzást, és segített ellazítani, illetve le is feküdtem ilyenkor. Akkor gond, ha belül is változásokat indít meg, de ezt a doki úgyis megvizsgálja. Ne emelj, erõlködj, lépcsõzz stb.

Nekem eleinte alul volt kemény, aztán már az egész. Mintha betonból lenne. Ilyenkor gyakoroltam a szülés alatt használatos légzást, és segített ellazítani, illetve le is feküdtem ilyenkor. Akkor gond, ha belül is változásokat indít meg, de ezt a doki úgyis megvizsgálja. Ne emelj, erõlködj, lépcsõzz stb.
Szia...termeszetes, hogy csak lent erzed a kemenyseget mert a mehed meg kicsike..ugy ertem meg nem er a koldokod fole..... Vegyel be magneziumot es majd a dokid megmondja mik a teendok:-) Ne izgulj...szerintem normalis jelenseg....igaz nem mindenkinel jelentkezik de az meg nem jelent feltetlenul rosszat. Boldog babavarast:-)25 hetes ksimama
En is 15 hetes kismami vagyok, es engem is pont ez a kerdes foglalkoztat, ugyhogy ha nem gond, nem nyitok meg egy ugyanilyen kerdest, hanem megkerdetem itt: A kemenyedo pocak honnan veheto eszre? (Lehet, hogy nekem akkor meg nem volt) :) Marmint ugy ertem, azon kivul, h megtapintom, jar valamilyen erzessel? Mert en hiaba nezegetem, hogy nehogy kemenyedjen, es idoben be tudjak venni magneziumot, a pocimon levo uszogumi miatt nem igazan erzem a mehet.
Az elõzõ (3.) válaszolónak szeretném írni, hogy én egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor nagyon tele eszem magam, annyi különbséggel, hogy az alhasamtól egész a köldök feletti részig feszül. Én a 20. hét környékén kezdtem érezni, azóta szedem a magneB6-ot. 24 hetes kismami
Szia! Nekem is feszülni szokott a hasam alja, azt mondta az orvosom, hogy ez a keményedés. Szerinte gyógyszer helyett az a legjobb megoldás, ha ilyenkor lefekszem valamelyik oldalamra, vagy minimum leülök. Próbáld ki, nekem bevált. Jó babavárást. 22 hetes kismama :-)

Milyen érzés ha keményedik a hasad?

Legjobb válasz: mennyi ideig tart? kellemetlen nagyon? hányadik héttõl "normális"? normális egyáltalán? fiatal terhes (8 hetes) vagyok, de félek kicsit ettõl... köszi a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: mennyi ideig tart? kellemetlen nagyon? hányadik héttõl "normális"? normális egyáltalán? fiatal terhes (8 hetes) vagyok, de félek kicsit ettõl... köszi a válaszokat!
Szia. Nos a keményedés ált.ban pár mp-ig szokott tartani, és nem túl kellemes. Nem fájdalomról van szó, hanem annyira befeszül a hasad, hogy kellemetlennek érzed. Most vagyok 30 hetes, és most már többször mondhatom, hogy bekeményedik, de ez természetes, mert a méh készül a szülésre. Baj akkor van, ha ezt fájdalmasnak éled meg, és az én dokim személy szerint azt is hozzátette, hogyha naponta 10-nél többször érzem az nem épp szerencsés. Az, hogy hanyadik héttõl következik ez be, sztem változó, mert nem vagyunk egyformák, de emlékeim szerint a 20. hét elõtt még én sem tudtam, hogy mi az a keményedés, utána is csak párszor tapasztaltam. A vége fele pedig sztem minden napos. Erre esetleg a doki szokott ajánlani magnézium tablettát, mert az segít ellazítani az izomzatot. Szóval emiatt ne izgulj! Ez is a terhesség egyik velejárója. :) Boldog Babavárást! 30 hkm

Ha keményedik a hasam milyen problémákat okozhat? Mert eddig csak lepihentem ilyenkor és elmúlt! Ugye a babónak nem lehet baja! Mit szedjek?

22 hetes vagyok,elég vékony a hasfalam és feszes,doki is mondta h minden mozzanatot meg fogok érezni!Milyen tapintatúnak kell lennie a pocinak?

Legjobb válasz: szia! a túl sok keménykedés nem jó ebben a korban. nekem is volt (elmúlt a gyakori keménykedés), problémát nem okozott egyébként a babának, de azért megvizsgálta a doki méhszájat és magne B6-ot javasolt. kérdd ki a dokid véleményét, de nem lesz gond, minden rendben lesz :). 34 hetes mami

szia! a túl sok keménykedés nem jó ebben a korban. nekem is volt (elmúlt a gyakori keménykedés), problémát nem okozott egyébként a babának, de azért megvizsgálta a doki méhszájat és magne B6-ot javasolt. kérdd ki a dokid véleményét, de nem lesz gond, minden rendben lesz :) . 34 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszike a válaszod!Most voltam vizsgálaton és zárt a méhszájam!És az normális h olyan feszsne, érzem a pocim-mint egy felfújt laszti, nem puha de nem is kemény!Tudni kell h sportol-tam, egyedül a hasamon nem volt háj:-)))Ezért lehet az h feszeske a hasam?Amúgy a babó rengeteget ficánkol:-))
Ha folyamatosan feszes a hasad, lehet, hogy a sport miatt nem olyan könnyen lazulnak az izomok ;) A keményedés az, amikor hirtelen lesz kõkemény a has egy része, vagy az egész, és kb fél-egy percig tart, utána elmúlik. Lehjet, hogy semmit nem okoz, de lehet, hogy a bent zajló folyamatokat jelzi, nálam például félidõtõl nyílt a méhszáj, az járt sûrû keményedésekkel. Ha a méhszájad zárt, ne aggódj!

Milyen érzés, amikor elkezdődnek az első fájások? Baj, ha keményedik a hasam?

33 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Én úgy hallottam, olyan mint régebben amikor meg szokott jönni a havid, csak erõsebb, majd egyre jobban erõsödik. Tapasztalatom nincs még, de ezt mondták ismerõsök. Üdv.: 15 hetes kismama.

Én úgy hallottam, olyan mint régebben amikor meg szokott jönni a havid, csak erõsebb, majd egyre jobban erõsödik. Tapasztalatom nincs még, de ezt mondták ismerõsök. Üdv.: 15 hetes kismama.

Milyen érzés amikor keményedik a hasam? Akkor is kemény, ha fekszem?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ha keményedik a hasam az eléggé fájdalmas dolog. Megmozdulni is alig bírok. Akkor 2 Magne B6, szigorú fekvés 1 óráig és akkor elmúlik.

Szia! Nekem ha keményedik a hasam az eléggé fájdalmas dolog. Megmozdulni is alig bírok. Akkor 2 Magne B6, szigorú fekvés 1 óráig és akkor elmúlik.
olyan mintha egy kõ lenne a pocakodba. Nagyon kemény lesz pár másodpercig. Nekem is nagyon rossz mkor keményedek, de ez ezzl jár. Sajnos igen ez fekvés közben is jelentkezhet. 29 heteske
A keményedés olyan, hogy az egész pocakod egy kicsit megnõ, ha megnyomkodnád akkor éreznéd, hogy nem olyan puha, érzésre pedig olyan, mintha sok-sok kõvel lenne tele. Keményedésre napi 3X2 MagneB6-ot lehet szedni. Fekvésre múlik a keményedés, a dokik ajánlani is szokták, hogy a kismama ilyenkor sokat feküdjön, pihenjen. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én akkor érzem keménynek ha állok. Ilyenkor feszül, meg szerintem kemény. Ha fekszem akkor viszont elmúlik. Nem azért van a feszülõ érzés, mert nõ a hasam? Azt mondták, hogy most már gyorsabban fog nõni a pocakom.

Milyen hatással van a babára ha sokat keményedik a hasam?

20 hetes terhes vagyok, és nagyon sokat keményedik a hasam. Most a Magnesi Citricib?l napi 3x1-t szedek. De aggaszt hogy nehogy baj legyen. Mi történhet ha sokat keményedik a hasam? És ez mit?l van?

Legjobb válasz: Szia. Ha a méhed sokat keményedik, akkor korai méhszáj nyíláshoz vezethet. Nekem azt mondta az orvosom, hogy szedjek 3x2 szemet a magnesii citricibõl, de ha az mellett is keményedik, akkor emeljem az adagot 4x2-re. Ne aggódj nem lehet a magnéziumot túl adagolni. Ja és persze sok-sok pihenés. Minden jót! 35 hetes kismama.

Szia. Ha a méhed sokat keményedik, akkor korai méhszáj nyíláshoz vezethet. Nekem azt mondta az orvosom, hogy szedjek 3x2 szemet a magnesii citricibõl, de ha az mellett is keményedik, akkor emeljem az adagot 4x2-re. Ne aggódj nem lehet a magnéziumot túl adagolni. Ja és persze sok-sok pihenés. Minden jót! 35 hetes kismama.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!