Találatok a következő kifejezésre: Ha keményedik hasam (82 db)

Hogy veszem észre ha keményedik a hasam? Azt mondta a dokim hogy keményedek, de nem érzem! Miből tudom meg?

Legjobb válasz: Képzeld el azt a szitut, amikor a két kezed közé fogsz egy lufit, és fújod. A kezeid között pedig érzed, ahogy egyre nõ és feszül. NA most a keményedés pont ilyen érzés, csakolyan, mintha azt a lufit a hasadban fújná fel vki. Nem tart sokáig, fél perc körül van, de nem lehet nem észrevenni sztem, mert nem túl kellemes érzés. Ha nagyon erõsen és gyakran keményedik, akkor kevésbé kapsz levegõt is, meg kell állnod, mert kicsit zsibbadsz közben. Ilyesmik. A dokid honnan tudja? Õ érzi? Vagy nyílik a méhszájad? Az mástól is lehet.

Képzeld el azt a szitut, amikor a két kezed közé fogsz egy lufit, és fújod. A kezeid között pedig érzed, ahogy egyre nõ és feszül. NA most a keményedés pont ilyen érzés, csakolyan, mintha azt a lufit a hasadban fújná fel vki. Nem tart sokáig, fél perc körül van, de nem lehet nem észrevenni sztem, mert nem túl kellemes érzés. Ha nagyon erõsen és gyakran keményedik, akkor kevésbé kapsz levegõt is, meg kell állnod, mert kicsit zsibbadsz közben. Ilyesmik. A dokid honnan tudja? Õ érzi? Vagy nyílik a méhszájad? Az mástól is lehet.

Ha kemenyedik a hasam, 24-ik hetben es megnyilnek azt eszreveszem? A korai kemeyedestol meg ki tudom hordani a kisbabamat?

szedem MAgne B-t meg mas izomlazitot is, de nem tudok egesz nap fekudni meg pihenni. Nagyobb gyermek, munka meg minden.Felek,hogy nehogy ido elott menyiljak. De ha probalom kimelni magam, nem kell ugy-e a legrosszabra szamitani?

Legjobb válasz: Szia! Én mindkét terhességem alatt már a 16. héttõl "keményedtem". Tudom milyen rossz. De a dokim mindig megnyugtat, hogy ezek nem azok a keményedések és görcsök, amelyek a tágulást idézik elõ, hanem csupán a méhizomzat összehúzódása intenzívebb, ami még jól is jöhet, mert tágulást nem okoz, viszont edzi a méhet a szülésre. Nekem bejött amit mondott, a kislányomat 6 óra alatt szültem. Most a második babánkat várjuk (33. héten vagyunk), de a "nagylányomat", aki nincs még 2 éves sokat emelgetem, futkozok utána, meg persze itthon is csinálok mindent, amit kell, így én is érzem, hogy most mégjobban igénybe veszem magam, mint az elsõ terhességemnél, amikor pedig dolgoztam. Ennek érzem is a hatását, rengeteget keményedik a hasam. De szerintem nem kell aggódnunk emiatt, inkább gondolj Te is arra, hogy mennyivel könnyebb lesz majd a szülés :) A doki meg úgyis 4 hetente megvizsgálja a méhszájat, észreveszi, ha bármi változás lenne idõ elõtt.

Szia! Én mindkét terhességem alatt már a 16. héttõl "keményedtem". Tudom milyen rossz. De a dokim mindig megnyugtat, hogy ezek nem azok a keményedések és görcsök, amelyek a tágulást idézik elõ, hanem csupán a méhizomzat összehúzódása intenzívebb, ami még jól is jöhet, mert tágulást nem okoz, viszont edzi a méhet a szülésre. Nekem bejött amit mondott, a kislányomat 6 óra alatt szültem. Most a második babánkat várjuk (33. héten vagyunk), de a "nagylányomat", aki nincs még 2 éves sokat emelgetem, futkozok utána, meg persze itthon is csinálok mindent, amit kell, így én is érzem, hogy most mégjobban igénybe veszem magam, mint az elsõ terhességemnél, amikor pedig dolgoztam. Ennek érzem is a hatását, rengeteget keményedik a hasam. De szerintem nem kell aggódnunk emiatt, inkább gondolj Te is arra, hogy mennyivel könnyebb lesz majd a szülés :) A doki meg úgyis 4 hetente megvizsgálja a méhszájat, észreveszi, ha bármi változás lenne idõ elõtt.
Szia! Nekem a 24. héten észrevette az orvos, hogy nyitva a belsõ méhszájam + megrövidült a méhnyak. Két héttel késõbb egy másik doki közölte, hogy a külsõ méhszáj is kinyílt már valamennyire. Kicsit megijedtem. Próbáltam én pihenni, már amennyire két (nem túl nagy) gyerek mellett lehet, szedtem a Magne B6-ot meg egy kicsi Seduxen-t is, de többet nem tudtam tenni. Jelentem, már a 33. hétben vagyok, és sokat keményedek ugyan, de még mindig nem szültem! Holnap nézi meg az orvosom a méhszájat, könnyen lehet, hogy az elmúlt 2 hónapban tovább nyílt, de szerintem még odébb van a szülés. Azt mondják, hogy többedik tehességnél "szinte" normális az is, ha elõbb nyílni kezd valaki. Úgyhogy ne aggódj, a doki ellenõrizni fogja idõnként a méhszájadat, és szól, ha gond van. De ne legyen! További boldog babavárást!

Ha keményedik a hasam, akkor közben mindig egy pindurit tágul is a méhszájam? Olyan sokat keményedik mostanába a hsam. Napi 15 kb.

Magne b6-ot szedek. 23 hetes vagyok, amennyit tudok, pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Hát nemtudom másnak hogy van, de én kb a 20-dik héttõl keményedtem,ezmiatt lettem veszélyeztetett terhes! Borzalmas volt, már ülve is bekeményedtem! Aztán ajánlották a Magnesii citricit,ami nekem nagyon bevált, de komolyan! Ha arra gondolsz,nekem azóta sem nyílt ki a méhszájam! Vigyázz vele,mert ez már nagyon sok keményedés,nehogy kórház legyen a vége! 28 hetes kismama.

Szia! Hát nemtudom másnak hogy van, de én kb a 20-dik héttõl keményedtem, ezmiatt lettem veszélyeztetett terhes! Borzalmas volt, már ülve is bekeményedtem! Aztán ajánlották a Magnesii citricit, ami nekem nagyon bevált, de komolyan! Ha arra gondolsz, nekem azóta sem nyílt ki a méhszájam! Vigyázz vele, mert ez már nagyon sok keményedés, nehogy kórház legyen a vége! 28 hetes kismama.
Én úgy tudom, hogy a 25-28. héttõl kezdve az óránkénti 3 keményedés számít normálisnak. Ha érdekel, bõvebben itt van egy cikk, amit az orvosom írt, aki nagyon jó szakember, bátran lehet adni a szavára. http://www.babazo.hu/szakertok/20070831-mehkemenyedes-mehoss..
Persze, recept nélkül lehet venni! Ebbõl napi max 2-õt lehet bevenni, pontosan azért mert erõsebb! Tõlem a patikus megkérdezte hogy miért akarom én ezt szedni, és tudom e hogy mennyit lehet bevenni belõle! Mikor látta hogy mindent tudok róla, nyugodt szívvel ideadta, de a lelkemre kötötte hogy ne lépjem túl a napi adagot! Azért ne egy szemtõl várj csodát, pár nap nekem is kellett míg éreztem a hatását! Remélem neked is használni fog!:)
A kérdező hozzászólása: és ezt a magnesii citricit csak úgy kiadja neke a patikus? vagy fel kell íratni? Ez gyógyszer igaz?? Igen barátnõm is feküdt kórházban keményedéssel, de tegnap nekem este már fekvés közben is keményedett.. Megijedtem
A Magnesii Citrci recept nélkül is kapható, de ha a doki felírja, olcsóbb, száz valamennyi. Nekem a 20.héttõl 3*1 szemet kellett szednem, a 36. hétig. Néha még így is keményedett a pocakom, és nyílt is a méhszáj. 20 hetesen 3100 volt 35 hetesen 1111 és 40+4re szültem, indították.


Ha keményedik a a hasam, de nem szedek rá semmit, akkor bajt teszek? Magne b6-ot szedek, de semmit nem ér, ugyanúgy keményedek.

21 hetes vagyok, és úgy napi 10-15x az amúgy sok? Vagy nektek mennyi naponta? Lehet átlagos?

Legjobb válasz: Napi 15kemenyedes mar baj is lehet. Beszelj a dokiddal. Es ha lehet NE magne B6-t szedj, nincs benne eleg magnezium...Kerj a gyogyszertarban magnesium citrici-t, napi 3-4 hasznal tutira.

Napi 15kemenyedes mar baj is lehet. Beszelj a dokiddal. Es ha lehet NE magne B6-t szedj, nincs benne eleg magnezium...Kerj a gyogyszertarban magnesium citrici-t, napi 3-4 hasznal tutira.
Szia! Valóban sok a napi 10-15 keményedés, pláne, hogy mégcsak félidõs vagy. Az elöttem szóló irta, hogy mit vegyél a patikába, ahhoz nem tudok hozzászólni, mert azt a magnézium készitményt nem ismerem.A magneb6 valóban semmit nem ér, az elõzõ terhességemnél én is azt szedtem de halottnak a csók.Amit ismerek és ajánlani tudom az a Magnerot tabletta.500mg magnézium van benne tablettánként, tehát nem kevé, a magneb6 a nyomába sem jön.Én ezt javasolom, nekem nagyon-nagyon bejött de evvel együtt ha van módod pihenjél sokat és azért konzultálj az orvosoddal mert mégiscsak õ tudja igazán nektek mi a megfelelõ.Vigyázz magatokra!!!! Minden jót kivánok:Rita
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én is Rita vagyok, péntekre boldog névnapot neked...

28 hetes pocakosan ha keményedik a hasam gyakran koraszülést jelent? Más is aggodik ez miatt? Méhszájam rövidült de minden renben hogyan tovább? szex? Mivan ha kinyilok a 2 vizsgálat között és nem veszem észre és szex van apával?

Legjobb válasz: Szia. A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztõ lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmû. Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerûen ismétlõdik. A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlõdnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elõ ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is. Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztõ lehet, de tudnod kell, hogy általában külsõ körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott. Ezt azért linkeltem be mert a 34 hétben járok és Nekem is sokat kemény a hasam, ilyenkor iszok egy kis konyakot+magnerot 3*1 + fekvés. Minden jót neked.

Szia. A méh természetes állapotában is naponta többször összehúzódik, akkor is, ha nem vagyunk terhesek. Várandósan azonban a nagy pocak miatt jobban érezzük a méhizomzat összehúzódását, ami ijesztõ lehet, hiszen minden várandósoknak szóló könyvben azt olvashatjuk, hogy a pocak keményedése a szülés megindulásának jele lehet. A dolog azonban nem ilyen egyértelmû. Rögtön az elején különbséget kell tennünk a magzat mozgása által kiváltott pocakkeményedés és a méhösszehúzódás között. A baba -különösen a második harmadban- nagyon mozgékony, rúgdos, forgolódik, a könyökével bököd: a legtöbb esetben ez a pocak megkeményedésének oka. Ez a keményedés a legtöbb esetben nem fájdalmas (a harmadik harmad végefelé a baba nagy mérete miatt már akár fájdalmasnak is érezhetjük) és legfeljebb véletlenszerûen ismétlõdik. A valódi méhösszehúzódás ezzel szemben periodikusan jelentkezik. Egy összehúzódás legalább fél percig tart és 10-20 percenként vagy még gyakrabban ismétlõdnek az összehúzódások. Ha valakinél gyakran fordul elõ ilyen eset, és a méhszáj is elkezdett kinyílni, akkor Magne B6 tablettát ír fel az orvos, mert ez ellazítja az izmokat, s így a méhizomzatot is. Szintén nem számít méhösszehúzódásnak az, amikor egész nap folyamatosan keménynek érzed a hasadat. Ez a helyzet nagyon ijesztõ lehet, de tudnod kell, hogy általában külsõ körülmények hatására lép fel. Stressz, frontátvonulás, idegeskedés, túlterheltség okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, akkor több pihenés ajánlott. Ezt azért linkeltem be mert a 34 hétben járok és Nekem is sokat kemény a hasam, ilyenkor iszok egy kis konyakot+magnerot 3*1 + fekvés. Minden jót neked.
Én 33 hetes vagyok, 29 hetesen emiatt voltam kórházban. Mondjuk nekem óránként 3-4 alkalommal keményedett a pocim. Bent kaptam gyógyszert, megfigyeltek, aztán pár nap után hazajöhettem. Viszont a keményedések miatt rövidült és nyílt is a méhszájam. Most 2100-as. Sokat kell pihennem, napi 3x2 Panangint szedek, de még így is elõfordul, hogy párszor bekeményedik. A szexre azt mondta az orvosom, hogy csak óvatosan! Majd holnap kiderül a vizsgálaton, mennyire voltunk óvatosak. Ja, és azóta 2 hetente kell mennem dokihoz, nem havonta.
Mit jelent az a gyakran? Ismerõsömet 32hetesen, napi 10keményedés altt, engedték csak haza a kórházból
A kérdező hozzászólása: naponta kb 5x nagyon ritka a többszöri!most az utolso két nap lehet volt1-2-vel több
Elvieleg utalhat koraszülésre, de nem biztos Sõõt... Én napi 5-6szor keményedtem 25hetesen, most vagyok 39hetes és még sehol semmi... Magnéziumot szedsz? Nekem napi 2X2, sokat segített. Szexrõl nem tudok biztosat csinálni, mi csináltak, ha csak a külsõ nyílik ki akkor nem para....
A kérdező hozzászólása: igen a magnerotot!napi3x1!holnap bemegyek a dokimhoz!
Akkor a doki majd mond biztosat! Mindenesetre, problémamentes terhességet kívánok neked!
Elsõ babámmal rettentõ sokat keményedtem, volt hogy napi 1000mg magnéziumot szedtem (4 béres), és mégis végig zárva volt a méhszájam és nem jött elõbb a lányom. Tehát nem jelent feltétlen korszülést. Azért említsd meg a dokinak, én is szóltam. Most a második terhességnél már nem parázok ettõl, tudom hogy normális és most is zárva vagyok még mindig. Üdv. 15 hónapos kislány és 32 hetes pocaklakó anyukája

Miért baj az ha keményedik a has? Milyen kovetkezménye lehet?

Voltam orvosnál pihenésre vagyok fogva,de még igy is fáj a hasam és keményedik,pedig már 4-5 napja pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?

Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: igen szedek 3*1-et.És akkor az mit jelent ha kinyillik a mehszáj?az nagyon veszélyes?
Az igaz, hogy a terhesség természetes velejárója(felkészül a méh a szülésre), de ha nagyon sokat és korán keményedik ami görcsöléssel is párosul akkor koraszülést okozhat.Ezért inkább elõvigyázatosak az orvosok és a 36.hétig magnéziumot javasolnak ilyen esetben.

38 hetes terhes vagyok. Ha keményedik a hasam jobb oldalon alul enyhén fáj a hasam, vagy ha megnyomom nem erősen csak enyhén akkor is fáj. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szerintem lehet, hogy nyom ott valamit a baba. Vagy ez folyamatosan van, több napja? Bár lehet, hogy így is lehet ez a probléma, mivel ugye már nagy és nincs olyan sok helye... Könnyû szülést!

Szerintem lehet, hogy nyom ott valamit a baba. Vagy ez folyamatosan van, több napja? Bár lehet, hogy így is lehet ez a probléma, mivel ugye már nagy és nincs olyan sok helye... Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nem nem több napja.... Igen szerintem is meg a védõnõ szerint is csak nyomott ott valamit a kisfiam! :) köszönöm! :)

SOS! Leírnátok mit érez az pontosan ha keményedik a hasa a kismamának?

Nekem csak jóslo volt de ma a méhem tetejébe mintha kést szurkálnának belül és ég? érzést érzek.Ilyet még nem tapasztaltam pedig 3.baba:-(Hol fáj-hol nem..mit?l lehet?

Legjobb válasz: hogy a kérdésedre válaszoljak, a haskeményedéskor befeszül az egész hasad, ha állsz akkor nehéz lesz, és szó szerint kemény.Azt a szurkáló érzést nem tudom miért érzed, mondjuk nekem is szokott szurkálni, de inkább lent, ami szerintem a növekedéstõl van.Lehet neked is attól van... én is 31 hetes vagyok amúgy csak elsõ babás:)

hogy a kérdésedre válaszoljak, a haskeményedéskor befeszül az egész hasad, ha állsz akkor nehéz lesz, és szó szerint kemény.Azt a szurkáló érzést nem tudom miért érzed, mondjuk nekem is szokott szurkálni, de inkább lent, ami szerintem a növekedéstõl van.Lehet neked is attól van... én is 31 hetes vagyok amúgy csak elsõ babás:)

Ha keményedik a poci hol szokott lent vagy köldök magasságban? A hátfájás is jósló fájás? és ha nem párosul mellé hasi fájdalom?

Legjobb válasz: Nekem olyan volt a keményedés, mintha az egész hasam egy befeszült labdává alakult volna át. Szóval ahol a baba volt (a méhem), ott az egész kemény lett. Nekem nem fájt. A hátam nem fájt.

Nekem olyan volt a keményedés, mintha az egész hasam egy befeszült labdává alakult volna át. Szóval ahol a baba volt (a méhem), ott az egész kemény lett. Nekem nem fájt. A hátam nem fájt.
A kérdező hozzászólása: érdekes nekem is szinte az egész hasam kemény azt hittem hogy majd csak alul fokok keményedni--a hasaljamnál.. 38 hetes vagyok.. fájásaim nem igazán vannak max ugy szokott fájni a hátam mintha meglenne .
Ha keményedik a has, az egész egy kõkemény gombóc, ezek a méhösszehúzódások jelzik hogy a méh felkészül a szülésre, a derekad a megnövekedett súlytól is fájhat, a jóslófájások úgy tudom, rendszeresek szoktak lenni, de nem olyan intenzívek, mikor megkezdõdnek az igazi fájások.

Milyen érzés az ha keményedik a has?

Megvan rövidülve a méhnyakam, de a doki nem mondott semmit.

Legjobb válasz: A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!

A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!
Igen, nekem is pont olyan mintha befeszítene a baba és mikor megfogom a hasam kõkemény. Biztos, hogy szólt volna a Doki ha gond lenne.
A kérdező hozzászólása: 12hetes és 2000. Szerintetek?
Ha a hátadra fekszel, akkor látszik a legjobban, hogy összeáll egy kemény csomóba a méhed. Lehet az egész, de nem feltétlen. Nekem legtöbbet a jobb oldalon szokott, de lehet csak alul is. És akkor olyan feszítõ érzés is van, de rövid idõn belül elernyed és visszasímul a has. Mg-t ugye írt fel a doki? 36+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Kezdetektõl szedem 3*1-et naponta. Félek nagyon ettõl a megrövidült méhnyaktól. Jövõhéten megyek másik dokihoz, mert ez semmit nem mond.Csak hát addig megöl az ideg. Mit gondoltok, baj van? Félek a keményedés miatt is!
A kérdező hozzászólása: Nem sima magnéziumot, hanem magne b6-ot, az is van olyan jó?
Szia!Én kombinálom magnerot-tal!Reggel , este magne b6, délbe magnerot!Próbáld ki!Így teljesen jó!A méhszáj miatt ne izgulj!Nekem is ennyi 11 hetes korom óta!És 2 doki is azt mondta, hogy semmi baj!Csak sok pihi kell!!!!!!Üdv:14 hetes kismama
A Magne B6-ra esküszik az orvosok többsége, engem majdnem hogy leszidtak mikor kiderült, hogy sima magnéziumot szedek és nem ezt. Nekem sokáig 3x2-t kellett szednem, és a 3x1-et is csak egy hete hagytam abba. A haskeményedést észreveszed, szinte kõkemény a hasad (nekem fõleg alul és elöl) és furcsa húzó érzés. Pihenj sokat, a méhszájjal mást nem lehet tenni csak sokat pihenni vízszintesen. Problémamentes babavárást kívánok! 36 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!