Találatok a következő kifejezésre: Ha kb naposak (52 db)

Hány naposan/hetesen vinnéd vitted vagy fogod kivinni a babát először ha kb. ilyen lesz az idő?

pénteken szülök,hétf?n max kedden jövünk haza ha minden ok.Arra gondoltam,hogy szerda csütörtök már kimennék vele 5 percre.Úgy néz ki nekem kell menni a nagyokért majd a suliba ovuba ami gyalog 5 percre van.Szerintetek?

Legjobb válasz: Most nyáron szültem és ilyen idõ volt akkor is, ha nem hidegebb! Azt hiszem még az egy hetet se vártuk ki. Semmi baja nincs a lányunknak, tökéletesen fejlõdik, gyönyörû és egészséges! Nem azzal van a gond, hogy milyen a hõmérséklet, hanem azzal, ha alul vagy túl öltözteti valaki. Nálunk van egy anyuka, aki vagy nem néz idõjárást vagy lese szrja a dolgokat. 40 fokban azt láttam, hogy kötött sapka, tetõtõl talpig beöltöztetve a gyerek lábzsákkal. Üvöltött szegénykém, mivel melege volt... egyértelmû! Most, hogy 17 fok van nálunk rövid ujjú bodyban sétáltatja, letakarva egy textil pelussal ...

Most nyáron szültem és ilyen idõ volt akkor is, ha nem hidegebb! Azt hiszem még az egy hetet se vártuk ki. Semmi baja nincs a lányunknak, tökéletesen fejlõdik, gyönyörû és egészséges! Nem azzal van a gond, hogy milyen a hõmérséklet, hanem azzal, ha alul vagy túl öltözteti valaki. Nálunk van egy anyuka, aki vagy nem néz idõjárást vagy lese szrja a dolgokat. 40 fokban azt láttam, hogy kötött sapka, tetõtõl talpig beöltöztetve a gyerek lábzsákkal. Üvöltött szegénykém, mivel melege volt... egyértelmû! Most, hogy 17 fok van nálunk rövid ujjú bodyban sétáltatja, letakarva egy textil pelussal ...
A kérdező hozzászólása: nem az elsõ igen...kedves utolsó de tudod mikor 10 éve született a lányom nyáron kegyetlen kánikulába ak.nem vittem ki rögtön a hatalmas melegbe csak szinte késõ este.Mikor a kissebbik 5 éve született akkor meg igen kemény minuszok voltak hetekig és nagy hó.Így vele azért vártunk pár hetet.Mosr meg valahogy egyik idõjáráshoz se hasonlít a helyzet...ezért bátorkodtam véleményt!!!! kérni és tapasztalatot.
khmm no igen nekem is anno 2-3 hete mondtak az elsõnél de nem tartottam be .-P más másnap bebugyoláltam és irány a kiserdõ :-) kb 30 percet sétáltam vele pedig február volt mind a 3 gyerekem téli de mindegyikkel már másnap mentem sétálni mire 1 hónaposak lettek a napi séta már volt 1-2 óra tavasszal meg szinte egész nap kint voltunk ha tehettük nekem még a nagyim mondta h nem kell félteni ennyire a babákat mert késõbb csak a gond lesz vele amugy nem értem ha már nem az elsõ baba...
Kedves utolsó! Nem akarok kekeckedni, de én is nagycsaládos anyuka vagyok, mint a kérdezõ. Télen nem tudom, hol javasolnak 6 hetet, nálunk ez max. 2 hét. Persze, ha nincs iszonyú hideg hetekig (mínusz 10 fok alatti) és nincs köd.. Tudod, azok, akik már nem csupán egy gyereket kell ellássanak, kicsit "lazábban" kezelik ezeket a dolgokat. Ha vannak nagyobb tesók, óhatatlan, hogy az oviból, iskolából haza ne hozzanak valami bacit. Én úgy tapasztaltam, a kevésbé féltett 3 kisebb sokkal kevesebbet volt mégse beteg, mint a nagy, akit igyekeztünk óvni minél jobban (azért õ se volt búra alatt). A gyerekekért bizony el kell menni és ha más nem tud, megy anyuka a babával. Az a pár perc ártani nem fog és még nem is kimerítõ annyira. Emellett nem kell bevinni a picit a csoportszobába, ha a babakocsiban lesz, nem eshet baja. Persze, nem kell engedni, hogy a gyerekek összetapizzák, de attól, hogy megnézik, semmi különösebb baja nem esik.
19:00-ásnak. Télen 6 hetet szoktak javasolni... Ilyen jó idõben nyilván nem kell ilyen sokat várni, meg végül is csak a szabadba mentek ki, nem egy olyan helyre, ahol sok ember van. De, gondolom az oviba is be kell menned a nagyobbakért, és a picit nem hagyod az ajtó elõtt. Ha ez a helyzet, akkor én várnék még ezzel.
A kérdező hozzászólása: utolsónak.nálunk is van egy ugyan ilyen anyuka!
Ha nem egy nagyváros kellõs közepén laksz semmi gond nem lesz. Egy csomóan nem törõdnek azzal mikor viszik ki, és kutya baja nem lesz a babának. Barátnõm már másnap kirakta az udvarra aludni babakocsiba. Baja nem lett. Régen se törõdtek ilyenekkel. Persze erõs szmogba nem vinném azért. Sok boldogságot! :)
A kérdező hozzászólása: A reggeli elvitelt megoldjuk mert a férjem betudja õket vinni.Csak délután kell mennem majd...akkor legalább nem lesz olyan ködös párás a levegõ :)
Igen, még télen, mínuszokban is csak 2 hetet szoktak javasolni.. Most meg azért még messze a tél. Nyugodtan mehettek, mondjuk, nélküle amúgy is nehéz lenne oviba, iskolába juttatni a nagyokat..
A kérdező hozzászólása: Pesten lakunk de külvárosi zölövezeti részen.A fõút mellett egy puszta mögötte erdõ van.Tehát a levegõ mondhatni elég jó. Védõnõm 3!!!! hetet mondott amit túlzásnak tartok!
Én csütörtöki nap szültem, következõ héten hétfõn mehettünk haza.És elõször hétvégén vittem ki.
Két hetes volt a kisfiam mikor elõször mentünk sétálni.
Mivel már 3. babád, ahogy olvasom, így te tudod legjobban, a picik nincsenek cukorból :) Ha a kórházban veled lesz, úgyis muszáj lesz szellõztetni, így a friss levegõhöz már ott hozzászokik. 5 perc sétát is ki fog bírni, még ha esetleg esik is. Teszel esõvédõt a kocsira és kész. Én a 3 kisebbet már nem féltettem annyira, mint a legidõsebbet. Velük bizony már a kórházból való hazaérkezés után kimentem rövidebb idõre. Õk sokkal egészségesebbek, mint a túlféltett nagy :) Különben a kórházból is ki kell hozni valahogy a babát, néha 5 percet akkor is kell sétálni a kocsiig.. akinek nincs autója, bizony sokan babakocsiznak hazáig.
Nem akartam senkit kioktatni! Ha úgy jött le, bocsánato kérek!De hidd el pontosan a piciknek erõs a védettsége, hisz az anyukától a magzati korban rengeteg védettséget kapnak, utána meg ugye (jó esetben ott az anyatej, ami rengeteget segít). Nem mindenki olyan szerencsés, hogy van segítsége a gyerekek körül.. A vírusokat bárki hazaviheti, így ha te a te párod járt dolgozni, vásárolni az annyira rettegett h1n1 alatt, akár õ is elkapatta volna és szépen hazaviszi... De ha az orvos, védõnõ járt hozzátok, õk is vihettek volna bacikat (bár én nem hittem akkor se és most se ebben a járványban, itt, ahol élünk, egyetlen ember sem betegedett meg és a környékben sem... ez az ország legnagyobb megyéje!). Persze, vigyyázni kell a babákra, de a túlzott féltés még veszélyesebb, mint amikor lazábban látjuk a dolgokat. Nálunk a 3 nagy és a sok barát, sok gyerek bármit átadhatott volna a kicsinek (õk nem egyszer voltak betegek: megfázás, torok-, mandulagyulladás, influenza/sima/, stb.) érdekes módon a pici soha nem kapta el.. egyszer volt beteg 2 éves koráig, mikor apával hóolvadáskor elmentek sétálni és amikor hazaértek, úgy kellett kiönteni a csizmájából a jéghideg vizet.. Kedves kérdezõ! A babádnak napi 5-10 perc sétától nem lesz baja. A babakocsiban édesen alhat a levegõn. Sõt, az eléggé védi attól, hogy közvetlenül érintkezzen a testvérei pajtásaival.

Ha kb 35 naposak a ciklusaim, akkor nem a 14. nap környékén van peteérésem, hanem később?

Legjobb válasz: igen. de ha 35 napnál késöbb jön a menzi nincs peteérés sem.

igen. de ha 35 napnál késöbb jön a menzi nincs peteérés sem.
Sógornõmnek 35-42 naposak a ciklusai. Van egy kislánya és sajna 2 vetélése is volt, de az biztos, hogy nem a peteérés hiánya miatt volt. Vannak emberek akik furán vannak "összerakva". :-)
elméletileg a 35-bõl kell levonni 17-et és akkörül van peteérésed: 18.nap körül, de jobb ha ellenõrzöd tesztekkel, ha komolyan babára készülsz, vagy pedig kétnaponta szex!
Most voltam a dokinál kaptam egy kis naptárat minden reggel kell mérnem a hõmet hüvelybe és bejelölni az ábrán. Amikor megvolt 1 hónap össze kell kötni a pöttyöket és kapsz egy grafikont és amikor magasan van akkor van peteérés én most pár hónapig így figyelem meg aztán kiderül, de szerintem okos ötlet. Sok szerencsét

Normális ha kb ömlik belőlem a vér? Fogamzásgátlót szedek és most van az első 7 napos szünetem, és elég erősen vérzek

Legjobb válasz: Nem igazán. gyógyszer mellett pont hogy kevesebbnek kell lennie a vérzésnek.

Nem igazán. gyógyszer mellett pont hogy kevesebbnek kell lennie a vérzésnek.
Emós vagy és vagdosod a karod? Akkor ez normális!
Én gyógyszer mellett is erõsen vérzek a 7 napos szünetben, fõleg elsõ két nap. Most, kb 1 év szedés után veszem észre, hogy csökken talán a mennyisége.
Nekem is nagyon erõs az elsõ 2 nap.. aztán meg szinte alig van. Szerintem egyénenként változó.. :) De ha nagyon zavar, menj el dokihoz, biztos tud segíteni, lehet ír fel másik gyógyszert. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Fogigátló mellett 6 napig van meg. Az orvosom szerint nem baj, mert pcos is vagyok. Ha zavar, váltsunk, ezt mondta, annyira nemgáz. Nem akarok váltogatni. Az elsõ 2 napon annyira nem erõs, majd a 3-4. napon majd meghalok, ömlök. 5-6. nap meg már a vége, ott is gyenge, barnás. Szóval mindenkinél más, és én több mint egy éve szedem és nincs változás.

Baj, ha kb.1 hónappal tovább csinálom a 90 napos diétát?

még nem tartok a végénél,csak szeretném tudni.

Legjobb válasz: BAJ!

BAJ!
Szünetet kell hagyni 90 nap után, tudtommal.
Igen. Tartsd meg belõle azt, hogy nem eszel fehérjét szénhodráttal egyszerre (nem ugyanazon a napon, hanem egyszerre)
Nagyon nagy baj!
A kérdező hozzászólása: tobb embernél is olvastam, h tovább akarja csinálni, gondoltam, akkor nem baj. amúgy miért baj? és ha csak 2 héttel csinálom tovább?
Miért lenne baj? Nyugodtan csináld tovább. A szakkönyvekben benne van, hogy akár életmódszerûen is lehet csinálni, csak néha be kell iktatni némi izomtisztító kúrát és akkor rendben lesz!
Milyen szakkönyvben?

16. -án mensi, 22. -én Hsg még mindig barnázok egy kicsit. Mikor lesz kb peteérésem, ha a ciklusom általában 31 napos?

Legjobb válasz: Ha a ciklusod 31 napos , akkor vonj le belõle 14-et, kb a 16-17. ciklusnapon van a peteérésed. Érdemes vezetned a hõt, azon szépen látszik a peteérés:)

Ha a ciklusod 31 napos , akkor vonj le belõle 14-et, kb a 16-17. ciklusnapon van a peteérésed. Érdemes vezetned a hõt, azon szépen látszik a peteérés:)

Amikor az első nuvaringet teszem fel életemben a ciklus első napján (előtte nem használtam semmit), akkor ennek a menzesznek kb mikor lesz vége, ha amúgy 7 napos szokott lenni?

Legjobb válasz: Nekem is 7 napos volt mindig, az eslõ nuvaringnál is. Már több hónapja van gyûrûm, és a menzeszem már cska 4 napos és sokkal kevesebbet vérzek, nem olyna erõs már 2. nap sem.

Nekem is 7 napos volt mindig, az eslõ nuvaringnál is. Már több hónapja van gyûrûm, és a menzeszem már cska 4 napos és sokkal kevesebbet vérzek, nem olyna erõs már 2. nap sem.
számold ki.:) 3 hétig lesz fent..

Ha a 90 napos diétát csiálom kb hány kilótol tudok megszabadulni?

15éves vagyok, 175cm,és 74-73kg . a nyár végére van esélt hogy megszabadulok 10kilótol? ja és plusz mellette minden nap futnék

Legjobb válasz: Õszintén? Semennyitõl. A 90 napos baromság egy operettdiéta, alibidiéta - arra jó, hogy látszatból tegyél valamit amivel lefogysz. Persze nem fogsz, úgyhogy lehet nyugodtan szidni a genetikát két Big Mac menü betolása között. Akaratgyenge kismókusoknak kitalált mûködésképtelen shit. Ha fogyni akarsz,akkor sok testmozgás, intenzív sport kell hozzá elsõsorban.

Õszintén? Semennyitõl. A 90 napos baromság egy operettdiéta, alibidiéta - arra jó, hogy látszatból tegyél valamit amivel lefogysz. Persze nem fogsz, úgyhogy lehet nyugodtan szidni a genetikát két Big Mac menü betolása között. Akaratgyenge kismókusoknak kitalált mûködésképtelen shit. Ha fogyni akarsz, akkor sok testmozgás, intenzív sport kell hozzá elsõsorban.
A kérdező hozzászólása: szval ha azt csinálnám nem használna?
Vedd a testsúlyod. Szorozd meg a derekaddal méretével Cm ben. A kapott értéket oszd el a napok számával 90 majd add hozzá a ház körül talált diók számát (ha nincs 1 sem akkor értelem szerûen 0 adunk hozzá) Azután szorozd be a föld tömegével majd oszd el 2 vel. Add hozzá a holdat és a csillagjegyed súlyát (vágd ki az újságból a horoszkópod és mérd le) Ezt most Oszd el a tengerimalacok átlag súlyával majd szorozd meg 3, 15 század papír zsebkendõvel ebbõl 1 legyen vizes de ne érjen a többihez hozzá. A kapott érték a leadott KG száma. Ha az érték több mint amennyi te vagy rosszul számoltál.
operettdiéta na ezt a kifejezést sem hallottam még, te találtad ki elsõ?

A dokim szerdán vesz tőlem vért hogy a hormonjaimat megnézze. Itt mi derülhet ki? Ha terhes lennék kb pár napos azt kimutatná?

Legjobb válasz: Pár napos terhességnél még nincs HCG a szervezetben,így akkor sem mutatná ki a vérvétel ha erre irányulna.

Pár napos terhességnél még nincs HCG a szervezetben, így akkor sem mutatná ki a vérvétel ha erre irányulna.
vérvételbõl a beágyazódás utáni kb 5.6. napon lehet kimutatni a terhességet!

Öt napos babát ki lehet vinni a levegöre kb 1 orára? Ha igen akkor mit adjak rá?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen melegbe estefelé ha már nem tûz ennyire a nap nyugodtan kiviheted. Az én kisfiam 5 naposan már kint aludt, bár akkor nem volt ennyire meleg. Adjál rá valami vékonyabb napozót és takard be egy pelenkával, biztos nem fog megfázni. Arra figyelj, hogy ne érje a nap a bõrét. jó babázást.

Szerintem ilyen melegbe estefelé ha már nem tûz ennyire a nap nyugodtan kiviheted. Az én kisfiam 5 naposan már kint aludt, bár akkor nem volt ennyire meleg. Adjál rá valami vékonyabb napozót és takard be egy pelenkával, biztos nem fog megfázni. Arra figyelj, hogy ne érje a nap a bõrét. jó babázást.
Hol a görbéd? De 24-25 napos ciklusnál 10-11 napon kell lennie a pédnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!