Találatok a következő kifejezésre: Ha külföldön és a gyerek (11 db)

Ha kulfoldre hozom a gyerekeimet, es csak ideiglenes lakcimunk lesz, iskolaba tudom oket iratni? Vagy hozzam oket ki magantanulokkent? Vagy halasszunk evet?

Legjobb válasz: Mit értessz azalatt, hogy ideiglenes? Én külföldön élek (Hollandia) de nem egészen tudom ezt a kérdést hova tenni... Onnantol kezdve, hogy egy helyi önkormányzatnál bejelentetted magad (érvényes utlevéllel és fél évesnél nem régebbi anyaköynvi kivonattal), az lesz az elsõdleges és bejelentett lakcímed. Ezután adózni is kell itt, ráadásul annak mértékében hogy hányan laktok az adott cimen "egy" vagy "több mint egy személy"... Ha viszont nem jelented be a lakcímed ahol laksz (laktok), szerintem az iskolába iratást nem érinti, az elsõdleges az hogy elérhetõk legyetek az adott lakcimen. Viszont jó ha tudod hogy ha nem vagy bejelentkezve a címre ahol élsz akkor néhány dologba korlátozott vagy külföldiként, pl nem vehetsz fel hitelt, nem válallhatsz részletfizetést, nem vásárolhatsz autót se. Fizetés szempontjábol érintheti az iskoláztatást, de ha van pénz magántanulásra is akkor gondolom azzal nincs gond :)

Mit értessz azalatt, hogy ideiglenes? Én külföldön élek (Hollandia) de nem egészen tudom ezt a kérdést hova tenni... Onnantol kezdve, hogy egy helyi önkormányzatnál bejelentetted magad (érvényes utlevéllel és fél évesnél nem régebbi anyaköynvi kivonattal), az lesz az elsõdleges és bejelentett lakcímed. Ezután adózni is kell itt, ráadásul annak mértékében hogy hányan laktok az adott cimen "egy" vagy "több mint egy személy"... Ha viszont nem jelented be a lakcímed ahol laksz (laktok), szerintem az iskolába iratást nem érinti, az elsõdleges az hogy elérhetõk legyetek az adott lakcimen. Viszont jó ha tudod hogy ha nem vagy bejelentkezve a címre ahol élsz akkor néhány dologba korlátozott vagy külföldiként, pl nem vehetsz fel hitelt, nem válallhatsz részletfizetést, nem vásárolhatsz autót se. Fizetés szempontjábol érintheti az iskoláztatást, de ha van pénz magántanulásra is akkor gondolom azzal nincs gond :)
Mi az, hogy ideiglenes lakcím? Huszonkét évvel ezelõttig volt ideiglenes lakcím Magyarországon, azóta ott nincs. Lakóhely és tartózkodási hely van. Mindez Magyarországra érvényes, más országokban más szabályok vonatkozhatnak a lakcímbejelentésre. Általában nincs olyan, hogy "csak ideiglenes lakcím". Teljesen értelmetlen egy lakcímet ideiglenessé vagy véglegessé nyilvánítani, hiszen a lakó a végleges vagy állandó lakcímére sincs odakötve, bármikor elköltözhet. Európában általában tankötelesség van, tehát ahol a gyermek lakik, ott kötelezõ iskolába járnia. Általában a lakcímet is kötelezõ bejelenteni; ennek pontos szabályai országtól függnek. Mindez teljesen független attól, hogy a magyar hatóságok miféle címeket tartanak rólad nyilván.

Szerintetek jar a csaladi potlek, ha kulfoldre koltozol a gyerekeddel (8 eves) es ott jar iskolaba?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem. De az egy dolog,hogy jár e vagy sem,aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe,õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv

Szia. Szerintem nem. De az egy dolog, hogy jár e vagy sem, aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe, õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv
Ne haragudj, De szerinted megillet téged a Magyar Államtól bármiféle támogatás, ha nem is itt élsz?
Innen nem jár. Az ottani ellátásokat lehet igényelni, attól függõen, hogy melyikre vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat!

Ha külföldön élek, és a gyerek is itt születik. Az apa menny iidőre jöhet ki a gyereket látogatni?

Nem szeretném hogy a lakásunkba jöjjön, de egy újszülöttet nem adhatok neki oda. Napi hány óra láthatást engedélyeznek általában? Kijöhet egy hónapra hogy minden nap lássa? Nekem ez kicsit soknak t?nik!

Legjobb válasz: A gyerek 3 éves koráig hetente egy napot tölthet a másik szülõjével, nem hiszem, hogy ezt befolyásolja az, hogy külföldön éltek, mivel szerintem a magyar jogszabályok vonatkoznak rátok (persze, ha magyar állampolgárok vagytok)...

A gyerek 3 éves koráig hetente egy napot tölthet a másik szülõjével, nem hiszem, hogy ezt befolyásolja az, hogy külföldön éltek, mivel szerintem a magyar jogszabályok vonatkoznak rátok (persze, ha magyar állampolgárok vagytok)...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Heti egy napot! Egy újszülött esetében ez hogyan megoldható? És ha az apa mondjuk fél évente ér csak rá, akkor ez hogyan megoldható? fél évente elviheti egy hónapra? Egy szoptatott kisbabával ez hogyan megoldható? Vagy nem lehet összevonni a napokat?
Függ attól is, hogy miféle külföld. Ha a gyerek ott automatikusan ottani állampolgár ( leszvan olyan ország, pl USA), akkor rá a helyi törvények vonatkoznak. Ha azért nem akarod, hogy lássa a gyereket, mert megromlott a viszonyotok (úgy tûnik a levélbõl), akkor keress fel egy helyi jogászt, hogy mit lehet tenni. (A férjednek kell vízum hogy kijöhessen? Tényleg rendszeresen meg tudja oldani az utazást-lakhatást vagy csak fenyeget?)
A kérdező hozzászólása: ja, és köszi a választ! Én akarom hogy láthassa a gyereket, joga van hozzá, de nem akarom hogy egy hónapra idejöjjön, és nekem hozzá kelljen igazodnom. Utánanézek majd itt is, igazad van!
hát mindenképpen kérdezz meg ott egy családjogászt, mert a fiad kint fog megszületni, így biztos hogy ott kint a törvények kicsit másak. itthon köteles vagy a láthatást biztosítani, de nem össze vonhatóak. szóval ha egy hónap alatt is csak heti egyszer láthatja. köteles vagy biztosítani, ami nem jelenti azt hogy köteles vagy oda adni. te is ott lehetsz és akár hol megeshet ez a pár órás láthatás. mivel újszülött, így azért biztos jobb lenne ha ez nálad történne és nem az utcán vagy egy motelban. ha megoldja a szállást és oda utazik egy hónapra, akkor igazábol tényleg jó ha minél többször látja, de godnolom most attol félsz hogy egy hónapig rád akaszkodik. mond meg neki, hogy minden másnap délután mehet(ahogy persze ráérsz) , és hogy te nem akarod hogy nálad töltsön egész napokat, egy hónapon kersztül, de szeretnéd hogy lássa a gyermekét.
Ha még nem váltatok el, akkor meg kell várni a bírósági végzést, mert neki is ugyanazok szinte a jogai, lehet, hogy nálad marad, de ha látogatni megy akkor neked kell a szállást biztosítani, vagy te jösz haza ahol van az apa.Elég bonyolult, de neked kell tudni a kinttartózkodási szabályokat. Meghívólevéllel kimehet hosszabb idõre is, de tényleg hol fog lakni ott addig??
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem tettem hozzá hogy az apa nincs itt kint. Rugalmas láthatást kér, most arról beszél hogy X havonta jönne ki. De nekem ez nem jó, nem akarom felborítnai az egész életemet emiatt.
A kérdező hozzászólása: USA. Igen. Zöld kártyánk van mindkettõnknek, de õ rajtam keresztül kapta meg, amint elválunk tõle elveszik. Hogy hol lakna, én azt nem tudom, mert itt nem szeretném. mint mondtam, azt sem szeretnám hogy a lakásban lássa a gyereket, ne akadályozzon a miindennapjainkban. Ezt gondolom nem teheti!


Ha én elhagyom a párom, fogom a gyerekem és elköltözöm úgy amíg a párom dolgozik, akkor megkerestethet a rendőrrel akár külföldön is?

Ha a kezemben van egy olyan okmány amivel hónapokkal ezel?tt engedélyt adott arra hogy pl. átléphessem a határt nélküle a gyerekemmel korlátlan id?re.De nem szeretné ha elhagynám és megtesz mindent annak érdekében hogy közelében maradhasson a gyermek.A nevén van a gyermek és az állandó lakcímünket hagyuk ott. Ha elt?nésünk jelenti mondhatom azt hogy nyaralni jöttünk? Persze egy id? után láthatná a gyermekét is mikor már lecsillapodott és rájött hogy nem szeretnék vele együtt élni.

Legjobb válasz: ha külföldre viszed a gyereket, akkor azzal bûncselekményt követsz el - amennyiben nincs korlátozás az általa adott engedélyben, akkor viszont szabadon viheted a gyereket, viszont a láthatást bírósági úton rendezned kell, nem tilthatod el a gyereket tõle

ha külföldre viszed a gyereket, akkor azzal bûncselekményt követsz el - amennyiben nincs korlátozás az általa adott engedélyben, akkor viszont szabadon viheted a gyereket, viszont a láthatást bírósági úton rendezned kell, nem tilthatod el a gyereket tõle
Elviszed a gyereket külföldre, akkor láthatást kell biztosítanod az Apának. Szóval még az Apa úti költéségét is fizetheted.
miért nem közlöd vele a szakítás tényét? agresszív talán és félsz? fordulj a családhoz, családvédelmi szervekhez, rendõrséghez és akkor nem kell suttyomba csinálni, hogy félj.
Szemétség arra a papírra hivatkozni! Miért nem mondod meg neki, hogy elakarod hagyni és miért? Ez lenne a tisztességes eljárás vele és a gyerekeddel szemben is. Ha elviszed külföldre úgy, hogy a Bíróság nem ítélte neked a felügyeleti jogot, nagyon megbüntethetnek. De neked kell biztosítani a láthatást, és az ezzel járó költségeket is. Ilyenkor szégyellem, hogy én is nõ vagyok.
Igen, megkereshet.
Szerintem ne szaladjunk úgy elõre, hiszen nem tudhatjuk mi van a háttérben.Lehet a kérdezõ joggal menekül a gyerekével, lehet csak szabadságra vágyik. Kérdezõ: Ha bántalmazott fél vagy, akkor gondolkodás nélkül indulj a gyerekkel együtt.A késöbbiekben persze kérni kell a gyermek elhelyezést a bíróságtól, mert ez az állapot így nem maradhat.A láthatás az egy olyan dolog, hogy vannak esetek amikor a gyámhatóság SEM, és a bíróság SEM ítéli meg a különélõ szülõnek.Ez attól függ, mi a bûne.

Az anya megtilthatja hogy a gyereket kihozzuk magunkjoz pár napra nyaralni? Illetve ha az apának van láthatási joga és kűlföldön bejelentett lakcíme van kell-e az anya engedélye beleegyezése a gyerkőc külföldre viteléhez.

A párommal kinn élünk Ausztriába 2 hónapja. Páromnak van egy kisfia. Amíg Magyarorszáhon laktunk a láthatàs 2 hetente hétvégén volt. A kisfiú 7 éves. Kiszeretnénk hozni magunkkal pár napra a télen karácsony és szilveszter között. Mivel mi itt lakunk és az apának van láthatási joga azt gondoltuk nem lesz probléma. Azonban a gyerek anyja kijelentette hogy a gyerek nem megy külföldre mert nem engedi. Nem mehek az apjához. Ha làtni akarja menjünk mi Magyarországra. Olyan kèrdèsem lenne hogy az anya megtilthatja hogy a gyereket kihozzuk magunkjoz pàr napra nyaralni? Illetve ha az apának van láthatási joga és kűlföldön bejelentett lakcíme van kell-e az anya engedélye beleegyezése a gyerkőc külföldre vitelèhez. A gyereknek nincs útlevrle se személyigazolvànya. Azt csak az anya igényelhet? Mivel vele lakik a gyerek? Ja a kisfiù nagyon szeret velünk és kiszeretne jönni hozzánk pár napra.

Legjobb válasz: Igen, megtilthatja:( A "gyerek lopások" miatt van így a jogszabály.

Igen, megtilthatja:( A "gyerek lopások" miatt van így a jogszabály.
Igen, kell a beleegyezése. De miért nem akar beleegyezni? Itt olvassatok utána: http://www.csaladesjog.hu/gyermeklathatas "Ha külön élõ szülõk esetén a szülõ a nem nála elhelyezett gyermeket a másik szülõ hozzájárulása nélkül viszi külföldre, szintén jogellenesnek számít."
Dehogynem számítanak külföldnek.
DE, az Unió IS külföldnek számít! Legalább is ha gyerekröl van szó.
Hivatalosan kell az anya beleegyezése, de ha ok nélkül tiltakozik, akkor az apa fordulhat a gyámhatósághoz, akik indokolt esetben engedélyezheti az anya ellenére is, hogy a gyerek külföldön is találkozhasson az apjával. Viszont a láthatás költségeit az apának kell teljes mértékben állnia, mert ö az, aki elköltözött.
Így van, kell a beleegyezése. Csak ez is olyasmi amivel élni és nem visszaélni kellene...
Mivel unión belül van, ki viheti az apa, igen. Szemelyi elég neki, azt apuka is meg tudja csináltatni.
Aha, de az unió tagországai nem számítanak külföldnek.....
Utolsó! Ez esetben az okmányiroda hibát követett el! Panaszt lehet tenni, ugyanis kötelességük lenne vizsgálni a lakcímet! Én is elváltam, kizárólagos felügyeleti jogom van, nagyon meglepõdnék, ha egyszer csak a fiam apja bármilyen, utazásra alkalmas okmányt igényelne a tudtok nélkül.
Igen, én is ezt írtam volna három hónappal ezelõttig amikoris egy kerületi okmányirodában símán megcsinálták a 7 évesemnek a személyit anélkül, hogy tõlem bármilyen papírt elkértek volna, pedig soha nem voltam arra a lakcímre bejelentve amire õ van.
Igen, az anya, mivel a gyermek nála van elhelyezve, így dönthet úgy, hogy nem engedi el a gyermeket. Amennyiben tartósan fogtok külföldön élni, úgy érdemes ebben az esetben a bírósághoz fordulni és a láthatás megváltoztatását kérni. A bíróság engedélyezheti az elutazást. Személyi igazolvánnyal kapcsolatban pedig, csak az a szülõ készíttetheti el, aki a gyermekkel azonos lakcímre van bejelentve. Ezt minden esetben ellenõrzi igényléskor az okmányiroda. Ez. jelen esetben azt jelenti, hogy csak az anya lehet igénylõ.
Menjetek el egy ügyvédhez, kérjetek tanácsot. Vagy. Forduljatok a gyámhatósághoz, kérjetek tanácsot.
Forduljatok a gyámhatósághoz, ha az anya ilyeneket mond, akkor ha felvétel is van, sokkal több esélyetek van arra, hoyg engedélyezzék.
A kérdező hozzászólása: Ez igy most elég fura. Nem egyértelmû a dolog. Olvastam olyat is hogy amennyiben az anya nem adja at az utlvelet vagy személyigazolvànyt és ez az apa gyermek kapcsolattartás ellehetetlenítésével jár az anyát büntethetik marasztalásért. Azért nem engedi el a gyereket hogy ne lehessen az apjával. Azt mondta még élvezi is a helyzetet.
Külföldre vinni kiskorút csak mindkét szülõ beleegyezésével lehet, szóval az anyának joga van ezt megtagadni. Írod, hogy a láthatást ellehetetleníti az ex. Ezért már lehet menni a gyámhatóságra, akik fel fogják szólítani az anyukát, hogy engedje a láthatást, de azt nem fogják elintézni, hogy mindez külföldön történhessen. Az apukának kell hazautaznia saját költségén a láthatásra, hiszen õ az aki külföldre költözött.

Külföldi névváltozás esetén ez hogy megy (bővebben lent), és a külföldön született gyerekeim milyen állampolgárok lesznek (ha az apjuk más állampolgár mint én)? (bővebben)

Szóval, én magyar állampolgár vagyok, és a párom nem, nem is Magyarországon él,

Legjobb válasz: Akármilyen formaban veszed fel a férjed nevét, a keresztneved Zsófia marad hivatalosan, nem változik, mert a születési anyakonyvi kivonatodban az szerepel. Tehát a Kiss Zsófiából lesz Zsofia Lang. Privát neveztetheted magad ismerösökköl Sophiának, de aláirni mindenhol Zsofiaként kell. A gyerek állampolgársága független a születési helyétöl, a szülök után kapja. Te utánad megkapja a magyart, a férjed után meg - legalább is a legtöbb országban, de nem mindenhol az övét (pl. németet), de ez akkor is igy van, ha MO-on születik a gyerek. Viszont a másk országban is be kell jelenteni a gyerek születését.

Te már hallottál olyanról, hogy hozzáment egy angol Elizabeth egy magyarhoz, és Erzsébet lett?
A királyi neveket mindig az adott ország nevei alapján mondják. Tehát nem csak az angol, hanem spanyol, svéd, stb. és nem csak mi magyarosítjuk, hanem más nyelv is.
Akármilyen formaban veszed fel a férjed nevét, a keresztneved Zsófia marad hivatalosan, nem változik, mert a születési anyakonyvi kivonatodban az szerepel. Tehát a Kiss Zsófiából lesz Zsofia Lang. Privát neveztetheted magad ismerösökköl Sophiának, de aláirni mindenhol Zsofiaként kell. A gyerek állampolgársága független a születési helyétöl, a szülök után kapja. Te utánad megkapja a magyart, a férjed után meg - legalább is a legtöbb országban, de nem mindenhol az övét (pl. németet), de ez akkor is igy van, ha MO-on születik a gyerek. Viszont a másk országban is be kell jelenteni a gyerek születését.
A neved nem valtozik, ha Zsofia vagy, akkor is Zsofia maradsz, barhova mesz. Max erdekesen fogjak ejteni, es miutan bemutatkozol, hozzateszed, hogy hivj Sophia-nak. (kulfoldon elek, azok, akiket ismerek, mint igy csinaljak. Nekem makom van, mert olyan nevem van, amit odakinn is ugyanabban az alakban hasznalnak, csak mashogy ejtik ki. Kislanyomnak direkt olyan nevet valasztottam, ami mind a ket nyelven problemamentes, mint az enyem, vagy a parome. Szerencsesek vagyunk, hogy ilyen neveket kaptunk szuleinktol:D) Az allampolgarsagot orszagonkent eltero szabalyokkal adjak meg. En Angliaban elek, itt az anya allampolgarsaget orokli a gyerek.
"Te már hallottál olyanról, hogy hozzáment egy angol Elizabeth egy magyarhoz, és Erzsébet lett?" Arol még nem, de számomra felfoghatatlan módon az nagol királyi család neveit magyarositják, pedig ennek még kevesebb az értelme.
A neved marad az, ami. A gyerek esetében meg azt kell mégérdeklõdni, hogy az adott ország elfogadja-e a kettõs állampolgárságot. Ha igen, akkor kettõs lesz, ha nem, akkor választani kell.
"És mi lenne, ha lemondanál a magyar állampolgárságodról? Probléma megoldva." Már hogy lenne megoldva? Akkor milyen állampolgár lenne a kérdezö? Mert attól hogy külföldi valakihez megy férjhez, még nem kapja meg az ottani állampolgárságot!!!!
És mi lenne, ha lemondanál a magyar állampolgárságodról? Probléma megoldva.
A kérdező hozzászólása: De ha felveszem a férjem vezetéknevét, akkor 'Zsófia + vezetékneve' lesz a nevem, vagy ez hogy van ? (akkor is, ha õk nem ismerik a Zsófia, csak Sophia nevet?) Amúgy köszönöm a választ. :)
Ez nagy tévedés, Németországban élek, és itt MINDEN külföldi nevet, akár királyi családból származik, akár sem, az eredeti kiejtés szerint mondják ki. De több ismerösöm van más országokban is és mindenhol az eredetit próbálják mondani.
A Sophia meg nagyon szep nev, ha lesz meg egy kislanyunk ezt a nevet szanjuk neki.

Ha a gyerekek édesapja külföldön dolgozik, vonható-e tőle gyerektartás és 3 gyerek után mennyi jár, ha 140000ft a fizetése kb?

Legjobb válasz: Persze ,hogy vonható ,ha be van jelentve.Max:40 %. Swartzarbeit esetén ,ez nem fog sikerülni Estleg megijesztheted ,hogy feljelented az arbeit- polizei-nál . /munkaügyi rendõrség./

Persze , hogy vonható , ha be van jelentve.Max:40 %. Swartzarbeit esetén , ez nem fog sikerülni Estleg megijesztheted , hogy feljelented az arbeit- polizei-nál . /munkaügyi rendõrség./
biztos, hogy vonható.
Mi az, hogy lemondót, hogyan, elég furcsa kérdés részletesebben írd le.
Na akkor hogy te is tudd. A gyerekrõl csak úgy nem lehet lemondani. Kijelentheti az apuka, hogy nem hajlandó a gyerekével kapcsolatban lenni, mondhatja, hogy "õ nem az én kölyköm" DE NEM MONDHAT LE, csak abban az esetben szüntetheti meg az apaságát, ha az édesanyád új férje a nevére veszi a gyereket. Ha ez történik (más férfi veszi nevére a gyereket) akkor a biológiai apa minden joga, és kötelezettsége megszûnik. Vagyis nem ragaszkodhat a láthatáshoz, és nem kell gyerektartást sem fizetnie. Amennyiben nem történt jogi úton új apasági nyilatkozat vagyis nem vette a gyermeket senki a nevére, akkor a biológiai apa hivatalosan nem teheti meg, hogy megszüntesse az apai jogait, kötelezettségeit. Ha látogatja a gyereket ha nem, akkor is kell gyerektartást fizetnie. Elég érthetõ voltam?
A kérdező hozzászólása: eléggé.nagyon szépen köszönöm :)
Csak akkor mondhat le az apaságról, ha van valaki más, aki örökbe fogadja a gyereket. (Ez a "névre vétel" így hülyeség, a gyerek neve nem számít.) A kérdésedhez: Az illetõ magyar állampolgár? A gyerek milyen állampolgár? Hogyan mondott le a gyerekrõl? Kétlem, hogy bármelyik EU országban ilyent lehet.

A volt párommal nem jó a kapcsolatunk. A gyermekünk 4 éves és ASZTMÁS . A Bíróságon megengedtem, hogy nyaralás céljából akár külföldre is kiviheti. Mondhatok-e nemet? Melyiket váltsam ki, hogy kiadják a gyereket, ha nem hozzná vissza időre?

Május 31-ig jelezni-e kellett volna, ha bármi változást tervez az el?re meghatározott id?t?l, de nem jelezte, hogy külföldre akarná vinni, csak annyit, hogy be akar menni a hivatalba az útlevél ügyében. Semmit nem mondot hova, mikor, mennyi id?re és ki vinné el. (Õ vagy a szülei. ) Július 1-én kérdeztem t?le mit szeretne a nyári szünettel. Azt felelte még nem tudja, mert jelenleg nincs munkája (, de ha lesz sem vehet ki majd szabit). Lemondott a gyámságáról.

Legjobb válasz: Ha õszinte leszek, én nem értem a kérdésed. Nem összeszedett, így érdemben nem is tudok mit mondani. Amit a bíróság elõtt megbeszéltetek, az él.

Ha õszinte leszek, én nem értem a kérdésed. Nem összeszedett, így érdemben nem is tudok mit mondani. Amit a bíróság elõtt megbeszéltetek, az él.
Most tulajdonképpen leírtad, hogy az exed munkanélküli, és sehogy sem tudja a gyereket (aki mellesleg asztmás) külföldre vinni. Mire akarsz nemet mondani?!
Ja, igazándiból én sem értem a kérdést. Annak, hogy nektek rossz a kapcsolatotok egymással, mi köze ahhoz, hogy viszi-e nyaralni a gyerekét (aki a közös gyereketek)? Az, hogy asztmás, sem látszik releváns ténynek, gondolom, a volt férj tudja, és azt is tudja, hogy milyen gyógyszereket kell szednie - ha kell...
Csak a gyerekkel szúrsz ki ha nem ápolsz jó kapcsolatot a volt pároddal. NEKI az a legjobb ha megpróbálsz kompromisszumot kötni.Hidd el, késõbb ezért hálás lesz neked! Egy elvált szülõk gyereke
Nem jól kezdted a kérdést. A volt pároddal nem jó a kapcsolat... Igazából nem is kell, hogy jó legyen. Ti elváltatok. Viszont a gyerek érdekében együtt kell mûködnötök, ha tetszik, ha nem. És miért akarod megfosztani a gyermeked egy kellemes nyaralástól? Ugye nem féltékenységbõl? Amúgy sok minden értelmetlen az írásodban.Mit akarsz kiváltani és honnan?????
benem felmerült: lehet, hogy a nagyszülõk vinnék el nem tudjuk, az apuka/nagyszülõk külföldiek-e fél-e anyuka, hogy ellopják a gyereket

Ha a gyerekem apja börtönben van, és én szeretnék a kisgyerekkel külföldre menni, hogy tehetem meg?

nem vagyunk házasok és úgy tudom kell az engedélye meg kell ? is az útlevél csináltatásához, na de ilyen esetben?

Legjobb válasz: Ilyen esetben jó a hivatalos papír is az önkormányzat felé, amivel igazolod, hogy börtönbüntetését tölti az apa.

Ilyen esetben jó a hivatalos papír is az önkormányzat felé, amivel igazolod, hogy börtönbüntetését tölti az apa.
A kérdező hozzászólása: és olyat kitõl kaphatok? elnézést olyan tapasztalatlan vagyok hirtelen találtam egy nagyon jó lehetõséget nagyon mennék. és késõbb se lehet gondom ha elmegyünk? elvileg közösen neveljük a gyereket de megtudtam 1-2dolgot...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!