Találatok a következő kifejezésre: Ha külföldön és a (289 db)

Ha kulfoldre hozom a gyerekeimet, es csak ideiglenes lakcimunk lesz, iskolaba tudom oket iratni? Vagy hozzam oket ki magantanulokkent? Vagy halasszunk evet?

Legjobb válasz: Mit értessz azalatt, hogy ideiglenes? Én külföldön élek (Hollandia) de nem egészen tudom ezt a kérdést hova tenni... Onnantol kezdve, hogy egy helyi önkormányzatnál bejelentetted magad (érvényes utlevéllel és fél évesnél nem régebbi anyaköynvi kivonattal), az lesz az elsõdleges és bejelentett lakcímed. Ezután adózni is kell itt, ráadásul annak mértékében hogy hányan laktok az adott cimen "egy" vagy "több mint egy személy"... Ha viszont nem jelented be a lakcímed ahol laksz (laktok), szerintem az iskolába iratást nem érinti, az elsõdleges az hogy elérhetõk legyetek az adott lakcimen. Viszont jó ha tudod hogy ha nem vagy bejelentkezve a címre ahol élsz akkor néhány dologba korlátozott vagy külföldiként, pl nem vehetsz fel hitelt, nem válallhatsz részletfizetést, nem vásárolhatsz autót se. Fizetés szempontjábol érintheti az iskoláztatást, de ha van pénz magántanulásra is akkor gondolom azzal nincs gond :)

Mit értessz azalatt, hogy ideiglenes? Én külföldön élek (Hollandia) de nem egészen tudom ezt a kérdést hova tenni... Onnantol kezdve, hogy egy helyi önkormányzatnál bejelentetted magad (érvényes utlevéllel és fél évesnél nem régebbi anyaköynvi kivonattal), az lesz az elsõdleges és bejelentett lakcímed. Ezután adózni is kell itt, ráadásul annak mértékében hogy hányan laktok az adott cimen "egy" vagy "több mint egy személy"... Ha viszont nem jelented be a lakcímed ahol laksz (laktok), szerintem az iskolába iratást nem érinti, az elsõdleges az hogy elérhetõk legyetek az adott lakcimen. Viszont jó ha tudod hogy ha nem vagy bejelentkezve a címre ahol élsz akkor néhány dologba korlátozott vagy külföldiként, pl nem vehetsz fel hitelt, nem válallhatsz részletfizetést, nem vásárolhatsz autót se. Fizetés szempontjábol érintheti az iskoláztatást, de ha van pénz magántanulásra is akkor gondolom azzal nincs gond :)
Mi az, hogy ideiglenes lakcím? Huszonkét évvel ezelõttig volt ideiglenes lakcím Magyarországon, azóta ott nincs. Lakóhely és tartózkodási hely van. Mindez Magyarországra érvényes, más országokban más szabályok vonatkozhatnak a lakcímbejelentésre. Általában nincs olyan, hogy "csak ideiglenes lakcím". Teljesen értelmetlen egy lakcímet ideiglenessé vagy véglegessé nyilvánítani, hiszen a lakó a végleges vagy állandó lakcímére sincs odakötve, bármikor elköltözhet. Európában általában tankötelesség van, tehát ahol a gyermek lakik, ott kötelezõ iskolába járnia. Általában a lakcímet is kötelezõ bejelenteni; ennek pontos szabályai országtól függnek. Mindez teljesen független attól, hogy a magyar hatóságok miféle címeket tartanak rólad nyilván.

Ha külföldön barangolok a notebook-ommal es csatlakozok egy idegen halozatra, de azon semmifele oldalt nem latogatok, akkor az megis mar adatforgalomnak szamit?

Fizetek felarat?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést. Ha felcsatlakozol egy idegen hálózatra, akkor honnan tudnák, hogy mik a te adataid, honnan kell "levonni" a forgalmi díjat stb? Ha te egy wifi hálózatra csatlakozol és fel tudsz csatlakozni, akkor az vagy ingyenes, vagy rosszul védett. Ez neked nem kerül pénzedbe. Azonban ha a kérdésed arra vonatkozott, hogy mobilinternettel külföldön felcsatlakozol roaming hálózatban, akkor bizony már a felcsatlakozás is adatforgalom, így az elsõ számlázási egység díjat mindenképp ki kell fizetned (amely kb. 3-5.000 Ft is lehet!), úgyhogy semmiképpen sem ajánlom az adatroamingot.

Nem igazán értem a kérdést. Ha felcsatlakozol egy idegen hálózatra, akkor honnan tudnák, hogy mik a te adataid, honnan kell "levonni" a forgalmi díjat stb? Ha te egy wifi hálózatra csatlakozol és fel tudsz csatlakozni, akkor az vagy ingyenes, vagy rosszul védett. Ez neked nem kerül pénzedbe. Azonban ha a kérdésed arra vonatkozott, hogy mobilinternettel külföldön felcsatlakozol roaming hálózatban, akkor bizony már a felcsatlakozás is adatforgalom, így az elsõ számlázási egység díjat mindenképp ki kell fizetned (amely kb. 3-5.000 Ft is lehet!), úgyhogy semmiképpen sem ajánlom az adatroamingot.
A kérdező hozzászólása: Igen, erre gondoltam. Köszönöm!


Fiúk! Ha külföldre mennétek a nyárra dolgozni és szüzek lennétek még élnétek a "helyi szexuális lehetőségekkel"?

Mivel külföldön egzotikumnak számítanátok, biztos érdekl?dnének a helyi lányok.

Legjobb válasz: ha tényleg olyan fenenagy érdeklõdés lenne irántam akkor persze belekóstolnék...

ha tényleg olyan fenenagy érdeklõdés lenne irántam akkor persze belekóstolnék...
18 évesen próbálkoztam Spanyolországban... nem jött be:S
perszehogy
Szerintem ez egy nagy hülyeség. Ilyen erõvel Magyarországra is jöhetne 2-3 szexi szlovák csaj. Ráadásul még azt se tudod, ki az a csaj, nem is biztos hogy beszéled a nyelvet, ha nagyon viszket neked, menj el Debrecenbe vagy Pestre. :)

Elutazunk 1 évre külföldre és a kutyám (yorki) itthon marad a nagyszülőkkel. Szerintetek ha 1 év után újra lát emlékezni fog még rám? Az anyagi okok miatt marad itthon!

Legjobb válasz: Fog rád emlékezni. Nekem édesapám került régen kórházba majdnem egy évet bent kellett lennie. Amikor kiengedték és a kutya még nem is látta, csak a hangját hallotta már akkor felismerte.

Fog rád emlékezni. Nekem édesapám került régen kórházba majdnem egy évet bent kellett lennie. Amikor kiengedték és a kutya még nem is látta, csak a hangját hallotta már akkor felismerte.
Emlékezni fog rád.
Lehet nagyot fog nézni, meglepõdik majd rajtatok, de egy pár nap elteltével megismer majd benneteket
Szerintem ha hangról nem is, de a szagod megmarad benne.

Szerintetek jar a csaladi potlek, ha kulfoldre koltozol a gyerekeddel (8 eves) es ott jar iskolaba?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem. De az egy dolog,hogy jár e vagy sem,aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe,õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv

Szia. Szerintem nem. De az egy dolog, hogy jár e vagy sem, aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe, õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv
Ne haragudj, De szerinted megillet téged a Magyar Államtól bármiféle támogatás, ha nem is itt élsz?
Innen nem jár. Az ottani ellátásokat lehet igényelni, attól függõen, hogy melyikre vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat!

Valaki azt írta, hogy "Magyarországon segély mindig lesz a cigányságnak. " De ha, a adótfizető magyar fiatalok elmennek külföldre és a lakosság tovább öregszik, akkor honnét lesz rá pénz?

Legjobb válasz: Az állatvilágban is így van: minél primitívebb egy faj, annál nagyobb a szaporulat. (Elefánt kontra nyúl). Mivel butább, így kevesebb az esélye a túlélésre, és a hosszú életre, így aztán nagy szaporulattal próbálja biztosítani a faj fennmaradását. A cigányok, afrikaiak is azért szaporodnak jobban, mert primitívebbek. De meg lehet nézni, hogy egy jólszituált családban sosincs 4-5 gyerek (vagy csak ritkán), míg a 4-5 gyerekesek, mindig szegényebbek. (Alapban, és nem a gyerekek száma miatt.) Visszatérve a cigányokhoz, hát a szaporulat az megvan, csak sajnos, az állatvilággal ellentétben, nekik nincs természetes ellenségük, ami kiirtaná õket. Így egyre jobban elszaporodnak.

Az állatvilágban is így van: minél primitívebb egy faj, annál nagyobb a szaporulat. (Elefánt kontra nyúl). Mivel butább, így kevesebb az esélye a túlélésre, és a hosszú életre, így aztán nagy szaporulattal próbálja biztosítani a faj fennmaradását. A cigányok, afrikaiak is azért szaporodnak jobban, mert primitívebbek. De meg lehet nézni, hogy egy jólszituált családban sosincs 4-5 gyerek (vagy csak ritkán), míg a 4-5 gyerekesek, mindig szegényebbek. (Alapban, és nem a gyerekek száma miatt.) Visszatérve a cigányokhoz, hát a szaporulat az megvan, csak sajnos, az állatvilággal ellentétben, nekik nincs természetes ellenségük, ami kiirtaná õket. Így egyre jobban elszaporodnak.
Ha visszahoznák a kétkulcsos adórendszert, akkor a szegényebbek kevesebbet adóznának, a gazdagok többet, az adóbevétel sokkal több lenne, és kihúzná az országot a szarból. Csak Orbán Viktorunk túl büszke, makacs, és konok ahhoz, hogy visszavonja a nagy ötletét az egykulcsos adórendszerrõl.
16:46 "Akkor végre kevesebb patkány lesz az országban" Remélem ezt nem a külföldre készülõ fiatalokra értetted...
Nyugi, megoldják kétharmaddal, hogy amíg magyar állampolgár vagy, két helyen is kelljen adózni.
Majd veszünk fel hiteleket, csodás világ lesz, meglásd!
"Az állatvilágban is így van: minél primitívebb egy faj, annál nagyobb a szaporulat. (Elefánt kontra nyúl)." - Ott lehet, de az emebrnél pusztán kulturális és anyagi kérdés, mennyi gyereket vállal valaki. Az pedig nem primitívség kérdése, hogy milyen anyagi helyzetben van egy család.
Akkor végre kevesebb patkány lesz az országban, és Magyarország újra fellélegezhet, és megerõsödhet végre gy, hogy többé segáéyezésre sem lesz szükség.
Afrikába se dolgozik senki se, mégis halomraszarják a gyerekeket, és valahogy megélnek, vagy megfõzik egymást. Az egy hatalmas kontinens, ez meg egy kis ország... Szted majd pont itt nem oldódik ez meg?
Én nem a miatt aggódok elsõsorban, hogy segély nem lesz, de nem lesz orvos és kórház, akik ellátnának (már most is, akit lehet kiüldöznek, és ebbe sokan belehalnak), nem lesz elfogadható tömegközlekedés, nem lesz elfogadható köz- és felsõoktatás, nem gondoskodnak az öregekrõl, a kiszolgáltatott emberekrõl stb. És persze segély se lesz. Ja, és mindezek, amiket írtam már ma is drámaian leromlottak. Persze segély se lesz, aminek következtében megnõ a bûnözés, egyre többen fagynak meg, halnak éhen. Egy szóval megszûnik, leépül a civilizáció. És én is meg tudom erõsíteni, hogy a fiatalok menekülnek. Értelmes embert 35-ön alul alig látok, aki ne mondaná, hogy megy- Biztos nem mindenkinek sikerül, de ha a fel elmegy annak, aki tervezi, az is egy tragédia! Említette valaki Afrikát. Hát Magyarországot azért oda nem lehet hasonlítani, mert itt sokkal zordabb a klíma. persze, hogy ott meg lehet élni havi 50 dollárból tûrhetõen, mert ott nem kell ruha, nem kell fûtés, és lakás se fontos. Meg ott nincs olyan brutál adórendszer, ami a jövedelmet kétharmadát lenyúlja, ezért marha olcsó minden.
"Az állatvilágban is így van: minél primitívebb egy faj, annál nagyobb a szaporulat. (Elefánt kontra nyúl). Mivel butább, így kevesebb az esélye a túlélésre, és a hosszú életre, így aztán nagy szaporulattal próbálja biztosítani a faj fennmaradását." Nekem még nem sikerült számottevõ elhullást diagnosztizálnom a cigányok közt.
"""Visszatérve a cigányokhoz, hát a szaporulat az megvan, csak sajnos, az állatvilággal ellentétben, nekik nincs természetes ellenségük, ami kiirtaná õket. Így egyre jobban elszaporodnak.""" De hidd el, hogy kialakul egy természetes elenség A MAGYAR de addig még nagyonsok magyarembert kinyirnak, agyonvernek, megaláznak amire a magyarnak kinyilik a szeme , hogy valamit lépni kell. Sajnos mi magyarok ilyen lassan gondolkodunk. "
17:49 vagyok: Valaki ezt írta: "Ott lehet, de az emebrnél pusztán kulturális és anyagi kérdés, mennyi gyereket vállal valaki." Az "embereknél" valóban kult. és anyagi kérdés, de itt most a cigányokról van szó, nem az "emberekrõl" "nem primitívség kérdése, hogy milyen anyagi helyzetben van egy család." Nem a primitívség-anyagi helyzet, hanem a primitívség-szaporulat összefüggésrõl beszéltem. Tegyük fel hogy XY nagyon szegény, de mivel nem primitív, ezért nem is vállal 4-5 gyereket.

Külföldre drágább az sms és a hívás? Mármint például ha kimegyek külföldre és itthonról küldenek smst nekem akkor az többe kerül?

Legjobb válasz: A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!