Találatok a következő kifejezésre: Ha külföldön és (444 db)

Vodafonos "Fix 12000"-es előfizetéssel mennyibe kerül egy sms, ha külföldre küldöm ua vodafonos előfizetőnek? Ha ő küld nekem, én fizetek-e "felárat"?

Legjobb válasz: Szia! Annyiba kerül az sms, mintha itthon lenne a másik elõfizetõ, ugyanis adatbiztonsági okokból, nem kell tudni az egyik kártyának, hol van a másik. Valamint! Ugyanebbõl kiindulva, te nem fizetsz felárat azért, ha õ küld neked. Ilyenkor a külföldön tartozkodó kártya tulajdonosa fizeti meg a felárat, a külföldi hálózat használatáért. Viszont, mikor kapja külföldön a Te sms-edet, akkor nem fizet érte. A Voda honlapján van egy tarifatáblázat, hogy a külföldön tartózkodó, mennyit fizet (roaming díjaknál)!. Ha esetleg az zavart be, hogy nemzetközi irány lenne, az nem vonatkozik rád, mert te magyar vodásnak szeretnél küldeni sms-t (de ez lehet akár pannon, vagy t-mobil is). Neked nem kell semmit fizetni érte, ha itthon vagy! Remélem tudtam segíteni. Ha valami nem tiszta, hívd nyugodtan az ügyfélszolgálatot, 1270, és segítenek neked!

Szia! Annyiba kerül az sms, mintha itthon lenne a másik elõfizetõ, ugyanis adatbiztonsági okokból, nem kell tudni az egyik kártyának, hol van a másik. Valamint! Ugyanebbõl kiindulva, te nem fizetsz felárat azért, ha õ küld neked. Ilyenkor a külföldön tartozkodó kártya tulajdonosa fizeti meg a felárat, a külföldi hálózat használatáért. Viszont, mikor kapja külföldön a Te sms-edet, akkor nem fizet érte. A Voda honlapján van egy tarifatáblázat, hogy a külföldön tartózkodó, mennyit fizet (roaming díjaknál)!. Ha esetleg az zavart be, hogy nemzetközi irány lenne, az nem vonatkozik rád, mert te magyar vodásnak szeretnél küldeni sms-t (de ez lehet akár pannon, vagy t-mobil is). Neked nem kell semmit fizetni érte, ha itthon vagy! Remélem tudtam segíteni. Ha valami nem tiszta, hívd nyugodtan az ügyfélszolgálatot, 1270, és segítenek neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ tájékoztatást! :) Természetesen mielõtt itt kíváncsiskodtam volna, böngésztem ez ügyben sok helyen (Vodafon honlapja, tudakozó, stb.), de (vélhetõleg gyári hibás agytekervényeimmel) béna voltam a választ kimazsolázni.

Ha külföldön dolgozok, és összagyűjtök nehezen néhány millát pár év alatt, hazahozom, itt kell adózni utána? Ha külföldön vagyok, akkor gondolom nem kell, de ha mondjuk áthozzom magyar bankba?

Legjobb válasz: Ha külföldön adóztál, akkor kérj az ottani hatóságtól igazolást róla, azzal el lehet hessegetni az itthoni adóhatóságot, ha kötözködne. Amúgy pár év után már az ottani országból is járni fog pl nyugdíj. Németországban úgy tudom már 5 év munkaviszony után jogosultságot szerzel az ottani nyugdíjra. Jól fog az jönni az itteni "semmi nyugdíj" mellé. A másik megoldás ha nem hivatalosan szerezted hogy tartsd külföldön bankban.

Ha külföldön adóztál, akkor kérj az ottani hatóságtól igazolást róla, azzal el lehet hessegetni az itthoni adóhatóságot, ha kötözködne. Amúgy pár év után már az ottani országból is járni fog pl nyugdíj. Németországban úgy tudom már 5 év munkaviszony után jogosultságot szerzel az ottani nyugdíjra. Jól fog az jönni az itteni "semmi nyugdíj" mellé. A másik megoldás ha nem hivatalosan szerezted hogy tartsd külföldön bankban.
Az olyan országokban szerzett jövedelmedet, amelyekkel Magyarországnak van kettõs adóztatást szabályozó szerzõdése, nem kell újra leadózni, kivéve, ha olyan jogcímen szerezted, amit itthon adóztatnak, kint nem (pl. ingatlanadó vagy kamatadó)
Normális vagy VAZZE ? HAZA ? PÉNZT ? Két napja hallottam a rádióban , a külföldön szerzett pénzt itthon is megadóztatják - e ? A válasz az volt : korai errõl beszélni ez még csak " embrió állapotban van ". Tehát nem kiforrott a törvény , annak ellenére , hogy a kettõs adóztatást az uniós szabályok tiltják. DÖNTSD EL MIT AKARSZ ? VAZZE !
A kérdező hozzászólása: errõl még nem is hallottam, de most néztem utána, és tényleg meg akarják adóztatni. A mocskok!

F. On. TO. S! HA külföldre szeretnénk menni élni és dolgozni, de itthon gyeden vagyok, akkor kint lehet munkám? !? !

Legjobb válasz: Tisztelt Tanácsadó Úr! Segtségét szeretném kérni külföldi munkavállalással kapcsolatban. Jelenleg GYEDen vagyok, még két hónapig. Magyarországon van munkahelyem, de külföldön szeretnék munkát vállalni. Magyarországi munkahelyemrõl jár még szabadság, ha felmondok, az elvész? Kötelezhetõ vagyok felmondási idõ letöltésére? Mikortól állhatok külföldön munkába? GYED mellett lehet külföldi állásom, esetleg kettõ is, amíg letöltöm a szabadságomat? Elõre is köszönöm felvilágosítását! Köszönettel: Bajkainé Rita Kedves Rita! A GyED megtartása mellett nem tud munkát vállalni. GyES mellett igen. Amennyiben Ön a munkaviszony felbontása mellett dönt, - véleményem szerint a felmondási idõ nem értelmezhetõ ebben a helyzetben. Külföldön akkor állhat munkába, amikor a szükséges engedélyek az Ön számára rendelkezésre állnak, és amely idõponttól Önt a külföldi vállalat foglalkoztatni tudja. Az adózás módjára vonatkozóan én nem tudok tanácsot adni, - elméletileg több lehetõség közül is választhat -, de ehhez kérje könyvelõ, vagy az APEH ügyfélszolgálat tanácsát. Tisztelettel: Déri Tamás Innen: http://www.cvcentrum.hu/questions.php?op=find_question&kw=v%.. Szóval nem lehet.

Tisztelt Tanácsadó Úr! Segtségét szeretném kérni külföldi munkavállalással kapcsolatban. Jelenleg GYEDen vagyok, még két hónapig. Magyarországon van munkahelyem, de külföldön szeretnék munkát vállalni. Magyarországi munkahelyemrõl jár még szabadság, ha felmondok, az elvész? Kötelezhetõ vagyok felmondási idõ letöltésére? Mikortól állhatok külföldön munkába? GYED mellett lehet külföldi állásom, esetleg kettõ is, amíg letöltöm a szabadságomat? Elõre is köszönöm felvilágosítását! Köszönettel: Bajkainé Rita Kedves Rita! A GyED megtartása mellett nem tud munkát vállalni. GyES mellett igen. Amennyiben Ön a munkaviszony felbontása mellett dönt, - véleményem szerint a felmondási idõ nem értelmezhetõ ebben a helyzetben. Külföldön akkor állhat munkába, amikor a szükséges engedélyek az Ön számára rendelkezésre állnak, és amely idõponttól Önt a külföldi vállalat foglalkoztatni tudja. Az adózás módjára vonatkozóan én nem tudok tanácsot adni, - elméletileg több lehetõség közül is választhat -, de ehhez kérje könyvelõ, vagy az APEH ügyfélszolgálat tanácsát. Tisztelettel: Déri Tamás Innen: http://www.cvcentrum.hu/questions.php?op=find_question&kw=v%.. Szóval nem lehet.
A gyed táppénzszerû anyasági ellátásnak minõsül, amely elõzetes biztosítási idõ alapján jár (két éven belül legalább 180 nap), gyes-re azonban 3 hónapot meghaladó, egybefüggõ külföldi tartózkodás esetén nem jogosult a szülõ. Ebbõl következõen annak nincs jelentõsége, hogy külföldön vagy itthon tartózkodik-e a jogosult a gyed folyósítása alatt. Innen másolva:http://www.origo.hu/uzletinegyed/ado/nyugdij/20030804jogi1.h.. Bár ez elég régi és tudomásom szerint GYED mellett nem lehet dolgozni, csak GYES mellett.


Külföldre drágább az sms és a hívás? Mármint például ha kimegyek külföldre és itthonról küldenek smst nekem akkor az többe kerül?

Legjobb válasz: A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

Külföldön tényleg könnyebb megszerezni a PhD-t? Mi a teendő miután itthon elvégzem a mastert, ha külföldön szeretném megszerezni? És melyik országban?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy könnyebb? Egyrészt irtó profin kell tudnod azt a nyelvet, ahol tanulni akarsz. Nem, egy felsõfokú nyelvvizsgányi tudás nem elég. Másrészt meglehetõsen sok pénzbe kerül. Nekem van egy barátom, aki Angliában Phd-zik, most már negyedik éve. Most tudta beadni a dolgozatát, de azt mondta, hogy simán visszadobhatják az egészet és kezdheti újra kvázi elölrõl. Szóval ne hidd, hogy külföldön hozzád vágják a PHd-t.

Mibõl gondolod, hogy könnyebb? Egyrészt irtó profin kell tudnod azt a nyelvet, ahol tanulni akarsz. Nem, egy felsõfokú nyelvvizsgányi tudás nem elég. Másrészt meglehetõsen sok pénzbe kerül. Nekem van egy barátom, aki Angliában Phd-zik, most már negyedik éve. Most tudta beadni a dolgozatát, de azt mondta, hogy simán visszadobhatják az egészet és kezdheti újra kvázi elölrõl. Szóval ne hidd, hogy külföldön hozzád vágják a PHd-t.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam megszerezni könnyebb, mert itt Mo-n kb. csak az kap doktorit, aki csontig benyal és protekciós...
Ez butaság. Magyarországon is az kap PhD-t, aki külföldön: aki tisztességesen végigcsinálja a programot és értékelhetõ doktori dolgozatot ír...

BGF es BCE penzugy szamvitel diplomaja kozott mennyire van nagy kulombseg ha kulfoldon akarok elhelyeszkedni?

Legjobb válasz: hát, külföldön talán a BCE ismertebb.. De magyarországon mindkettõnek nagyon nagy neve van, bár ímg a corvinsu elméleti, addig a bgf jóval gyakorlatiasabb képzést nyújt. Munkába álláskor a bgfes könnyebben kezdi. Mindkettõ színvonalas, de ha biztosan külföld, akkor BCE. persze ha felvesznek, oda jóval nehezebb bejutni.. (tapasztalat, nekem pl bár nem sokon múlott, de nem sikerült :\)

hát, külföldön talán a BCE ismertebb.. De magyarországon mindkettõnek nagyon nagy neve van, bár ímg a corvinsu elméleti, addig a bgf jóval gyakorlatiasabb képzést nyújt. Munkába álláskor a bgfes könnyebben kezdi. Mindkettõ színvonalas, de ha biztosan külföld, akkor BCE. persze ha felvesznek, oda jóval nehezebb bejutni.. (tapasztalat, nekem pl bár nem sokon múlott, de nem sikerült :\)
A kérdező hozzászólása: En iden erettsegiztem most pedig Angliaban vagyok egy evet nyelvet tanulni. Es sajnos nalam is az a problema hogy per pillanat a pontjaim alapjan lecsuszok a BCE rol egy uj matek erettsegihez meg harom honappal elobb hazza kellene mennem es nem tudoom megerne e.
Ha jól beszélsz angolul akkor szerintem BGF-el is el fogsz tudni helyezkedni ne aggódj! Nem hiném hogy pl Angliában megkérdeznék hogy BE-s a diplomád? Ja nem akkor inkább nem veszünk föl.... :D
Szia! Szerintem akkor már BGF angol nyelvû pénzügy- számvitel:) Nagyon brutális lesz, én is ide járok, csak a nemzetközi gazdálkodásra angolul:) De a magyarosok a magyar sémát veszik a könyvelésre, így a Corvinusosok is (gondolom), de mi az angolon az amerikai mintát tanuljuk, aminek nagyobb hasznát veszed, mint az angolnak....:) Amúgy én is külföldön fogok dolgozni, azért mentem ilyen szakra, jah és ha perfektül beszéled a szaknyelvet, az se árt külföldön:)

Ha külföldre megyek dolgozni és már felvettek akkor azt be kell jelentenem itthon valamelyik hivatalnál?

Legjobb válasz: A tb-t le kell mondanod vagy ideiglenesen szüneteltetned kell. A formanyomtatványban a kérdésre hogy miért beírod hogy külföldön dolgozol majd. Mivel most szeptember van, így az idei adóbevallásnál amit még le kell adnod, szintén jeleznek kell, hogy azért csak szeptemberig adózol mert külföldre mentél

A tb-t le kell mondanod vagy ideiglenesen szüneteltetned kell. A formanyomtatványban a kérdésre hogy miért beírod hogy külföldön dolgozol majd. Mivel most szeptember van, így az idei adóbevallásnál amit még le kell adnod, szintén jeleznek kell, hogy azért csak szeptemberig adózol mert külföldre mentél
Elvileg igen, de senki nem szokta bejelenteni.
elsõ vagyok.. Hidd el, érdemes bejelenteni, mert késõbb meg is büntethetnek érte.. Engem a TB büntetett meg mert nem jeleztem..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Holnap be is megyek a TB-hez és bejelentem mert csak okt. 1-tõl állok munkába.
Én azt szeretném, megtudni hogy itthon adózom e ha kimegyek au pairkedni! Október 2. megyek és annyi oldalt ányálaztam már hogy most nem tudom, mi is van pontosan!
Mivel a legtöbb au-pair munka nem bejelentett munka, mert nem fizetést adnak hanem zsebpénzt, így még kint sem adózol belõle. Magyarországon csak annyi a menet, hogyha év közben megy ki valaki külföldre, akkor az adót évre még kell bevallást készíteni. Ha valaki októberben megy ki külföldre, akkor januártól-októberig kell írni egy adóbevallást. októbertõl-decemberig ha kint adózol akkor csak beírni hogy itt dolgozol és ott mennyit adóztál, vagy ha nem adózol kint akkor beírni hogy nincs munka..

Ha kulfoldre hozom a gyerekeimet, es csak ideiglenes lakcimunk lesz, iskolaba tudom oket iratni? Vagy hozzam oket ki magantanulokkent? Vagy halasszunk evet?

Legjobb válasz: Mit értessz azalatt, hogy ideiglenes? Én külföldön élek (Hollandia) de nem egészen tudom ezt a kérdést hova tenni... Onnantol kezdve, hogy egy helyi önkormányzatnál bejelentetted magad (érvényes utlevéllel és fél évesnél nem régebbi anyaköynvi kivonattal), az lesz az elsõdleges és bejelentett lakcímed. Ezután adózni is kell itt, ráadásul annak mértékében hogy hányan laktok az adott cimen "egy" vagy "több mint egy személy"... Ha viszont nem jelented be a lakcímed ahol laksz (laktok), szerintem az iskolába iratást nem érinti, az elsõdleges az hogy elérhetõk legyetek az adott lakcimen. Viszont jó ha tudod hogy ha nem vagy bejelentkezve a címre ahol élsz akkor néhány dologba korlátozott vagy külföldiként, pl nem vehetsz fel hitelt, nem válallhatsz részletfizetést, nem vásárolhatsz autót se. Fizetés szempontjábol érintheti az iskoláztatást, de ha van pénz magántanulásra is akkor gondolom azzal nincs gond :)

Mit értessz azalatt, hogy ideiglenes? Én külföldön élek (Hollandia) de nem egészen tudom ezt a kérdést hova tenni... Onnantol kezdve, hogy egy helyi önkormányzatnál bejelentetted magad (érvényes utlevéllel és fél évesnél nem régebbi anyaköynvi kivonattal), az lesz az elsõdleges és bejelentett lakcímed. Ezután adózni is kell itt, ráadásul annak mértékében hogy hányan laktok az adott cimen "egy" vagy "több mint egy személy"... Ha viszont nem jelented be a lakcímed ahol laksz (laktok), szerintem az iskolába iratást nem érinti, az elsõdleges az hogy elérhetõk legyetek az adott lakcimen. Viszont jó ha tudod hogy ha nem vagy bejelentkezve a címre ahol élsz akkor néhány dologba korlátozott vagy külföldiként, pl nem vehetsz fel hitelt, nem válallhatsz részletfizetést, nem vásárolhatsz autót se. Fizetés szempontjábol érintheti az iskoláztatást, de ha van pénz magántanulásra is akkor gondolom azzal nincs gond :)
Mi az, hogy ideiglenes lakcím? Huszonkét évvel ezelõttig volt ideiglenes lakcím Magyarországon, azóta ott nincs. Lakóhely és tartózkodási hely van. Mindez Magyarországra érvényes, más országokban más szabályok vonatkozhatnak a lakcímbejelentésre. Általában nincs olyan, hogy "csak ideiglenes lakcím". Teljesen értelmetlen egy lakcímet ideiglenessé vagy véglegessé nyilvánítani, hiszen a lakó a végleges vagy állandó lakcímére sincs odakötve, bármikor elköltözhet. Európában általában tankötelesség van, tehát ahol a gyermek lakik, ott kötelezõ iskolába járnia. Általában a lakcímet is kötelezõ bejelenteni; ennek pontos szabályai országtól függnek. Mindez teljesen független attól, hogy a magyar hatóságok miféle címeket tartanak rólad nyilván.

Ha én kiköltözöm külföldre, és kijelentem magam itthonról (mmint arrról a címről, ai a lakcím kártyán szerepel) akkor nem leszek bejelentve sehova ideiglenesen?

Vagy hogy működik ez?

Legjobb válasz: Nem tudom, de nem tudsz valahová bejelentkezni (pl. szülõk)? Mert ha kiköltözöl, nem kötelezõ már kijelentkezni meg a külföldre költözést bejelenteni(ha ideiglenes - erre pedig idõbeli korlát nincs).. Ha nem úgy mész ki, hogy a cég már szerzõdéssel vár (pl. multiknál áthelyezés esetén), hanem kint még csak keresel, vagy bizonytalan ahová mész, akkor itthon még ne jelents be semmit, maradj bejelentkezve valahová és fizessék utánad a TB-t, amíg nem 100% hogy kint maradsz és ott van állásod.

Nem tudom, de nem tudsz valahová bejelentkezni (pl. szülõk)? Mert ha kiköltözöl, nem kötelezõ már kijelentkezni meg a külföldre költözést bejelenteni(ha ideiglenes - erre pedig idõbeli korlát nincs).. Ha nem úgy mész ki, hogy a cég már szerzõdéssel vár (pl. multiknál áthelyezés esetén), hanem kint még csak keresel, vagy bizonytalan ahová mész, akkor itthon még ne jelents be semmit, maradj bejelentkezve valahová és fizessék utánad a TB-t, amíg nem 100% hogy kint maradsz és ott van állásod.
Ha külföldi letelepedést jelentesz be, akkor nem lesz magyarországi lakcímed, semmilyen. Se magyar személyid, se magyar lakcímkártyád. Azonban kérheted, hogy a magyar lakcímnyilvántartó nyilvántartson mint külföldön élõ magyart, ekkor kapsz egy lakcímkártyát "külföldi cím" tartalommal. A külföldi letelepedést nem kötelezõ bejelenteni. Jól mondja az elsõ, csak akkor mondj le a magyar lakcímrõl, ha muszáj (miért is?), és ha külföldön már tutibiztosan van TB-d.

Hol tudok utánanézni hogy miket kell elintéznem külföldön és itthon ha szeretném kiszállítani a robogómat?

Itthon nagypapám nevét van a motor, én szeretném kint használni Hollandiában, legálisan.

Legjobb válasz: Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem

Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem
A kérdező hozzászólása: Igen, kiköltöztem és ott szeretném használni. De lehet jobban megéri már akkor kint venni :D Mindenképpen autóval szállítanánk ki. Tehát esélyes hogy egy adás-vételi elég meg a számla?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!